Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Z kamerą na akademii… Sonda na temat przebiegu akademii w Project News

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

fYsDWwY.jpeg

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony tradycyjnie @v.vacatStarszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Przedstawiam Wam trzeci materiał z cyklu „Z kamerą na akademii...”, w którym to przyglądamy się przebiegowi akademii w różnych frakcjach bądź biznesach dostępnych dla graczy ProjectRPG. W swojej dzisiejszej publikacji chciałbym opowiedzieć Wam wraz z moimi respondentami kilka słów o przebiegu akademii w biznesie, którym jest Redakcja Prasowa Project News. Biznes, o którym wspomniałem, na początku miesiąca, a dokładniej w dniach od 1 do 7 lutego, przeprowadził rekrutację umożliwiającą wstąpienie w swoje szeregi. W dniu 7 lutego zarząd Redakcji Prasowej Project News opublikował wyniki rekrutacji, z których możemy się dowiedzieć, że na stanowisko Praktykanta zostało przyjętych 7 osób! Jesteście ciekawi, jakie zdanie o przebiegu akademii w Redakcji Prasowej Project News mają jej uczestnicy? Zapoznajcie się z tą sondą! Przed rozpoczęciem głównej części swojego materiału pragnę poinformować, że wszyscy respondenci w trakcie udzielania odpowiedzi na moje pytania byli uczestnikami akademii na randze Praktykant.

fP1aKUv.gif

vgC1HDp.png

Zapraszam Was do zapoznania się z rozmową z moim pierwszym gościem, którym był Praktykant @globift3.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | g: @globift3

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w Project News?
g: Witam, z tej strony Szofer @globift3 z San Andreas Transport Corporation oraz Praktykant z Redakcji Prasowej Project News. Chętnie odpowiem na Twoje pytania.

v: Cieszę się! Czy mogę Cię prosić, byś przedstawił się naszym czytelnikom?
g: 
A więc tak: nazywam się Mateusz, mam 18 lat, interesuję się mechaniką samochodową oraz motocyklową i jest to mój zawód.

v: Powiedz mi, proszę, dlaczego zdecydowałeś się na udział w rekrutacji do Project News?
g: 
Chciałem spróbować czegoś nowego i trochę urozmaicić sobie rozgrywkę.

v: Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś na temat atmosfery panującej w biznesie oraz o zarządzie biznesu Project News?
g: 
O atmosferze w biznesie mogę powiedzieć, że cały czas jest luźno i widać po prostu, że zarząd oraz członkowie są wyrozumiali oraz pomocni.

v: Jakie są Twoje odczucia po pierwszych dniach w Project News jako Praktykant?
g: 
Mam dobre odczucia po paru pierwszych dniach. Tylko teraz trochę stresuję się egzaminem.

v: Jak byś opisał swojego szkoleniowca z akademii? Kto to jest i jak Ci się z tą osobą współpracuje?
g: 
Mój szkoleniowiec jest bardzo pomocny, miły i wesoły – jest nim nie kto inny jak @MrBeast. Cóż, dużo z nim nie współpracowałem, więc ciężko coś tu powiedzieć, ale wydaje się, że współpraca z nim to będzie czysta przyjemność.

v: Z takim szkoleniowcem przyswajanie nowych wiadomości musi być przyjemnością! Chciałbym zadać Ci kolejne pytanie. Który z elementów szkolenia najbardziej Ci się podobał i dlaczego akurat ten?
g: Najbardziej podobał mi się element szkolenia o autach biznesowych, ponieważ kocham jeździć furkami.

v: Czy stresujesz się wizją egzaminu kończącego Twoją akademię? Czy masz w głowie plan, co zrobisz, jeśli Ci się nie powiedzie?
g: 
Trochę się stresuję egzaminem końcowym. Jeśli nie zdam, mówi się trudno i idzie się dalej, może następnym razem się uda.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występować na łamach Project News?
g: 
Chciałbym pozdrowić @kubunio12345, @skizv, @ropadek oraz całą społeczność z San Andreas Transport Corporation.

