Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Październik'25

Veirdness
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

C9sxszh.png

XGwBbve.png

Witajcie! Październik już za nami, polska złota jesień pokazała swoje najpiękniejsze oblicze, a studenci wrócili do swoich uczelni. Jak co miesiąc, wraz z pracownikami naszej Redakcji przygotowaliśmy dla Was kolejne wydanie comiesięcznej gazetki. Jak dużo się zmieniło przez ten miesiąc? Tego dowiecie się w tej gazetce. Zapraszamy do czytania!

zMGu80t.png

Najlepszy Supporter: @huh
Najlepszy Moderator: @Szender
Najlepszy Administrator: @CzajKA
Najlepszy Senior Administrator: @reezen
Najlepszy Administrator RCON: @Zebra
Najlepsza frakcja: San Andreas Road Assistance
Najlepszy biznes: ProjectFM
Najlepszy lider frakcji: @Braian11
Najlepszy lider biznesu: @MrBeast
Najlepsza organizacja: Immortal Dynasty
Największy odwalacz: @Zusje
Najlepsza praca na serwerze: Transport kontenerów
Najlepszy tuner: @Euzebiusz
Najlepszy pracownik frakcji: @Szender & @DarXe
Najlepszy pracownik biznesu: @Veirdness
Pracuś miesiąca: @DarXe
Serwerowy Nolife: @Euzebiusz
Słowo miesiąca: Huh

sKKUFiT.png

01.10.2025

Supporter @AGO_Miki opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

08.10.2025

Supporter @sirkosu1 powraca w szeregi administracji serwera.

10.10.2025

Administrator @vercy opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

11.10.2025

Moderator @bencu opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

22.10.2025

Supporter @Ukyori zostaje usunięty z szeregów administracji z powodu niespełniania wymogów aktywności.
Supporter @deftones zostaje usunięty z szeregów administracji z powodu niespełniania wymogów aktywności.

j0CiA0N.png

Centrum Zarządzania Frakcjami

25.10.2025

Opiekun @Ukyori opuszcza stanowisko na własne życzenie.
Szeregi Centrum Zarządzania Frakcjami na randze Opiekun zasila @amik-.

San Andreas Police Department

10.10.2025

Chief of Police @CzouGu rezygnuje z posady lidera frakcji na własne życzenie, tym samym zostaje wpisany na listę Zasłużonych frakcji San Andreas Police Department.
Assistant Chief of Police @Szakal_ zostaje awansowany na stopień Chief of Police, tym samym obejmuje on posadę Lidera frakcji.
Deputy Chief @Tubas zostaje awansowany na stopień Assistant Chief of Police, tym samym obejmuje on posadę Zastępcy Lidera frakcji.

11.10.2025

Commander @jerry. odchodzi z frakcji na własne życzenie, tym samym zostaje wpisany na listę Zasłużonych frakcji San Andreas Police Department.

San Andreas Road Assistance

09.10.2025

Inspektor @Bolesny przechodzi okres próbny z wynikiem pozytywnym, jednocześnie staje się pełnoprawnym Egzaminatorem frakcji.
Specjalista @Klocek przechodzi okres próbny z wynikiem pozytywnym, jednocześnie staje się pełnoprawnym Szkoleniowcem frakcji.

Redakcja Project News

27.10.2025

Kierownik @MrBeast przechodzi pozytywnie okres próbny w zarządzie i zostaje pełnoprawnym członkiem zarządu Project News.

29.10.2025

Dyrektor @Kierownikk odchodzi z biznesu na własne życzenie.
Kierownik @MrBeast obejmuje stanowisko Dyrektora biznesu.
Kierownik @Kacp3r odchodzi z biznesu na własne życzenie.

