Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Wrzesień'25

Veirdness
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

C9sxszh.png

XGwBbve.png

Witajcie! Wrzesień już za nami, pierwsze liście na drzewach powoli zmieniają kolor, temperatura spada gwałtownie, a wraz z tym wszystkim powrót do codziennych obowiązków. Jak co miesiąc, wraz z pracownikami naszej Redakcji przygotowaliśmy dla Was kolejne wydanie comiesięcznej gazetki. Jak dużo się zmieniło przez ten miesiąc? Tego dowiecie się w tej gazetce. Zapraszamy do czytania!

zMGu80t.png

Najlepszy Supporter: @Zydu
Najlepszy Moderator: @Szender
Najlepszy Administrator: @TheDreamer & @CzajKA
Najlepszy Senior Administrator: @reezen
Najlepszy Administrator RCON: @Mixsu
Najlepsza frakcja: San Andreas Road Assistance
Najlepszy biznes: ProjectFM
Najlepszy lider frakcji: @Braian11
Najlepszy lider biznesu: @LastoAkaRudy
Najlepsza organizacja: O'Kruca
Największy odwalacz: @EndriuK
Najlepsza praca na serwerze: Transport kontenerów
Najlepszy tuner: @Euzebiusz
Najlepszy pracownik frakcji: @tomsesik & @Zydu
Najlepszy pracownik biznesu: @Kierownikk & @Shaane & @Anon4 & @Kugi
Pracuś miesiąca: @DarXe
Serwerowy Nolife: @Euzebiusz
Słowo miesiąca: 
Huh

sKKUFiT.png

10.09.2025

Administrator @Mario92 opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

12.09.2025

Supporter @Themost opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

14.09.2025

Supporter @Martin* zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @bolkaa zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @bryndalek zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Arturek* zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @zabson zostaje awansowany na rangę Moderator
Supporter @Jakubexx zostaje awansowany na rangę Moderator
Supporter @Kjer0 zostaje awansowany na rangę Moderator
Supporter @Tomcio. zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @AroN. zostaje awansowany na rangę Moderator
Supporter @Barson.bec zostaje awansowany na rangę Moderator
Supporter @CeglaXD zostaje awansowany na rangę Moderator

Moderator @copka zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Shaane zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @amik- zostaje awansowany na rangę Administrator.

Administrator @reezen zostaje awansowany na rangę Senior Administrator.

Moderator @PolisheQ opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

26.09.2025

Moderator @slever opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji. 
Administrator @CzajKA powraca w szeregi administracji serwera.

30.09.2025

Supporter @Mechatron zostaje usunięty z szeregów administracji z powodu niespełniania wymogów aktywności.

j0CiA0N.png

San Andreas Police Department

24.09.2025
Commander @Tubas otrzymuje awans na stopień Deputy Chief.
Colonel @jerry. otrzymuje awans na stopień Commander.

San Andreas Medical Department

04.09.2025
Junior Hospital Manager @teez. odchodzi z frakcji na własne życzenie, tym samym zostaje on umieszczony na liście Zasłużonych.

San Andreas Fire Department

20.09.2025
@Bebek otrzymuje awans ze stopnia Battalion Chief na stopień District Chief.
@TeletubisSzef otrzymuje awans ze stopnia Battalion Chief na stopień District Chief.

21.09.2025
@FiQs otrzymuje awans ze stopnia District Chief na stopień Assistant of Deputy Chief, wstępując tym samym do przedziału Department Heads.

San Andreas Transport Corporation

24.09.2025
Nadzorca @dister pozytywnie przeszedł okres próbny i decyzją zarządu zostaje wcielony do zarządu na randze Nadzorca na stałe.
Nadzorca @Vasdal pozytywnie przeszedł okres próbny i decyzją zarządu zostaje wcielony do zarządu na randze Nadzorca na stałe.

San Andreas Road Assistance

11.09.2025
Inspektor @Bolesny decyzją Zarządu zostaje powołany na stanowisko Egzaminatora na okres próbny jednej Akademii.
Młodszy Specjalista @Klocek decyzją Zarządu zostaje powołany na stanowisko Szkoleniowca, na okres próbny jednej Akademii.

