Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - O walentynkach słów kilka...

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

FQef6yt.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony @v.vacatStarszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Zapach pysznych pączków albo świeżo ściętych róż... to właśnie moje skojarzenia z ostatnimi dniami. Mam nadzieję, że w miniony czwartek mieliście okazję do skonsumowania pączka z przepysznym nadzieniem – w moim przypadku to zdecydowanie dżem malinowy! Oczywiście nie zapominajmy o święcie zakochanych, czyli Walentynkach. Piękne święto, pokazujące siłę niesamowitego uczucia, jakim jest miłość. Chcecie dowiedzieć się nieco więcej o samym święcie, jakim jest dzień św. Walentego, co z tej okazji przygotowała dla graczy Administracja RCON i co mają do powiedzenia goście mojego artykułu o miłości, która ich połączyła? Zatem zapraszam Was do przyjemnej lektury!

PA0Cack.png

Na początku swojego artykułu chciałbym Wam powiedzieć kilka słów o samej genezie obchodzenia w Polsce święta, jakim są WalentynkiSamo święto walentynek trafiło do Polski poprzez wpływy z Zachodu w okolicach lat 80. XX wieku. To żywy przykład amerykanizacji oraz święta na rzecz konsumpcjonizmu na terenie naszego kraju, lecz samo święto bardzo dobrze wpisało się w kanon świąt, które obchodzimy w Polsce. Kończąc kącik historyczny, chciałbym przedstawić Wam ofertę walentynkową, którą Administracja RCON przygotowała dla graczy ProjectRPG. W sam dzień Walentynek do użytku została udostępniona poczta walentynkowa, za której pomocą mieliśmy możliwość obdarowania naszej serwerowej sympatii wirtualną walentynką (była możliwość zrobienia tego również anonimowo). Oprócz tego Administracja RCON dodała zeszłoroczną, limitowaną znajdźkę – serduszka, które zostały rozsiane po całej mapie San Andreas. Z nowości na szczególną uwagę zasługuje fakt, że została dodana możliwość przelotu balonem na ogrzane powietrze. Punkt, w którym mogliśmy odbyć podróż, znajdował się na plaży Santa Maria w Los Santos. Na tym atrakcje dla społeczności ProjectRPG się nie kończyły! Na specjalny, walentynkowy wieczór również zostało włączone jedno przetasowanie Happy Hours, które zwiększyło zarobki graczy serwera. Klamrą dopełniającą walentynkowy wieczór w grze była audycja w ProjectFM prowadzona przez niezawodnego w swoim fachu Starszego Prezentera@Twardomir. Korzystając z okazji i miłosnej atmosfery, która wisiała w powietrzu tego dnia, postanowiłem porozmawiać z napotkanymi przez siebie parami o tym, co w tym dniu było najważniejsze, czyli o miłości! Zapraszam Was do przeczytania ciekawych rozmów, które dla Was przygotowałem razem z moimi gośćmi!

ypPDnJW.gif

XGwBbve.png

Zapraszam Was, drodzy czytelnicy, do przeczytania mojej rozmowy z wyjątkowymi gośćmi – @Perka oraz jej partner, @Enoxi.

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | P & E: @Perka & @Enoxi

v: Dzień dobry! Z tej strony @v.vacat, Starszy Publicysta z Redakcji Prasowej Project News. Czy z okazji Walentynek zechcielibyście odpowiedzieć mi na kilka pytań dotyczących Waszego uczucia względem siebie?
E: Cześć! Jasne, chętnie z Tobą porozmawiamy.

v: Bardzo się cieszę! Na początku naszej rozmowy poprosiłbym Was o to, żebyście przedstawili się naszym czytelnikom.
P & E: Jestem Perka, mam 23 lata i jestem osobą z dużym poczuciem humoru oraz dystansem do siebie. Lubię poświęcać dużo swojego wolnego czasu grom, książkom i sporadycznym wycieczkom w góry. To łączy mnie z moim partnerem, który również gra na serwerze. Jest nim @Enoxi, który jest niewiele starszy ode mnie, bo ma 25 lat. W przeciwieństwie do mnie nie spędza dużo czasu przy książkach, ale bardzo lubi składać modele samochodów czy klocki LEGO.

v: Miło mi poznać Ciebie i Twojego partnera! Powiedzcie mi, proszę, jak długo jesteście razem?
P & E: Jesteśmy ze sobą już od ponad 5 lat. Poznaliśmy się w trzeciej klasie liceum, a złote czasy pandemii połączyły nas na dłużej. Od czerwca 2024 roku jesteśmy szczęśliwym małżeństwem.

