Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

[Wniosek] [Kościół] [Parafia Matki Bożej San Fierro]

Hebel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.11.2025 o 18:44, Wejperson napisał:

Tak jak to vajtek napisał, biznes bez STAŁEGO źródła dochodu nie przejdzie i RCON wypowiadało się w tej sprawie już kilkanaście razy. Przestań sobie robić z tego offtopic odpowiadając na każdy komentarz, który jest inny niż "na tak". To nie jest offtopic, jeżeli chcesz komentować to co tu się dzieje to masz od tego chatbox jak i discorda. Twoje bezsensowne wypowiedzi będą podchodzić pod punkt 11 regulaminu działu "11. Zakazuje się pisania postów mających na celu podbicie wątku."

Tak jak pisałem wyżej na nie

Biznes bez stałego dochodu? XD 

Zacznijmy sobie od początku może bo vajtekk z Wejpersonem chyba czegoś nie zrozumieli.

1. Źródło zarobku - Na mszach pojawia się stało 45 osób, no to lecimy z szybką matematyką, zakładając że każda osoba da datek 1500$ ( może być tak że 3 osoby nie dadzą nic a jedna da 20000$ więc wolę oszacować średnią na jedną osobę ) to w takim razie 1500$*45 = 67500$. Jeżeli chcemy to przełożyć na dochód miesięczny to 67500$*4 270000$. Warto jeszcze doliczyć wsparcie od RCON wynoszące 15000$ za jedną mszę co wychodzi w jeden miesiąc 60000$ ( 15000$*4 ) Jeżeli według tych 2 panów na górze stały dochód wynoszący około 330000$ miesięcznie jest mały to szczerze niewiem z kim ja gram na na serwerze XD.

2. @Vajtekk.vnd, we wniosku @Hebeldokładnie ci opisał że cały biznes nie będzie polegał jedynie na "mszach" lecz również na pogrzebach, ślubach itp. Kwestia przyjścia 3 osób jest nierealna z powodu iż te mszę mają swój nie powtarzalny klimat oraz również obecnie na serwerze nie ma nic specjalnego do roboty ( tzn. Nie ma żadnej fabularki itp. itd. ) więc jak mówię, mszę będą przez długi czas na topie. Datki są dobrowolne ale nie oszukujmy się, dla graczy to tylko gra a można się fajnie pobawić więc oczywiście że przeleją jakieś pieniążki za zorganizowanie takiego eventu dla organizatorów, wsm. dałem ci obliczenia na górze xd. A jeżeli ew. będą problemy z finansami to jestem w stanie dokładać ze swojej kieszeni do utrzymania tego biznesu.

3. Idąc twoją logiką @Vajtekk.vndto po co ty tak kupywałeś komputer/laptopa? Przecież niedaleko twojego domu jest salon z komputerami do grania, możesz tam pójść, zapłacić 40 złoty, grać se przez 2h i nie musisz kupować nowego komputera. Tak, wiem że to brzmi głupio ale to jest identyczna logika, przekaż sam sobie wyciągnij. ( A i posorants grup nie zajmuje sie odgrywaniem mszy XD ).

4. Wejperson pisze coś o podbijaniu postów i robieniu off-topicu a robi to samo xd.

Jak napisałem na górze, ja jestem na TAK!

Od siebie proponowałbym dodanie głośników na mszę którymi pracownicy biznesu mogliby sterować.

To moja ostatnia wypowiedź w tym temacie.

Edytowane przez matibfc..
  • Super 4
  • Haha 6
  • Nie lubię tego 1

Jak dla mnie słaby pomysł (piszę to jako ja a nie członek zarządu Posorants Group czy innych rzeczy)
DLACZEGO?