14.09.2025
Kierownik @Sayuri_Toya odchodzi z frakcji na własne życzenie, jednocześnie otrzymuje ona miano Zasłużonego.
Zastępca Kierownika @Krychu odchodzi z frakcji na własne życzenie, jednocześnie otrzymuje on miano Zasłużonego.

Radio ProjectFM

06.09.2025
Zaawansowany Radiowiec
 @Wooka zostaje powołany na rangę Opiekuna Szkółki na okres próbny jednej Akademii.

07.09.2025
Kierownik @Jahowski awansuje na rangę Manager.

Redakcja Project News

28.09.2025
Redaktor @MrBeast zostaje wcielony do Zarządu na rangę Kierownik i przejdzie miesięczny okres próbny.

Blood Fight

08.09.2025
Asystent @Shaane zostaje awansowany na rangę Menadżer, tym samym wstępuje do grona Zarządu.

beoTEZ5.png

06.09.2025

- Frakcja SAPD otrzymała nowy model bazy przy Las Venturas Creek:

Spoiler

sapd.gif

- Wprowadzono nowy zasób wirtualnej przechowalni dla pojazdów frakcyjnych:

Spoiler

mta-screen_2025-09-06_08-06-43.png

25.09.2025

- Pojazd Previon otrzymał odświeżony wygląd

Spoiler

previon_stock.gif

- Pojazd Previon otrzymał nowe warianty

Spoiler

extra.gif

- Pojazd Previon otrzymał nowe bodykity
Previon HB - dostępny od poziomu Rajdowca (10,000$)
Previon HB Aero - dostępny od 10 poziomu Rajdowca (5,000$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB

Spoiler

HB.gif

Previon AEX - dostępny od 12 poziomu Rajdowca (7,500$)
Previon AEX HB - dostępny od 12 poziomu Rajdowca (7,500$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB
Previon AEX HB Aero - dostępny od 14 poziomu Rajdowca (12,500$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB

Spoiler

AEX.gif

Previon HR - dostępny od 24 poziomu Rajdowca (45,000$)
Previon HR HB - dostępny od 24 poziomu Rajdowca (45,000$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB
Previon HR HB Aero - dostępny od 26 poziomu Rajdowca (50,000$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB
Previon HR AEX - dostępny od 24 poziomu Rajdowca (52,500$)
Previon HR AEX HB - dostępny od 26 poziomu Rajdowca (52,500$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB
Previon HR AEX HB Aero - dostępny od 26 poziomu Rajdowca (57,500$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB

Spoiler

HR.gif

Previon Rally - dostępny od 16 poziomu Rajdowca (25,000$)
Previon Rally HB - dostępny od 16 poziomu Rajdowca (25,000$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB
Previon Rally HB Aero - dostępny od 18 poziomu Rajdowca (30,000$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB
Previon Rally AEX - dostępny od 16 poziomu Rajdowca (32,500$)
Previon Rally AEX HB  - dostępny od 16 poziomu Rajdowca (32,500$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB
Previon Rally AEX HB Aero - dostępny od 18 poziomu Rajdowca (37,500$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Previon HB

Spoiler

RALLY.gif

- W dzielnicy San Fierro, Doherty pojawiły się nowe roboty drogowe.

iY0U75M.png

We wrześniu na nasz redakcyjny celownik wzięliśmy sylwetkę tunera mechanicznego o nicku @MING.

Miłosz, bo tak ma na imię osoba przeze mnie opisywana, ma 23 lata i mieszka w województwie świętokrzyskim. Przechodząc do tematu zainteresowań, @MING interesuje się motoryzacją, muzyką oraz sportem, natomiast na co dzień rozwija swoje kompetencje w dziedzinie automatyki i robotyki. Do społeczności ProjectRPG dołączył 6 sierpnia 2023 roku i posiada przegrane ponad 1680 godzin na serwerze. W skład jego majątku wchodzą pojazdy marki: Rancher, Walton, Sentinel, Glendale, Greenwod, Majestic, Mesa, Elegant, Admiral, Remington, Landstalker, Bobcat, Perennial oraz Cadrona, a cały majątek wycenia na siedem milionów dolarów. Od stycznia 2025 roku jest częścią organizacji Immortal Dynasty, w której obecnie pełni funkcję Lidera. Nie był w żadnej frakcji, lecz bardzo chciałby spróbować swoich sił dołączyć w szeregi San Andreas Road Assistance. Jego największym serwerowym marzeniem jest posiadanie wszystkich pojazdów terenowych na minimum prawie full tune.