v: To dość długi czas, od kiedy jesteście ze sobą razem. Czy zechcielibyście zdradzić naszym czytelnikom, co jest podstawą zdrowej relacji między dwiema osobami?
P & E: Naszym skromnym zdaniem podstawą zdrowej relacji jest wzajemny szacunek, wsparcie, dawanie swojej drugiej połówce przestrzeni na bycie sobą oraz posiadanie osobistych zainteresowań, pasji i różnych poglądów, które dają tematy do rozmowy. Kolejnym bardzo ważnym aspektem relacji jest niesprowadzanie wszystkich zajęć do wspólnego spędzania czasu.

aSIbiRT.gif

v: Co ma szczególny wpływ na to, że nadal jesteście ze sobą?
P & E: Myślimy, że udział w tym ma nasze podobne podejście do życia. Dużym aspektem naszego związku jest dystans i poczucie humoru. Ciężko znaleźć drugą osobę, która będzie tak samo niepoważnie podchodziła do wielu życiowych spraw i pozwalała na to drugiej połówce. Poza tym przeszliśmy razem przez wiele wzlotów i upadków, co mocno ugruntowało naszą relację. Nie jesteśmy dla siebie tylko kochankami, ale też wsparciem, przyjaciółmi, a czasem najlepszymi kumplami. Tak na marginesie dodając, adoptowaliśmy dwa koty i nie chcemy ich rozdzielać.

v: Myślę, że w tematyce naszej rozmowy warto byłoby również zapytać o to, jak zaczęła się Wasza wspólna gra na ProjectRPG?
P & E: Na ProjectRPG dołączyłam najpierw ja i zbadałam serwer. @Enoxi kiedyś grał ze mną na innym serwerze MTA oraz podobnym serwerze RPG postawionym już na GTA V, więc stwierdziłam, że może mu się tu spodobać. Zaczynałam od zera, dzięki czemu nie było między nami dużej różnicy w osiągnięciach na serwerze, więc mogliśmy razem odkrywać to, co serwer ma do zaoferowania.

v: Jakie są Wasze ulubione sposoby na wspólną grę na ProjectRPG? 
P & E: Naszym ulubionym sposobem spędzania czasu na serwerze jest w głównej mierze sprawdzanie ofert na giełdach samochodowych i komentowanie ich odpowiedników z prawdziwego świata. Tak poza tym lubimy po prostu jeździć po mapie i sprawdzać, co ludzie szponcą w różnych dzielnicach.

v: Obserwacja serwerowych szpontów spodobała mi się najbardziej w Waszej odpowiedzi! Czy chcielibyście więcej aktywności umożliwiających kooperację na ProjectRPG? Jeśli tak, co proponujecie, aby zostało dodane na serwer?
P & E: 
Szczerze mówiąc, jesteśmy zadowoleni z tego, co oferuje serwer i na ten moment nie przychodzi nam do głowy nic, co można byłoby dodać.

v: I tym pytaniem przeszliśmy do końca naszej rozmowy! Bardzo Wam dziękuję, że zdecydowaliście się na rozmowę ze mną. Czy chcielibyście kogoś pozdrowić oraz przekazać jakąś sentencję naszym czytelnikom?
P & E: Dziękujemy serdecznie za wywiad. Chcielibyśmy z tego miejsca pozdrowić wszystkie serwerowe pary oraz wszystkich singli, którzy dalej szukają swojej drugiej połówki. Nie szukajcie na siłę, miłość sama przyjdzie. 

XGwBbve.png

Drugą parą, która zdecydowała się na krótką rozmowę dotyczącą swojej relacji, była @dercia wraz ze swoim partnerem @Daniel..

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | De & Da: @dercia & @Daniel.

v: Dzień dobry! Z tej strony Starszy Publicysta, @v.vacat z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechcielibyście ze mną porozmawiać i krótko opowiedzieć naszym czytelnikom o swojej relacji?
De & Da: 
Hej! Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.

v: Cieszę się, że zgodziliście się na tę rozmowę! Na początku naszego dyskursu prosiłbym Was o to, żebyście przedstawili się pokrótce naszym czytelnikom.
De & Da: Z tej strony @dercia oraz @Daniel. – najszybsi laweciarze na giełdzie, fani starych polskich przebojów i miłośnicy dobrej kuchni.

v: Skoro nasi czytelnicy już Was poznali, czas przejść do części właściwej naszej dzisiejszej rozmowy. Powiedzcie mi, proszę, jak długo już jesteście ze sobą?
De & Da: Nasza relacja trwa mniej więcej pół roku. Poznaliśmy się w listopadzie 2024 roku, a od kwietnia zaczęliśmy się lepiej poznawać, spędzać ze sobą więcej czasu i po prostu budować naszą relację.

