Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na osinluj (spr. 11.11)

VidaCuarrto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 52303

Login: KTZ

Nick oskarżonego: osinluj 

Powód skargi: wymiana pojazdu za za niską kwotę 

Data zdarzenia: 10.30.2025

Dowody: logi

Opis sytuacji: postanowilem wymienic sie moim buffalo id 51432 za feltzera gt o id 55695 gracza osinluj, pogubilem sie w obliczeniach i jak sie okazuje, gracz zarobil na mnie okolo 150k

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @osinluj

Edytowane przez copka
  • Haha 1

40 minut temu, copka napisał:

Niestety wymiany nie da się cofnąć, ponieważ Buffalo zostało sprzedane. Po wyliczeniu wymiany bazując na aktualnym tune jakie oba auta posiadają gracz osinluj znacząco zarobił na wymianie łamiąc regulamin. W związku z czym @osinluj musisz wyrównać transakcje płacąc 345 250$ graczowi KTZ (uid 52303) dodatkowo zostaje nałożona na ciebie kara administracyjna w wysokości 81 000$ którą uiścisz na konto administracji RCON (uid 30077) wpłat dokonasz przez bank w Los Santos. Określ ile czasu potrzebujesz na spłatę? 24h na wypowiedź.

Dzień dobry,

Chciałbym odnieść się do skargi dotyczącej wymiany samochodu Feltzer GT 8ns  na Buffalo 2.9 z zestawem wyścigowym, Ecu Turbo i lampkami.

Przede wszystkim chciałbym zaznaczyć, że to druga strona jako pierwsza napisała do mnie z propozycją wymiany – nie namawiałem jej w żaden sposób, nie próbowałem też wykorzystać sytuacji. Wymiana odbyła się za obopólną zgodą i w pełni dobrych intencjach.

Jeśli chodzi o wycenę, uważam, że wartość Feltzera GT 8ns 

została znacznie zaniżona. Na serwerze jest to ósmy egzemplarz, a więc auto bardzo rzadkie i przez to wyceniane wyżej niż podana w skardze kwota. Z mojej perspektywy różnica wartości w tej wymianie była niewielka – realnie zyskałem około 40 tysięcy, a nie sumy, które zostały przytoczone w zgłoszeniu.

Nie miałem zamiaru osiągnąć nieuczciwego zysku ani wprowadzać kogokolwiek w błąd. Proszę więc o ponowne, dokładniejsze rozpatrzenie sprawy z uwzględnieniem faktycznej rzadkości i wartości Feldsera GT8.

Z poważaniem

Edytowane przez osinluj
  • Haha 2

41 minut temu, copka napisał:

Niestety wymiany nie da się cofnąć, ponieważ Buffalo zostało sprzedane. Po wyliczeniu wymiany bazując na aktualnym tune jakie oba auta posiadają gracz osinluj znacząco zarobił na wymianie łamiąc regulamin. W związku z czym @osinluj musisz wyrównać transakcje płacąc 345 250$ graczowi KTZ (uid 52303) dodatkowo zostaje nałożona na ciebie kara administracyjna w wysokości 81 000$ którą uiścisz na konto administracji RCON (uid 30077) wpłat dokonasz przez bank w Los Santos. Określ ile czasu potrzebujesz na spłatę? 24h na wypowiedź.

Uważam ze ceny były podobne, a na pewno buffalo nie przekraczało 150tys wiecej niz moje auto. Mam teraz zapłacić ponad 400tys bo zarobilem doslownie 40 pare tysiecy na tej wymianie?

Witam, wybaczcie za długi czas oczekiwania na odpowiedź. Po konsultacji dochód gracza @osinluj przekroczył zezwalane 20% z wymiany. Niestety wymiany nie da się cofnąć wiec proponuje dopłatę 190500$ dla gracza KTZ (uid 52303). Ze względu na sytuacje w której ponownie dochodzi do oszustwa gracza z twojej strony, zostaje nałożona kara na Ciebie kara w wysokości 40 000$ która uiścisz na konto administracji RCON (uid 30077), wpłat dokonasz przez bank w Los Santos. Moje pytanie zatem czy się zgadzasz, oraz ile czasu potrzebujesz na spłatę?