Marquee: Outdoor media

20.10.2025

Vice-Dyrektor @mowmififi odchodzi z biznesu na własne życzenie, tym samym zostaje wpisany na listę Zasłużonych.

beoTEZ5.png

12.10.2025

- Parking policyjny w San Fierro został przeniesiony do dzielnicy Doherty wraz z nowym modelem:

Spoiler

pp_sf.gif

18.10.2025

- Pojazd Windsor otrzymał odświeżony wygląd:

Spoiler

stock.gif

- Pojazd Windsor otrzymał nowe bodykity:
Windsor Classic - dostępny od poziomu Rajdowca (5,000$)

Spoiler

classic.gif

Windsor GT - dostępny od 14 poziomu Rajdowca (20,000$)

Spoiler

cabrio_gt.gif

Windsor Restomod - dostępny od 36 poziomu Rajdowca (80,000$)

Spoiler

cabrio_restomod.gif

Windsor Sportback - dostępny od 10 poziomu Rajdowca (10,000$)
(aby móc zamontować ten bodykit wymagany jest wariant „Brak dachu”)

Spoiler

sportb.gif

Windsor Sportback GT - dostępny od 18 poziomu Rajdowca (28,000$)

Spoiler

sportb_gt.gif

Windsor Sportback Restomod - dostępny od 40 poziomu Rajdowca (90,000$)

Spoiler

sportb_resto.gif

- Dodano możliwość zdobienia ciała CJ za pomocą tatuaży:
(studio tatuażu zostało otwarte na przeciwko byłego sklepu 24/7 przy spawnie SF)

Spoiler

tattoo2.gif

- System wczytywania modeli na serwerze został odświeżony i zoptymalizowany
(z oczu gracza głównie zauważony może zostać szybszy czas wczytywania podczas dołączania na serwer*)
*Nie dotyczy pierwszego połączenia po wprowadzeniu powyższej aktualizacji!

- Radio ProjectFM otrzymało nowy wewnętrzny system ramówki, który ułatwi planowanie i zarządzanie audycjami

- Sklep 24/7 w San Fierro został przeniesiony kilka ulic dalej

19.10.2025

- Dodano możliwość zmiany statystyk wyglądu CJ (waga oraz muskulatura):
Dedykowany panel znajduje się w interiorze każdej z serwerowych przebieralni

Spoiler

stats.gif

- Journey otrzymał możliwość rozłożenia markizy dachowej oraz ustawienia możliwości spawnu
Z istotniejszych informacji:
- Wymagany montaż bodykitu zawierającego panele słoneczne oraz wspomnianą markizę (FL)
- Tylko jeden Journey może zostać ustawiony jako dostępny do wyboru przy spawnowaniu
- Journey nie może znajdować się w pobliżu Strefy DM
- Zabrania się rozkładania markizy w miejscach do tego nieprzystosowanych (grozi odholowaniem)

Spoiler

markiza.gif

24.10.2025

- Dodano pojazd Celsion:

Spoiler

celsion.gif

- Pojazd Celsion otrzymał nowe warianty:

Spoiler

celsionextra.gif

- Pojazd Celsion otrzymał nowe bodykity:
Celsion MBS - dostępny od 32 poziomu Rajdowca (60,000$)

Spoiler

celsionmbs.gif

Celsion KKS - dostępny od 36 poziomu Rajdowca (90,000$)

Spoiler

celsionkks.gif

Celsion BN - dostępny od 48 poziomu Rajdowca (110,000$)

Spoiler

celsionbn.gif

Celsion Aero I - dostępny od 5 poziomu Rajdowca (10,000$)
Celsion Aero II - dostępny od 5 poziomu Rajdowca (5,000$)
Celsion Aero III - dostępny od 5 poziomu Rajdowca (7,500$)
(dostępne dla każdego bodykitu)

Spoiler

celsionaero.gif

- Dodano pojazd Speedvan:

Spoiler

speedvan.gif

- Pojazd Speedvan otrzymał nowe warianty:

Spoiler

speedvanextra.gif

- Pojazd Speedvan otrzymał nowe bodykity:
Speedvan Civil - dostępny od 8 poziomu Rajdowca (10,000$)
(po zamontowaniu istnieje możliwość zainstalowania dodatkowo pozostałych bodykitów z wyjątkiem bodyktów „Offroad” oraz „Hi-Top Offroad”)

