Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

[Wniosek] [Kościół] [Parafia Matki Bożej San Fierro]

Hebel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na nie. Pomysł sam sobie jest okej, ale jako organizacja bądź po prostu organizowane eventy. 

Autor chyba nie do końca wie jak działa biznes... Biznes musi w jakiś sposób zarabiać, a za msze raczej aRCON płacić nie będzie. 

A NAWET JEŚLI, to ile osób będzie podczas mszy, jedna, dwie?

Sam wniosek jest tak napisany, że musiałem się postarać aby to przeczytać, bardziej przypomina zagadke z escape roomu.

Te pojazdy to Wam po co? Przecież organizujecie tylko msze. Raczej nie będziecie organizować pogrzebów, bo raz że jest to nieodpowiednie, a dwa, biznes od RP już istnieje ;v

• Super 1
  • Haha 1
  • Lubię to! 1

Uwielbiam poczucie humoru niektórych graczy na tym serwerze. 

Naprawdę jestem pod wrażeniem ile polubień w tak krótkim czasie zebrałeś

A teraz na bardziej poważnie był już identyczny wniosek, tylko że poszerzony o karawany i pogrzeby. ARCON powiedziało, że takie rzeczy można robić bez zakładania biznesu i że to nie jest żaden problem. 

Ewentualnie tak jak grupy zlotowe zrobić jakiś dc i więcej nie potrzeba

Edytowane przez oliwierbluza1

2 godziny temu, Wejperson napisał:

Na nie. Takie coś możecie sobie robić tak jak to dotychczas robiliście ogłaszając to na /og. Tworzenie biznesu o tematyce "kościoła" jest bez sensu.

No tak, SAPD to zawsze coś przeszkadza aby normalni gracze mieli przyjemniejszą rozgrywkę...

2 godziny temu, progenxd napisał:

Na nie.

Nice

2 godziny temu, Vajtekk.vnd napisał:

Na nie. Pomysł sam sobie jest okej, ale jako organizacja bądź po prostu organizowane eventy. 

Autor chyba nie do końca wie jak działa biznes... Biznes musi w jakiś sposób zarabiać, a za msze raczej aRCON płacić nie będzie. 

Sam wniosek jest tak napisany, że musiałem się postarać aby to przeczytać, bardziej przypomina zagadke z escape roomu.

Te pojazdy to Wam po co? Przecież organizujecie tylko msze. Raczej nie będziecie organizować pogrzebów, bo raz że jest to nieodpowiednie, a dwa, biznes od RP już istnieje ;v

Gracze prawdopodobnie dobrowolnie by dołączali do Biznesu, a nie w formie zarobkowej, aby się dorobić. Pojazdy to raczej dla sportu byłyby potrzebne, rozumiem iż chcesz bronić swojego Biznesu natomiast nie trzeba od razu komuś tłumaczyć tego jako zły pomysł. 

• Super 4
  • Haha 4
  • Auć 1

2 godziny temu, Vajtekk.vnd napisał:

A więc jeżeli chodzi o zarobki było to już napisane w wniosku, będą one z datków wiernych przychodzących na msze święte jak i inne wydarzenia organizowane przez naszą Parafię. Zapewniam Cię że będą one wystarczające aby pokryć wypłaty dla osób zaangażowanych w eventy, z tego tytułu że na naszych wydarzeniach średnia liczba osób to min 40. Jeżeli biznes by powstał i nasze eventy były by traktowane jako wydarzenia serwerowe podejrzewam że ta liczba osób zmieniła by się 2 lub 3 krotnie.

Chcemy aby nasza parafia była biznesem ze względu wtedy na możliwość utworzenia w kościele: głóśników aby wszyscy słyszeli prowadzącego msze świętą, możliwość puszczania pieśni kościelnych jak i dostęp na ołtarz tylko dla prowadzących. To takie pierwsze podstawowe zmiany jakie mogłyby zaistnieć dzięki owemu biznesowi. (sugestia jednej z ważniejszych osób)

Wniosek nie mam pojęcia czemu i większości osób rozjeżdża się na boki. jest na to sposób abyście zmniejszyli okno przeglądarki na 70-80%. u mnie jest normalnie na 100% a innych nie, nie mam pojęcia czemu się tak dzieje.

