Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Ponczek00
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Temat wątku: Skarga na <shvky>

Login: Ponczek00
Nick(i) oskarżonego(/ych): shvky
Powód skargi: Niestosowne zachowanie supportera
Data zdarzenia: 17.02.2026
Dowody: 1322274640_0DEEF0CF-532B-46FD-846D-364F001D6E9F.png.44ed1dbf17d564ac0a83c90a3a2e32f7.png 28788997_148224D3-3DCE-47DA-9883-FB2E5347D3EF.thumb.png.4edcd72a59a7a57f0c5b8a9a17fbd3d3.png
Opis sytuacji: Ogolnie wydaje mi sie ze shvky niestosownie sie zachowoje dla mnie poniewaz bylem kiedys w jego organizacji no i tam dostalem 3 minusy i mnie wyrzucono, wszytko ok nie utrzymalem regulaminu wiec zostalem wyrzucony  nie chcial mi pozniej udzilic pomocy bo sie zapytalem czy on jako support moze sciagnac mi bana na serial bo przez blad systemu takiego bana dostalem on smiejac sie ze mnie napisal dlaczego ktos ma mi zdejmowac bana wiec poradzilem sobie inaczej lecz dzien pozniej jezdzilem sobie ze znajomym po miescie bo poprostu nam sie nudzilo i nagle zabrano mi prawko za zwykle jezdzenie za znajomym, gdy pisalem na discordzie do shvky czy mogl by mi udowodnic ze ja kogos taranowalem to on mnie prosil o klipa. Jakis czas pozniej napisalem apelacje o prawko bo myslalem ze jakos udowodnie mu ze jendak nic nie zrobilem a ze on jest supporterem to on ma wazniejsze slowo. Mysle ze ktos wyzej postawiony od niego powien sie tym zainteresowac

• Super 2
  • Haha 17
  • Nie lubię tego 2

Witaj @Ponczek00, pozwolę najpierw odnieść się do dowodów (2 screeny załączone przez ciebie)

1. Napisałeś do mnie 16 lutego o godzinie 18:13 czy mogę ci zdjąć bana na serialu jako supporter, z początku myślałem, że dostałeś bana od administratora, więc grzecznie zapytałem, dlaczego ktoś miałby ci go zdejmować, postanowiłeś odpowiedzieć, że otrzymałeś bana za "nic", więc odpisałem ci, że bez powodu nic się nie dzieje i że masz napisać na forum (chodziło mi typowo o dział apelacji), po tym jak mi napisałeś, że napisałeś już, to poinformowałem cię, że musisz oczekiwać na kogoś kto na to spojrzy, sam spojrzałem i okazało się, że chodzi o rzekomego bana za sprzedaż ryb na kutrach bez posiadania prawa jazdy (https://projectrpg.pl/topic/147389-ban-na-serial/?tab=comments#comment-983633). Dodam też, że uciąłeś dosyć ładnie konwersację aby nikt nie widział twojego braku kultury na komunikatorze discord.  Nie widzę w tym miejscu mojej winy, zostałeś poinformowany abyś napisał odpowiedni temat na forum.

2. Klipa brak, ponieważ sytuację widziałem na własne oczy, swoją drogą nie udostępniamy dowodów nadesłanych przez graczy w celu ukarania innego gracza. Dodałeś też, że niedawno wjechał w ciebie gracz który był w trakcie pościgu SAPD, więc poprosiłem cię abyś mi podesłał klipa z tej sytuacji aby odpowiednio ukarać tego gracza, bo chyba o to ci chodziło nie? Po moim zapytaniu o klipa jednak stwierdziłeś, że nie robisz z tego problemu, bo w sumie to ty mu utrudniałeś pościg, zaraz jednak stwierdziłeś znowu, że to on w ciebie wjechał i zostało ci za to zabrane prawo jazdy - i tutaj małe sprostowanie - nie, zakaz prowadzenia pojazdów otrzymałeś za taran innego gracza, który nie był kompletnie związany z żadnym z pościgów. I tutaj również postanowiłeś uciąć resztę konwersacji, która została podesłana do Administracji RCON, aby spojrzeli na całokształt sytuacji.

Odnosząc się do opisu sytuacji:
Jeżeli uważasz, że nie chciałem ci udzielić pomocy tylko dlatego, że byłeś u mnie w organizacji i nagminnie łamałeś jej regulamin, to NIE. Oddzielam życie organizacji od mojej pracy jako supporter na serwerze, są to 2 osobne odnogi mojej rozgrywki na serwerze. Przy pisaniu do mnie czy mogę ci zdjąć bana nie wspomniałeś o żadnym błędzie systemu który nadał ci automatyczne bana. I nie, nie zostałeś ukarany za "zwykłe jeżdżenie" po mieście z kolegą, na ww. screenach wspomniałeś o tym, że ktoś w ciebie wjechał, ale w sumie to nie oczekujesz nic i nie robisz problemu, bo to ty mu utrudniałeś pościg. Co do mojego udowadniania ci winy, nie poprosiłem cię o klipa na którym widać że nikogo nie taranujesz, a chodziło mi o klipa z sytuacji jak ktoś w ciebie wjechał, stwierdziłem, że chcesz aby został on ukarany, więc poprosiłem cię o konkretny dowód co do tej sytuacji. Co do apelacji, tak napisałeś ją, aczkolwiek znowu zmieniłeś wersje wydarzeń, tym razem winne były twoje "lagi", których ja podczas specowania ciebie nie ujrzałem ani razu w tamtym momencie, kary ZPJ łapiesz na tyle często, że nie uwierzyłem w to tłumaczenie. Zebrałeś ich łącznie 7 na przestrzeni ostatnich 30 dni swojej rozgrywki na serwerze. Generalnie cała twoja rozgrywka na serwerze polega na łapaniu kar patrząc po twojej liście kar.

Skargę tą uważam, trochę za "zemstę" za odrzucenie apelacji od zabrania prawa jazdy. Jeżeli masz co do mojej pracy jeszcze jakieś zastrzeżenia, z chęcią na nie odpowiem.

Podsumowując - Reszta konwersacji z discorda została podesłana Administracji RCON w wiadomości prywatnej na forum

• Super 6
  • Haha 2

W dniu 22.02.2026 o 15:08, shvky napisał:

więc grzecznie zapytałem, dlaczego ktoś miałby ci go zdejmować, postanowiłeś odpowiedzieć, że otrzymałeś bana za "nic", więc odpisałem ci, że bez powodu nic się nie dzieje i że masz napisać na forum (chodziło mi typowo o dział apelacji),

No nie, kompletnie nie tak odpowiedziałeś. Zrobiłeś to w sposób chamski i taki, który nie przystoi członkowi administracji.

W dniu 21.02.2026 o 17:32, Ponczek00 napisał:

Jakis czas pozniej napisalem apelacje o prawko bo myslalem ze jakos udowodnie mu ze jendak nic nie zrobilem a ze on jest supporterem to on ma wazniejsze slowo.

Nie ważniejsze słowo, tylko to w Twojej kwesti leży udowodnienie braku Twojej winy.

W związku z nieodpowiednią reakcja Supportera tym samym wyśmianie gracza w odpowiedzi na jego pytanie supporter zostaje zawieszony na okres 3 dni.

• Super 7
  • Haha 3
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 1
  • WOW! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.