1. Kwestie religijne, TAK TAK wiem aczkolwiek mogą znaleźć się osoby których nagłośnienie takiej rzeczy po prostu zaboli. Trzeba to w końcu powiedzieć. Co robicie prywatnie to wasza kwestia.
2. Po prostu nie widzę aby taki biznes mógł się utrzymać dłużej niż około roku. To moje prywatne przemyślenie traktujmy tutaj wolność słowa ok? (widzę, że jest niezła nagonka wyżej jak ktoś się wypowiada dlatego od razu zaznaczam to moja subiektywna opinia i jest ona jaka jest)
3. Po co robić coś takiego? Ja rozumiem zabawa itp. i może to nawet wychodzi ale zadajmy sobie pytanie co zrobicie jak na miejscu pojawi się jakiś odwalacz? Administracja będzie miała dużo roboty prawda? Ewentualnie będziecie musieli werbować SAPD aby chronili coś takiego a to już zniszczy całą imersję wydarzenia.

Osobiście uważam, że administracja RCON powinna podtrzymać nie dodawanie takich rzeczy na serwer.
Jeszcze raz wspomnę, że to moja opinia i jeżeli ktoś chce ze mną na temat tej opinii porozmawiać to nie róbmy tutaj czatu tylko napiszcie na discordzie czy coś.

• Super 1
  • Haha 1
  • Lubię to! 2
  • Nie lubię tego 4

33 minuty temu, oliwierbluza1 napisał:

1.2 Zabronione jest prowadzenie rozmów na tematy polityczne, religijne, rasistowskie, ksenofobiczne oraz tematy uważane powszechnie za niestosowne.

dziękuje dobranoc

Parafia M.B.SF nie będzie polegać na dyskusjach: ''politycznych, religijnych, rasistowskich, ksenofobicznych" albo co komu się nie podoba w wymienionych podpunktach lecz na tworzeniu realistycznych i poważnych wydarzeń kościelnych odwzorowanych 1:1. tak jak to powinno wyglądać.

Parafia M.B.SF nie narusza tego podpunktu regulaminu.

Edytowane przez Hebel
  • Super 6
  • Nie lubię tego 1

2 godziny temu, Hebel napisał:

Parafia M.B.SF nie będzie polegać na dyskusjach: ''politycznych, religijnych, rasistowskich, ksenofobicznych" albo co komu się nie podoba w wymienionych podpunktach lecz na tworzeniu realistycznych i poważnych wydarzeń kościelnych odwzorowanych 1:1. tak jak to powinno wyglądać.

Parafia M.B.SF nie narusza tego podpunktu regulaminu.

to jak ma działać kościół bez Boga?

Kilka osób też próbowało wcisnąć taki kit, oto rezultaty:

Aha no i msze w roblox były rezultaty też wszyscy widzieli

Miesiąc i już nikt nie chce o tym pamiętać

Edytowane przez oliwierbluza1
  • Haha 1
  • Lubię to! 1

Dodanie komendy dla osób, które pracują:

* Ksiądz - /dzwony lub panel z dzwonem o której ma być i ile razy. Wtedy słychać na zewnątrz.

* Ministrant - /gong - dźwięk gongu w środku kościele  /dzwonki - dźwięk dzwonków w środku kościele

* Organista - /organ - włącza organy, monitor, tekst i telewizor z tekstem  i wtedy można grać na klawiaturze 

Edytowane przez Bartosz-pl
  • Super 2
  • Haha 1

46 minut temu, oliwierbluza1 napisał:

to jak ma działać kościół bez Boga?

Kilka osób też próbowało wcisnąć taki kit, oto rezultaty:

Aha no i msze w roblox były rezultaty też wszyscy widzieli

Miesiąc i już nikt nie chce o tym pamiętać

Już udzielałem się na takie wypowiedzi w wyższych kometarzach. Tworzymy te eventy już od dłuższego czasu i na każdym z nich jest nadprzeciętna ilość osób.

Nie porównywałbym naszej parafi do poprzednich wsniosków.

