Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na pracownika Dziki2137

MikeY^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick: MikeY^
Nick pracownika/ów: Dziki2137
Powód skargi: nieodpowiednie zachowanie wobec mnie podczas pełnienia obowiązków, brak kultury - odpowiadanie bo musi - specyficzne podejście wobec innych pomimo chęci pomocy, nieodpowiednie zachowanie.
Opis oraz data zdarzenia:  Szanowni Państwo,

Zwracam się z uprzejmą prośbą o rozpatrzenie skargi dotyczącej zachowania Gracza Dziki2137, które w mojej ocenie było nieodpowiednie, nieprofesjonalne oraz sprzeczne z zasadami wzajemnego szacunku i współpracy obowiązującymi we wspólnym środowisku Gry.

W trakcie naszego kontaktu użytkownik zwrócił się do mnie z prośbą o dopilnowanie torby zawierającej szyny, co potraktowałem jako polecenie wymagające zaangażowania oraz swego rodzaju zaufania. Po upływie około dziesięciu minut, bez wcześniejszego uprzedzenia czy wyjaśnienia, użytkownik zdecydował się jednak wezwać „Supporterów”, jak gdyby doszło z mojej strony do naruszenia zasad lub odmowy współpracy.
Takie zachowanie oceniam jako nieuzasadnione eskalowanie sytuacji oraz próbę tworzenia niepotrzebnego konfliktu, co mogło stawiać mnie w nieuzasadnienie negatywnym świetle.

Ponadto, chcąc wyjaśnić sytuację i usprawnić komunikację, przedstawiłem Graczowi informację o tym, kim jestem, jakie mam możliwości oraz jak mogę pomóc, aby uniknąć dalszych nieporozumień. Niestety odpowiedź, którą otrzymałem, była skrajnie lekceważąca i pozbawiona kultury - cytuję:
„Spoko, wisi mi to.”

Taka forma odpowiedzi wskazuje na brak poszanowania rozmówcy, ignorowanie zasad poprawnej komunikacji oraz całkowite zlekceważenie prób rozwiązania sytuacji w sposób spokojny i konstruktywny.

Uważam, że powyższe działania nie tylko podważają wizerunek i standardy obowiązujące w społeczności Projecta, ale także mogą wpływać negatywnie na komfort pozostałych graczy. Zwracam się więc z prośbą o zweryfikowanie zaistniałej sytuacji, podjęcie stosownych kroków oraz przypomnienie Pracownikowi o obowiązku poszanowania innych osób oraz zasad komunikacji, które powinny obowiązywać w tym środowisku.

Dowody w postaci ss'ów lub logów: https://imgur.com/8D2d7Ix    ("pilnuj") Tak jakby mówił to do Psa.. ---  https://imgur.com/q4yefxQ

Dodam coś od Siebie: 

§ 2 – Kultura osobista i zasady komunikacji, mówiący o obowiązku zachowania szacunku wobec innych graczy oraz prowadzenia rozmów w sposób nieobraźliwy i profesjonalny.

§ 4 – Reprezentowanie frakcji, nakazujący dbanie o pozytywny wizerunek SAMD podczas przebywania na służbie i kontaktu z osobami trzecimi.

§ 6 – Współpraca z innymi graczami, obejmujący obowiązek unikania niepotrzebnych konfliktów i nieeskalowania sytuacji, które mogą wprowadzać chaos.

Takowy pracownik niestety się tego podjął. Co wówczas przełożyło się na skarge.

Edytowane przez MikeY^
Ten sam link
  • Haha 9
  • Nie lubię tego 1

Okej, Może ja się wypowiem się na ten Temat, Iż byłem na miejscu A więc może zacznę od tego od kiedy przyjechałem na miejsce Gracz MikeY stał na miejscu RP przeszkadzając w akcji RP frakcją jakie były na miejscu Czyli SAFD oraz SAMD i potem SAPD.
  Gracz stojąc na miejscu starał sie przeszkodzić Frakcją w Akcji I co do tekstu " o tym, kim jestem, jakie mam możliwości oraz jak mogę pomóc" Gracz ten starał sie przekazać, że jest byłym Liderem Frakcji SAFD.
 Acz kolwiek Nie był on ani na służbie. Pisze to ponieważ chce wypowiedzieć swoją opinie na temat Frakcje Które były na miejscu są szkolone po to aby potrafić Odgrywać Akcje jaka była na miejscu i nie potrzebują "Pomocy" Jak to napisał gracz i nie chodzi mi tutaj o wybielenie Gracza dziki2137 tylko o sam fakt przeszkadzania w akcji RP gdzie pracują gracze z Frakcji od tego a takie pisanie lub wytykanie błędów na przykład nie jest na miejscu. Mam nadzieję, że wystarczająco dobrze się wypowiedziałem na ten temat.