Spoiler

speedvancivil.gif

Speedvan Hi-Top - dostępny od 10 poziomu Rajdowca (7,500$)
(aby móc zamontować ten bodykit wymagany jest wariant „Bez dodaktów na dachu”)

Spoiler

speedvanhitop.gif

Speedvan STX - dostępny od 32 poziomu Rajdowca (70,000$)

Spoiler

speedvanstx.gif

Speedvan Hi-Top STX - dostępny od 36 poziomu Rajdowca (77,500$)

Spoiler

speedvanstxhi.gif

Speedvan Offroad - dostępny od 26 poziomu Rajdowca (50,000$)

Spoiler

speedvanoffroad.gif

Speedvan Hi-Top Offroad - dostępny od 30 poziomu Rajdowca (57,500$)

Spoiler

speedvanoffroadhitop.gif.d87ce1875cfdcfb7e7424a22bd1025e4.gif

- Frakcje na serwerze otrzymały dedykowane wersje pojazdu Speedvan:

Spoiler

speedvanfrakcje.gif

- Dodano pojazd Regina:

Spoiler

reginastock.gif

- Dodano pojazd Regina Sedan:

Spoiler

reginasedan.gif

- Pojazd Regina otrzymał nowe warianty:

Spoiler

reginaextra.gif

- Pojazd Regina otrzymał nowy bodykit:
Regina Turbo - dostępny od 20 poziomu Rajdowca (30,000$)

Spoiler

reginaturbo.gif

- Dodano pojazd FCR 900 RR:

Spoiler

rr_front.png

- Dodano pojazd Cadrona DTM:

Spoiler

cadronadtm.gif

- Pojazd Cadrona DTM otrzymał nowy bodykit:
Cadrona DTM Aero - dostępny od 6 poziomu Rajdowca (5,000$)

Spoiler

cadronadtmaero.gif

iY0U75M.png

W październiku postanowiliśmy wziąć na tapet osobę, którą możecie kojarzyć z roli Młodszej Prezenterki Radia ProjectFM, a mianowicie @DJ_Nadia.

Nadia, bo tak brzmi imię osoby, która została przeze mnie opisana, ma 17 lat i mieszka w województwie małopolskim. Na serwerze ProjectRPG jest od całkiem niedawna, bo zaledwie od września 2025 roku, lecz już przez ten czas jej czas gry zdążył przekroczyć ponad 400 godzin. W tym czasie Nadia nawet zdążyła się dorobić sportowego samochodu, którym jest Jester. Słowa, którymi się opisuje to przyjemna aparycja, przyjazne nastawienie wobec ludzi oraz komunikatywność – jest otwarta na rozmowy z każdym z naszej serwerowej społeczności! Warto również wspomnieć, że jest miłośniczką zwierząt, co poświadczy posiadanie przez nią chomików, psa kundelka oraz różnorodne papugi. Jeśli chodzi o hobby Nadii, jest nim głównie didżejka, którą w przeszłości rozwijała poprzez udostępnianie swojej twórczości na YouTube oraz szeroko pojęta muzyka. W szczególności lubi słuchać muzyki klubowej, disco, disco polo bądź hard dance. Nadia ma możliwość stałego kontaktu z muzyką poprzez działanie w biznesie ProjectFM, gdzie ma pozycję Młodszej Prezenterki RadiaNadia od niedawna również swoją obecnością zasila szeregi frakcji San Andreas Medical Department, gdzie na ten moment jest na stanowisku Emergency Medical Service Academy, lecz ma w planach ciągły rozwój we frakcji.

