Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Jak zrobić downgrade'a MTA + Jak wyłączyć automatyczną aktualizację MTA! - Odświeżony

n1m3k.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.12.2025 o 08:40, n1m3k. napisał:

Cześć, póki co nie znalazłem sposobu, jak wyłączyć samoczynną aktualizacje. Dam ci sposób: Gdy odpala Ci się okno aktualizacji po prostu zamknij MTA, czy to w menadżerze zadań bądź spamując na okienko aktualizacji do póki się nie scrashuje. Wygląda to jakoś mniej więcej tak:  image.thumb.png.066c515d489abf8ed69e509b05a1a507.png

Możesz też zamiast tego na pasku zadań klikać na okienko MTA gdy jest włączone i dawać zamknij. 363178140_E5370199-F848-42D3-9BCA-E11A080A29D0.png.a009efa28cdc2c751b649d21cbe3c07c.png  - Spamuj tak zamknięcie okna do póki MTA się nie crashnie, i wtedy będziesz mógł dać : "Zamknij Program" I na spokojnie po tym jak zamkniesz możesz odpalić MTA  i włączy Ci się normalnie, taka wada, że trzeba tak robić za każdym razem, niestety z tego co mi się wydaje nie da się tego wyłączyć, pozdrawiam. 

niestety u mnie to nie działa

• Haha 1

Trzeba pogrzebać w plikach mta, na pewno jest sposób na wyłączenie update. 

A sprawdzaliacie co sie stanie jak wyłączycie mta szybko z procesu? Być może to ominie, nie wie. Ja mam teraz zainstalowaną 663 i płacze ubolewam.

Ponoć wersja Nightly 667 > 663 standard (mniej błędów)

Edytowane przez DarXe

Prawdopodobnie sposób już nie zadziała, a przynajmnien nie tak jak powinien, instalacja starej wersji działa na 1-2 razy, po czym mimo nawet zastosowania sposobu na wyłączenie samoistnych aktualizacji, te dalej się pojawiają i wymuszają.

Jeśli ktoś jest zwinny może próbować po prostu wyłączać proces aktualizowania MTA przez menadżer zadań, ale jest to karkołomne i uciążliwe.

Jako ciekawostkę dodam, że deweloperzy MTA umyślnie usunęli z list linki do starych wersji MTA.

Próbując zapytać się ich na oficjalnym Discordzie MTA, dlaczego nie ma dostępnych starych wersji i czemu stara wersja po prostu działa lepiej - moje pytania zostały zignorowane, a nawet i usunięte.

• Auć 1

W dniu 27.12.2025 o 01:23, WafelTLD napisał:

Prawdopodobnie sposób już nie zadziała, a przynajmnien nie tak jak powinien, instalacja starej wersji działa na 1-2 razy, po czym mimo nawet zastosowania sposobu na wyłączenie samoistnych aktualizacji, te dalej się pojawiają i wymuszają.

Jeśli ktoś jest zwinny może próbować po prostu wyłączać proces aktualizowania MTA przez menadżer zadań, ale jest to karkołomne i uciążliwe.

Jako ciekawostkę dodam, że deweloperzy MTA umyślnie usunęli z list linki do starych wersji MTA.

Próbując zapytać się ich na oficjalnym Discordzie MTA, dlaczego nie ma dostępnych starych wersji i czemu stara wersja po prostu działa lepiej - moje pytania zostały zignorowane, a nawet i usunięte.

No to jest jedyna opcja przez Menager zadań, aby pograć stabilnie w mta. Może linki usunęli do starych wersji, ale kto pobrał i zachował na kompie to ma 😄

Chyba najszybszym sposobem aby ominąć automatyczną aktualizacje jest taki myk że włączacie MTA gdy wyświetli wam się pobieranie aktualizacji (wypakowywania plików) wtetdy lpm spamicie w to okienko i zamykacie program, włączacie ponownie MTA i na 100% powinno się odpalić bez pobierania automatycznej aktualizacji.

Przedstawiam filmik jak to u mnie wygląd: https://imgur.com/a/ZyG3ZF6

Edytowane przez Kolec

Godzinę temu, Kolec napisał:

Chyba najszybszym sposobem aby ominąć automatyczną aktualizacje jest taki myk że włączacie MTA gdy wyświetli wam się pobieranie aktualizacji (wypakowywania plików) wtetdy lpm spamicie w to okienko i zamykacie program, włączacie ponownie MTA i na 100% powinno się odpalić bez pobierania automatycznej aktualizacji.

Taki był najlepszy, od początku go proponowałem, bo zawsze działał.

• Super 1

2 godziny temu, Kolec napisał:

U mnie niestety wywołanie zawieszenia się nie działa, chyba mam na to zbyt szybki sprzęt, bo tapuję jak dzika małpa, ale za nic nie chce się zawiesić.

Godzinę temu, yeedi. napisał:

ctrl shift esc, klikasz mta i zakończ zadanie

Teraz jak instaluję starszą wersję to serwer mnie do gry nie chce dopuścić, ciągle wyskakuje błąd libcef.dll, mimo, że ma wszystkie uprawnienia, a nowa wersja odpala się bez problemu (samo włącznie i wchodzenie na serwer)... Mam coraz częściej wrażenie, że devowie robią to umyślnie.

• Lubię to! 1

43 minuty temu, WafelTLD napisał:

Teraz jak instaluję starszą wersję to serwer mnie do gry nie chce dopuścić, ciągle wyskakuje błąd libcef.dll, mimo, że ma wszystkie uprawnienia, a nowa wersja odpala się bez problemu (samo włącznie i wchodzenie na serwer)... Mam coraz częściej wrażenie, że devowie robią to umyślnie.

Tez tak przed sekunda mialem xD, odinstaluj mta za pomocą aplikacji Uninstall.exe w plikach mta i zainstaluj na nowo, a tak przy okazji: sell speedvan? :)

Edytowane przez yeedi.

Wyszła znowu wersja, na której nie da się grać, czyli 881, podobna do wersji 663, jednak porównując obie wersje to przy 663 mocniej lagowało. 

Teraz czas na testowanie "naprawionych" wersji nightly i czekać na zbawienie kiedy wyjdą stabilne pełne wersje

• Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.