Edytowane przez Hebel
  • Super 1
  • Haha 1

5 minut temu, nsanee. napisał:

Na nie. 
Wniosek napisany tragicznie, po co wam biznes jak po miesiącu i tak nikt nie będzie na to przychodził. Róbcie se to jak robicie i tyle, może na jakimś pseudolu takie coś by przeszło, ale tutaj nie ma opcji.

Proszę przeczytać odpowiedzi na powyższych komentarzach łącznie z "tragicznie napisanym wnioskiem" do tego również znajduje się tam odpowiedź, chyba na 3 stronie

Edytowane przez Hebel

Ten "biznes" jak to próbuję wmówić nam autor wniosku, nie ma prawa bytu, nie dość, że sam biznes łamie regulamin serwera to jeszcze musiałby być pod stałą kontrolą przez Administrację czy też frakcję SAPD, która ma co robić i na pewno nie będzie stała X czasu w kościele żeby utrzymywać porządek podczas tej waszej mszy. Do tego te śluby i pogrzeby...po prostu cyrk. Oczywiście, że na nie.

• Super 2
  • Haha 3
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 3

6 godzin temu, Tony* napisał:

Ten "biznes" jak to próbuję wmówić nam autor wniosku, nie ma prawa bytu, nie dość, że sam biznes łamie regulamin serwera to jeszcze musiałby być pod stałą kontrolą przez Administrację czy też frakcję SAPD, która ma co robić i na pewno nie będzie stała X czasu w kościele żeby utrzymywać porządek podczas tej waszej mszy. Do tego te śluby i pogrzeby...po prostu cyrk. Oczywiście, że na nie.

Dla Ciebie to cyrk a dla większości to świetne spędzenie czasu wolnego na serwerze.

Jeżeli chodzi o pracę administracji, nasze wydarzenia nie trwają dłużej niż godzinę. Jakoś przy innych biznesach czy wydarzeniach administracja ma czas żeby stać "x czasu" i pilnować graczy.

• Super 5

wez wyjdz np z domu albo z forum tez moze byc, bezbeku xd

Jeżeli zarząd serwera (odrzucając wnioski o biznesy typu: aukcje komornicze aut z rekwiracji, wypożyczalnie samochodów, leasingowanie samochodów, komisy samochodowe czy inne tego typu sensowne biznesy które miało by prawo bytu) zaakceptowałby waszą propozycje dot. stworzenia "parafii" której głównym zadaniem jest organizowanie mszy świętych wyśmiewających po części wiarę to serwer byłby uważam nie tylko w moich oczach ale i wielu innych osób spisany na ciężką drogę. Fakt faktem, jako Ty, osoba która napisała wniosek potrafisz zakręcić wokół siebie dużą ilość graczy, sprowadzić spore zainteresowanie wydarzeniami które tworzysz (nie mam pojęcia dlaczego ponieważ moim zdaniem modulowanie głosu i bycie bezbekiem jakim potrafisz być jest mega żenujące) ale mimo wszystko nie uważam żeby w sytuacji kiedy odrzucane są wnioski o fajne biznesy miało prawo bytu stworzenie biznesu jakim jest parafia, przecież konkurencja by nas wyśmiała prosto w pysk, to byłby cios jakiego serwer nigdy by nie zagoił. Nie wiem jak nisko trzeba było by upaść żeby na prosperujący serwer wprowadzić biznes którego głównym zadaniem jest wyśmiewanie kościoła i tworzenie nieśmiesznych wydarzeń którymi co prawda jest spore zainteresowanie ale zalecam wszystkim osobą które interesuje wzięcie udziału w mszy świętej w MTA dotknięcia trawy. Jestem zdecydowanie na NIE i zalecam zarządowi serwera przemyśleć tą propozycje nie tylko pod kątem fatalnego wykonania bo gdybym dostał na tacy napisaną propozycje która wygląda w ten sposób to nie zastanawiałbym się tylko wyrzucił takiego śmiecia do archiwum i nie mówie tu o jakimś graczu a jedynie o tym w jaki sposób wygląda estetyka wniosku o ten biznes. Zdecydowanie zgadzam się z @Wejperson, nie powinno tu być miejsca na takie coś, nawet osoby które na spontanie organizują zloty typu G1 itp potrafią zwerbować wokół siebie 30/40 osób więc jeśli chcecie się bawić i faktycznie dla was jest to śmieszne (co jest żenujące) to powinno być to jedynie promowane na chacie ogłoszeń, nic więcej. Mimo że to gra, to miejmy jakieś granice i bądźmy chociaż trochę poważni. 

