Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Młodszym DJ - Wooka

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

XRScHqj.png

mSu4qkK_d.webp?maxwidth=760&fidelity=gra

Dzień dobry moi drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Reporter z Redakcji Prasowej Project News, @v.vacat. Chciałbym Was ponownie zaprosić przed ekrany waszych urządzeń, celem przeczytania kolejnej rozmowy, którą przeprowadziłem z członkiem naszej serwerowej społeczności. Ten gracz jest wam z pewnością znany ze swoich audycji, które robią furorę wśród graczy, lecz również za swoje nietuzinkowe poczucie humoru oraz świetną aparycję! Zapraszam Was na wywiad z graczem, Młodszym DJ - @Wooka, miłej zabawy!

LKZ38Vt_d.webp?maxwidth=760&fidelity=gra

V: @v.vacat | W: @Wooka

V: Hej! Jestem @v.vacat, Starszy Reporter z Redakcji Prasowej Project News! Zechciałbyś ze mną porozmawiać, celem przeprowadzenia z Tobą wywiadu? 
W
: Siemka! Pewnie, że z Tobą pogadam! 

V: Miło mi to słyszeć! Naszą rozmowę standardowo chciałbym rozpocząć od prośby, abyś przedstawił się naszym czytelnikom. 
W
: Jestem Wooka - emerytowany wizjoner z przemysłu odzieżowego. W epoce kamienia łupanego byłem pierwszym stylistą jaskiniowców. Doradzałem tym ciućmokom, że skóry mamuta są "so last season" i lepiej postawić na lekki futrzany casual. Mój pokaz mody przy ognisku zakończył się owacjami na stojąco, głównie dlatego, że wybieg mi się podpalił. Generalnie to jestem Łukasz, mam 21 lat na przebiegu i jestem z województwa warmińsko-mazurskiego; krainy tysiąca jezior. Prywatnie jestem baristą i umiałbym narysować kwiatka na twoim latte macchiato. Dodatkowo jestem amatorskim inżynierem dźwięku. W następnym roku to drugie rozwijam o uzyskanie certyfikatu i końcowo, w przeciągu paru lat, marzę o pracy w studio nagraniowym. Samą w sobie muzyką zajmuję się od 6 lat.

9TYrrSA.png

V: Wspomniałeś o swoich zainteresowaniach, także pozwolę sobie rozwinąć ten temat. Powiedz mi proszę, jak zaczęła się twoja przygoda związana z byciem dźwiękowcem i zabawą muzyką? Czy oprócz tego masz inne pasje? 
W
: Tak jak już zdążyłem wspomnieć, mix/mastering oraz bardzo rzadko, ale się zdarzyło - realizacja wokali. Robię też jakieś swoje ballady o zabarwieniu gastronomicznym, wiesz. Ogółem jakiś taki "artyzm" wszedł we mnie w podstawówce, a dokładniej to od pisania wierszy w tamtym czasie; od urodzenia jarały mnie rzeczy kreatywne. Z hobby jara mnie również astronomia; nie, żadne gwiazdozbiory - to astrologia.

V: Podobają mi się tacy ludzie... z wieloma różnymi od siebie, lecz interesującymi hobby. Czas na następne pytanie! Jak rozpoczęła się twoja przygoda z serwerem ProjectRPG?
W: Będę szczery. Nie mam jakiejś rozbudowanej genezy, która kryłaby się za rozpoczęciem przeze mnie gry na serwerze. Po dość długiej przerwie od Multi Theft Auto, po prostu postanowiłem wejść do gry. O samym serwerze usłyszałem kilka lat wcześniej.

V: Szczerość! Piękne słowo klucz, które ma szczególne znaczenie w prowadzonych przeze mnie rozmowach. Ostatnio, bo dokładnie w Halloween minął rok, jak już zasilasz społeczność serwera swoją barwną postacią! Czy masz w pamięci jakiś kluczowy moment, postać bądź cokolwiek, co szczególnie utknęło Ci w pamięci podczas rocznej gry na serwerze? 
W
: W odpowiedzi na to pytanie pragnę wspomnieć gracza o nicku @Kacu_77, który wyciągnął do mnie pomocną dłoń na samym początku mojej przygody z grą na serwerze PRPG. Jego pomoc polegała na podarowaniu mi kluczyków do swoich pojazdów oraz dodaniu mnie jako współlokatora do swojego domku. Myślę, że właśnie ten gracz i cała przygoda z nim związana zapadła mi szczególnie w pamięci.

