Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Z kamerą na akademii… Sonda na temat przebiegu akademii w Racing Club

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

yRyQaAV.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News@v.vacat. Moja dzisiejsza publikacja to czwarty materiał z cyklu „Z kamerą na akademii..., w którym to przybliżam Wam przebieg procesu akademii w poszczególnych biznesach bądź frakcjach dostępnych dla graczy naszej serwerowej społeczności. Z treści sondy będziecie mogli dowiedzieć się kluczowych informacji dotyczących przebiegu akademii w biznesie Racing Club. Biznes ten w pierwszych dniach marca, a konkretniej od do marca, miał otwartą rekrutację w swoje szeregi. Wyniki tejże rekrutacji pojawiły się 10 marca. Swoją szansę na spróbowanie sił w tym biznesie dostało aż osób! Jesteście ciekawi, jakimi interesującymi spostrzeżeniami wymienili się ze mną członkowie tej akademii? Zapraszam zatem do lektury tej sondy! Przed rozpoczęciem części z wywiadami pragnę poinformować, że w momencie prowadzenia dyskursu każdy z moich respondentów był w biznesie Racing Club na randze Adept.

Cda1bpF.gif

hVcBfvR.gif

vgC1HDp.png

Moim pierwszym respondentem był @Mioszek. Zapraszam do przeczytania naszej rozmowy!

5V20MaL.png

v: @v.vacat | M: @Mioszek

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś mi odpowiedzieć na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w Racing Club?
M: Jasne, chętnie udzielę odpowiedzi na Twoje pytania. 

v: Cieszę się! Czy mogę Cię prosić, byś przedstawił się naszym czytelnikom?
M: Jestem @Mioszek, Starszy Inspektor z frakcji San Andreas Road Assistance.

v: Powiedz mi, proszę, dlaczego zdecydowałeś się na udział w rekrutacji do Racing Club?
M: Od dawna chciałem już dołączyć do tego biznesu. Jako pracownik frakcji San Andreas Road Assistance często pomagałem, zabezpieczając teren różnych wyścigów, co przyczyniło się do tego, że napisałem podanie właśnie tutaj. Dodatkowo już od dzieciaka interesowałem się autami oraz różnymi wyścigami.

v: Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś na temat atmosfery panującej w biznesie oraz o zarządzie biznesu Racing Club?
M: Bardzo podoba mi się atmosfera panująca w biznesie. Zawsze znajdzie się osoba, która chętnie pomoże.

v: Jakie są Twoje odczucia po pierwszych dniach w Racing Club jako Adept?
M: Bardzo pozytywne. Cieszę się, że się dostałem i nie mogę się doczekać przyszłych eventów.

v: Jak byś opisał swojego szkoleniowca z akademii? Kto to jest i jak Ci się z tą osobą współpracuje?
M: Moim szkoleniowcem był @zabson. Bardzo pozytywna osoba, super się z nim współpracuje. Pozdrowienia dla niego!

v: Z takim szkoleniowcem przyswajanie nowych wiadomości musi być przyjemnością! Chciałbym zadać Ci kolejne pytanie. Który z elementów szkolenia najbardziej Ci się podobał i dlaczego akurat ten?
M: Muszę się zgodzić, z takim szkoleniowcem przyswajanie wiadomości to czysta przyjemność. Nie było szczególnego momentu szkolenia, który spodobał mi się najbardziej. Całe szkolenie było bardzo fajne i ciekawe.

v: Czy stresujesz się wizją egzaminu kończącego Twoją akademię? Czy masz w głowie plan, co zrobisz, jeśli Ci się nie powiedzie?
M: Zaliczenie akademii w Racing Club polega na pozytywnym zdaniu egzaminu wewnętrznego oraz zaliczeniu pewnych dodatkowych zobowiązań, lecz z powodu zasad obowiązujących w biznesie nie mogę udzielić dokładniejszych informacji.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występować na łamach Project News
M: No pewnie! Pozdrawiam pozytywnych wariatów: @xPawel69, @Kaczorowskyyy, @Bolesny, @CeglaXD,  @Dawerty, @szymmuh, @dercia, @Daniel., @Puczy oraz @zabson.