7hl2Fw4.jpeg

Następnym Praktykantem, którego poprosiłem o krótką rozmowę, był @sicario*.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | s: @sicario*

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w Project News?
s: Witam, Praktykant @sicario* z Redakcji Prasowej Project News. Z chęcią odpowiem na wszystkie pytania.

s: 
Mam na imię Bartek, mam 17 lat i mieszkam w województwie podkarpackim. Interesuję się wędkarstwem i motoryzacją.

v: Powiedz mi, proszę, dlaczego zdecydowałeś się na udział w rekrutacji do Project News?
s: Wyglądało to tak, że przeglądałem sobie forum i zobaczyłem, że Redakcja Project News otworzyła rekrutację. Po kilku chwilach namysłu postanowiłem, że w sumie chciałbym spróbować swoich sił jako redaktor i jako że jestem nową personą na serwerze, poprzez biznes poznam super osoby.

v: Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś na temat atmosfery panującej we frakcji oraz o zarządzie biznesu Project News?
s: Powiem wprost, atmosfera w biznesie jest świetna, członkowie biznesu są bardzo przyjaźni i optymistyczni. Z każdym można normalnie pogadać i nikt nigdy Cię nie oceni. Wyobrażając sobie idealny zarząd biznesu, możecie równie dobrze wyobrazić sobie @MrBeast oraz @Veirdness – pełen profesjonalizm, ale zarazem brak tzw. „napinki”. Jeśli chodzi o szkolenia, egzaminy lub ogólną pomoc, można normalnie pożartować, pogadać, ale również poprosić o pomoc i zawsze ją otrzymać.

s: 
W sumie to już minął ponad tydzień mojego stażu jako Praktykant i mogę śmiało powiedzieć, że w biznesie na pewno zostanę na dłużej. Mimo najniższej rangi członkowskiej w biznesie nie jestem traktowany gorzej. Każdy jest traktowany tak samo. Oczywiście hierarchia występuje, lecz naprawdę czasami można jej nie odczuć dzięki zgraniu wszystkich członków z różnych stopni.

v: Jak byś opisał swojego szkoleniowca z akademii? Kto to jest i jak Ci się z tą osobą współpracuje?
s: Moimi szkoleniowcami są @MrBeast oraz @Veirdness. Współpraca z nimi to czysta przyjemność, szkolenia są szybkie, ale dokładne. Zawsze są chętni do pomocy oraz zmotywowani do działania.

v: Z takim szkoleniowcem przyswajanie nowych wiadomości musi być przyjemnością! Chciałbym zadać Ci kolejne pytanie. Który z elementów szkolenia najbardziej Ci się podobał i dlaczego akurat ten?
s: 
Moim zdaniem najlepszym momentem szkolenia było zapoznanie nas z zasadami używania aparatów oraz przedstawienie pojazdów biznesowych. Podczas tych właśnie etapów było wiele momentów, przy których wszyscy mogliśmy na chwilę odejść od materiałów i razem się pośmiać. 

v: Czy stresujesz się wizją egzaminu kończącego Twoją akademię? Czy masz w głowie plan, co zrobisz, jeśli Ci się nie powiedzie?
s:  
Egzamin teoretyczny mam już za sobą, zdany z szansą na podwójny awans. Jeśli chodzi o praktykę, osobiście uważam, że pójdzie mi dobrze. Dużo zapamiętałem ze szkoleń oraz własnych powtórzeń. Co do planu, to go nie mam, ponieważ jestem dobrej myśli, że wszystko pójdzie sprawnie.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występować na łamach Project News?
s: 
Również dziękuję. Chciałbym pozdrowić mojego przyjaciela @Simson*, Moderatora @bolkaa oraz oczywiście wszystkich członków Redakcji Prasowej Project News!