NPEwe5F.png

v: @v.vacat | h: @huh

v: Dzień dobry! Z tej strony Starszy Reporter z Redakcji Prasowej Project News@v.vacatCzy zechciałbyś ze mną porozmawiać i udzielić mi wywiadu?
h: Hej! Jasne, chętnie z Tobą porozmawiam.

v: Zaczniemy naszą rozmowę od dość istotnego pytania. Przedstawiłbyś się czytelnikom?
h: Nazywam się Aleksander, mam 18 lat i uczęszczam do technikum o kierunku logistycznym, a w wolnym czasie zajmuję się swoimi pasjami. Tworzę dla znajomych serwery na Minecraft, gram w różne gry typu MTA (na 1 miejscu rzecz jasna), Gothic 3, ETS 2, NFS: Most Wanted, Roblox i inne różne gierki. Od dosyć niedawna zacząłem interesować się programowaniem w językach typu LUA, w wolnym czasie gram w piłkę koszykową (tak, czasem dotykam trawy), lubię grać w gry karciane oraz w szachy (taki sport ekstremalny jak dla mojej osoby). Jestem ogólnie dosyć gadatliwą osobą, lecz w nieznanym mi gronie jestem cichy i skryty. Lubię sobie czasem pożartować (z umiarem i rozsądkiem, starając się nikogo nie urazić) oraz umiem przeprosić, jeśli popełniłem błąd – umiem również przyznać się do winy, czego część społeczności MTA niestety nie potrafi.

v: Pomówmy chwilę o Twoim hobby. Jakie ono jest i co robisz, by pielęgnować tę pasję w sobie?
h: Nie lubię zbytnio nazywać tego hobby, lecz od pewnego czasu należę do struktur Ochotniczej Straży Pożarnej. Moim zdaniem OSP to nie jest hobby, lecz styl życia. W przyszłości będę dążyć do zostania pełnoprawnym strażakiem, a niedługo będę miał swoje pierwsze kursy, które mnie do tego małego marzenia przybliżą.

v: Jak zaczęła się Twoja przygoda z ProjectRPG? Dlaczego akurat ten serwer?
h: Szczerze mówiąc, nie pamiętam dokładnie, jak zaczęła się moja przygoda na ProjectRPG. Wiem, że wcześniej błądziłem po różnych serwerach MTA, aż w końcu spodobał mi się właśnie ten na tyle, że zostałem tu na dłużej.

v: Skąd pomysł, by wziąć udział w ostatniej rekrutacji na Supportera?
h: Dość długo nad tym rozmyślałem, aż w końcu wysłałem swoje podanie. Mając doświadczenie z różnych serwerów, postanowiłem spróbować swoich sił i tutaj – na ProjectRPG.

v: Jak oceniasz swoją dotychczasową pracę w ekipie serwera?
h: Uważam, że praca w ekipie serwera jest na wysokim poziomie. Pełen profesjonalizm, ale i rodzinny klimat. Cieszę się, że poznałem ten serwer również od strony administracyjnej, nie tylko z perspektywy gracza.

v: Skąd pomysł na swoją dość unikatową i nietypową nazwę?
h: Pomysł na nick „huh” wziął się od dźwięku Villagera z Minecraft. Nie ukrywam dosyć zabawne i nietypowe, lecz szybko przyjęło się na serwerze i jestem z tego faktu zadowolony.

v: Czy nie irytuje cię fakt, że ludzie często „huh-ują”?
h: Wręcz przeciwnie. Za każdym razem, gdy wchodzę na serwer lub poruszam się po mapie i ktoś pisze do mnie „huh?”, poprawia mi to humor.

v: Jak planujesz swój dalszy rozwój na serwerze ProjectRPG?
h: Oprócz majątku osobistego, który stale rozwijam poprzez kupno nowych pojazdów i ich tuningowanie, chciałbym również rozwinąć swoje skrzydła we frakcji oraz biznesie. Nie planuję zmieniać frakcji z SAPD na inną, gdyż w tej czuję się jak ryba w wodzie, a co do Posorants Group to jest to strzał w dziesiątkę dla mnie, dlatego że jest to biznes stworzony pod Role Play, który kocham odgrywać. Zamierzam zarówno we frakcji, jak i w biznesie wspinać się po szczeblach awansowych.

