Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Sonda uliczna o Evencie Zimowym

dercia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

xdZERQS.png

M3o7SmR.png

Witam serdecznie wszystkich czytelników! Z tej strony Dziennikarka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Dzisiaj zabieram Was w podróż przez ulicę San Andreas w poszukiwaniu mieszkańców, którzy udzielą nam krótkiego wywiadu do sondy ulicznej. W dzisiejszej sondzie poszukamy opinii na temat Eventu Zimowego na naszym serwerze ProjectRPG. Tradycyjnie, herbatka w dłoń, ciepły kocyk i zapraszam do lektury!

vgC1HDp.png

Wybrałam się na spacer, kończąc pracę w biurze Redakcji Prasowej Project NewsSpotkałam tam wychodzącego z biura Publicystę @v.vacat. Postanowiłam zadać mu kilka pytań, sprawdźcie sami!

5V20MaL.png

de: @dercia | v: @v.vacat

de: Witam, z tej strony Dziennikarka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat Eventu Zimowego?
v: Dzień dobry @dercia! Chętnie wezmę udział w Twojej sondzie!

de: Jak oceniasz zmianę wyglądu miast oraz świąteczne dekoracje na ulicach San Andreas? Preferujesz rozgrywkę z włączonymi efektami zimowymi, czy jednak zostajesz przy tradycyjnym wyglądzie? A może zdecydowałeś się na świąteczne ozdoby do swojej posiadłości?
v: Świąteczną wersję San Andreas oceniam bardzo dobrze! Ośnieżone miasta z przeróżnymi dodatkami przypadły mi do gustu. Nie będę ukrywać, że lubię się zachwycać takimi detalami, bo wpływa to znacznie na chęć spędzania czasu w grze wraz ze swoimi wirtualnymi przyjaciółmi. Odkąd zostały dodane efekty zimowe, gram z nimi cały czas! Jeśli chodzi o świąteczne ozdoby do posiadłości, to takowych nie posiadam, ponieważ nie posiadam własnego domku na ProjectRPG.

de: Jak oceniasz część fabularną Eventu Zimowego? Czy dzięki Twojej pomocy problem świątecznej gorączki został zażegnany?
v: Pierwszy raz miałem przyjemność rozgrywać event świąteczny na ProjectRPG. Podobał mi się, lecz brakowało mi w nim pewnej dynamiki, zadania typu przejazd z punktu A do B są dla mnie monotonne. Preferowałbym jakieś zręcznościowe minigry, które idealnie uzupełniłyby te zadania. Pomoc swoją, jak i innych graczy w zażegnaniu świątecznej gorączki uważam za bardzo potrzebną! Mam nadzieję, że świąteczna gorączka nas nie nawiedzi w przyszłym roku... chociaż... kto wie, co czeka nas w 2026 roku.

de: Czy zdecydowałeś się w tym roku napisać list do św. Mikołaja? Zdradzisz nam, co zawierał? Co sądzisz o takiej inicjatywie?
 v: Oczywiście, że napisałem list do świętego Mikołaja! Bardzo mi się podobał system pisania listu i oczekiwania na odpowiedź od Mikołaja. Poprosiłem o konto premium, ponieważ z racji dość intensywnego użytkowania aut, konto Premium pozwala na tańsze naprawy i niższe koszty paliwa. Sama inicjatywa listu do św. Mikołaja na ProjectRPG jest bardzo dobra i liczę, że w przyszłym roku zostanie ona ponowiona, lecz również ulepszona o inne życzenia (takie w granicach zrealizowania). 

de: Na serwerze dodano pracę sezonową. Czy oczekiwałeś na ponowne pojawienie się tej możliwości zarobku, czy raczej nie przywiązujesz do tego większej uwagi?
v: Będąc szczerym, podjąłem się tej pracy sezonowej tylko dwa razy. Nie jestem fanem prac, które są oferowane na ProjectRPGponieważ są dla mnie monotonne i dość szybko mnie nudzą, toteż nie przywiązywałem szczególnej uwagi do tego, iż ta praca została ponownie dodana na serwer.

