Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Jak zrobić downgrade'a MTA + Jak wyłączyć automatyczną aktualizację MTA! - Odświeżony

n1m3k.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.12.2025 o 08:50, n1m3k. napisał:

O to nagranie: https://streamable.com/ei5mod - Warto dodać że, następne uruchomienie MTA będzie już w porządku wszystko grało,  gierka się włączy bez aktualizacji. 

ja mam problem bo jak zainstalowalem ta wersje to ona mi sie nie chce wlaczyc, Wiesz moze co zrobic?

Znalazłem sposób, który wyłącza autoaktualizowanie się MTA.
Wystarczy wejść w MTA\config, a następnie zedytować plik coreconfig.xml
W tym pliku musimy znaleźć <update_auto_install>1</update_auto_install> i zamienić na <update_auto_install>0</update_auto_install>
Po zapisaniu pliku gra nie wymusi autoaktualizacji.
Dla ciekawskich obecnie używam wersji Multi Theft Auto v1.6-release-23324.

Edytowane przez WafelTLD
  • Super 4

14 godzin temu, #dyz1o.) napisał:

Kurde wlasnie ma ktos linka do starszych wersji bo mta je usunelo?

Jeśli się nie boisz, wrzuciłem wersję z października, która jeszcze nie ma PostFX w sobie.
https://www.mediafire.com/file/ewt9502exutgviz/mtasa-1.6.exe/file

Godzinę temu, WafelTLD napisał:

Znalazłem sposób, który wyłącza autoaktualizowanie się MTA.
Wystarczy wejść w MTA\config, a następnie zedytować plik coreconfig.xml
W tym pliku musimy znaleźć <update_auto_install>1</update_auto_install> i zamienić na <update_auto_install>0</update_auto_install>
Po zapisaniu pliku gra nie wymusi autoaktualizacji.
Dla ciekawskich obecnie używam wersji Multi Theft Auto v1.6-release-23324.

Pamiętaj tylko by zastosować się do tego, żeby uniknąć wymuszenia się aktualizacji mimo odmawiania w menu gry.

• Super 1

W dniu 7.12.2025 o 22:25, Szof3rek napisał:

Mam pytanie czy jest ktos w stanie z was podeslac mi link do instalatora starszej stabilnej wersji mta jak macie. Bo starsze wersje zostaly usuniete i bylbym wdzieczny

https://mega.nz/file/ZNtGBY7Z#dyaVW8LfrpNUw9J0RLFyV8qKfCXCDD4JfOOmfuvPX8k

30 minut temu, Zambek napisał:

Działa bez problemów z ENB giełda lv z 20 teraz 40 reszta 77 fps więc godne polecenia kusi sprawdzić dx3 jak by chodził 
(Jeśli ktoś ma problem z ENB to zazyczaj wina windows 11 kilka razy odpalisz gierke i powinno działać)

❤️

• Super 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.