v: Jak ocenisz swoją dotychczasową pracę na rzecz frakcji SAPD oraz biznesu Posorants Group?
h: Praca w SAPD na początku wydawała się trudna – szczególnie że jest to mój pierwszy raz w tej frakcji na tym serwerze. Na początku myślałem, że ta frakcja jednak nie jest dla mnie z powodu niestety słabego sprzętu, lecz członkowie frakcji są mega wspierający, wyrozumiali i dzięki temu po dziś dzień jestem we frakcji San Andreas Police Department i jestem z tego powodu szczęśliwy. Co do Posorants Group – ekipka biznesu jest skromna, ale traktuję ją jak moją rodzinę. Biznes w mojej opinii działa świetnie zaskakując frakcję różnymi pomysłami na Role Play.

v: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, przekazać jakieś słowo dla odbiorców?
h: Pozdrawiam administrację, biznes Posorants Group, frakcję SAPD, moich znajomych i tych, którzy piszą na czacie „huh?.

L9Sv1zh.png

Q3TYkxJ.png

Rz59vF3.png

8eybfgF.png

Realizacja: Redaktorka @Veirdness

Pierwsze miejsca plebiscytu: Dyrektor @MrBeast 
Zmiany w administracji: Starszy Dziennikarz @DJ_Gabrys
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: Starszy Dziennikarz @Nitzur
Serwerowe aktualizacje: Starszy Publicysta @Anon4
Sylwetka gracza: Starszy Reporter @v.vacat
Wywiad z członkiem ekipy: Starszy Reporter @v.vacat
Ankieta: Dyrektor @MrBeast 

Edytowane przez Veirdness
  • Super 13
  • Haha 1

Bardzo dziękuję za głosy na mnie ☺️ 

Piękna publikacja jak zawsze, pozdrawiam cieplutko. Odkąd wyszła praca przewóz kontenerów, czyli początkiem maja - jest to najlepsza praca na serwerze w waszym plebiscycie. To oznacza, że przez pół roku praca ta góruje nad pozostałymi, 6x passa!

Od miesiąca czerwiec ciągle głosujecie  na mnie jako pracuś miesiąca, 5x passa!

Jesteście mega! To oczywiście przekłada się na rzeczywistość, te oddane głosy, ponieważ przez ten okres czasu naprawdę sporo spędzałem na serwerze, tym samym przekraczając 9000 kursów na pracy przewozu kontenerów.

Co jeszcze było takiego aktywnego, że postanowiliście zagłosować na mnie jako jednego z najlepszych pracowników frakcji? Pewnie fakt, że pobiłem między frakcyjny rekord minut, który był nie do przebicia przez jakieś 2 lata. Napiszę tak - była to też walka z samym sobą, by pokonać wszelkie trudności jakie mogłyby nastąpić by dokonać tego czynu. Nie mniej jednak jeden pan już zadeklarował na czacie globalnym, że planuje przebić to w marcu 2026 roku, gdy będzie miał więcej czasu - szczerze - będę pełen podziwu jeśli tego dokona. Zdradzę wam, że mogłem popracować jeszcze 3 h dłużej, jednak miałem sprawę do załatwienia i no.. nie dało się. Także myślę, że kiedyś znajdzie się osoba która przepracuje 6369 minut+.

W listopadzie już raczej nie wystąpię w plebiscycie, chyba że weźmiecie pod uwagę inne moje aktywności dotyczące serwera, takie jak tworzenie statystyk - a tego będzie więcej, ponieważ na samą grę nie mam już tyle czasu.

Jakby ktoś miał pytania co do pożyczki - niestety aktualnie narobiła się do nich kolejka, a to wszystko przez dodanie limitowanych oraz unikatowych światełek, to samo było rok temu, miałem normalnie zamówienia zapisywanie w arkuszu Excel.

Jeszcze raz, buziaki dla głosujących 😎 MNR rodzina, pozdro.

Edytowane przez DarXe
literówka, pisanie z tel be like
  • Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.