Edytowane przez grg.
  • Super 5
  • Haha 1
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 2

PS. powracając do mojej wypowiedzi z wyżej pragnę podkreślić że osoby które puszczają muzykę/bindy na chacie głosowym są karane a nieraz nawet surowo karane przez administracje karami wyciszenia. Biorąc pod uwagę styl prowadzenia przez ciebie mszy powinieneś już dawno zostać ukarany karą wyciszenia na chat VC za puszczanie bindów i modulowanie głosu. Mimo tego że byłem nawet "członkiem" ostatniej mszy świętej w której brali udział również poszczególni supporterzy czy moderatorzy nie zostałeś ukarany jak każdy inny gracz który by się tego dopuścił. Jako osoba która ewentualnie wpadłaby na pomysł wprowadzenia tego typu biznesu również przemyślałbym po pierwsze czy taki biznes powinien być promowany przez zarząd serwera jak i to czy w zasadzie regulamin dotyczy każdego czy jak ktoś robi coś co w zasadzie nawet nie jest śmieszne ale sprowadza graczy których może to zatrzymać powinien mieć dodatkowe przywileje i być traktowany inaczej niż zwykły gracz. Piszę to ze względu na to że widzę że mimo tego że uważam to za mega żałosne, taki shit jakim jest ta propozycja może cieszyć się takim zainteresowaniem i mniej więcej 80 osób reaguje na to serduszkiem tym samym chcąc wprowadzic coś tego typu na serwer. 

W dniu 4.11.2025 o 23:35, scnnjZ napisał:

Jak najbardziej na TAK

xdddddddd

Edytowane przez grg.
  • Super 4
  • Nie lubię tego 1

10 godzin temu, grg. napisał:

Jeżeli zarząd serwera (odrzucając wnioski o biznesy typu: aukcje komornicze aut z rekwiracji, wypożyczalnie samochodów, leasingowanie samochodów, komisy samochodowe czy inne tego typu sensowne biznesy które miało by prawo bytu) zaakceptowałby waszą propozycje dot. stworzenia "parafii" której głównym zadaniem jest organizowanie mszy świętych wyśmiewających po części wiarę to serwer byłby uważam nie tylko w moich oczach ale i wielu innych osób spisany na ciężką drogę. Fakt faktem, jako Ty, osoba która napisała wniosek potrafisz zakręcić wokół siebie dużą ilość graczy, sprowadzić spore zainteresowanie wydarzeniami które tworzysz (nie mam pojęcia dlaczego ponieważ moim zdaniem modulowanie głosu i bycie bezbekiem jakim potrafisz być jest mega żenujące) ale mimo wszystko nie uważam żeby w sytuacji kiedy odrzucane są wnioski o fajne biznesy miało prawo bytu stworzenie biznesu jakim jest parafia, przecież konkurencja by nas wyśmiała prosto w pysk, to byłby cios jakiego serwer nigdy by nie zagoił. Nie wiem jak nisko trzeba było by upaść żeby na prosperujący serwer wprowadzić biznes którego głównym zadaniem jest wyśmiewanie kościoła i tworzenie nieśmiesznych wydarzeń którymi co prawda jest spore zainteresowanie ale zalecam wszystkim osobą które interesuje wzięcie udziału w mszy świętej w MTA dotknięcia trawy. Jestem zdecydowanie na NIE i zalecam zarządowi serwera przemyśleć tą propozycje nie tylko pod kątem fatalnego wykonania bo gdybym dostał na tacy napisaną propozycje która wygląda w ten sposób to nie zastanawiałbym się tylko wyrzucił takiego śmiecia do archiwum i nie mówie tu o jakimś graczu a jedynie o tym w jaki sposób wygląda estetyka wniosku o ten biznes. Zdecydowanie zgadzam się z @Wejperson, nie powinno tu być miejsca na takie coś, nawet osoby które na spontanie organizują zloty typu G1 itp potrafią zwerbować wokół siebie 30/40 osób więc jeśli chcecie się bawić i faktycznie dla was jest to śmieszne (co jest żenujące) to powinno być to jedynie promowane na chacie ogłoszeń, nic więcej. Mimo że to gra, to miejmy jakieś granice i bądźmy chociaż trochę poważni. 

