Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Od pokusy po więzienie

Perka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2Y86pGY.png

M3o7SmR.png

Witajcie! Z tej strony Praktykantka @Perka z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule przedstawię Wam tragedię, która miała miejsce nieopodal małego miasteczka Angel Pine, a mianowicie morderstwo porządnego i cenionego przez innych człowieka. Wydarzenie zalicza się do tych, których nikt by nie przewidział w tym wesołym, pełnym ciepła i miłości okresie roku. Nie przedłużając, serdecznie zapraszam do przeczytania tego materiału!

PA0Cack.png

Jak co roku mieszkańcy Angel Pine szykowali się do Świąt Bożego Narodzenia. Święta to czas pełen cudów, radości, przyjemnych wspomnień i uśmiechów dzieci. Niestety, tym razem było inaczej. Pięć dni przed Wigilią w nieznanych okolicznościach zaginął znany w całym miasteczku Liam Johnson. Rodzina Johnsonów jest najbardziej zamożną rodziną w całym miasteczku. Słynęła z dobroci serca, chęci pomocy oraz dużej serdeczności. Pan Johnson został mianowany burmistrzem ze względu na wkład, jaki wniósł w rozwój miejscowości. Za to brat pana Liama, pan Benjamin Johnson, mieszkający obok Angel Pine, jest przez mieszkańców uważany za dziwaka, tajemniczego i złego człowieka. Niestety, nawet w tak idealnej społeczności doszło do intrygi, przez którą Liam stracił życie. Jak i dlaczego zginął Liam Johnson? Tego dowiecie się w dalszej części artykułu!

ftv4Ccu.png

XGwBbve.png

Udało mi się porozmawiać z najstarszą mieszkanką Angel Pine, panią Sophią Smith, która zdradziła trochę informacji na temat rodziny Johnsonów.

vgC1HDp.png

P: @Perka | SS: Sophia Smith

P: Witam, z tej strony Praktykantka @Perka z Redakcji Prasowej Project News. Na wstępie chciałabym Panią zapytać, jak długo Pani mieszka w Angel Pine?
SS: Dzień dobry! W Angel Pine mieszkam od urodzenia, czyli to będzie już 72 lata. Śmiało mogę powiedzieć, że znam tutaj wszystkich, nie tylko ze względu na mój staż, ale również, delikatnie mówiąc, dzięki swojej wścibskości. Ja znam wszystkich, a wszyscy doskonale znają mnie.

P: Zapewne jest Pani skarbnicą wiedzy i tajemnic tego miasta. Co mogłaby mi Pani powiedzieć na temat rodziny Johnsonów?
SS: To była bardzo zżyta i kochająca się rodzina. Pani Emily Johnson zawsze pomagała mi z pracami ogrodowymi, przy których zdarzało się nam plotkować na temat innych mieszkańców. Dzieci państwa Johnsonów to bardzo kochane i kulturalne szkraby, widać po nich, że wychowały się w rodzinie kochających się rodziców. Pan Liam często pomagał mi ze sprawami technicznymi w domu, naprawiał zepsute rzeczy czy przenosił ciężkie przedmioty, z którymi przez swój wiek już sobie nie radzę. Przy naszych spotkaniach często sobie żartowaliśmy, dokuczaliśmy i wspominaliśmy dawne Angel Pine. Jest mi niezmiernie przykro z powodu tragedii, jaka dotknęła tę rodzinę.

P: W skrócie można powiedzieć, że to była wzorcowa rodzina. Czy ma Pani coś do powiedzenia na temat pana Benjamina Johnsona?
SS: Gbur! Bardzo nieznośny i opryskliwy człowiek. Całe szczęście, że nie mieszkał w Angel Pine. Ten samotnik zaszył się w obskurnym domku w Shady Cabin. Czasami zdarzało mi się go spotykać w miasteczku na zakupach, ale starałam się omijać go szerokim łukiem.

P: Przedstawia Pani całkowite przeciwieństwo pana Liama. Czy wie Pani, jaki stosunek mieli do siebie bracia?
SS: Nigdy go nie widziałam w odwiedzinach u rodziny Johnsonów. Tylko raz, całkiem niedawno, byłam świadkiem kłótni braci na podjeździe przed domem. Niestety, przez mój już wiekowy słuch nie udało mi się usłyszeć, o co się sprzeczali. Pan Liam nie mówił za dużo o swoim bracie, zbywał temat. Zresztą nie dziwię się, kto z takim gburem jak Benjamin chciałby mieć kontakt, a szczególnie po tym, co zrobił.

P: Dziękuję za tę krótką rozmowę. Życzę miłych i spokojnych Świąt!
SS: W tym roku święta nie będą już takie same, ale dziękuję!

GNxntxM.png

PA0Cack.png

Nieopodal Angel Pine pewna kobieta podczas popołudniowego spaceru zauważyła dziwny obiekt, unoszący się na tafli jeziora Back O' Beyond. Po dokładniejszym przyjrzeniu się zdała sobie sprawę, że to ciało. Natychmiast poinformowała o tym lokalny posterunek, który wysłał na miejsce oddział policji i straży pożarnej. Strażacy wyłowili ciało, a miejscowi funkcjonariusze zidentyfikowali denata, którym okazał się zaginiony pan Johnson. Detektywi wezwani na miejsce zdarzenia dokonali oględzin ciała. Stwierdzili liczne rany kłute, a zwłoki przetransportowano do lekarza medycyny sądowej, który przeprowadził dogłębną analizę.