de: Co sądzisz o kalendarzu adwentowym przygotowanym w tym roku? Udało Ci się zdobyć odznakę za pełny komplet zadań?
v: Sama koncepcja kalendarza adwentowego jest świetna! Aczkolwiek powtórzę się, brak żywiołowości w zadaniach skreśla chęć udziału graczy. Zadania polegające na przejechaniu z punktu A do B są po prostu dla mnie nudne i oczekiwałbym czegoś lepszego i żywiołowszego, mając na uwadze fakt, że jest bardzo dużo czasu na przygotowanie różnorodnych i niepowtarzalnych zadań, takich jak np. rebus lub wykreślanka.

de: Co uważasz o dość częstych eventach serwerowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia przygotowanych przez administrację? Zdarzyło Ci w nich uczestniczyć? A może udało Ci się coś wygrać?
v: Ciężko mi wystawić opinie o wydarzeniach, w których nie brałem udziału, także niestety moja odpowiedź na to pytanie będzie krótka. Nie mam zdania na temat wydarzeń, które zostały przygotowane przez Administrację RCON dla graczy.

de: Czy jest coś, co chciałbyś poprawić lub dodać w następnych, podobnych eventach organizowanych na serwerze?
v: Wspomniałem w swoich poprzednich odpowiedziach, co chciałbym, żeby zostało urozmaicone w ofercie świątecznej dla graczy ProjectRPG, dlatego nie będę się powtarzać.

de: Dziękuję za wzięcie udziału w sondzie ulicznej! Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
v: Dziękuję Ci bardzo za zaproszenie do udziału w Twojej sondzie! Pozdrawiam bardzo serdecznie moich przyjaciół z Project News, czyli @MrBeast, @Veirdness, @Nitzur,@Perka, @dercia, @Kugi oraz @Szender! Wszystkim czytającym chciałbym życzyć wszystkiego dobrego w 2026! Buziaki dla Was!

keMbunn.gif

Podczas spaceru zajrzałam na spawn w San Fierro, by obejrzeć dekoracje miasta. Spotkałam tam Supportera @Puczy, który podzielił się ze mną swoją opinią. Sprawdźcie sami!

5V20MaL.png

de: @dercia | P: @Puczy

de: Witam, z tej strony Dziennikarka @derciaz Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat Eventu Zimowego?
P: Hej, z tej strony @Puczy. Chętnie wezmę udział w sondzie i odpowiem na pytania!

de: Jak oceniasz zmianę wyglądu miast oraz świąteczne dekoracje na ulicach San Andreas? Preferujesz rozgrywkę z włączonymi efektami zimowymi, czy jednak zostajesz przy tradycyjnym wyglądzie? A może zdecydowałeś się na świąteczne ozdoby do swojej posiadłości?
P: Zmiana wyglądu jak zawsze na plus, natomiast sam z siebie nie korzystam z efektów zimowych. Dla mnie jest za jasno, a opady śniegu są w mojej ocenie denerwujące. Ozdób świątecznych, szczerze mówiąc, nawet nie sprawdzałem, ze względu na to, że na swojej posiadłości przebywam dość rzadko.

de: Jak oceniasz część fabularną Eventu Zimowego? Czy dzięki Twojej pomocy problem świątecznej gorączki został zażegnany?
P: Event Zimowy, a konkretnie część fabularna, była dla mnie jak każda inna, czyli do przeklikania i zapomnienia. Na plus, że nie było żadnego strzelania! Nie wczuwam się w fabułę, raczej interesuje mnie kwestia itemu, odznaki, jak i wynagrodzenia.

de: Czy zdecydowałeś się w tym roku napisać list do św. Mikołaja? Zdradzisz nam co zawierał? Co sądzisz o takiej inicjatywie?
P: List jak list, raczej nie chcę uchylać rąbka tajemnicy, co mógł zawierać. Niech św. Mikołaj tylko wie! Sama inicjatywa bardzo przyjemna, fajny dodatkowy aspekt świąteczny.

de: Na serwerze dodano pracę sezonową. Czy oczekiwałeś na ponowne pojawienie się tej możliwości zarobku, czy raczej nie przywiązujesz do tego większej uwagi?
P: Jeśli chodzi o pracę sezonową dotyczącą odśnieżania ulic, to nie przywiązuję do niej większej uwagi. Jest fajna do kooperacji ze znajomymi czy innymi graczami, natomiast odpycha mnie fakt, iż nie jestem w stanie jej w żaden sposób ulepszyć i nie czuję progresu, pracując na niej.