Zacznę od tego , że piszesz abyśmy byli poważni i mieli swoje granice. Zaczynając swoją wypowiedź frazami "wez wyjdz np z domu albo z forum tez moze byc, bezbeku xd", "śmieciem"  pokazujesz nam że jest ona nic nie warta naszej uwagi oraz jest ona na poziome maksymalnie szarej kostki brukowej, co powinno się przełożyć na to aby ją poprostu pominąć. Chciałbym jednak odpowiedzieć każdej osobie udzielającej się pod tym wnioskiem więc z wielkim zażenowaniem odpowiadam:

1. Tworzenie mszy świętych nie wyśmiewa wiary jeżeli są one prowadzone 1:1 tak jak to powinno wyglądać.

2. Msze nie są tworzone "dla beki".

3. Zainteresowanie naszymi spontanicznymi wydarzeniami pokazuje tylko początkowe możliwości przyciągnięcia większej ilości graczy na serwer.

4. Akceptacja naszego wniosku będzie się wiązać z nowymi możliwościami o conajmniej podwójnie zwiększony wygląd przeprowadzanych wydarzeń. ( nowe skrypty w kościele interior itp.)

5. Wymienione wnioski w powyższej wypowiedzi nie mają nic wspólnego z naszą parafią, jest to całkowicie coś innego, nowego. (Najwidoczniej tamte biznesy nie spełniają wymagań administracji lub są zbyt ryzykowne by działały dłuższy czas)

6. Wniosek który napisałem wygląda u mnie idealnie, wszystko jest wyśrodkowane i wygląda estetycznie (mam przeglądarkę w ustawieniach domyślnych 100% przybliżenia), nie wiem dlaczego u innych wniosek się rozjeżdża, jest na to sposób ustaw sobie swoją przeglądarkę na 70-80% przybliżenia.

7. G1 było zapoczątkowane przez administrację serwera. To oni tworzyli kiedyś g1 i jest ono organizowane od dłuższego czasu na serwerze co wiąże się z tym że, każdy gracz posiada wiedzę co to jest dlatego potrafią skupić na sobie 30/40 graczy.

• Super 1

11 godzin temu, grg. napisał:

PS. powracając do mojej wypowiedzi z wyżej pragnę podkreślić że osoby które puszczają muzykę/bindy na chacie głosowym są karane a nieraz nawet surowo karane przez administracje karami wyciszenia. Biorąc pod uwagę styl prowadzenia przez ciebie mszy powinieneś już dawno zostać ukarany karą wyciszenia na chat VC za puszczanie bindów i modulowanie głosu. Mimo tego że byłem nawet "członkiem" ostatniej mszy świętej w której brali udział również poszczególni supporterzy czy moderatorzy nie zostałeś ukarany jak każdy inny gracz który by się tego dopuścił. Jako osoba która ewentualnie wpadłaby na pomysł wprowadzenia tego typu biznesu również przemyślałbym po pierwsze czy taki biznes powinien być promowany przez zarząd serwera jak i to czy w zasadzie regulamin dotyczy każdego czy jak ktoś robi coś co w zasadzie nawet nie jest śmieszne ale sprowadza graczy których może to zatrzymać powinien mieć dodatkowe przywileje i być traktowany inaczej niż zwykły gracz. Piszę to ze względu na to że widzę że mimo tego że uważam to za mega żałosne, taki shit jakim jest ta propozycja może cieszyć się takim zainteresowaniem i mniej więcej 80 osób reaguje na to serduszkiem tym samym chcąc wprowadzic coś tego typu na serwer. 

