Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - XXXI edycja Racing Club

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UwOEOpT.png

M3o7SmR.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony Publicysta z Redakcji Prasowej Project News, @v.vacat. W tym artykule chciałbym Was przenieść wspomnieniami do ostatniej niedzieli. Dlaczego? To właśnie wtedy serwerowy biznes, Racing Club, postanowił zorganizować XXXI edycję Racing Club! Razem z moją redakcyjną ekipą, czyli Kierowniczką @Veirdness, Dziennikarką @dercia oraz Reporterami: @Perka, @Szender i @InspektorDzordzo, postanowiliśmy odwiedzić miejsce, w którym odbywał się wyścig. Celem naszej wizyty na evencie było pozyskanie jak najrzetelniejszych informacji, którymi możemy się z Wami, drodzy czytelnicy, podzielić w tym artykule! Jesteście ciekawi, jak było na wydarzeniu oraz kto wygrał rywalizację? Zapraszam do lektury!

dP4Xw2r.gif

PA0Cack.png

XXXI edycja eventu Racing Club miała miejsce w minioną niedzielę, 11 stycznia 2026 roku. Gracze, którzy zdecydowali się na partycypację w wydarzeniu, mieli przed sobą nie lada wyzwanie. Wyścig odbywał się po specjalnym torze gokartowym, znajdującym się w dzielnicy Yellow Bell Station, a sami gracze pokonywali trasę na pojazdach typu Kart. Trasa nie należała do najłatwiejszych z powodu licznych, ostrych zakrętów, co oznacza, że pokonanie jej wymagało sprawności za kierownicą! W samym miejscu wydarzenia, oprócz uczestników i organizatorów, nie zabrakło oddanych kibiców oraz delegacji takich frakcji jak: San Andreas Medical Department, San Andreas Fire Department, San Andreas Road Assistance, San Andreas Police Department oraz San Andreas Transport Corporation! Swoją obecność na wydarzeniu pokazała również Redakcja Prasowa Project News oraz serwerowe radio ProjectFM z rozgrzewającą audycją w wykonaniu @Wujaszek., a następnie @szymmuh. W tym miejscu chciałbym przedstawić zwycięzców i oczywiście serdecznie im pogratulować stanięcia na podium po świetnym i sportowym widowisku, które mieliśmy przyjemność obserwować! W dalszej części artykułu chciałbym Was zaprosić do przeczytania kilku rozmów z samymi uczestnikami wydarzenia oraz do obejrzenia krótkiej fotorelacji!

1. miejsce zajął @reyess. i wygrał 30,000$
2. miejsce zajął @Tomcio. i wygrał 20,000$
3. miejsce zajął @M@jsteR* i wygrał 15,000$

px2heiL.gif

XGwBbve.png

Chciałbym Was zaprosić na pierwszą rozmowę w tym artykule. Gościem, którego poprosiliśmy o rozmowę, był sam zwycięzca wyścigu, @reyess.!

P: @Perka | R: @reyess.

P: Witam, z tej strony Reporterka @Perka z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś podzielić się ze mną wrażeniami z XXXI edycji Racing Club?
R: Cześć! Jasne, chętnie odpowiem na Twoje pytania.

P: Co skłoniło Cię do wystartowania w XXXI edycji eventu Racing Club na torze gokartowym?
R: Do udziału skłoniła mnie unikalna edycja gokartowa eventu Racing Club. Możliwość rywalizacji na torze w takiej formule była czymś wyjątkowym i niecodziennym, więc nie mogłem tego przegapić.

P: Czy szykowałeś się do tego nietypowego wyścigu?
R: Nie, nie szykowałem się specjalnie do tego wyścigu. Potraktowałem go bardziej jako dobrą zabawę i okazję do sprawdzenia się na torze.

e8KBgSf.png

P: Jakie emocje towarzyszyły Ci podczas wydarzenia i w związku z wygraną?
R: Podczas wyścigu dominowała adrenalina i pełne skupienie. Wygrana była miłym zaskoczeniem i dała poczucie, że warto było dać z siebie wszystko.

P: Czy planujesz udział w przyszłych wyścigach organizowanych przez biznes Racing Club?
R: Czekam raczej na zupełnie inne formy wyścigów, ewentualnie coś w stylu ghost mode albo rywalizację na innym torze, a nawet na osobnym dimie. Takie nowości na pewno bardziej skłoniłyby mnie do ponownego startu.

P: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
R: Chciałbym pozdrowić całą organizację boyzz oraz wszystkich uczestników tej edycji – dzięki za świetną atmosferę i sportową rywalizację.

XGwBbve.png

Następnym gościem z wydarzenia Racing Club, którego postanowiliśmy poprosić o rozmowę, był @Martin*. Na wydarzeniu pełnił on funkcję osoby zabezpieczającej całe wydarzenie, by nikomu z oglądających nie stała się krzywda.

S: @Szender | M: @Martin*

S: Witam, Reporter @Szender z Redakcji Prasowej Project News się kłania. Czy zechciałby Pan udzielić mi wywiadu na temat imprezy Racing Club, którą Pan zabezpieczał?
M: Witam. Jasne, chętnie udzielę wywiadu.