vhM1O7L.png

Kolejnym Adeptem, który zdecydował się na udzielenie kilku informacji dotyczących akademii w Racing Club, był @Drasiek.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | Dr: @Drasiek

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś mi odpowiedzieć na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w Racing Club?
Dr: Witam Cię serdecznie! Oczywiście, z wielką przyjemnością odpowiem na Twoje pytania. Zawsze miło jest podzielić się swoimi doświadczeniami oraz opowiedzieć trochę o tym, jak wygląda moja przygoda w akademii Racing Club.

Dr: Witam wszystkich czytelników Project News! Z tej strony @Drasiek. Część osób może kojarzyć mnie z innych serwerów MTA, na których miałem okazję wcześniej spędzać czas i zdobywać doświadczenie w różnych projektach. W świecie gier staram się przede wszystkim dobrze bawić, poznawać nowych ludzi i angażować się w ciekawe inicjatywy, które pozwalają rozwijać się w społeczności. Cieszę się, że mam teraz okazję być częścią Racing Club i mam nadzieję, że będzie to dla mnie kolejny, bardzo ciekawy etap.

v: Powiedz mi, proszę, dlaczego zdecydowałeś się na udział w rekrutacji do Racing Club?
Dr: Decyzja o wzięciu udziału w rekrutacji była dla mnie dość naturalna. Zainteresowała mnie przede wszystkim działalność samego biznesu oraz jego tematyka. Od dłuższego czasu jestem swego rodzaju maniakiem motoryzacji – samochody, wyścigi i wszystko, co z tym związane, zawsze przyciągały moją uwagę. Kiedy zobaczyłem możliwość dołączenia do miejsca, które skupia ludzi o podobnych zainteresowaniach i jednocześnie daje szansę na organizowanie wydarzeń motoryzacyjnych, pomyślałem, że to idealne środowisko dla mnie. Chciałem spróbować swoich sił i zobaczyć, czy odnajdę się w takiej roli.

v: Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś na temat atmosfery panującej w biznesie oraz o zarządzie biznesu Racing Club?
Dr: Atmosfera w biznesie jest naprawdę bardzo pozytywna. Mimo że jestem tutaj stosunkowo krótko, już zdążyłem zauważyć, że komunikacja między członkami jest na wysokim poziomie. Każdy wie, jakie ma obowiązki, ale jednocześnie widać, że wszyscy wzajemnie się wspierają i pomagają sobie w razie potrzeby. Jeśli chodzi o zarząd Racing Club, mogę powiedzieć, że są to naprawdę świetni ludzie. Są sympatyczni, wyrozumiali i potrafią podchodzić do wielu sytuacji z dystansem, co wprowadza bardzo dobrą atmosferę w całym zespole. Jednocześnie widać, że potrafią zarządzać biznesem w sposób profesjonalny i dobrze zorganizowany.

Dr: Moje pierwsze dni w Racing Club wspominam bardzo pozytywnie. Towarzystwo jest naprawdę świetne, rozmowy są luźne, a jednocześnie można się wiele nauczyć. Czuję, że trafiłem w dobre miejsce i mam dużą motywację, aby rozwijać się tutaj dalej. Chciałbym osiągnąć w tym biznesie jak najwięcej, zdobyć doświadczenie i w przyszłości wnieść coś wartościowego do całej społeczności Racing Club.

