Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

InspektorDzordzo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Syzyfus
Nick(i) oskarżonego(/ych): @shvky
Powód skargi:  Niesłusznie nadana kara
Data zdarzenia: 17.01.2026 15:17 - 18.01.2026 10:00
Dowody: 

Opis sytuacji: Wszystko jest określone w apelacji. Nie rozumiem, dlaczego kara została zmieniona z powodu "Flood" na "Spam" kiedy wysyłałem tę samą wiadomość co jakiś czas. System serwera automatycznie blokuje możliwość wysyłania jednej i tej samej wiadomości non-stop co według mnie jest równoznaczne z automatycznym blokowaniem spamu. W przypadku kiedy próbowałbym obejść ten system w jakikolwiek sposób, jak najbardziej bym zrozumiał taką odpowiedź. Według mnie podążając taką samą ścieżką rozumowania gracze, którzy wysyłają jedno i to samo ogłoszenie na OG, również powinni zostać ukarani za spam.

Edytowane przez InspektorDzordzo
  • Super 3
  • Haha 2

Pozwolę sobie przytoczyć treść mojej odpowiedzi w apelacji:
"Witaj, niedawno otrzymałeś karę za to samo, nie widzę powodu aby traktować cię ulgowo w tej sytuacji, ostatnia kara została nadana z tego co widzę słusznie.
Krótkie wyjaśnienie ode mnie:
My w logach, twoje wiadomości "𝕿𝖚𝖋𝖋", widzimy jako "????????????????????????", dlatego zostałeś ukarany przeze mnie z powodem "Flood", powód kary został zmieniony na "spam" (z racji na twoje wyjaśnienie, lecz mimo wszystko wysyłałeś tą samą wiadomość kilka razy w ciągu kilku minut na czacie).  
Dodatkowo, kary łapiesz dość często, co w dalszym ciągu zniechęca mnie do jej ściągnięcia."

Rozwiązanie tej apelacji zostało skonsultowane z innym administratorem piastującym wyższe stanowisko dużo dłuższy czas ode mnie, więc tak postanowiłem też postąpić(Zmieniając ci powód kary). Nie uważam, aby kara powinna zostać unieważniona, ponieważ dobrze wiedziałeś jak się zakończyło twoje poprzednie takie pisanie(w jaki sposób my to widzimy).

• Super 1
  • Haha 1

57 minut temu, shvky napisał:

My w logach, twoje wiadomości "𝕿𝖚𝖋𝖋", widzimy jako "????????????????????????", dlatego zostałeś ukarany przeze mnie z powodem "Flood", powód kary został zmieniony na "spam" (z racji na twoje wyjaśnienie, lecz mimo wszystko wysyłałeś tą samą wiadomość kilka razy w ciągu kilku minut na czacie).  

Niestety, nie jestem w stanie stwierdzić co widać z waszej strony w logach serwera, w administracji się nie znajduję, więc wglądu do tego nie mam.
Co do systemu odpowiadającego za anty-spamowanie, jak mówiłem zrozumiałbym gdybym próbował go obejść pisząc wiadomości dla przykładu ABC, A.BC, AB.C, ABC. Na przyszłość będę w takim razie pamiętał, aby nie zmieniać czcionki w swoim tekście, ponieważ może zostać to uznane  oraz żeby ogłoszenie wysyłać raz na godzinę, aby nie zostało to uznane jako spam. Swoją drogą nie rozumiem czemu kara nadana przez @ToKrawczyk na początku (jeżeli dobrze pamiętam) została zmieniona na "Apelacja przyjęta" czy coś takiego na "Celowe prowokacje pomimo ostrzeżeń". Nie wiem gdzie można znaleźć treść prowokującą w tym słowie. W takim razie jeżeli dobrze rozumiem jeżeli napiszę, dla przykładu słowo "Drabina" bądź cokolwiek innego kilka razy w tym samym dniu również może zostać to uznane za celowe prowokacje? W takim razie na serwerze przestanę używać czatu tekstowego, ponieważ co nie napiszę, może to zostać podliczone pod prowokacje i otrzymam wyciszenie (tak strzelam) na 14dni. Tutaj dodam jeszcze samo znaczenie słowa:

Spoiler

"TUFF" -  Wyraz tuff pochodzi od angielskiego przymiotnika tough, wymawianego (UK, US) [tʌf], oznaczającego pierwotnie między innymi ‘twardy, mocny, trwały’; ‘trudny, wymagający’; ‘silny, nieustępliwy’,
Źródło: https://obserwatorium-mlodziezy.ujk.edu.pl/jednostki/tuff/

Życzę miłego dnia :D

• Super 2
  • Haha 2

W tej sytuacji nie ma mowy o spamie, wiadomość rzeczywiście pojawiała się kilkukrotnie, nie mniej jednak z parominutowymi przerwami. Kara zostaje unieważniona.

@shvky na przyszłość proszę o dokładniejszą analizę logów i sytuacji przed nadaniem kary.

• Super 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.