de: Co sądzisz o kalendarzu adwentowym, przygotowanym w tym roku? Udało Ci się zdobyć odznakę za pełny komplet zadań?
P: Kalendarz to bardzo fajna inicjatywa. Nagrody jak nagrody, nie ma co się nad nimi rozwodzić. Każdy raczej spodziewał się czegoś takiego. Dodatkowo fajnym aspektem było to, że codziennie była inna lokalizacja, więc nie było to aż tak monotonne, chociaż frakcja SATC miała co robić cały dzień. Jeśli chodzi o mnie, to odebrałem każdy dzień i na moim profilu na forum widnieje odznaka za ukończenie kalendarza.

de: Co uważasz o dość częstych eventach serwerowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia przygotowanych przez administrację? Zdarzyło Ci w nich uczestniczyć? A może udało Ci się coś wygrać?
P: Częstotliwość eventów serwerowych była na wysokim poziomie. W zasadzie event co pół godziny dawał duże możliwości zarobku i oderwania się od codziennej rutyny. Kilkukrotnie uczestniczyłem w eventach. Najbardziej preferuję skoki spadochronowe oraz parkour.

de: Czy jest coś, co chciałbyś poprawić lub dodać w następnych, podobnych eventach organizowanych na serwerze?
P: Event w tym roku był taki jak zawsze. Nic innowacyjnego. Przydałoby się coś nowego oraz odświeżonego. Może jakiś nowy pojazd w nagrodę? Pojazd typu Duchomobil, mimo że nie jest to aktualnie codzienny widok na ulicy, to jednak fajnie mieć coś takiego na domku.

de: Dziękuję za wzięcie udziału w sondzie ulicznej! Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
P: Również dziękuję za możliwość wzięcia udziału w sondzie. Pozdrawiam wszystkich graczy oraz administrację!

krfD9Ms.gif

Byłam umówiona na krótką rozmowę na bazie SARA w Las Venturas, jednak nie miałam jak się tam dostać. Na szczęście @Floreczek zaproponował mi podwózkę, przy okazji wywiązała się między nami krótka rozmowa.

5V20MaL.png

de: @dercia | F: @Floreczek

de: Witam, z tej strony Dziennikarka @derciaz Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat Eventu Zimowego?
F: Jasne, z wielką chęcią!

F: Uwielbiam zaśnieżone ulice miasta, klimat, jaki one dają oraz rozrywkę z latania bokiem po ulicach. Oczywiście na śniegu, bo jakby inaczej. Niestety mam włączone tylko ośnieżone ulice z racji tego, iż za dużo zasłania padający śnieg i słabo wtedy widać, jak się jedzie, szczególnie jadąc ponad 250 km/h.

F: Jak najbardziej został zażegnany. Dostarczyłem wszystkie potrzebne przedmioty mieszkańcom oraz lek na gorączkę Mikołajowi. Niestety fabuła była dość krótka, ale w dalszym ciągu ciekawie było wykonywać te wszystkie zadania.

de: Czy zdecydowałeś się w tym roku napisać list do św. Mikołaja? Zdradzisz nam, co zawierał? Co sądzisz o takiej inicjatywie?
F: Oczywiście, że tak! Jakby to było nie napisać listu do Mikołaja w święta? Nie ma opcji nie napisania listu! Nie zdradzę, co napisałem, choć mogę zdradzić, że otrzymałem od niego niemałą kwotę gotówki. Uważam, że jest to dobra inicjatywa, szczególnie dla nowych osób, które dopiero zaczynają i nie mają za dużo pieniędzy.

F: Nie przywiązuję uwagi do żadnej pracy na serwerze, jestem graczem, który czerpie frajdę z samej rozgrywki. Lubię sobie wejść na serwer, pojeździć autem, pogadać z kimś, popracować na tak zwanym uberze. Nie wiążę raczej przyszłości z fortuną, a bardziej z ciekawymi znajomościami. 

de: Co sądzisz o kalendarzu adwentowym przygotowanym w tym roku? Udało Ci się zdobyć odznakę za pełny komplet zadań?
F: Bardzo fajna inicjatywa, która utrzymała mnie przy codziennym logowaniu do miasta. Pomogłem bardzo dużej ilości osób bez aut dostać się w miejsca z kalendarza oraz, oczywiście, otrzymałem odznakę wzorowego dostawcy ozdób świątecznych.

F: Uważam tak samo, jak przy liście do Mikołaja, że jest to bardzo dobra inicjatywa zarówno dla stałych, jak i nowych graczy umożliwiająca prosty zarobek oraz rywalizację o niego. Sam uczestniczyłem w kilku, aczkolwiek nic nie wygrałem, niestety, chyba że dobrą zabawę.