Edytowane przez copka
  • Super 2
  • Haha 2
  • Lubię to! 1

22 minuty temu, copka napisał:

Witam, wybaczcie za długi czas oczekiwania na odpowiedź. Po konsultacji dochód gracza @osinluj przekroczył zezwalane 20% z wymiany. Niestety wymiany nie da się cofnąć wiec proponuje dopłatę 190500$ dla gracza KTZ (uid 52303). Dodatkowo zostaje nałożona kara w wysokości 85 500$ która uiścisz na konto administracji RCON (uid 30077), wpłat dokonasz przez bank w Los Santos. Moje pytanie zatem czy się zgadzasz, oraz ile czasu potrzebujesz na spłatę?

Witam,

Nie zgadzam się z nałożoną dopłatą oraz karą. Uważam, że wartość pojazdu Buffalo została znacznie zawyżona — na serwerze realnie jego cena rynkowa wynosi około 380 000$, a nie ponad 560 000$, jak zostało przyjęte w wyliczeniach.

Cała wymiana została przeprowadzona uczciwie i za zgodą drugiej strony — gracz sam zaproponował warunki, a ja dodatkowo dopłaciłem 10 000$. Nie było moim celem uzyskanie jakiejkolwiek nieuczciwej korzyści finansowej.

Co więcej, w regulaminie gospodarki serwera (strona 4, zdanie 6) znajduje się zapis:
„Gracz zobowiązany jest do podejmowania decyzji na własną odpowiedzialność w kwestii przeprowadzania transakcji z graczem, w tym ustalenia wartości transakcji. Sytuacje, w których gracz posłuży się informacjami przedstawionymi przez innego gracza w zakresie wartości transakcji, będą pomijane przy powstaniu ewentualnych sporów oraz skarg.”

Ten punkt wyraźnie wskazuje, że każda ze stron ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje handlowe. W tym przypadku gracz KTZ również świadomie zgodził się na wymianę, ustalając wartość pojazdu po swojej stronie. Jeśli więc powołujemy się na regulamin, powinno to działać w obie strony.

Dodatkowo cała sytuacja wygląda dość niejednoznacznie. Gracz KTZ sam napisał do mnie z propozycją szybkiej wymiany, a skargę złożył dopiero po około trzech dniach — już po tym, jak sprzedałem ten samochód. Może to wyglądać tak, jakby próbował wykorzystać sytuację do osiągnięcia dodatkowego zysku. Oczywiście nikogo nie oskarżam, to jedynie moja obserwacja, ale uważam, że warto to wziąć pod uwagę.

Mam także możliwość odkupienia tego samego Buffalo, które było przedmiotem wymiany. Można by więc rozwiązać tę sprawę w sposób uczciwy – poprzez ponowną wymianę lub zakup przez drugą stronę innego auta, np. Feltzera GT (najlepiej wersji 8ns. Dzięki temu nikt nie poniósłby nieuzasadnionych strat finansowych.

Gram na tym serwerze od wielu lat i zawsze starałem się działać uczciwie. Obecna sytuacja jest dla mnie przykra, bo chciałem wrócić do gry po dłuższej przerwie, a teraz tracę dużą kwotę w wyniku transakcji, w której nie miałem żadnych złych intencji.

Bardzo proszę o ponowne rozpatrzenie sprawy, z uwzględnieniem przytoczonego fragmentu regulaminu, realnej wartości pojazdu Buffalo oraz okoliczności całej sytuacji.

Z poważaniem, osinluj

• Haha 7

Teraz, copka napisał:

Wyliczenia były skonsultowane i są w porządku więc, nic nie będzie ponownie rozpatrywane. Odmiana jest niemożliwa oba auta poszły w obieg. Dalsze dyskutowanie nic nie zmieni. Zostało Ci tylko określić się czy zgadzasz się na spłatę, lub zostać ukaranym.

No nic nie zrobię, muszę spłacić. Potrzebuje 2 mies na spłatę 

• Haha 1

7 minut temu, copka napisał:

Przy twoim majątku bez problemu spłacisz to w pięć dni i tyle dostajesz. Masz czas na spłatę do 11.11.2025 gdyby kwota została spłacona wcześniej, poinformuj mnie za pośrednictwem odpowiedzi do tej skargi.

Nie mam gotówki tyle, nie zdążę w 5 dni. 

• Haha 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.