• Super 3
  • Haha 1

Rozpiszmy to na punkty.

1. Przeszkadzales nam w przeprowadzeniu rp swoimi głupimi tekstami i Przebywaniem na terenie akcji RP. Niestety okazałeś się tchórzem i nie pokazałeś całej konwersacji, zazwyczaj jak pisze to pisze slowa pojedynczo więc na ss okazałeś tylko słowo pilnuj. Oskarżasz mnie o brak szacunku choć to nie prawda.

2. Wcześniej jechałem na /112 na sygnałach swietlno-dźwiękowych więc byłem pojazdem uprzywilejowanym. Jechałem lekko ponad 190 a Gracz o nicku mikeY stał sobie tak poprostu na drodze. Napisałem mu "serio" po cyzm podjechał na mecha i zaczął się awanturować a następnie powiedział 

"Wiesz kim ja jestem?" "Będziesz tego żałować". Później kiedy jest rp czekałem na Frakcję SAFD kiedy Gracz napisal że chce pomóc i że zabrzpieczy itp. Itd. Napisałem mu po tym wisi mi to ponieważ byłem zdenerwowany wcześniejszą sytuacją.

Świadkowie. @Montz_  @Wiktoriax98 @Hunterek

• Super 3
  • Haha 1

2 minuty temu, Hunterek napisał:

Okej, Może ja się wypowiem się na ten Temat, Iż byłem na miejscu A więc może zacznę od tego od kiedy przyjechałem na miejsce Gracz MikeY stał na miejscu RP przeszkadzając w akcji RP frakcją jakie były na miejscu Czyli SAFD oraz SAMD i potem SAPD.
  Gracz stojąc na miejscu starał sie przeszkodzić Frakcją w Akcji I co do tekstu " o tym, kim jestem, jakie mam możliwości oraz jak mogę pomóc" Gracz ten starał sie przekazać, że jest byłym Liderem Frakcji SAFD.
 Acz kolwiek Nie był on ani na służbie. Pisze to ponieważ chce wypowiedzieć swoją opinie na temat Frakcje Które były na miejscu są szkolone po to aby potrafić Odgrywać Akcje jaka była na miejscu i nie potrzebują "Pomocy" Jak to napisał gracz i nie chodzi mi tutaj o wybielenie Gracza dziki2137 tylko o sam fakt przeszkadzania w akcji RP gdzie pracują gracze z Frakcji od tego a takie pisanie lub wytykanie błędów na przykład nie jest na miejscu. Mam nadzieję, że wystarczająco dobrze się wypowiedziałem na ten temat.

Dziękuję za odniesienie się do sprawy. Rozumiem, że chciałeś przedstawić własny punkt widzenia jako osoba obecna na miejscu zdarzenia. Niemniej jednak chciałbym podkreślić kilka kwestii, które w Twojej wypowiedzi wymagają doprecyzowania.

Przede wszystkim w złożonej przeze mnie skardze nie odniosiłem się do tego, czy jakakolwiek frakcja potrzebowała pomocy na miejscu, ani nie oceniałem przebiegu działań RP prowadzonych przez SAMD, SAFD czy SAPD. Tematem skargi było wyłącznie zachowanie użytkownika Dziki2137, jego sposób komunikacji i reakcja na przekazane informacje.

Druga kwestia - mój status „byłego lidera SAFD”, o którym wspominasz, również nie jest żadnym elementem skargi, ani nie był przywoływany jako argument mający wpływać na działania frakcji. Został wspomniany wyłącznie jako informacja o mnie, po tym jak użytkownik Dziki2137 zaczął eskalować sytuację i wzywać Supporterów. Innymi słowy..  Była to próba uspokojenia sytuacji, a nie próba ingerowania w prowadzone działania RP.