F: Nie uczestniczę w nich na tyle często, aby coś więcej powiedzieć na ten temat, natomiast będąc na serwerze podczas eventów, mogłem zauważyć, że jest mała różnorodność ich, mało takich smaczków, typu autorskie inicjatywy od członka administracji, jakiś własny pomysł na event, coś, co przyciągnie i zaciekawi gracza do niego. Wiem, że nie jest to łatwe w samej logistyce, ale fajnie by było zobaczyć coś takiego tutaj, na ProjectRPG!

F: Chciałbym pozdrowić Dziennikarkę @dercia z Redakcji Prasowej Project News oraz moją kochaną @Kenzi04. Życzę każdemu czytającemu miłego dnia bądź wieczoru.

gp3xzjG.gif

Podczas podróży minął nas @Jahowski, postanowiłam zrobić przystanek, wysiąść i zamienić z nim kilka słów.

5V20MaL.png

de: @dercia | J: @Jahowski

J: Hej, chętnie się wypowiem.

J: Dekoracje na mapie wyglądają bardzo dobrze, miłe dla oka jest, że w każdym mieście są inne ozdoby na latarniach ulicznych. Na bazie organizacji pokusiliśmy się o trochę ozdób. Śnieg na mapie mam włączony, bez dodatkowych opadów. Niemniej jednak czasami trochę razi w oczy.

J: Jejku, jejuńku!

J: Jak najbardziej list został napisany, jednakże św. Mikołaj się nim nie przejął. Sam sobie śmiga po niebie, ale prywatnych samolotów na serwerze nie da. Jak zwykle równi i równiejsi!

J: Nie mam praktycznie czasu na prace dorywcze, więc w tym roku ani razu mnie tam nie było.

J: Odznaka zdobyta. Uważam, że tegoroczny kalendarz był znacznie lepszy niż ten standardowy, znany z lat poprzednich.

J: Zdarzyło mi się uczestniczyć oraz organizować, moim zdaniem, bardzo dobrą inicjatywę.

J: Chciałbym, żeby kiedyś na serwerze pojawiła się mapa do eventu o nazwie "spadające auta". Byłaby to, moim zdaniem, dobra alternatywa dla paneli.

J: Również dziękuję, pozdrawiam potężną organizację Verona, Radio ProjectFM oraz frakcję SAPD!

ewlCYjK.gif

Kiedy już dotarłam w miejsce docelowe, spotkałam się z @szymmuh, a wynik rozmowy prezentuje się następująco.

5V20MaL.png

de: @dercia | s: @szymmuh

s: Witam. Pewnie, że tak!

s: Uważam, że zmiana wyglądu miast jest ciekawym urozmaiceniem świata gry, którą wszyscy znamy od podszewki. Ja natomiast w tej sprawie jestem pragmatyczny. Wyłączam śnieg na drogach, ponieważ razi mnie w oczy. Baza naszej organizacji na Blackfield Chapel oddała się świątecznej atmosferze, czego dowodem są liczne choinki i inne fikuśne ozdoby, za co dziękujemy miłościwie nam panującym Administratorom RCON.

s: Osobiście nie jestem fanem misji fabularnej. Sposób wypowiadania się Elfa Teodora powoduje u mnie niekontrolowane wybuchy złości. Robienie eventu fabularnego traktuję jako jeden z wielu sposobów na integrację z Veroną. Gdybym miał ją robić samemu - za żadne skarby świata.

s: Napisałem list do św. Mikołaja i z chęcią uchylę rąbka tajemnicy, co się w nim znajdowało. Mianowicie znajdował się tam gorący apel do jednego z członków organizacji, by ten do przemieszczania się używał kół swojego pojazdu, a nie, jak to ma w zwyczaju, czyli stanie na dachu.

s: Na początku mojej kariery na ProjectRPG kooperacja odśnieżarek była naprawdę ciekawym urozmaiceniem. Z tego miejsca chciałbym pozdrowić @Ryosuke*, który najczęściej wykonywał ze mną tę pracę. Dzisiaj już nie muszę pracować na odśnieżarkach, ponieważ jako członek frakcji i biznesu mam dostęp do zarobku w przyjemniejszy sposób. 

s: Kalendarz adwentowy oceniam super!

