Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Rekrutacja na Supportera

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ntXCOgZ.png

zFnyUPg.png

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony niezmiennie @v.vacat, Starszy Dziennikarz z Redakcji Prasowej Project News. W tym artykule chciałbym Wam, drodzy czytelnicy, zrelacjonować ostatnie wydarzenie z serwera ProjectRPG, a mianowicie czwartą rekrutację na stanowisko Supportera w 2025 roku! Chcecie dowiedzieć się nieco więcej o tym wydarzeniu oraz poznać reakcje wygranych na to, że dostali możliwość zasilenia ekipy serwera swoją osobą? Zapraszam do lektury!

PA0Cack.png

W dniu 29 listopada Administracja RCON rozpoczęła rekrutację na stanowisko Supportera, która potrwała do 4 grudnia. Jak każde wydarzenie z tego cyklu, wywołało ono niemałe poruszenie w naszej społeczności serwerowej, ponieważ każdy z jej członków chciałby spróbować swoich sił w administracji. W tej rekrutacji swoje zgłoszenie wysłało aż 176 graczy! Oczywiste było, że nie każdy dostanie swoją szansę, dlatego Administracja RCON ze wszystkich zgłoszeń postanowiła wyłonić 11 osób, które dostały możliwość zaprezentowania się w roli Supportera. Przedstawiam Wam, drodzy czytelnicy, listę osób, które dostały możliwość zaprezentowania się w roli Supportera:

@ToKrawczyk

@Hasiu

@dercia

@shvky

@bodzio9898

@ponpol

@xPawel69

@dister

@caesarek

@xanny

@HoolyWeed.

XGwBbve.png

Pierwszym graczem, który zechciał udzielić mi wywiadu, był @xPawel69.

v: @v.vacat | xP: @xPawel69

v: Dzień dobry! Jestem @v.vacat, Starszy Dziennikarz z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś ze mną porozmawiać o swojej nowej roli na serwerze jako Supporter?
xP: Cześć! Jasne, chętnie z Tobą porozmawiam.

v: Cieszy mnie taka odpowiedź! Na początku naszej rozmowy prosiłbym Cię, żebyś przedstawił się naszym czytelnikom.
xP: Jestem Paweł i mam 21 lat. Na serwerze przebywam we frakcji San Andreas Road Assistance, w której pełnię rolę zastępcy lidera, czyli Inżyniera. Dodatkowo posiadam własną organizację La Cosa Nostra, która istnieje od 2021 roku.

v: Warto również spytać na początku naszej rozmowy o to, czy próbowałeś swoich sił w poprzednich rekrutacjach?
xP: Owszem, próbowałem swoich sił w rekrutacji w styczniu 2022 roku. Wtedy również dostałem się na stanowisko Supportera, na którym byłem do października 2022 roku.

v: Powiedz mi proszę, skąd decyzja o wzięciu udziału w ostatniej rekrutacji na Supportera?
xP: Myśl o spróbowaniu swoich sił w rekrutacji narodziła się w dniu ogłoszenia poprzednich wyników administracyjnych, kiedy na liście wybranych osób zobaczyłem znajome twarze. Dodatkowo pozytywnym aspektem, który zmotywował mnie do napisania podania, był fakt, że w dniu pojawienia się rekrutacji słyszałem opinie, żebym właśnie w tej rekrutacji spróbował swoich sił ponownie.

v: Bardzo mnie cieszy, że zdecydowałeś się napisać podanie! Bardzo ciekawi mnie Twoja reakcja na to, że to właśnie Ty dostałeś się do grona zwycięzców rekrutacji.
xP: W momencie ogłoszenia wyników rozmawiałem akurat ze znajomymi na komunikatorze Mumble i to właśnie oni powiedzieli mi o tym, że pojawiłem się ponownie na liście wybranych osób. Nie ukrywam, że w tamtym momencie pojawił się uśmiech na mojej twarzy.