XdmyyUr.jpeg

Następnym Praktykantem, którego postanowiłem spytać o przebieg akademii w Redakcji Prasowej Project News, był @CzajKA.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | Cz: @CzajKA

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w Project News?
Cz: Oczywiście, chętnie odpowiem!

Cz: Zaczynając od początku, nazywam się Patryk i mam 24 lata, pochodzę z miejscowości w województwie małopolskim. Aktualnie pracuję jako kierowca zawodowy, jeżdżąc śmieciarką po mieście i odbierając odpady. Na serwerze jestem w ekipie serwera na randze Administrator i obecnie znajduję się we frakcji San Andreas Fire Department oraz między innymi w biznesie Redakcji Prasowej Project News.

Cz: Zdecydowałem się napisać podanie, ponieważ jest to odskocznia od tego, co robię na co dzień, spędzając swój czas na serwerze oraz paru moich znajomych zachęciło mnie, abym napisał podanie do owego biznesu, mówiąc, że będę się tutaj dobrze czuł.

v: Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś na temat atmosfery panującej w biznesie oraz o zarządzie biznesu Project News? 
Cz: Tak, w biznesie atmosfera jest na najwyższym poziomie. Jestem osobą bezkonfliktową, raczej dogaduję się praktycznie z każdym. Dużo osób mnie zna i wie, że można ze mną pożartować czy pośmiać się.

Cz:  Super! Wszyscy w biznesie są bardzo mili oraz pomocni. Szczerze, nie wiedziałem, będąc z zewnątrz, że ów biznes tak żyje tym, co dzieje się na serwerze, jak i poza nim.

Cz: Moimi szkoleniowcami w akademii byli @MrBeast oraz @Veirdness. Współpraca tych dwóch osób przebiegała wręcz świetnie, wszystko dokładnie mi przedstawili oraz omówili na szkoleniach – jak w ogóle powstaje materiał oraz na co zwracać uwagę przy jego tworzeniu.

Cz: Najbardziej zapamiętałem szkolenie z aparatem, było to coś nowego dla mnie i spodobało mi się również przedstawienie pojazdów, jakie mamy w biznesie Project News.

Cz: Jestem pewien, że podołam na egzaminie, ponieważ zostałem ze wszystkiego bardzo dokładnie przeszkolony oraz zawsze przykładam się, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Można nazwać mnie perfekcjonistą, ale taki już jestem.

Cz: Tak. Pozdrawiam wszystkich z frakcji San Andreas Fire Department oraz administrację serwera, jak i biznes Project News, również Ciebie, @v.vacat i czytelników. Dziękuję, ode mnie to już wszystko, życzę miłego dnia!

iX7gIjY.jpeg

Po rozmowie z @CzajKA, na krótki wywiad postanowiłem zaprosić @Aron2077.mnr.

5V20MaL.png

v: @v.vacat | A: @Aron2077.mnr

A: Witaj, z tej strony Praktykant @Aron2077.mnr z Redakcji Prasowej Project News. Chętnie odpowiem na Twoje pytania.

A: 
Nazywam się Mariusz i mam 17 lat.

A: 
Zdecydowałem się napisać podanie do Project News, ponieważ lubię rozmawiać z innymi na różne tematy i przekazywać wiedzę innym.

A: 
Atmosfera w biznesie Project News jest świetna, zarząd jest bardzo pomocny i miły.

A: 
Na początku lekko się stresowałem, lecz teraz już wiem, jak działa cała wewnętrzna struktura biznesu i co należy do moich obowiązków.

A: 
Egzamin teoretyczny zdawałem u @MrBeast. Egzamin trwał bardzo krótko, około 15 minut. Na egzaminie w ogóle się nie stresowałem dzięki pozytywnemu podejściu egzaminatora.

A: 
Na szkoleniu bardzo spodobało mi się oprowadzanie nas po bazie i pokazywanie, jak można wykorzystać aparat.