v: To dość krótko, ale oczywiście życzę Wam, by ten czas był jak najdłuższy! Czy zechcielibyście zdradzić naszym czytelnikom, co w Waszej opinii jest fundamentem tego, aby zbudować zdrową relację?
De & Da: Myślimy, że u nas najistotniejszą rolę odegrała rozmowa i sposób komunikacji. Dużo czasu poświęciliśmy na to, żeby wypracować pewne schematy i to, jak komunikujemy swoje potrzeby czy zwracamy uwagę na to, co nas rani. Początkowo było to dość trudne, jako że oboje potrafimy pokazać swój charakterek i nieraz kłótnie kończyły się fatalnie. Jednak z czasem nauczyliśmy się do tego odpowiednio podchodzić i jest bajka. Oprócz komunikacji uważamy, że trzeba jednak czuć ten wspólny vibe. W naszym przypadku trochę poodwalamy, czasami się powyzywamy, a potem będziemy drzeć się, jadąc nocą przez miasto do swoich ulubionych piosenek. Nam nigdy nie brakuje tematów do rozmów, nawet jeśli są to totalne głupoty, zawsze potrafimy znaleźć jakiś temat i przepaść w nim na kilka godzin.

O0sh5ma.gif

v: W Waszej odpowiedzi padły dwa terminy, na które warto zwrócić szczególną uwagę, dlatego pozwolę sobie je tutaj powtórzyć, by wybrzmiały lepiej dla naszych odbiorców: komunikacja i wspólny vibe między dwiema osobami. Następne pytanie, które dla Was przygotowałem, może lekko łączyć się z poprzednim. Co ma szczególny wpływ na to, że nadal jesteście razem?
De & Da:
 Według nas, tak jak było już wspomniane, rozmowa i szczerość to podstawa. W naszym przypadku można dodać, że my nie potrafimy się ze sobą nudzić. Od ponad roku spędzamy ze sobą praktycznie każdy dzień i nigdy nie było tak, że dopadło nas znudzenie czy jakieś przebodźcowanie drugą osobą.

v: Moi drodzy, powiedzcie mi, proszę, jak zaczęła się Wasza wspólna gra na naszym serwerze ProjectRPG?
De & Da: Daniel jest graczem niemal od początku serwera, ja natomiast jestem totalnym bambikiem, jeśli chodzi o MTA. Zaprosił mnie, żebym spróbowała jakoś pod koniec czerwca. Na początku bardzo sceptycznie do tego podchodziłam, natomiast jak już weszłam w ten świat, to bardzo się wkręciłam.

v: Czy macie jakieś szczególne metody, według których spędzacie wspólnie czas na ProjectRPG?
De & Da: Oboje pracujemy we frakcji San Andreas Road Assistance i na tym spędzamy najwięcej czasu razem. Posiadamy również organizację – Synowie Podziemi, którą się razem zajmujemy. Lubimy także przechadzki na giełdy, kręci nas handel szybkimi furkami. Natomiast najlepsze są nocne przejażdżki autem zupełnie bez celu, gdy poruszanych jest wiele ciekawych tematów przy obserwacji nocnych marków.

v: Z racji tego, iż wywiad jest prowadzony w parze, toteż mam do tego stosowne pytanie. Czy chcielibyście, aby na ProjectRPG pojawiły się jakieś aktywności umożliwiające kooperację? Jeśli tak, jakie macie na to propozycje?
De & Da: Tak! Zdecydowanie na tak! Przede wszystkim chcielibyśmy więcej prac dorywczych, które można wykonywać razem. Jeśli chodzi o coś totalnie nowego, to dodanie aktywności w kooperacji, takich jak eventy w parach.

v: I to było ostatnie pytanie, które dla Was przygotowałem w tym krótkim wywiadzie! Bardzo Wam dziękuję za to, że zdecydowaliście się na rozmowę ze mną. Czy macie ochotę kogoś pozdrowić oraz przekazać jakąś sentencję naszym czytelnikom?
De & Da: Pozdrawiamy cieplutko @Gensciutki, a jeśli chodzi o sentencję... to nie możemy rozmawiać, jedziemy pierwszym na serwerze NRG-500 o ID 56.

KsDF6Sj.png

Jak widać, nawet w świecie ProjectRPG znalazło się trochę miejsca, by dodać drobne akcenty pozwalające na celebrowanie walentynek. Również ja chciałbym Wam, drodzy czytelnicy, zostawić jakąś sentencję na koniec tego artykułu. Pamiętajcie, że najważniejsza miłość, której możecie doświadczyć w swoim życiu, to miłość do samego siebie! Bez pokochania siebie nie jesteście w stanie pokochać kogoś innego. Dziękuję Wam, drodzy czytelnicy, że przeczytaliście ten artykuł do samego końca! Zachęcam Was do zapoznania się z twórczością pozostałej ekipy z Redakcji Prasowej Project News! Do zobaczenia w następnym artykule bądź wywiadzie!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

I6aHdiY.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.