xdddddddd

Z twojej wypowiedzi powinieneś sam wywnioskować czy napewno taki biznes to ośmieszenie serwera ? Czy jednak popularność tych wydarzeń pokaże nam przyrost graczy i ciekawe spędzenie czasu wolnego na serwerze ?

13 godzin temu, grg. napisał:

grg jak dla mnie to ten pomysł jest ciekawy a ty nie masz co robić że piszesz takie rzeczy ile masz lat 16  ?? że piszesz komuś że ma wyjść z domu to ty masz chyba za dużo czasu że siedzisz na forum i wgl tyle czasu dyskutujesz  XDD  to ze ty nie masz czasu to nie znaczy ze każdy nie ma . I  nie wszyscy siedzą cały czas w domu i grają w grę przeczytaj wgl co ty piszesz bo jak jesteś dorosłą osobą to wgl nie wierze co czytam miłego dnia

24 minuty temu, wzoreKk napisał:

ile masz lat 16  ?? że piszesz komuś że ma wyjść z domu 

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie inaczej kogoś kto wpada na genialny pomysł stworzenia kościoła w grze komputerowej, żeby nie zasugerować mu wyjścia do ludzi innych niż ci z komputera xD

PS. tak jak już też wspomniałem biznes nie przejdzie z tym stylem prowadzenia mszy i dalej nie rozumiem dlaczego podczas mszy która była ostatnio prowadzona byli na niej supporterzy czy moderatorzy którzy nie zareagowali i nie wyciszyli gracza za bindy, muzykę i modulowanie głosu na VC. Prawda jest taka że gdyby to zrobił każdy inny gracz w innych okolicznościach to już nie było by żartów i śmiechu tylko kara więc jak widać nie każdy jest traktowany równo.

Edytowane przez grg.
  • Super 1

1 minutę temu, grg. napisał:

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie inaczej kogoś kto wpada na genialny pomysł stworzenia kościoła w grze komputerowej, żeby nie zasugerować mu wyjścia do ludzi innych niż ci z komputera xD

PS. tak jak już też wspomniałem biznes nie przejdzie z tym stylem prowadzenia mszy i dalej nie rozumiem dlaczego podczas mszy która była ostatnio prowadzona byli na niej supporterzy czy moderatorzy którzy nie zareagowali i nie wyciszyli gracza za bindy, muzykę i modulowanie głosu na VC. Prawda jest taka że gdyby to zrobił każdy inny gracz w innych okolicznościach to już nie było by żartów i śmiechu tylko kara więc jak widać nie każdy jest traktowany równo.

To nie graj człowieku wtedy jak nie jesteś w stanie sobie wyobrazić . My gramy sobie dla fanu a pomysł jest sugestią a ty cały regulamin przestudiowałeś i będziesz cytował jakieś swoje naruszanie regulaminu jak się nie podoba to nic nie pisz i tyle albo wymyśl cos lepszego wydaje mi się że na vc nawet byś nie chciał głosem się odezwać . Tacy jak ty zawsze się znajdą nic im się nie podoba a jak ty byś miał z tego jakąś korzyść to pewnie byś podskakiwał ze szczęścia 😄

• Super 5
  • Haha 3

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.