v: Jak byś opisał swojego szkoleniowca z akademii? Kto to jest i jak Ci się z tą osobą współpracuje?
Dr: Mój szkoleniowiec to bardzo sympatyczna i kompetentna osoba. Widać, że posiada dużą wiedzę oraz doświadczenie i doskonale wie, jakie informacje są najważniejsze dla nowych osób w akademii. Potrafi przekazywać wiedzę w sposób jasny i zrozumiały, co zdecydowanie ułatwia naukę. Moim szkoleniowcem jest Lider biznesu – @zabson. Współpraca z nim przebiega naprawdę świetnie. Atmosfera podczas spotkań jest bardzo przyjazna, a jednocześnie wszystko odbywa się w sposób uporządkowany i profesjonalny.

v: Z takim szkoleniowcem przyswajanie nowych wiadomości musi być przyjemnością! Chciałbym zadać Ci kolejne pytanie. Który z elementów szkolenia najbardziej Ci się podobał i dlaczego akurat ten?
Dr: Myślę, że najbardziej spodobał mi się element szkolenia związany z prowadzeniem eventu. To właśnie podczas tej części można zobaczyć, jak w praktyce wygląda organizacja wydarzeń w Racing Club. Uczymy się wtedy wielu istotnych rzeczy – od przygotowania wydarzenia, przez odpowiednią komunikację z uczestnikami, aż po dbanie o przebieg całej imprezy. Jest to bardzo ciekawa część szkolenia, ponieważ pokazuje, jak duża odpowiedzialność spoczywa na osobach organizujących takie wydarzenia.

v: Czy stresujesz się wizją egzaminu kończącego Twoją akademię? Czy masz w głowie plan, co zrobisz, jeśli Ci się nie powiedzie?
Dr: Szczerze mówiąc, staram się podchodzić do tego egzaminu na spokojnie. W życiu zdobyłem już trochę doświadczenia i nauczyłem się, że stres zazwyczaj nie pomaga, a raczej utrudnia skupienie się na zadaniu. Dlatego podchodzę do tego z pełnym luzem i pozytywnym nastawieniem.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występować na łamach Project News?
Dr: Również bardzo dziękuję za rozmowę i za to, że zdecydowałeś się przeprowadzić ze mną ten wywiad. To naprawdę miłe wyróżnienie. Korzystając z okazji, chciałbym pozdrowić przede wszystkim cały biznes Racing Club. Szczególne pozdrowienia kieruję także do kilku osób: @emploi@veneR oraz @Toxic. Oczywiście pozdrawiam również wszystkich czytelników Project News i mam nadzieję, że jeszcze nieraz będziemy mieli okazję spotkać się przy podobnych materiałach.

hnVo7O7.png

Kolejnym gościem w mojej sondzie był @Xenton.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | x: @Xenton

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś mi odpowiedzieć na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w Racing Club?
x: Oczywiście, że tak.

x: Jestem @XentonSzofer z frakcji San Andreas Transport Corporation, Lider organizacji Project D oraz od niedawna tuner w Bayside i członek Racing Club.

x: Więc tak, zdecydowałem się na Racing Club z dwóch powodów. Pierwszy powód to fakt, że w przeciągu całej mojej kariery na serwerze ProjectRPG nigdy nie byłem w żadnym biznesie i od zawsze chciałem spróbować swoich sił. Wybrałem Racing Club dlatego, że uwielbiam wyścigi oraz organizowanie eventów. Drugi powód to chęć poznania nowych, spoko osób na serwerze.

x: Będąc w 100% szczerym, atmosfera jest na bardzo wysokim poziomie. Każdy jest skłonny do pomocy. Jeśli chodzi o zarząd, to co tu dużo mówić – po prostu jest świetny. Nasz Lider @zabson jest bardzo wyrozumiały oraz pomocny.

x: Moje odczucia... No cóż, jest świetnie, bardzo mi się to podoba. Nic bym nawet tutaj nie zmienił.

x: Moim szkoleniowcem jest @zabson. Jest super człowiekiem i świetnie mi się z nim współpracuje.

x: Najbardziej spodobał mi się moment z ogarnianiem pojazdów i tras. Po prostu jest to świetne z tego powodu, że sam też czasami lubię robić trasy i pokonywać je w moim Buffalo.