W Twojej wypowiedzi pojawia się również stwierdzenie o „przeszkadzaniu w akcji przez gracza MikeY”. Jeśli taką ocenę miałeś lub masz dowody na naruszenia z Mojej Strony, to jest to osobna kwestia, odrębna od skargi, którą zgłaszam. Nie jest moją rolą oceniać pracę frakcji obecnych na scenie ani wchodzić w rolę szkoleniową i nigdzie tego nie sugerowałem.

W mojej skardze chodzi jedynie o to, że:

• zostałem poproszony o dopilnowanie torby,

• po chwili bez powodu wezwano Supporterów,

• a po udzieleniu informacji o sobie otrzymałem lekceważącą odpowiedź „spoko, wisi mi to”.

To właśnie to zachowanie uważam za naruszające kulturę osobistą, zasady komunikacji i regulamin.

Doceniam Twoją chęć przedstawienia sytuacji, ale proszę, abyśmy nie mieszali do tematu wątków, które nie były przedmiotem skargi. Skarga dotyczy konkretnej postawy jednego użytkownika  i tylko tego aspektu oczekuję oceny.

• Haha 1

Witam serdecznie z tej strony Senior Engineer Montz_ z S.A Fire Department z racji iż zostałem spingowany jako świadek całego zdarzenia równiez zamieszczę tutaj swą wypowiedź na całą tą sytuacje 
Szanowni państwo drodzy czytelnicy podczas pełnienia obowiązków służbowych jakim jest reagowanie na wezwania /112 otrzymałem wezwanie od oskarżonego @dziki2137 do poszkodowanej która został a przygnieciona drzewem niezwłocznie udałem się na miejsce zdarzenia by jak najszybciej udzielic pomocy i uwolnić poszkodowaną spod jakże ciężkiego powalonego drzewa po dojechaniu na miejsce zdarzenia zauważyłem oskarżonego jak i oskarżającego gdy przeszedłem do zabezpieczeń pierwsze co napisał do mnie oskarżający to było ja jestem świadkiem nie zabezpieczaj tak zebym nie mógł patrzeć lecz zignorowałem to ponieważ nie było żadnego wspomnienia iż dana osoba była świadkiem zdarzenia zabezpieczyłem miejsce poprawnie tak jak to powinno być lecz szanowny pan oskarżający postanowił że tak czy siak wjedzie na trawe będzie stał i komentował całą zainstniałą sytuacje prowokując zarówno mnie jak i @dziki2137 do konfrontacji ponieważ naprosciej na świecie no nie dało sie pracować gdy ktoś stoi nad uchem i próbuje wywyższać swoją osobe nad to kim jest po tym jak przybył supporter który poprosił go o odsunięcie się był to supporter @HoolyWeed. ten przesunął sie 2 metry dalej dalej oceniając i komentując całą sytuacje po dodaniu " patrze jak Montz_ źle robi akcje" to ja napisałem reporta w momencie którym supporter go przyjmował to kolega wbiegł na teren zabezpieczony kucnął na torbie i próbował na siłę się włączyć do RP tak jakby był członkiem frakcji odgrywając otwieranie torby czy wyciąganie szyn 
Na skarge odpowiadam tylko i wyłącznie z powodu iż zostałem oznaczony jako świadek całego zdarzenia i aby osobą sprawdzającym ułatwić obraz całej sytuacji w przypadku potrzebnych logów serwerowych zapraszam do kontaktu poprzez discorda bądź forum 
odnosząc się do punktów gracza Mikey:

"zostałem poproszony o dopilnowanie torby," nie jest to żaden argument w załączonym dowodzie przez ciebie widoczne jest jak dziki2137 faktycznie napisał pilnuj lecz nie dało ci to uprawnienia do ingerowania w RP otwierania jej czy wyjmowania czegokolwiek z tej torby 

"po chwili bez powodu wezwano Supporterów," Supporterzy zostali wezwani na temat tego abym dostawił dodatkowe barierki byś musiał opóscić teren i przestał utrudniać akcje pomimo tego gdy zaczeli ci zwracać uwage abyś opuscił teren zamknięty nadal w zaparte próbowałeś się kłócić pomimo tego iż graczą nie biorącym udział w akcji zakazuje się przebywania na terenie zamkniętym przez frakcje

"a po udzieleniu informacji o sobie otrzymałem lekceważącą odpowiedź „spoko, wisi mi to”." według mnie odpowiedz ta nie narusza standardów patrząc na twoje wcześniejsze zachowania na akcji próbując ją utrudnić 
tyle z mojej strony