A: Egzaminem końcowym się nie stresuję, ponieważ uważam, że poszedł mi bardzo dobrze, a pytania też były bardzo łatwe.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występować na łamach Project News?
A: Pozdrawiam organizację Midnight Racing oraz wszystkich czytelników.

v4rKggk.jpeg

Ostatnim Praktykantem, którego poprosiłem o rozmowę, był @Dandus..

5V20MaL.png

v: @v.vacat | Da: @Dandus.

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań w ramach sondy związanej z Twoją akademią w Project News?
Da: Oczywiście!

Da: Nie ma sprawy! Nazywam się Daniel i mam 16 lat. Interesuję się obecnie informatyką i mechaniką samochodową.

Da: Napisałem podanie do Project News, ponieważ miałem już styczność z tego typu biznesem i mi się to spodobało; pisanie wywiadów to dla mnie czysta przyjemność.

Da: Atmosfera w biznesie jest świetna! Nie ma osób, które robiłyby niepotrzebne afery. Jeśli chodzi o zarząd biznesu, to jest on po prostu idealny! Jest w stanie pomóc w każdej sprawie dotyczącej biznesu.

Da: Początek mojego pobytu w biznesie jako Praktykant był po prostu jednym z lepszych doświadczeń podczas gry na tym serwerze.

Da: Moim szkoleniowcem z akademii jest @MrBeast. Jest on w zarządzie biznesu, a współpraca z nim to czysta przyjemność!

Da: Moim ulubionym elementem szkolenia było to, jak napisać wywiad, ponieważ to on głównie instruuje akademików, jak pisać ich pierwsze posty.

Da: Trochę się stresuję wynikami egzaminu, lecz jeśli nie uda mi się go zdać, będzie czekał na mnie egzamin poprawkowy.

v: To było ostatnie pytanie dla Ciebie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi oraz czas, który mi poświęciłeś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że będziesz występować na łamach Project News?
Da: Ja również dziękuję. Przede wszystkim chciałbym pozdrowić cały zarząd biznesu Project News, czyli @Veirdness i @MrBeast oraz całą organizację Illegal Night.

D0jVB7Y.jpeg

ogLhwZW.png

Po części z wywiadami nadszedł czas na krótką analizę odpowiedzi moich respondentów i wyciągnięcie wniosków, którymi chętnie się z Wami podzielę. Każdy z moich respondentów wskazał inny powód, dla którego zdecydował się wziąć udział w rekrutacji do Redakcji Prasowej Project News, lecz można jasno stwierdzić, że główną przesłanką motywującą do dołączenia w struktury Project News jest fakt, że biznes umożliwia integrację ze społecznością serwera ProjectRPG. Na szczególne wyróżnienie zasługuje fakt, że goście mojej sondy szczególnie pochwalili przyjazną atmosferę w biznesie i otwartość reszty zespołu na nowych członków oraz to, że zarząd w składzie @MrBeast i @Veirdness dołożył wszelkich starań, by proces akademii przebiegł bardzo przyjemnie. Elementem szkoleń, który szczególnie zapadł w pamięć Praktykantom, był pokaz floty pojazdów dostępnych dla członków biznesu oraz praktyczna obsługa głównego narzędzia w zawodzie dziennikarza – aparatu fotograficznego. Moi rozmówcy również nie wykazali szczególnego niepokoju, jeśli chodzi o przystąpienie do końcowego egzaminu w Project News.

msienis.gif

KsDF6Sj_d.webp?maxwidth=760&fidelity=gra

Moi drodzy czytelnicy, bardzo Wam dziękuję za zapoznanie się z moim materiałem. Pragnę Was również zaprosić do śledzenia pozostałych działów na naszym forum – Wywiady oraz Artykuły i zapoznania się z twórczością pracowników Redakcji Prasowej Project News! Bis bald!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

I6aHdiY.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.