x: Nie stresuję się egzaminem, a nawet gdybym nie zdał, to i tak mam plan – chodzi mi o dalsze prace nad moim tunerem oraz większe skupienie się na frakcji San Andreas Transport Corporation.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występować na łamach Project News?
x: Pewnie, że chcę. Lista tych osób jest spora, więc radzę się przygotować. Na wstępie chciałbym pozdrowić @zwinny. oraz @PudzianzVolvo wraz z resztą frakcji San Andreas Transport Corporation, moją organizację Project D, w szczególności @progenxd, który zawsze mnie wspierał, @TurboWojtek, @MaKaRoNi, @Kuzan, no i nie można zapomnieć o @-=KodaK=-. To by było na tyle, dziękuję za zaproszenie mnie do sondy, pozdrawiam.

Rth8Dnb.png

Kolejnym respondentem, który miał ochotę ze mną porozmawiać, był @Stilker.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | S: @Stilker

S: Tak, chętnie. 

S: Na serwerze występuję pod nickiem @Stilker, znany również jako Krzychu99. W rzeczywistości mam na imię Krystian i mam 20 lat. W wolnym czasie interesuję się rolnictwem oraz ratownictwem medycznym, szczególnie w kontekście działań strażackich. Na co dzień działam również w jednostce OSP. Poza tym lubię czytać książki oraz spędzać czas przy starszych, klimatycznych grach.

S: Szczerze mówiąc, byłem już kiedyś częścią tego biznesu za czasów Lidera @kepuszek. Pełniłem wtedy rolę pełnoprawnego członka, jednak z czasem odszedłem z rangi, do której nie było już możliwości powrotu. Dlatego zdecydowałem się ponownie spróbować swoich sił i wróciłem jako Adept, aby jeszcze raz rozwinąć się w tym biznesie.

S: Atmosfera w biznesie jest świetna i zdecydowanie sprzyja współpracy. Panuje przyjazny klimat, dzięki czemu każdy może się swobodnie rozwijać i czuć częścią zespołu. Jeśli chodzi o zarząd Racing Club, to jest on dobrze zorganizowany i pomocny. Widać, że zależy im na rozwoju biznesu oraz na dobrej komunikacji z członkami, co przekłada się na pozytywne funkcjonowanie całej organizacji.

S: Moje pierwsze dni w Racing Club oceniam bardzo dobrze. Atmosfera była naprawdę fajna, a pierwsze spotkanie przeprowadzone zostało w sposób przyjemny i angażujący. Również wydarzenia, takie jak ostatnia edycja eventu Racing Club, były zorganizowane w ciekawy i przyjazny sposób. Czuć, że wszystko jest prowadzone z dbałością o członków, co sprawia, że od początku czułem się dobrze w zespole. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z pierwszych doświadczeń i chętnie rozwijam się w Racing Club.

v: Jak byś opisał swojego szkoleniowca z akademii? Kto to jest i jak Ci się z tą osobą współpracuje?
S: Szczerze mówiąc, nie miałem typowych szkoleń w akademii, ponieważ większość rzeczy była mi już znana. Już po pierwszym dniu udało mi się wykonać i spełnić połowę wymagań potrzebnych do ukończenia akademii. Oczywiście warto byłoby wspomnieć o tym, że moim szkoleniowcem w tej akademii był @zabsonNie mogę jednak zdradzać szczegółów spoza zakresu biznesowego, ale mogę powiedzieć, że współpraca przebiega bardzo fajnie.

S: Szczerze mówiąc, nie jestem w stanie wskazać konkretnego elementu szkolenia, więc pozwolę sobie zostawić to bez komentarza.

S: Wszystkie egzaminy mam już za sobą, teraz czekam tylko na wyniki. Nie odczuwałem stresu związanego z egzaminem końcowym, ponieważ już wcześniej byłem częścią tego środowiska i podszedłem do tego spokojnie. Ogólnie uważam, że stres jest niepotrzebny – w końcu to tylko gra. Jeśli chodzi o ewentualne niepowodzenie, mam świadomość, że zawsze można spróbować ponownie i wyciągnąć wnioski, więc w takim wypadku po prostu skupiłbym się na nauce i poprawie swoich umiejętności.