Z pozdrowieniami @Montz_

Edytowane przez Montz_
  • Super 1
  • Haha 1

Witam jako iż byłam świadkiem ponieważ odgrywałam akcję rp pozorancką

Przede wszystkim należy zaznaczyć, że cała sytuacja miała miejsce w trakcie  (RP), w której Gracz @Dziki2137 odgrywał postać Medyka.
Komunikaty kierowane do osoby która napisała skargę, w tym krótkie polecenie „pilnuj”, były elementem dynamicznej interakcji RP, a nie próbą poniżenia czy okazania braku szacunku.
W realiach gry takie skrócone, bezpośrednie formy wypowiedzi są powszechne i nie powinny być interpretowane dosłownie ani personalnie.
Skarżący wielokrotnie ingerował w przebieg RP, pisząc na czacie i próbując „pomagać”, mimo że jako zwykły gracz nie posiadał żadnych realnych możliwości wpływu na sytuację.
Takie zachowanie można uznać za utrudnianie rozgrywki oraz wybijanie z klimatu RP, co naturalnie mogło prowadzić do irytacji drugiej strony.
Wezwanie Supporterów  nie było próbą eskalacji konfliktu, lecz standardową reakcją w sytuacji, gdy inny gracz zakłóca przebieg rozgrywki RP.!
Nie miało ono na celu stawiania kogokolwiek w negatywnym świetle, a jedynie uporządkowanie sytuacji.
Odnosząc się do cytowanej wypowiedzi „Spoko, wisi mi to.” – była ona reakcją na dalsze, niepotrzebne wyjaśnienia oraz wywyższanie się skarżącego poprzez przedstawianie „kim jest i jakie ma możliwości”.
W kontekście trwającej gry RP była to krótka, kolokwialna odpowiedź oznaczająca brak potrzeby dalszej dyskusji, a nie celowe lekceważenie czy obrażanie rozmówcy.

Dziękuję @dziki2137oraz @Hunterek i @Montz_ za Przeprowadzenie RP zgodnie z moimi oczekiwaniami :] 

3 minuty temu, dziki2137 napisał:

Rozpiszmy to na punkty.

1. Przeszkadzales nam w przeprowadzeniu rp swoimi głupimi tekstami i Przebywaniem na terenie akcji RP. Niestety okazałeś się tchórzem i nie pokazałeś całej konwersacji, zazwyczaj jak pisze to pisze slowa pojedynczo więc na ss okazałeś tylko słowo pilnuj. Oskarżasz mnie o brak szacunku choć to nie prawda.

2. Wcześniej jechałem na /112 na sygnałach swietlno-dźwiękowych więc byłem pojazdem uprzywilejowanym. Jechałem lekko ponad 190 a Gracz o nicku mikeY stał sobie tak poprostu na drodze. Napisałem mu "serio" po cyzm podjechał na mecha i zaczął się awanturować a następnie powiedział 

"Wiesz kim ja jestem?" "Będziesz tego żałować". Później kiedy jest rp czekałem na Frakcję SAFD kiedy Gracz napisal że chce pomóc i że zabrzpieczy itp. Itd. Napisałem mu po tym wisi mi to ponieważ byłem zdenerwowany wcześniejszą sytuacją.

Świadkowie. @Montz_  @Wiktoriax98 @Hunterek

,,Rzekome „przeszkadzanie w RP”
Jeżeli uważasz, że moją obecność na miejscu odbierałeś jako przeszkadzanie, to jest to Twoja subiektywna ocena. W skardze nie zarzucałem Ci braku kompetencji RP ani nie odnosiłem się do samego przebiegu akcji, skarga dotyczyła wyłącznie Twojej komunikacji, sposobu traktowania Mnie oraz bezpodstawnego wezwania Supporterów.

To, że twierdzisz, iż „nie pokazałem całej konwersacji”, nie zmienia tego, że przytoczone zostały konkretne słowa, które faktycznie padły i których sam nie kwestionujesz, w tym „spoko, wisi mi to”. To nie jest kwestia „gdzie stałem”, tylko jak się zwróciłeś i jak eskalowałeś sytuację.