Pojazdy będą potrzebne do innych uroczystości jak np. pogrzeby, pielgrzymki, śluby itp.

• Super 3

Godzinę temu, oliwierbluza1 napisał:

Uwielbiam poczucie chumoru niektórych graczy na tym serwerze. 

Naprawdę jestem pod wrażeniem ile polubień w tak krótkim czasie zebrałeś

A teraz na bardziej poważnie był już identyczny wniosek, tylko że poszerzony o karawany i pogrzeby. ARCON powiedziało, że takie rzeczy można robić bez zakładania biznesu i że to nie jest żaden problem. 

Ewentualnie tak jak grupy zlotowe zrobić jakiś dc i więcej nie potrzeba

A więc jeżeli chodzi o zarobki było to już napisane w wniosku, będą one z datków wiernych przychodzących na msze święte jak i inne wydarzenia organizowane przez naszą Parafię. Zapewniam Cię że będą one wystarczające aby pokryć wypłaty dla osób zaangażowanych w eventy, z tego tytułu że na naszych wydarzeniach średnia liczba osób to min 40. Jeżeli biznes by powstał i nasze eventy były by traktowane jako wydarzenia serwerowe podejrzewam że ta liczba osób zmieniła by się 2 lub 3 krotnie.

Chcemy aby nasza parafia była biznesem ze względu wtedy na możliwość utworzenia w kościele: głóśników aby wszyscy słyszeli prowadzącego msze świętą, możliwość puszczania pieśni kościelnych jak i dostęp na ołtarz tylko dla prowadzących. To takie pierwsze podstawowe zmiany jakie mogłyby zaistnieć dzięki owemu biznesowi. (sugestia jednej z ważniejszych osób)

Wniosek nie mam pojęcia czemu i większości osób rozjeżdża się na boki. jest na to sposób abyście zmniejszyli okno przeglądarki na 70-80%. u mnie jest normalnie na 100% a innych nie, nie mam pojęcia czemu się tak dzieje.

Pojazdy będą potrzebne do innych uroczystości jak np. pogrzeby, pielgrzymki, śluby itp.

• Super 3

19 minut temu, KacperG12 napisał:

No tak, SAPD to zawsze coś przeszkadza aby normalni gracze mieli przyjemniejszą rozgrywkę...

Serio? Bardziej można mnie przydzielić do służby biznesowej w tym momencie, niż frakcyjnej. Znaj ścianę między rozgrywką IC a OOC 😛 

Nie jestem członkiem zarządu biznesu od wczoraj, także wiem co i jak, i także wiem że biznes bez stałego źródła zarobku po prostu nie wyjdzie.

Na jedną mszę przyjdzie 50 osób, a na drugą 3. Co w takim wypadku? Oczywiście msze nie są płatne, więc nikt nie ma obowiązku za nic tam płacić, jest to tylko kwestia dobrowolna. 

Jak jesteście tacy pobożni, to wydaje mi się, że w promieniu 10km od domu każdy ma kościół, w którym można zostać ministrantem. Gra (a zwłaszcza GTA) to nie jest odpowiednie miejsce na takie rzeczy.

Edytowane przez Vajtekk.vnd
  • Super 1
  • Haha 1

7 minut temu, Vajtekk.vnd napisał:

Serio? Bardziej można mnie przydzielić do służby biznesowej w tym momencie, niż frakcyjnej. Znaj ścianę między rozgrywką IC a OOC 😛 

Nie jestem członkiem zarządu biznesu od wczoraj, także wiem co i jak, i także wiem że biznes bez stałego źródła zarobku po prostu nie wyjdzie.

Na jedną mszę przyjdzie 50 osób, a na drugą 3. Co w takim wypadku? Oczywiście msze nie są płatne, więc nikt nie ma obowiązku za nic tam płacić, jest to tylko kwestia dobrowolna. 