i2onsA0.png

v: Czy jesteś zadowolony z tego, że udało Ci się dostać w tej rekrutacji do grona administracji serwera? Czy nie nastawiałeś się na to, że uda Ci się osiągnąć taki sukces?
xP: Oczywiście, jestem zadowolony z faktu, że po tylu latach udało się ponownie powrócić na rangę. Nie będę ukrywał, ale byłem dość pewny swojej kandydatury i tego, że się dostanę.

v: Podoba mi się Twoja pewność siebie i konsekwencja w dążeniu do celu! Od wyników rekrutacji minęło już kilka dni, toteż nasuwa mi się kolejne pytanie. Jak oceniasz swoją pracę jako Supporter po tych kilku dniach? Czujesz, że ta rola jest dla Ciebie, czy będziesz chciał zrezygnować w przyszłości?
xP: Osobiście oceniam swoją pracę jako Supporter pozytywnie. Wiadomo, doświadczenie z poprzedniej kadencji jest pomocne. To, czy będę chciał zrezygnować w przyszłości, ciężko określić, bo aktualnie chciałbym pozostać w administracji, ale jeśli natrafi się sytuacja, która zmusi mnie do odejścia, to nie będę miał wyboru.

v: Jak oceniasz atmosferę w gronie administracji? Czy czujesz się dobrze przyjęty?
xP: Atmosfera jest super, a z osobami w administracji można zarówno się pośmiać, jak i poprosić je o pomoc. Osobiście czuję się dobrze w gronie administracji i mam nadzieję, że tak pozostanie.

v: To było ostatnie pytanie, które dla Ciebie przygotowałem. Bardzo Ci dziękuję za miłą rozmowę! Czy zechciałbyś kogoś pozdrowić lub przekazać naszym czytelnikom jakieś ciekawe zdanie?
xP: Chciałbym pozdrowić całą frakcję San Andreas Road Assistance oraz całe grono administracji!

XGwBbve.png

Następną osobą, która zgodziła się na przeprowadzenie krótkiej rozmowy, była moja redakcyjna koleżanka, @dercia.

v: @v.vacat | de: @dercia

v: Cześć, @dercia! Jestem @v.vacat, Starszy Dziennikarz z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałabyś zdradzić swojemu redakcyjnemu koledze kilka informacji o swojej nowej roli w ekipie serwera?
de: Hej! Jasne, że z Tobą porozmawiam. Pytaj o co tylko chcesz!

v: Taka odpowiedź to miód na moje serce! Zacznijmy zatem naszą rozmowę od autoprezentacji. Przedstaw się, proszę, naszym czytelnikom!
de: Nazywam się Kamila i mam 24 lata. Na co dzień testuję serwery w grach i udzielam korepetycji z fizyki oraz matematyki. Uwielbiam długie, intrygujące rozmowy i odpoczynek przy dobrej muzyce.

v: Uważam, że warto zadać Ci pytanie o to, czy w poprzednich rekrutacjach również wysyłałaś swoje zgłoszenie rekrutacyjne?
de: Próbowałam, ale trochę tego żałowałam. Miałam wtedy bardzo mało godzin i można powiedzieć, że moje doświadczenie bardzo poszło w górę przez ten okres między rekrutacjami. Teraz byłam o wiele pewniejsza, gdy pisałam podanie.

v: Cieszę się, że zdobyłaś pewność siebie, aby zgłosić się ponownie! Powiedz mi, proszę, skąd decyzja, żeby wziąć udział właśnie w tej rekrutacji?
de: Szczerze, napisałam podanie chyba jako ostatnia, dosłownie na kilka minut przed zamknięciem rekrutacji. Długo się nad tym zastanawiałam, bardziej chciałam spróbować swoich sił w następnej rekrutacji. Znajomi przekonali mnie, że lepiej spróbować teraz i już mieć jakieś doświadczenie, niż czekać kolejne miesiące.