Stwierdzenie, że „oskarżam Cię o brak szacunku i to nieprawda”, stoi w sprzeczności z Twoją własną wiadomością, którą sam przyznajesz:

„napisałem mu po tym wisi mi to ponieważ byłem zdenerwowany”

Czyli potwierdzasz, że świadomie napisałeś to w emocjach i właśnie to jest sednem skargi.

2. Sytuacja z przejazdem na sygnałach i „190 km/h”
To, że poruszałeś się pojazdem uprzywilejowanym i ktoś Cię zdenerwował na drodze, nie daje Ci prawa do późniejszego wyładowania emocji na kimkolwiek, w tym na Mnie. To nie ja stałem na drodze, to nie ze mną prowadziłeś spór o „kim ktoś jest” i „będziesz tego żałować”.

To jest Mój konflikt z Tobą i jeśli naruszyłem przepisy ruchu to złóż osobną skargę. Ale w żaden sposób nie tłumaczy to Twojego podejścia do Mnie.

Sam piszesz:

„napisałem mu po tym wisi mi to ponieważ byłem zdenerwowany wcześniejszą sytuacją.”

Czyli przyznajesz, że Twoja reakcja była nieprofesjonalna, emocjonalna i skierowana nie do właściwej osoby.
To dokładnie potwierdza zasadność mojej skargi  pracownik frakcji nie powinien pozwalać, by prywatne emocje wpływały na jego zachowanie wobec innych osób.

3. Oznaczanie kolegów
Zamiast merytorycznie odnieść się do skargi, zwołałeś znajomych, aby wspólnie tworzyć narrację. Rozumiem lojalność, ale skarga nie dotyczy grupy, tylko konkretnego zachowania Twojej Osoby.

Skarga nie ma na celu „zniszczenia komuś gry”, tylko wskazanie sytuacji, w której zachowanie było:

• eskalujące,

• lekceważące,

• pozbawione kultury.

Jeżeli ktoś chce bronić Twojej postawy, ma do tego prawo, ale nie ma to wpływu na to, że padły konkretne wiadomości, których nie da się zinterpretować inaczej niż lekceważąco.

Wracając
Twoje wyjaśnienia w zasadzie potwierdzają istotę problemu:

• byłeś zdenerwowany,

• przeniosłeś emocje na innych,

• napisałeś „wisi mi to” jako odreagowanie,

• a teraz próbujesz uzasadnić to sytuacją drogową i zachowaniem innej osoby.

• Haha 2

Okej W takim razie czytając twoją wiadomość o treści " po chwili bez powodu wezwano Supporterów " Gracz dziki2137 nie wezwał żadnego z supporterów. Wezwałem ich ja oraz @Wiktoriax98Z przyczyn takich. Że jako dłużej stażem Pracownicy Frakcji Dekoncentrujemy sie podczas akcji jeśli ktoś patrzy "nam na ręce" Dlatego jeśli chodzi o Reporty które poszły w twoją strone Były skierowane Przez osoby wyżej wymienione. 

Druga sprawa  "zostałem poproszony o dopilnowanie torby" Było to nie na miejscu ale fakt faktem jeśli prosili cię o odejście z miejsca RP  to powinieneś to uszanować i odejść a nie robisz że tak powiem pod górke Pracownicy Frakcji to ludzie i maja prawo się zdenerwować na daną sytuację. Mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi

Jesli chodzi o moją wypowiedź to na tym się kończy iż chciałbym tylko wpisać tutaj swoją opinie 

• Super 2
  • Haha 1

2 minuty temu, Wiktoriax98 napisał:

Witam jako iż byłam świadkiem ponieważ odgrywałam akcję rp pozorancką

Przede wszystkim należy zaznaczyć, że cała sytuacja miała miejsce w trakcie  (RP), w której Gracz @Dziki2137 odgrywał postać Medyka.
Komunikaty kierowane do osoby która napisała skargę, w tym krótkie polecenie „pilnuj”, były elementem dynamicznej interakcji RP, a nie próbą poniżenia czy okazania braku szacunku.
W realiach gry takie skrócone, bezpośrednie formy wypowiedzi są powszechne i nie powinny być interpretowane dosłownie ani personalnie.
Skarżący wielokrotnie ingerował w przebieg RP, pisząc na czacie i próbując „pomagać”, mimo że jako zwykły gracz nie posiadał żadnych realnych możliwości wpływu na sytuację.
Takie zachowanie można uznać za utrudnianie rozgrywki oraz wybijanie z klimatu RP, co naturalnie mogło prowadzić do irytacji drugiej strony.
Wezwanie Supporterów  nie było próbą eskalacji konfliktu, lecz standardową reakcją w sytuacji, gdy inny gracz zakłóca przebieg rozgrywki RP.!
Nie miało ono na celu stawiania kogokolwiek w negatywnym świetle, a jedynie uporządkowanie sytuacji.
Odnosząc się do cytowanej wypowiedzi „Spoko, wisi mi to.” – była ona reakcją na dalsze, niepotrzebne wyjaśnienia oraz wywyższanie się skarżącego poprzez przedstawianie „kim jest i jakie ma możliwości”.
W kontekście trwającej gry RP była to krótka, kolokwialna odpowiedź oznaczająca brak potrzeby dalszej dyskusji, a nie celowe lekceważenie czy obrażanie rozmówcy.

Dziękuję @dziki2137oraz @Hunterek i @Montz_ za Przeprowadzenie RP zgodnie z moimi oczekiwaniami :] 

Odniese się do kilku kwestii, aby zachować jasność co do istoty skargi.

Przede wszystkim - doceniam, że brałaś udział w akcji pozoranckiej, ale skarga nie dotyczy jakości RP, przebiegu scenariusza ani realizacji założeń medycznych. Jeżeli z Twojej perspektywy wszystko odbyło się zgodnie z planem, to dobrze, jednak nie jest to przedmiotem Skargi.

Skarga została złożona w związku z konkretnym zachowaniem jednego gracza komunikacją, sposobem odzywania się, lekceważącą reakcją oraz nieuzasadnionym wezwaniem Supporterów. To nie jest analiza medycznej sceny RP, tylko kwestia kultury osobistej i zasad obowiązujących członków frakcji.

Co do słowa „pilnuj” – nikt nie twierdził, że to miało „poniżać”. Problem polega na tym, że po tym poleceniu gracz:

• bez powodu wezwał Supportów,

• a po przedstawieniu mu informacji kim jestem odpowiedział „spoko, wisi mi to”,
    co sam przyznał było reakcją emocjonalną.
    To nie jest kwestia „dynamicznego RP”, tylko braku profesjonalizmu w komunikacji.

Dalej - określenie, że „skarżący ingerował w RP” to opinia, która w żaden sposób nie usprawiedliwia zachowania, na które zwróciłem uwagę. Jeśli ktoś rzeczywiście przeszkadzał w scenie, można było:

• zwrócić uwagę kulturalnie,

• poprosić o odejście,

• zgłosić osobno jego zachowanie.

Natomiast emocjonalne pisanie i lekceważące odzywki zawsze będą przedmiotem skargi, niezależnie od okoliczności.

Sam argument o „standardowej reakcji i uporządkowaniu sytuacji” również rozmija się z faktami - wezwanie Supportu bez wyjaśnienia czegokolwiek drugiej stronie było właśnie eskalacją, co zresztą sam autor przyznał ustnie później.

Jeśli chodzi o „brak potrzeby dalszej dyskusji” – można zakończyć rozmowę w sposób kulturalny. Zapis „Spoko, wisi mi to” nie ma nic wspólnego ani z postawą frakcyjną, ani z szacunkiem, a w realiach SAMD taki sposób odpowiadania jest po prostu niedopuszczalny.

Na koniec jedna ważna kwestia formalna:

W tematach skarg wypowiadają się jedynie osoby uprawnione – składający skargę, osoba rozpatrująca oraz strona oskarżona.
Pozostałe komentarze osób trzecich, kolegów czy świadków, mogą być traktowane co najwyżej jako dopisek, ale nie mają wpływu na przebieg rozpatrzenia. W tym @Hunterek, @Montz_, @Wiktoriax98.

• Haha 3

Wracając do skargi

1. Szukałeś zaczepki żeby tylko skargę napisać od momentu kiedy w ciebie wjechałem

2. Cały czas prowokowałeś mnie, mojego kolegę z frakcji oraz montz_ z frakcji safd zarzucając mu nie znajomość rp gdzie robil wszystko zgodnie z materiałami.