NPEwe5F.png

A: @Anon4 | t: @tomsesik

A: Witam, z tej strony Starszy Publicysta @Anon4 z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu?
t: Cześć, jasne! Z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania.

A: Czy chciałbyś się przedstawić naszym czytelnikom?
t: Zaczynając od podstawowych informacji, no to nazywam się Tomek, mam 19 lat i ukończyłem Liceum Ogólnokształcące o profilu humanistycznym. Moim hobby jest głównie słuchanie muzyki, granie w gry komputerowe oraz oglądanie piłki nożnej. Bardzo interesuję się dziennikarstwem sportowym, a moim ulubionym klubem jest Real Madryt, któremu kibicuję od 2015 roku. Piłką nożną zainteresował mnie mój starszy brat, który obecnie jest trenerem juniorów w jednym z klubów u mnie w mieście. Jeżeli chodzi o dziennikarstwo, to moim idolem w tej dziedzinie jest Fabrizio Romano. Sam planowałem iść właśnie na ten kierunek na Uniwersytet, lecz po szkole dostałem bardzo ciekawą propozycję pracy zdalnej, ale kto wie? Może kiedyś uda się spełnić to nastoletnie marzenie. Jeżeli chodzi prywatnie, to bardzo lubię spędzać czas ze znajomymi, jak i w grze tak w realnym życiu. Jestem osobą, która stara się pomagać innym i niezależnie, czego dotyczy pomoc, zawsze staram się w jakimś stopniu pomóc, gdy tylko mogę. Myślę, że mogę się też pochwalić, że na scenie Multi Theft Auto gram od 2017 roku, co uważam za duży kawał czasu, więc na pewno gdzieś to moje życie jest związane z tą platformą. Poza godzinami pracy i godzinami bez komputera lubię sobie pojeździć samochodem, ponieważ była to jedyna rzecz, na którą czekałem po osiągnięciu pełnoletności. Jeszcze z takich rzeczy, które na pewno mogą rozbawić czytelników, to mieszkam w Sosnowcu, przez co każdy reaguje pozytywnym śmiechem lub pytaniem, czy jest to prawda.

A: Jak wyglądała Twoja historia z Multi Theft Auto oraz serwerem ProjectRPG?
t: Rozwijając moją historię z Multi Theft Auto, no to początki były w 2017 roku. Pamiętam, że było to jeszcze na Skype. Graliśmy razem z kolegami w Minecrafta i budowaliśmy sobie w trójkę jakieś budowle i jeden z nich zapytał, czy znamy taką platformę jak MTA, na co odpowiedzieliśmy, że nie, a on zachęcił nas, abyśmy pobrali GTA:SA oraz Multi Theft Auto, więc zrobiliśmy to. Jedyne, co pamiętam z pierwszej rozgrywki to, że grałem wtedy na jakimś serwerze, który miał 20 slotów. Jeżeli chodzi o historię z serwerem ProjectRPG to konto mam od 24 października 2020 roku. Również wtedy byłem we frakcji San Andreas Road Assistance, a z takich ciekawostek to byłem w tej samej Akademii, co obecny Lider tej frakcji. Później dołączyłem do frakcji San Andreas Transport Corporation, natomiast przez wewnętrzne kłótnie z Liderem oraz walkę o zarząd odszedłem, kończąc chwilową przygodę z Projectem. Próbowałem jeszcze w 2024 roku wrócić na serwer, dostając się znów do SARA, lecz nie był to powrót, którego chciałem. Tego roku w wakacje znów wróciłem, powracając poprzez rekrutację do SATC oraz dostając się na rangę Supportera i nie zamierzam na razie odchodzić z serwera, choć dalej jestem w szoku, że to wszystko się tak potoczyło.