s: Częstsze eventy podczas świąt są bardzo dobrym rozwiązaniem. W mojej ocenie stanowią one odskocznię od grindowania prac. Eventy również miały pozytywny wpływ na integrację graczy. Z tego miejsca pozdrawiam administrację, która takowe eventy robiła.

s: Czy jest coś, co można by poprawić? Owszem. Praca odśnieżarek jest już nieco oklepana i warto by wprowadzić do niej jakieś nowości.

s: Kończąc, chciałbym gorąco pozdrowić wszystkich członków organizacji Verona, współpracowników frakcji SARA oraz kolegów radiowców z biznesu ProjectFM.

fNMjoEP.gif

Kończąc moją wieczorną podróż, napotkałam @Axunaa, która chętnie odpowiedziała mi na kilka pytań. Sprawdźcie sami!

5V20MaL.png

de: @dercia | A: @Axunaa

de: Witam, z tej strony Dziennikarka @derciaz Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałabyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat Eventu Zimowego?
A: Witam, z tej strony @Axunaa. Z chęcią wezmę udział w sondzie i udzielę odpowiedzi na pytania.

de: Jak oceniasz zmianę wyglądu miast oraz świąteczne dekoracje na ulicach San Andreas? Preferujesz rozgrywkę z włączonymi efektami zimowymi, czy jednak zostajesz przy tradycyjnym wyglądzie? A może zdecydowałaś się na świąteczne ozdoby do swojej posiadłości?
A: Takowa zmiana na ulicach San Andreas dawała poczucie klimatu świąt czy zimy. Osobiście preferuję grę z włączonym efektem zimowym i także zdecydowałam się na zakup świątecznych ozdób.

A: Event fabularny był całkowicie okej, lecz mógł oddawać bardziej świąteczny klimat. Tak, z moją pomocą udało się zażegnać świąteczną gorączkę.

de: Czy zdecydowałaś się w tym roku napisać list do św. Mikołaja? Zdradzisz nam, co zawierał? Co sądzisz o takiej inicjatywie?
 A: Owszem, zdecydowałam się na napisanie listu do św. Mikołaja. Zawierał on zastrzyk gotówki, bo ona zawsze się przyda. Wydaje mi się, że jest to całkowicie fajna inicjatywa.

de: Na serwerze dodano pracę sezonową. Czy oczekiwałaś na ponowne pojawienie się tej możliwości zarobku, czy raczej nie przywiązujesz do tego większej uwagi?
A: Nie przywiązuję do tego szczególnej uwagi. Uważam, że są zdecydowanie lepsze prace, które stale są na serwerze.

A: Przygotowanie kalendarza adwentowego w tym roku było świetne. Możliwość wykonywania zadań, co skutkowało ozdabianiem choinki, była znakomita. Udało mi się zdobyć odznakę za pełen komplet zadań.

A: Uważam, że to spoko opcja, jednakże nie uczestniczę w takich wydarzeniach.

de: Czy jest coś, co chciałabyś poprawić lub dodać w następnych, podobnych eventach organizowanych na serwerze?
A: Nie ma chyba czegoś, co bym chciała dodać. Jedynie w evencie świątecznym, żeby oddawał bardziej klimat świąt.

de: Dziękuję za wzięcie udziału w sondzie ulicznej! Czy chciałabyś kogoś pozdrowić?
A: Również dziękuję, że mogłam wziąć udział w tej sondzie. Chciałabym pozdrowić @Vasdal, organizację The Pirate Bay i frakcję SARA

0lT8Buw.gif

ogLhwZW.png

Po całym dniu rozmów z naszymi respondentami czas na małe podsumowanie. Dekoracje świąteczne miast przypadły do gustu naszej społeczności. Większość osób była zadowolona z wydarzenia fabularnego. Każdy z naszych respondentów zdecydował się na napisanie listu do Świętego Mikołaja i uważa to za świetną inicjatywę. Podobna opinia tyczy się również kalendarza adwentowego. Większość społeczności serwera ProjectRPG nie widzi kwestii do większych zmian, lecz pojawiły się głosy o rozbudowaniu eventu, zmianie prac odśnieżarek czy też bardziej klimatycznej, świątecznej misji fabularnej.

KsDF6Sj.png

Chciałabym serdecznie podziękować czytelnikom za uwagę i do zobaczenia w kolejnych materiałach!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
ISBkY8N.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 6

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.