v: Myślę, że Cię nie zaskoczę, pytając o to, jaka była Twoja reakcja na wiadomość, że to właśnie Ty dostałaś się do grona zwycięzców rekrutacji?
de: W sumie trochę śmiesznie, bo grałam sobie w „League of Legends” i dostałam ping na Discordzie z ProjectRPG z informacją, że są wyniki rekrutacji. No i tak sobie myślę: dobra, sprawdzę po meczu na spokojnie. No, tak przynajmniej miało być, ale dostałam tyle gratulacji i oznaczeń na różnych Discordach, że dowiedziałam się o tym od ludzi, haha. Jeśli chodzi o stricte reakcję, to wiadomo, że się ucieszyłam, że na tyle podań akurat moje, między innymi, zostało wyróżnione. 

hZXGGQK.png

v: Przy okazji naszej rozmowy pragnę Ci jeszcze raz serdecznie pogratulować takiego sukcesu! Czy jesteś zadowolona z tego, że udało Ci się dostać w tej rekrutacji do grona administracji serwera? Czy nie nastawiałaś się na to, że uda Ci się osiągnąć taki sukces?
de: Cieszę się, że będę mogła się sprawdzić również w takiej roli na serwerze. Miałam trochę obaw, że przytłoczy mnie ilość informacji i nowych rzeczy, ale na razie jest okej i chyba jakoś sobie radzę. Każdy jest tutaj bardzo pomocny, więc zawsze mogę dopytać, gdy nie jestem pewna. Czy nastawiałam się… hmm, nie. Szczerze, to pewniejsza byłabym w następnej rekrutacji, w tej bałam się o ilość godzin, myślałam, że nie mam ich wystarczająco dużo, ale jednak się udało.

v: Od wyników rekrutacji minęło już kilka dni, toteż myślę, że mogę Cię spytać o tę kwestię. Jak oceniasz swoją pracę jako Supporter po tych kilku dniach? Czujesz, że ta rola jest dla Ciebie, czy będziesz chciała zrezygnować w przyszłości?
de: Dopiero się uczę. Myślę, że jeszcze dużo przede mną, więc trudno tak na początku decydować. Na razie jest w porządku. Nie wiem, co przyniesie przyszłość, ale mam nadzieję, że podołam wszystkiemu i dam sobie radę.

v: Nowa sytuacja to również nowe otoczenie, w którym się znalazłaś, dlatego chciałbym Cię spytać o to, jak oceniasz atmosferę w gronie administracji? Czy czujesz się dobrze przyjęta?
de: Jest naprawdę w porządku, wszyscy są mili i otwarci na pomoc. Każdy zawsze odpisze, jeśli mam z czymś problem lub da jakąś dobrą radę. Atmosfera jest naprawdę bardzo przyjemna, czuję się tutaj wyśmienicie.

v: Tym pytaniem dotarliśmy do końca naszej rozmowy! Dziękuję Ci za to, że zgodziłaś się ze mną porozmawiać. Czy zechciałabyś kogoś pozdrowić lub przekazać jakąś miłą wiadomość naszym czytelnikom?
de: Pozdrawiam serdecznie całą administrację, a szczególnie @amik.fg, @Jakubexx, @Martin* oraz @Banan99 i mam nadzieję, że wytrzymują ilość pytań ode mnie, haha. Dodaję również cieplutkie pozdrowienia dla Synowie Podziemi i frakcji San Andreas Road Assistance!

XGwBbve.png

Moim ostatnim rozmówcą w tym artykule został @caesarek. Zapraszam Was do przeczytania naszej rozmowy!

v: @v.vacat | ca: @caesarek

v: Cześć! Z tej strony @v.vacat, Starszy Dziennikarz z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałbyś ze mną porozmawiać na temat swojego awansu do ekipy serwera?
ca: Siemka! Jestem chętny, aby odpowiedzieć na Twoje pytania.