ExQBaDy.png

PA0Cack.png

Detektywi zajmujący się zbrodnią znaleźli na miejscu zdarzenia telefon z dowodem osobistym Benjamina Johnsona włożonym za pokrowiec. Brat burmistrza stał się głównym podejrzanym w sprawie o morderstwo. Do mieszkania Benjamina został wysłany patrol, a detektywi udali się do żony Liama, aby poinformować ją o jego śmierci. Dom podejrzanego okazał się pusty, a na detektywów czekała niemała niespodzianka.

AKsStWS.gif

XGwBbve.png

Detektyw Daniel Walker udzielił mi więcej informacji na temat zbrodni, motywu oraz udziału Emily Johnson.

vgC1HDp.png

P: @Perka | DW: Daniel Walker

P: Witam, z tej strony Praktykantka @Perka z Redakcji Prasowej Project News. Czy mógłby mi Pan udzielić informacji na temat miejsca zbrodni? Co Pan zobaczył?
DW: Witaj! Zaczynając od samego początku, wysłano nas do zgłoszenia dotyczącego ciała w jeziorze Back O' Beyond. Bez zastanowienia ruszyliśmy na miejsce zdarzenia. W tamtym momencie pierwsze, co przyszło mi do głowy, to zaginięcie Liama Johnsona. Stwierdziłem, że zgłoszenie może być z tym powiązane. Gdy przyjechaliśmy, ciało było już wyciągnięte z wody. Policjanci, którzy pierwsi dotarli na miejsce, przekazali nam smutną informację. Zmarłym był pan Liam Johnson. Na pierwszy rzut oka widać było, że pan Johnson został zamordowany. Na ciele znajdowały się liczne rany kłute, prawdopodobnie zadane nożem.

P: To musiało być naprawdę straszne i wstrząsające. Otrzymaliśmy informację, że zabójstwo było powiązane z Benjaminem. W jaki sposób?
DW: Bardzo szybko powiązaliśmy sprawę z Benjaminem, ponieważ znaleźliśmy telefon i jego dowód osobisty w pobliżu miejsca zbrodni. Wysłaliśmy po niego patrol w celu złożenia wyjaśnień, a sami udaliśmy się do domu państwa Johnsonów, aby poinformować żonę Liama o śmierci męża. Nic nie mogło nas przygotować na to, co zastaliśmy. Emily Johnson otworzyła nam drzwi w samym szlafroku. Nie wyglądała na zaniepokojoną zaginięciem męża, bardziej jak po świętowaniu. Podczas rozmowy usłyszeliśmy męski głos dobiegający ze środka. Weszliśmy do domu i zauważyliśmy Benjamina stojącego z szampanem i dwoma kieliszkami w dłoniach. W naszych głowach zaczął pojawiać się obraz sytuacji, więc aresztowaliśmy oboje.

P: Dotychczasowy bieg wydarzeń w dalszym ciągu nie obciąża Emily. Jak doszło do przełomu?
DW: Na posterunku próbowaliśmy przesłuchać Benjamina i Emily. Niestety, oboje nie byli zbyt rozmowni. Odmawiali składania zeznań i zasłaniali się prawnikiem. W tym samym czasie Mark, drugi detektyw prowadzący tę sprawę, załatwił nakaz przeszukania domu i telefonu Benjamina. W historii rozmów znaleźliśmy rozmowę braci, w której Benjamin prosił o spotkanie nad jeziorem. Natomiast w jego mieszkaniu znaleźliśmy nóż, którego użyto do morderstwa. Dowody były jednoznaczne, ale nie mieliśmy jeszcze pewności co do udziału Emily. Gdy przedstawiliśmy Benjaminowi zebrane dowody, załamał się i zaczął śpiewać jak z nut. Opowiedział nam o swoim wieloletnim romansie z żoną Liama, o tym, że zawsze zazdrościł bratu sukcesu i społecznej adoracji. W rozpaczy „rzucił Emily pod pociąg”. Opowiedział nam o tym, jak od kilku miesięcy planowali wspólną przyszłość, a kochanka pchała go w stronę zabójstwa swojego brata. Nikt nie miał się dowiedzieć, a za pieniądze ze spadku mieli ułożyć sobie nowe życie.

P: Dla mieszkańców Angel Pine to wyjątkowo trudny czas. Straszna historia z ironicznie szczęśliwym zakończeniem. Życzę Panu spokojnych Świąt i dziękuję za rozmowę!
DW: Spokojnych Świąt i dziękuję również za rozmowę!

Iw9NPaw.png

KsDF6Sj.png

Dla całego Angel Pine oraz dzieci z rodziny Johnsonów jest to najmroczniejszy okres tego roku. Miasteczko straciło wielkiego człowieka, nie tylko wspaniałego przywódcę, ale przede wszystkim kochającego ojca i najlepszego sąsiada, jakiego można sobie wymarzyć. Dzieci, Emily i Liam, spędzą Święta Bożego Narodzenia z panią Sophią Smith, która przejęła nad nimi tymczasową opiekę. W całym tym mroku jest odrobina światła – sprawiedliwości stało się zadość. Benjamin i Emily trafili do więzienia za zabójstwo Liama Johnsona. Ta sytuacja przypomina nam o tym, że nie wszystko, co piękne z zewnątrz, wygląda tak samo od środka. Często mroczne intrygi ukrywane są pod najszczerszymi uśmiechami.

XGwBbve.png

Serdecznie dziękuję za przeczytanie artykułu! Gorąco zachęcam do zapoznania się z innymi treściami stworzonymi przez zespół z Redakcji Prasowej Project News.

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

xjvnMvf.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 9

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.