Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Rekrutacja oczami frakcji. Wywiad z Fire Chief Reiji_Sakamaki

LeeRamirez
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

35M8oKe.png

M3o7SmR.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Z tej strony Starszy Reporter @LeeRamirez z Redakcji Prasowej Project News. Zastanawialiście się kiedyś nad dołączeniem do którejś z frakcji dostępnych na naszym serwerze? Jeżeli tak, to przychodzę dzisiaj do Was z bardzo przydatnym materiałem! Jeśli planujecie w przyszłości złożyć aplikację do San Andreas Fire Department, to właśnie w tym wywiadzie, razem z liderem tejże frakcji, Fire Chief @Reiji_Sakamaki, przybliżymy Wam proces rekrutacji w ich szeregi oraz udzielimy kilku cennych wskazówek! Zapraszam gorąco do przeczytania naszej rozmowy!

TMPzD4X.png

vgC1HDp.png

L: @LeeRamirez | R: @Reiji_Sakamaki

L: Witam, z tej strony Starszy Reporter @LeeRamirez z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu, aby przybliżyć graczom ProjectRPG proces rekrutacji w szeregi San Andreas Fire Department?
R: Witaj, chętnie odpowiem na Twoje pytania dotyczące rekrutacji w mojej strukturze.

L: Na samym początku pragnąłbym Cię prosić o przedstawienie swojej osoby.
R: Zatem mam opowiedzieć coś o sobie? Interesuję się anime, choć to chyba nic nowego ani zaskakującego. Uwielbiam też tworzyć modele 3D - choć aktualnie mam wielką przerwę w tym przez pracę. Jako osoba jestem raczej nudny, więc ciężko mi znaleźć coś więcej do opowiedzenia o sobie.

L: Tworzenie modeli 3D na pewno nie jest czymś nudnym. Czy mógłbyś nam opowiedzieć, gdzie się tego nauczyłeś i do czego to wykorzystujesz?
R: Totalne podstawy przedstawił mi WujekEddy, jednakże po wejściu i zapoznaniu się z programem uczyłem się samemu, odkrywając funkcje oraz oglądając najczęściej rosyjskie poradniki na platformie YouTube. Samo wykonywanie modeli jest ciekawe, bardzo mocno pobudza wyobraźnię, chociaż jest bardzo czasochłonne. Modele wykonywałem dla ProjectRPG oraz jako zamówienia odpłatne, chociaż, jak wspominałem - jest to już odległy temat i mam nadzieję, że kiedyś do tego wrócę.

L: Jesteś bardzo rozpoznawalną osobą na ProjectRPG, zatem nie widzę potrzeby przedstawiania Twojej osoby na serwerze. Przejdźmy zatem do konkretów - jak często przeprowadzacie rekrutacje w szeregi frakcji?
R: Rekrutacje w nasze szeregi odbywają się najczęściej w odstępach od jednego do dwóch miesięcy. Spowodowane jest to tym, że nasza frakcja jest jedną z najcięższych frakcji, przez co większa liczba osób rezygnuje z tego - stąd częste rekrutacje do nas.

IjQZUAK.png

L: Jak dużo wniosków napływa podczas rekrutacji? Ile faktycznie osób spośród aplikantów dostaje szansę na wejście w Wasze szeregi?
R: W ciągu dwóch lat ilość podań spadła z około 100 do około 50, choć ciężko to stwierdzić, każda rekrutacja to inne liczby. Najczęściej z przykładowych 50 podań wybieramy połowę, ponieważ podania nie spełniają minimalnych wymagań.

L: Ile trwa u Was akademia i jak ona wygląda?
R: Wiesz co, akademia najczęściej trwa 14 dni. Zdarzają się oczywiście rekrutacje, które trwają o wiele dłużej, choć najczęściej są to przypadki, w których egzaminy końcowe wydłużają się przez pewne czynniki. Sama akademia rozpoczyna się od spotkania, na którym tłumaczymy wszystkie zasady oraz szkolimy z podstaw wejścia na służbę. W następnych dniach każdy akademik ma za zadanie przejść przez wszystkie szkolenia, które tak naprawdę przygotowują do egzaminu końcowego. Po szkoleniach przystępujemy do egzaminu końcowego, który zdecyduje, czy dostaniemy się w szeregi frakcji, czy nie.

L: Ile czasu trzeba poświęcić, aby odbyć wszystkie szkolenia?
R: W zależności od tego, jaką osobą jesteś oraz jak bardzo pojmujesz naukę, jest to różnorodne. Standardowo potrzeba od 30 minut do nawet dwóch godzin - zależy to od materiału i trudności szkolenia, bo wiadomo… Może to być wypadek, który ma wiele rozpisanych tematów lub plama oleju, która zajmuje maksymalnie 30 minut. Takich szkoleń jest minimum 12, ponieważ posiadamy 12 materiałów i jak wiadomo - czasem akademik potrzebuje dwóch lub trzech szkoleń z trudniejszego tematu. W praktyce osoba „kumata” potrafi w ciągu 6-8 dni podejść do końcowego egzaminu.

L1ZItuY.png

L: Czym kierujecie się przy wyborze przyszłych adeptów?
R: Za dużo oczywiście nie mogę zdradzić, choć z takich przykładów to długość podania oraz spełnienie podstawowych wymagań, które są wymienione w poście. Warto dodać również brak kar, ponieważ na to szczególnie zwracamy uwagę przy sprawdzaniu podania.

L: Wszystkie podania są poważne, czy może trafiają się osoby piszące ów wniosek „dla beki”?
R: Wiesz, podczas jednej rekrutacji może zabraknąć palców u rąk, aby zliczyć osoby, które piszą podania byle jak, trollingowe itp. Takie rzeczy są na porządku dziennym i już mnie nie dziwią.

L: Czy chciałbyś podzielić się wskazówkami, jak dobrze napisać wniosek rekrutacyjny do Waszej frakcji?
R: Tak jak wspominałem wyżej, należy wpisać minimum, którego oczekujemy w poście przy danych pytaniach. Najważniejsze jest po prostu rozpisywanie danych punktów.

L: I tym pytaniem dotarliśmy do końca naszej rozmowy! Serdecznie dziękuję Ci za przekazanie nam tak cennych wskazówek, które niewątpliwie przydadzą się naszym czytelnikom, którzy w przyszłości chcieliby być jednym z Was! Na sam koniec, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
R: Oczywiście, chciałbym pozdrowić cały zarząd, który bacznie pomaga mi w prowadzeniu frakcji oraz pracowników, którzy działają aktywnie na serwerze.

XGwBbve.png

Dziękuję gorąco za przeczytanie naszego wywiadu do samego końca! Mam nadzieję, że przyda się on niejednemu z Was! Z tego miejsca pragnąłbym Was również zaprosić do lektury materiałów, które są publikowane przez moich przyjaciół z Redakcji Prasowej Project News! Do zobaczenia!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

UqfP4Zm.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.