Hp80L35.png

V: Nie da się ukryć, że wśród społeczności serwera masz wyrobioną bardzo dobrą opinię. Gracze cenią cię szczególnie za twoje audycje radiowe, czego potwierdzeniem są same dobre oceny wystawiane przez słuchaczy na forum. Jak myślisz, co również miało wpływ na twoją świetną reputację na serwerze? 
W
: Myślę, że zaskarbiłem sporo sympatii, gadając abstrakcyjnie głupie rzeczy pokroju połowy mojej autoprezentacji. Do tego dochodzą audycje, gdzie też lubię pokazać szarą komórkę mniej - wszystko w granicy zdrowego rozsądku i konwencji; taki jestem na co dzień. W prawdziwym życiu byli ludzie, którzy wzięli mnie za głupka przez to, że lubię coś właśnie głupiego sobie palnąć, ale wchodząc ze mną w polemikę, często przegrywali przez asymetrię intelektualną. If you know, you know.

V: Bardzo sobie cenię nieszablonowość w człowieku, którą reprezentujesz. Lubię na swojej drodze spotykać ludzi wyróżniających się czymś szczególnym. Następne pytanie, które chciałbym Ci zadać, również tyczy się serwera. Dlaczego zdecydowałeś się kontynuować grę właśnie na PRPG, zamiast wybrać konkurencyjny serwer? 
W
: Nowoczesność. Dla mnie konkurencja doznała stagnacji. A dla mnie rozwój idący za rękę z biegiem czasu to must-have. Do tego dochodzi optymalizacja, w której ProjectRPG nie ma sobie równych. Myślę, że przedstawiłem dość jasno swoje stanowisko.

V: Teraz pragnę płynnie przejść do tematu, który myślę, że będzie najciekawszą częścią naszej rozmowy, mianowicie twoja praca w ProjectFM! Jak rozpoczęła się twoja przygoda z serwerowym radio oraz dlaczego zdecydowałeś, że to właśnie tam postanowisz się rozwijać? 
W
: Piękna sprawa... Od kiedy pamiętam, nie czułem się zbyt dobrze jako gracz dorywczy. Kiedy pojawiło się ogłoszenie związane z rekrutacją do serwerowego radia, nie zwlekałem. Moje zamiłowanie do muzyki oraz fakt, że ciężko zamknąć mi usta to świetna, wręcz wybuchowa kombinacja, która przeważyła szalę i była bodźcem, który skłonił mnie do wzięcia udziału w rekrutacji.

V: To chyba właśnie za tą kombinację, o której wspomniałeś w swojej odpowiedzi, gracze uwielbiają Cię najbardziej, patrząc na całą ekipę radia ProjectFM. Czy masz w swojej głowie jakąś audycję, która zapadła Ci szczególnie w pamięci? Jeśli tak, to dlaczego właśnie TA audycja, zasługuje na szczególne wspomnienie?
W: Może nie jest to moja ulubiona audycja, ale szczególnie zapadła mi w pamięć. @Kjer0 robił mi egzamin praktyczny, a ja nie sprawdzając dokładnie ocenzurowanej wersji piosenki miałem n-worda na audycji. Gdyby nie to, że był to normalny egzamin, przez który miałem jeszcze jedną szansę, a nie przyśpieszony - dzisiaj byśmy raczej nie rozmawiali o mojej obecności w szeregach serwerowego radia.

zl3jFqu.gif

V: Oj Wooka… Najważniejsze, że udało się z całej sytuacji wyjść bez szwanku! Załóżmy hipotetycznie, że zostałbyś wtedy wydalony z szeregów ProjectFM. Miałeś w głowie jakąś alternatywę dla swojej serwerowej postaci? 
W
: Wątpię, że odnalazłbym się gdzieś tak dobrze, jak w ekipie radia. Przez całą karierę w MTA nic mnie tak nie pochłonęło, jak bycie częścią radia. Także od razu przy tym podpunkcie serdecznie dziękuję chłopakom @Kjer0, @Jahowski oraz @LastoAkaRudy za podarowanie mi wejściówki do radia, do tego uczynienie mnie opiekunem akademii ProjectFM.

V: Wspomniałeś o dość istotnym fakcie związanym z twoją działalnością w ProjectFM, mianowicie jesteś opiekunem akademii. Zdradzisz mi oraz naszym czytelnikom, co wchodzi w zakres twoich obowiązków w związku z tak odpowiedzialną rolą? 
W
: Tak, pewnie. Jako opiekun akademii, czy też szkółki, całą swoją uwagę poświęcam na właśnie akademię, ponieważ moja rola nigdy nie ingeruje w pełnoprawnych prezenterów. Właściwie obowiązki to prowadzenie egzaminów oraz pilnowanie, czy audycje nowych członków przebiegają poprawnie. Podobną funkcję pełni zarząd, ale oni mają również wiele więcej na głowie.