3. Non stop przeszkadzales podczas RP pisząc na chacie 

Tyle mam do powiedzenia. Czekam na decyzję zarządu 

• Super 2
  • Haha 1

4 godziny temu, dziki2137 napisał:

Wracając do skargi

1. Szukałeś zaczepki żeby tylko skargę napisać od momentu kiedy w ciebie wjechałem

2. Cały czas prowokowałeś mnie, mojego kolegę z frakcji oraz montz_ z frakcji safd zarzucając mu nie znajomość rp gdzie robil wszystko zgodnie z materiałami.

3. Non stop przeszkadzales podczas RP pisząc na chacie 

Tyle mam do powiedzenia. Czekam na decyzję zarządu 

Muszę odnieść się do trzech zarzutów, bo w tej formie są to jedynie opinie bez pokrycia w faktach.

„Szukałeś zaczepki, odkąd we mnie wjechałeś”
Skarga nie dotyczy stłuczki ani żadnego zdarzenia drogowego, tylko tego, co wydarzyło się później – czyli komunikacji, tonu wypowiedzi i emocjonalnego „spoko, wisi mi to”.
Twierdzenie, że ktokolwiek „szukał zaczepki” to interpretacja, a nie argument. Gdyby nie padły konkretne słowa, nie byłoby skargi.

„Prowokowałeś frakcje i zarzucałeś brak znajomości RP”
To jest próba przeniesienia tematu.
Nigdzie nie podważałem pracy frakcji może przy Montzie, bo do każdej frakcji mam pełen szacunek.
To, że krytykę jednego zachowania próbujesz zamienić w atak na SAMD/SAFD, jest po prostu odwracaniem uwagi od istoty skargi.
Skarga nie brzmi: „frakcje źle odgrywały RP”.
Skarga brzmi: „członek frakcji zachował się w sposób lekceważący i nieprofesjonalny”.

„Przeszkadzałeś pisząc na czacie non stop”
Pisanie na czacie lokalnym nie jest zabronione żadnym punktem regulaminu - nie istnieje zapis zakazujący komunikacji tekstowej podczas RP.
Jeśli sposób pisania komuś przeszkadzał, zawsze można było zwrócić uwagę w normalny sposób.
Zamiast tego padło „wisi mi to”, co samo w sobie pokazuje, jaki był problem.

Tak więc:
- nie szukałem zaczepki,
-  nie prowokowałem frakcji,
- nie złamałem żadnego punktu regulaminu,

Natomiast wciąż podtrzymuję to, co było sednem skargi:
lekceważący ton, niepotrzebna eskalacja i brak kultury w odpowiedzi.

Resztę - tak jak sam napisałeś - pozostawiam zarządowi.

Chciałbym też zwrócić uwagę na jedną rzecz, o której wciąż nikt z Graczy nie wspomina - członek frakcji, szczególnie reprezentujący służby Frakcyjne na serwerze, odpowiada za poziom komunikacji wyższy niż przeciętny Gracz.
Jeżeli ktoś reaguje emocjonalnie, nerwowo i przenosi frustracje z jednej sytuacji na kolejne osoby, to nie jest to „zaczepka ze strony gracza”, tylko brak kontroli nad kontaktem z innymi Graczami.

Frakcja to nie tylko pojazdy, mundury i materiały szkoleniowe — to również:

umiejętność utrzymania kultury wypowiedzi,

radzenie sobie z sytuacjami stresowymi,

szacunek do osób trzecich,

unikanie niepotrzebnej eskalacji,

reprezentowanie odpowiedniego poziomu wizerunkowego.

Jeżeli zwykła obecność gracza w pobliżu wywołuje takie emocje, że zamiast krótkiego i rzeczowego komunikatu pojawia się nerwowa reakcja, to nie jest to problem obserwatora, tylko osoby pełniącej funkcję frakcyjną.

Dlatego skarga dotyczy standardów zachowania - nie tego, kto komu „szukał zaczepki”, nie jakości materiałów SAFD i nie tego, ile kto ma stażu.
To, czego oczekuję, jest naprawdę proste:
od członków frakcji wymaga się komunikacji na poziomie, niezależnie od okoliczności.

A to jest już kwestia, którą oceni zarząd.

• Haha 2

Witam. Przeanalizowaliśmy całą skargę. Całym Zarządem jednogłośnie stwierdziliśmy, że przeprowadzimy rozmowę z Panem @dziki2137 na temat jego komunikacji oraz działaniu w emocjach, a także zostanie na niego nałożone upomnienie słowne. Skarga przyjęta. Zamykam.

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.