S: Na początek proszę, aby się Pan wszystkim przedstawił.
M: Jestem Martin i powoli zbliżam się do 21 roku życia. Na serwerze pełnię funkcję Moderatora, a także należę do frakcji San Andreas Police Department.

S: Od kiedy jest Pan w strukturach San Andreas Police Department?
M: W strukturach Police Department jestem od sierpnia 2024 roku i aktualnie znajduję się na stopniu Captain III. Poza tym dowodzę dywizją SWAT, należę do zespołu Supervisory Staff, a także jestem Szkoleniowcem i Egzaminatorem.

S: Czy często bierze Pan udział w zabezpieczeniach wszelakich eventów?
M: Tak, często biorę udział w zabezpieczeniach imprez masowych.

QJorBZu.png

S: Czy mają Państwo z góry nałożone schematy zabezpieczeń przez organizatorów, czy działacie na podstawie własnej wiedzy?
M: Działamy na podstawie własnej wiedzy, jednakże uwzględniamy życzenia czy wymagania organizatorów.

S: Czy bierze Pan udział w zabezpieczeniach jako osoba dowodząca? Jeżeli tak, proszę powiedzieć, czy ciężko jest zapanować nad osobami, z którymi Pan współpracuje?
M: Tak, przeważnie biorę udział w tego typu zabezpieczeniach jako osoba dowodząca. Czy ciężko jest zapanować nad innymi funkcjonariuszami? Raczej nie, gdyż we frakcji SAPD panuje hierarchia, a także dyscyplina i raczej każdy stara się tego trzymać.

S: Czy zdarza się, że dochodzi do nieprzyjemnych incydentów z graczami podczas eventów?
M: Tak, jest to powszechne zjawisko, jednakże zawsze jesteśmy przygotowani na takie sytuacje.

S: Mając na koncie dużą liczbę zabezpieczonych eventów, jak ocenia Pan poziom ich organizacji oraz co można by w nich zmienić?
M: Uważam, że organizacja jest dobra i raczej nic bym nie zmieniał.

S: Zbliżamy się do końca wywiadu. Czy chciałby Pan kogoś pozdrowić?
M: Chciałbym pozdrowić wszystkich czytelników redakcji Project News, a także serwerowe frakcje - w szczególności San Andreas Police Department.

XGwBbve.png

Ostatnim gościem, którego zaprosiliśmy do rozmowy, był @Dawerty - oddany obserwator sportowych zmagań uczestników wydarzenia.

P: @Perka | Da: @Dawerty

P: Witam, z tej strony Reporterka @Perka z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś podzielić się ze mną wrażeniami z XXXI edycji Racing Club, których doświadczyłeś z perspektywy widza całego wydarzenia?
Da: Dzień dobry! Chętnie Ci opowiem o tamtym wieczorze!

P: Dlaczego tamten wieczór postanowiłeś spędzić jako widz wyścigu?
Da: Potraktowałem to jako odskocznię od codziennej monotonii na serwerze, więc stwierdziłem, czemu by nie spróbować czegoś nowego, ponieważ był to pierwszy event Racing Club w roli zwykłego gracza czy też widza. 

P: Jak oceniasz tę edycję wyścigową Racing Club?
Da: Przede wszystkim czuć powiew świeżości. Gracze w końcu wskoczyli w nieco trudniejsze wymagania niż zwyczajne jeżdżenie pojazdami, które towarzyszą nam na co dzień. Widać, jaką trudność sprawiają im pojazdy, z którymi w zasadzie mało kto miał wcześniej styczność.

j0hMc1Y.png

P: Jaki według Ciebie był najlepszy moment tego eventu?
Da: Nie jestem w stanie wybrać jednego momentu, event był pełny emocji i zaskoczeń, gdzie nie zawsze faworyt dawał radę wytrwać do końca. Zatem uważam, że osoba, która nie oglądała tego wydarzenia krok po kroku, ma czego żałować.

P: Czy po zobaczeniu wyścigu jesteś zmotywowany do wzięcia udziału przy kolejnej okazji?
Da: Myślę, że w przyszłości nadarzy się taka okazja, kiedy to ja zasiądę za kółkiem jednego z pojazdów eventowych. Z perspektywy widza wygląda to jak świetna zabawa, a biorąc pod uwagę okazję, że można zarobić, naprawdę daje to do myślenia. Cóż więcej rzec, pożyjemy, zobaczymy.

P: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
Da: Oczywiście, przede wszystkim pozdrawiam najlepszą frakcję na serwerze, czyli San Andreas Road Assistance!

iZBhlZz.png

ojEBM6U.gif

qkUrtX7.gif

KsDF6Sj.png

XXXI edycja Racing Club to świetny przykład wydarzenia, które pokazuje, jak świetnie potrafi bawić się społeczność serwera ProjectRPG! Zdrowa, sportowa rywalizacja w wykonaniu członków społeczności naszego serwera była świetnym widowiskiem i z niecierpliwością wyczekujemy na następną edycję wydarzenia! Drodzy czytelnicy, bardzo Wam dziękuję za przeczytanie artykułu naszej ekipy do samego końca! Zachęcam Was do aktywności w komentarzach oraz odwiedzenia twórczości pozostałych członków Redakcji Prasowej Project News. Tchüss!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

G9HiHJx.png6wxm2aP.pngZM9OAAC.pngiojbXC0.pngtGikiqA.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.