V: Zostaniemy w tematyce radia, ale to już będzie ostatnie pytanie związane z twoją działalnością w tym sektorze serwera. Jako doświadczona osoba, bo zajmujesz już stanowisko Młodszego DJ, oraz masz pod swoją opieką akademików, chciałbyś przekazać jakieś wskazówki właśnie tym osobom, które w przyszłości chciałyby zdecydować się na spróbowanie swoich sił w rekrutacji? 
W
: Walczcie o interakcję ze słuchaczem, na przykład dopowiedzcie coś od siebie przy pozdrowieniach, czy zasadniczo coś powiedzcie od siebie; cokolwiek. Widziałem, że jakiś gracz bierze udział w każdym moim evencie audycyjnym, ale nic nie pisze. Nie, żebym tego wymagał; ale o tym wspomniałem, że jest cichym uczestnikiem i nawiązałem do mema o czającym się myśliwym. Od tamtego momentu zaczął się udzielać - to jak budowa relacji, a ci, którzy w danej relacji wychodzą z inicjatywą, są budulcem, także nie olewajcie tego tematu. Każdy prowadzi audycję inaczej, ale ja lubię nawiązać krótki small-talk z danym słuchaczem. Wiadomo, głównie to tematyka muzyki, ale rozmawiałem też o np. koszykówce - także może warto iść w tę stronę?

V: Myślę, że twoje wskazówki są godne zapamiętania, nawet dla osób, które aktualnie próbują swoich sił w prowadzeniu audycji na niższych rangach niż ty. Warto dzielić się cennymi wskazówkami i wiedzą z innymi, którzy mogą się wstydzić, prosić o pomoc. Zbaczając z tematu biznesu, pragnę Cię spytać o twoją obecność we frakcji. Na ten moment, nie jesteś w żadnej z nich. Czy masz ku temu szczególne powody? 
W
: W zasadzie jedynym powodem jest podejście do Role-Playu. Jestem Role-Playowym świrkiem od 2015 roku i mam trochę inne podejście w kwestii grania samemu do siebie. Na świętej pamięci Elesce było to zautomatyzowane na wielu płaszczyznach w walce o skupienie się na odgrywaniu z innymi graczami.

V: Czy w związku ze swoim stanowiskiem, które przedstawiłeś powyżej, miałeś okazję być w jakiejkolwiek frakcji, nawet na etapie akademii?  
W
: Trafiłem jedynie do SARA, ale jeszcze w fazie akademii postanowiłem odejść w odwołaniu do poprzedniego pytania. Przez właśnie taki jeden jedyny aspekt totalnie się tam nie widziałem.

V: Jeśli miałbyś aktualnie możliwość, by zgłosić się do którejś z frakcji, którą byś wybrał? 
W
: Reasumując to, o czym mówiłem, na moim celowniku jest tylko SATC lub SAPD - więc coś z tej dwójki. Raczej bliżej mi do SATC, ale czas jeszcze pokaże.

W0XFWEA.gif

V: Oh Wooka... Wszystko, co dobre ma niestety dość szybki koniec, ponieważ tym pytaniem doszliśmy do końca naszej wspaniałej rozmowy. Nie będę ukrywać, że rozmowa z tak barwną osobą, która miała do przekazania tyle informacji, była świetnym doświadczeniem dla kogoś, kto stale się rozwija w serwerowej redakcji. Czy na koniec naszej rozmowy chciałbyś przekazać komuś swoje pozdrowienia, bądź przekazać naszym odbiorcom jakąś sentencję?

W: Dzięki za rozmowę, pozdrówki dla słuchaczy moich audycji, jak i całego ProjectFM i jego składu. Kiedy przyjdzie czas rekrutacji i będziecie o niej myśleć, to nie zastanawiajcie się dłużej, tylko piszcie - bo warto. No i honorable mentions pozdrowionka - @DarXe @Kjer0 @LastoAkaRudy @Jahowski @B4NAN_ @InspektorDzordzo @Montz_ @flecha_ @Mioszek @Fusiek @Rybkaa @EEbola @GrzechuTV @dercia @Gensciutki @NKM2 @Desola7e @InspektorKnucik @Lari @lunek @grudzuu. @Mitomanson @Draxen

V: Jeszcze raz, bardzo Ci dziękuję za inspirującą rozmowę! Wywiad z Tobą był czystą przyjemnością, z resztą jak każda moja rozmowa z graczami naszej społeczności! Trzymaj się Wooka, do usłyszenia na audycji!
W: Trzymaj się!

XGwBbve.png

Chciałbym Wam, drodzy czytelnicy podziękować za przeczytanie naszej rozmowy do końca. Z tego miejsca zachęcam Was do zapoznania się z twórczością pozostałych twórców z Redakcji Prasowej Project News oraz wyrażania swojej opinii o naszych materiałach! Do następnego!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

Gq3VjwT.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez v.vacat
  • Super 18

2 godziny temu, DarXe napisał:

Ojciec otwiera, synek zamyka 😂

Świetny wywiad! Szczerze i na temat, bardzo rozbudowane wypowiedzi. Wykorzystanie code-switchingu to już wisienka na torcie - świetnie się czyta z tym wywiad 👍🏻

Dziękujemy razem z moim rozmówcą! 

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.