Jak jesteście tacy pobożni, to wydaje mi się, że w promieniu 10km od domu każdy ma kościół, w którym można zostać ministrantem. Gra (a zwłaszcza GTA) to nie jest odpowiednie miejsce na takie rzeczy.

Robimy te msze już od długiego czasu i nie byłoby sytuacji gdzie by te 3 ,  5 , 10 osób było, zawsze jest wystarczająca ilość osób aby ponieść wszelkie koszta. Ludzie bardzo chętnie dają swoje datki dobrowolne ponieważ wszystkim się podoba to co tworzymy. Najczęściej ledwo po zakończonym evencie już się pytają kiedy następny. Wnioskując jeżeli chodzi o utrzymanie biznesu pieniądze zawsze będą ze względu na popularność naszych wydarzeń.

Edytowane przez Hebel
  • Super 2

6 minut temu, Vajtekk.vnd napisał:

Może jeszcze DPF, EGR, LPG albo TDI?

Cieszymy się z twojego szczęścia

Może być i 2 osoby, a jak nie zapłacą to trudno raczej nikt nie zginie od tego

8 minut temu, Vajtekk.vnd napisał:

Oczywiście, że mamy kościół w takim promieniu, ale dlaczego nie spróbować pokazywać naszej wiary dla osób, które się tym w prawdziwym życiu nie interesują i są np. Ateistami? Taki przykład można porównać do tego, że GTA nie jest miejscem dla policji tylko dla gangsterów. Zależy co kto chce robić, jedni chcą być złodziejami a inni chcą uczestniczyć we Mszy Świętej

• Super 1
  • Haha 1
  • Auć 1

6 minut temu, KacperG12 napisał:

Może jeszcze DPF, EGR, LPG albo TDI?

Cieszymy się z twojego szczęścia

Może być i 2 osoby, a jak nie zapłacą to trudno raczej nikt nie zginie od tego

Oczywiście, że mamy kościół w takim promieniu, ale dlaczego nie spróbować pokazywać naszej wiary dla osób, które się tym w prawdziwym życiu nie interesują i są np. Ateistami? Taki przykład można porównać do tego, że GTA nie jest miejscem dla policji tylko dla gangsterów. Zależy co kto chce robić, jedni chcą być złodziejami a inni chcą uczestniczyć we Mszy Świętej

Tak jak to vajtek napisał, biznes bez STAŁEGO źródła dochodu nie przejdzie i RCON wypowiadało się w tej sprawie już kilkanaście razy. Przestań sobie robić z tego offtopic odpowiadając na każdy komentarz, który jest inny niż "na tak". To nie jest offtopic, jeżeli chcesz komentować to co tu się dzieje to masz od tego chatbox jak i discorda. Twoje bezsensowne wypowiedzi będą podchodzić pod punkt 11 regulaminu działu "11. Zakazuje się pisania postów mających na celu podbicie wątku."

Tak jak pisałem wyżej na nie

• Super 3
  • Haha 2
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 2

18 minut temu, Wejperson napisał:

Tak jak to vajtek napisał, biznes bez STAŁEGO źródła dochodu nie przejdzie i RCON wypowiadało się w tej sprawie już kilkanaście razy. Przestań sobie robić z tego offtopic odpowiadając na każdy komentarz, który jest inny niż "na tak". To nie jest offtopic, jeżeli chcesz komentować to co tu się dzieje to masz od tego chatbox jak i discorda. Twoje bezsensowne wypowiedzi będą podchodzić pod punkt 11 regulaminu działu "11. Zakazuje się pisania postów mających na celu podbicie wątku."

Tak jak pisałem wyżej na nie

W takim bądź razie uważam ,że można zapytać RCON aby za utrzymanie kościoła było odpowiedzialne "Państwo" a datki dobrowolne na kościół były by jako dodatek. Chociaż uważam po długim czasie tworzenia tych eventów że kościół z pewnością by się utrzymał z samych datków.

Edytowane przez Hebel
  • Super 2

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.