S: Serdecznie chciałbym pozdrowić całą organizację Szopy, Inspektorat, cały serwer ProjectRPG, a także biznes Racing Club.

LfdQFjt.png

Ostatnim respondentem, który zechciał zdradzić trochę szczegółów dotyczących przebiegu akademii, był @Dawerty.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | Da: @Dawerty

Da: Cześć, chętnie z Tobą porozmawiam.

Da: Witam, z tej strony @Dawerty, na serwerze bliżej kojarzony z frakcją San Andreas Road Assistance, jak również świeżo upieczony członek Racing Club.

Da: Uważam, że jest to jeden z ciekawszych biznesów oraz dodatkowo zajmuje się on pojazdami, na których opiera się moje hobby.

Da: Atmosfera jest raczej przyjazna. Wszyscy byli dla siebie pomocni, tak aby event przebiegał jak najpłynniej.

Da: Czuję, że jest to biznes dla mnie. Pozwala mi brać w nim czynny udział, ze względu na mój napięty terminarz.

Da: Moim szkoleniowcem był @zabson. Współpraca przebiegła sprawnie i pomyślnie, czyli to, na czym mi właśnie zależało w biznesie.

Da: Nie jestem w stanie Ci szczerze odpowiedzieć na to pytanie.

Da: W tym biznesie, oprócz głównego egzaminu kończącego akademię, brane pod uwagę są również inne czynniki, aczkolwiek z powodu obowiązującej mnie tajemnicy biznesowej nie jestem w stanie zdradzić szczegółów. Mogę powiedzieć, że koniec tej akademii przebiegł u mnie bez większych problemów.

DaDzięki za rozmowę. Pozdrawiam całą frakcję San Andreas Road Assistance oraz biznes Racing Club.

03sD454.png

ogLhwZW.png

Po części z wywiadami pragnę przedstawić Wam wnioski, które śmiało można wyciągnąć po przeczytaniu odpowiedzi moich respondentów. Każdy z moich rozmówców kierował się innym powodem, który motywował go do tego, by dołączyć do biznesu. Decyzję o dołączeniu do tego biznesu niektórzy wspierali również tym, że w życiu realnym interesują się motoryzacją i mogą poczuć namiastkę tego w świecie wirtualnym. Każdy z moich respondentów podkreślił, że atmosfera wewnątrz biznesu jest bardzo pozytywna, a zarząd jest skory do pomocy nowym graczom. Każdy z respondentów wskazał również na fakt, że jego pierwsze dni w Racing Club upłynęły w bardzo dobrej atmosferze. Szczególnie dobrym słowem w odpowiedziach moich gości został wyróżniony właściciel biznesu i jednocześnie szkoleniowiec – @zabson. Gracze szczególnie podkreślili bezproblemowość i profesjonalizm współpracy z nim. Kwestia egzaminu końcowego w biznesie dla moich respondentów nie jest powodem do stresu; żaden z moich gości nie wyraził szczególnego niepokoju na ten temat.

WOOg7ZL.gif

KsDF6Sj_d.webp?maxwidth=760&fidelity=gra

Drodzy, dziękuję Wam za przeczytanie tej sondy! Mam nadzieję, że zapoznanie się z wrażeniami dotyczącymi akademii w Racing Club pomoże Wam w tym, by w przyszłości wziąć udział w rekrutacji do tego biznesu! Z tego miejsca pragnę Was zaprosić do zapoznania się z najnowszymi publikacjami tworzonymi przez pozostałych pracowników Redakcji Prasowej Project News w sekcjach Wywiady, Artykuły oraz Sondy. Wszystkiego dobrego i do następnego!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

I6aHdiY.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 12
  • WOW! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.