A: Jesteś we frakcji San Andreas Transport Corporation. Jak oceniasz ogólnie tę frakcję?
t: Szczerze mówiąc, jest to osobiście dla mnie najlepsza frakcja, do jakiej mogłem dołączyć. Panuje tutaj bardzo przyjemna atmosfera, a wszyscy żyją ze sobą w zgodzie oraz pomagając sobie. Mimo że jest to mój drugi raz tutaj, to ani razu nie miałem wypalenia, czy też chęci odejścia. Obecnie wyczekuje zapowiadanej dla nas aktualizacji, w której podobno dużo rzeczy ma zostać zmienionych. Bardzo łatwo jest awansować, nie ma w tej frakcji żadnego RP do odgrywania, także dla osób, które chcą sobie pojeździć po mapie, rozwożąc graczy do różnych lokacji, polecam serdecznie.

A: Jak oceniasz atmosferę na serwerze?
t: Atmosfera na serwerze jest super! Bardzo rzadko zdarza się, aby ktoś ją popsuł, a wiadomo, Administracja czuwa nad takimi graczami, aby atmosfera była cały czas na dobrym poziomie. Uważam, że aktualnie atmosfera jest na dobrym poziomie, natomiast bez zbędnych kłótni między graczami na czatach ogólnych byłoby jeszcze lepiej.

A: Jakie masz dalsze plany, jeżeli chodzi o serwer ProjectRPG?
t: Jeżeli chodzi o plany dotyczące majątku to obecnie mam już dwa projekty do zrobienia, czyli Elegy oraz Cadrona. Obecnie zarabiam pieniądze, aby te pojazdy ukończyć, później? Nie wiem, zobaczymy, bardzo chciałbym zrobić projekt Jestera, ale czas pokaże. Natomiast jeśli chodzi o Administrację, to wiadomo, chciałbym zostać tak długo, jak tylko będę mógł. Na razie chcę pokazać siebie z dobrej strony oraz wykonywać cały czas starannie i dobrze moje obowiązki Administracyjne, a jeżeli chodzi o frakcję, to w sumie tutaj nie mam oczekiwań. Brakuje mi tylko jeden awans do najwyższej rangi pracowniczej, więc na razie do tego dążę, a w przyszłości może uda się załapać na jakieś lepsze stanowisko, natomiast na to nigdy nie liczyłem, więc oczekiwań co do tego nie mam.

A: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić pod koniec?
t: Jasne! Pozdrawiam dobre osóbki z SATC, @kubunio12345, @Suzannee, @dister, @TheDreamer, @Vasdal, @PudzianzVolvo, @Xenton, @globift3, @progenxd, jak i osoby z organizacji: @MaKaRoNi, @sonik, @6Shadow9 oraz @TurboWojtek.

L9Sv1zh.png

SXqpWEa.png

Nd55EOA.png

8eybfgF.png

Realizacja: Starsza Publicystka @Veirdness

Pierwsze miejsca plebiscytu: Dyrektor @Kierownikk
Zmiany w administracji: Starsza Publicystka @Veirdness
Zmiany we frakcjach/biznesach: Starszy Dziennikarz @DJ_Gabrys
Serwerowe aktualizacje: Kierownik @MrBeast
Sylwetka gracza: Starsza Publicystka @Veirdness
Wywiad z członkiem ekipy: Starszy Publicysta @Anon4
Ankieta: Kierownik @Kacp3r

Edytowane przez Veirdness
  • Super 17
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 1

Bardzo dobrze przygotowana publikacja - podziwiam zawarte w niej szczegóły. Wywiad z supporterem tomsesik - strzał w dziesiątkę! Akurat tak się składa że pracujemy od niedawna w tej samej frakcji i podziwiam go za to z czym musi zmierzać się na co dzień - Spawn SF taksówek to czasami istny armagedon i weź to kontroluj i utrzymuj w porządku 😄 

• Super 2
  • WOW! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.