v: Bardzo mnie to cieszy! Pozwól, że zaczniemy naszą rozmowę od tego, że poproszę Cię, żebyś przedstawił się naszym czytelnikom. Zaprezentuj się, proszę!
ca: Jestem Kacper i mam 17 lat. Na co dzień siedzę w tematach IT i frontendzie webowym, więc lubię, jak wszystko działa szybko i logicznie. Mam oko do detali i wyłapuję błędy szybciej niż inni, więc na serwerze też nic mi nie umknie.

v: To mogę śmiało stwierdzić, że odpowiedni człowiek znalazł się na odpowiednim miejscu! Rozpoczynając temat Twojej osoby jako Supporter, chciałbym Cię spytać, czy w przeszłości brałeś udział w rekrutacji na to stanowisko?
ca: Tak, łącznie pisałem w rekrutacji pięć razy, a dwa razy się dostałem.

v: Powiedz mi proszę, co było głównym czynnikiem, który zmotywował Cię do wzięcia udziału w ostatniej rekrutacji?
ca: Spędzam tu sporo czasu i stwierdziłem, że zamiast tylko grać, mogę realnie pomóc. Lubię porządek i jasne zasady, więc pomyślałem, że moja pomoc się przyda. Jestem drugi raz w administracji, więc jestem obeznany ze wszystkim.

v: Powiedz mi proszę, jak zareagowałeś, kiedy dowiedziałeś się o tym, że to Ty dostałeś szansę, by zaprezentować się w roli Supportera w naszej społeczności?
ca: Za pierwszym razem byłem w szoku, dwa razy czytałem wyniki, aby się upewnić. Potem wjechała wielka satysfakcja, że ktoś mnie docenił, a teraz po prostu powtórka.

kaqFbSv.png

v: Czy jesteś zadowolony z tego, że Administracja RCON ponownie wybrała Ciebie do pełnienia tak ważnej roli jak Supporter?
ca: Jestem bardzo zadowolony! Cieszę się, że ktoś mnie docenił i że mogę się wykazać ponownie na takim serwerze.

v: Od wyników rekrutacji minął już tydzień, więc pierwsze koty za płoty! Powiedz proszę, jak oceniasz swoją pracę jako Supporter po tym tygodniu? Czujesz, że to rola dla Ciebie, czy jednak będziesz chciał po jakimś czasie zrezygnować?
ca: Jest intensywnie, ale fajnie. Lubię rozwiązywać problemy i pomagać ludziom, więc czuję się tu pewnie. Na razie nigdzie się nie wybieram, wręcz przeciwnie, dopiero się rozkręcam.

v: Istotne w nowej roli jest trafienie do nowego otoczenia, czyli między innymi do członków ekipy serwera. Jak oceniasz atmosferę panującą w administracji serwera? Czy czujesz się dobrze przyjęty w ich gronie?
ca: Atmosfera w administracji jest super. Każdy jest otwarty i z każdym da się fajnie porozmawiać. Trzeba pamiętać, że co innego jest na serwerze, a co innego osobiście.

v: Zadając to pytanie, zakończyliśmy naszą rozmowę. Chciałbym serdecznie podziękować Ci za tę rozmowę! Czy chciałbyś kogoś pozdrowić lub przekazać dobre słowo naszym czytelnikom?
ca: Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności @dejzikk1ng!

KsDF6Sj.png

W tym miejscu chciałbym serdecznie pogratulować każdej osobie, która dostała szansę, by wykazać się swoimi umiejętnościami pracy jako Supporter w naszej serwerowej społeczności! To niezwykle odpowiedzialna rola, a dzięki tym graczom nasz komfort gry na ProjectRPG staje się coraz lepszy i wolny od wszelkich problemów ze strony nieprzyjemnych graczy! A Wam, drodzy czytelnicy, pragnę podziękować za przeczytanie tego artykułu do końca i zapraszam również do odwiedzenia pozostałych działów w Project News, by zapoznać się z twórczością pozostałych pracowników redakcji!

53k6Wl8.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

lEgJR8A.pngIE1EcvT.png

Edytowane przez Veirdness
  • Super 10

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.