Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Pablo69
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Pablo69
Nick: Pablo69
Powód skargi: Nadużywanie uprawnień/Niesłuszna kara
Data zdarzenia: 06.09.2025/ 22:29
Dowody: https://imgur.com/a/nqnTquR https://imgur.com/a/gHAL7KC
Opis sytuacji:  Otrzymałem karę na prawo jazdy od supportera HUH za rzekome używanie uszkodzonego pojazdu podczas uberowania.

Chciałbym zgłosić tę sytuację, ponieważ uważam, że kara została nałożona całkowicie bez sensu.

Powód, jaki został wpisany w karze  "Uszkodzony pojazd przy uberowaniu pomimo ostrzeżeń i próśb, brak współpracy z adm" jest dla mnie abstrakcyjny.

Mój pojazd był w pełni sprawny wizualnie, nie było żadnych uszkodzeń widocznych ani dla mnie, jak i dla innych graczy. W żaden sposób nie utrudniałem innym, nie przeszkadzałem nikomu, nie było żadnych zgłoszeń od graczy na mnie.

Supporter jednak i tak uznał, że trzeba się przyczepić, bo pojazd według suszarki miał 960/1000 i to było jego jedyną obroną, jak się pytałem gdzie jest rozwalony. I tak  przyznaję się, że ignorowałem supportera, ale dla mnie trudno to odebrać inaczej niż jako doszukiwania się problemu na siłę tam, gdzie do nie ma.

Regulamin nie zawiera żadnego punktu zakazującego jazdy takim pojazdem, więc kara nie miała podstaw, a przynajmniej ja nie znalazłem.

Dla mnie wygląda to niestety tak, że zamiast reagować na realne zgłoszenia i faktyczne łamania zasad, supporter zachował się jak "ministrant regulaminu". Przychodząc upominać i karać za coś, co nikomu nie przeszkadza i nie jest przewidziane żadnym zapisem.

Uważam, że takie postawa szkodzi serwerowi i psuje rozgrywkę na serwerze, bo gracz czuje się karany nie za złamanie regulaminu, tylko za to, że ktoś chciał się "przypiąć" o nic.

Edytowane przez Pablo69
  • Super 11
  • Haha 8
  • Lubię to! 1
  • WOW! 1

Uszanowanie. Od siebie chciałbym dodać tylko poniższe zdjęcie podpunktu, w którym zawarte jest, że pojazd gracza świadczącego usługi przewozu musi być w pełni naprawiony. Nie ważne, czy robi to za darmo, czy odpłatnie 😉

image.png

image.png

Edytowane przez huh
  • Super 12
  • Haha 6
  • Nie lubię tego 3
  • WOW! 1

[2025-09-06 22:31:44] [Output] : (87) Rybkaa: huh ja jestem naprawiony cnie? | [2025-09-06 22:31:50] [Output] : (78) huh: tak rybka 

Wydaje mi się, że dzisiejsza zmiana w regulaminie tylko pokazuje, jak bardzo cała ta sytuacja była absurdalna. Przez brak umiejętności prawidłowej interpretacji wcześniejszego  zapisu sprawił, że RCON musiał doprecyzować regulamin w możliwie najbardziej jasny sposób.

A to, że teraz dopiero zaszła taka zmiana, to właściwie tylko potwierdzenie absurdu całej sytuacji. 

Liczę, że moja kara zostanie unieważniona a sam supporter zostanie należycie ukarany. 

• Super 2
  • Haha 7
  • Lubię to! 1

Uszanowanie. Chciałbym ogólnikowo przeprosić za zaistniałą sytuację - administracja wyjaśniła mi, że zrobiłem źle i również teraz A.RCON zmienił jak sam już zauważyłeś podpunkt regulaminu, który wcześniej przytoczyłem. Mogę Cię zapewnić, że takowa sytuacja z mojej strony więcej się nie powtórzy, a kara zapewne jak najbardziej zostanie unieważniona przez RCON.

Jeszcze raz przepraszam, dopiero się uczę - choć wiem, że to może być niewystarczający argument.

Pozdrawiam.

Edytowane przez huh
  • Super 11
  • Haha 1
  • Lubię to! 1

Supporter na tamten czas postąpił prawidłowo, a przynajmniej mógł tak myśleć. Nigdy nie działaliśmy na wyrost odnośnie tego punktu, jednak jak najbardziej mogła zdarzyć się sytuacja jak ta - w której to punkt został odebrany dosłownie. 

Nasz błąd, punkt został doprecyzowany - takie sytuacje nie powinny mieć więcej miejsca. Kara zostaje unieważniona.

• Super 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.