Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na gracza gereq

osinluj

Rekomendowane odpowiedzi

Login: osinluj
Nick oskarżonego: gereq
Powód skargi: Oszustwo przy wymianie
Data zdarzenia: 16.02.2021
Dowody:   https://imgur.com/a/3avaCB2 - Są tutaj ssy wszystkie
Opis sytuacji: Wymienilem sie z graczem @gereq sultanem za waltona id 38 FT bez licznika i baku, lecz brakowało mu jeszcze wentyli i wlotu na maske oraz rejestracji.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:  sglmlLh.png

Rzeczy wizualne widziałeś, ponieważ pojazdem jeździłeś bo specjalnie Ci dorobiłem klucze. Tu dowód:

Spoiler

mta-screen_2021-02-16_11-34-19.thumb.png.57b5d2e46be87d64f19f600f4e9ee2e5.png

Przed zawarciem transakcji już w urzędzie napisałem Ci dokładnie co ma, tu dowód w formie screena oraz pod screenem w formie loga.

Spoiler

mta-screen_2021-02-16_11-34-52.thumb.png.0286a2fda11811c842f4c8c0c71c2372.png

[2021-02-16 11:34:41] [Output] : (120) gereq: ecu turbo gz lampy szyby nitro v1 drifterski 3 ma
[2021-02-16 11:34:48] [Output] : ⓠKontrahent Sizo zaakceptował propozycję wymiany.
[2021-02-16 11:34:58] [Output] : (228) Sizo: ale przeplacam XD

--- Wypisałem dokładnie co ma, po czym zatwierdziłeś wymianę co oznacza że akceptowałeś to, co pojazd posiada. Poza tym, tak jak pisałem wyżej, tuning wizualny dobrze widziałeś ponieważ jechałeś pojazdem i dokładnie widziałeś że posiada on normalnie ID na rejestracji oraz posiada to co posiada. Wizualnych rzeczy NIE WIDAĆ na diagnostyce, więc jeżeli to by było twoim argumentem to jest on błędny. Widać to gołym okiem, Ty to widziałeś, po czym jeszcze wypisałem co ma i się na to zgodziłeś. Twój błąd, twoje niedopatrzenie. 

EDIT1: OG Sizo: (S) Waltona id 38 FT bez licznika baku w benzynie !!! / (K) wszystko na ID
Wystawiasz ten pojazd pisząc że jest to FT bez licznika i baku, co wiąże się z tym że dla Ciebie jest on FT bez licznika i baku. 

6 minut temu, gereq napisał:

Rzeczy wizualne widziałeś, ponieważ pojazdem jeździłeś bo specjalnie Ci dorobiłem klucze. Tu dowód:

Odkryj ukrytą treść

Przed zawarciem transakcji już w urzędzie napisałem Ci dokładnie co ma, tu dowód w formie screena oraz pod screenem w formie loga.

Odkryj ukrytą treść

[2021-02-16 11:34:41] [Output] : (120) gereq: ecu turbo gz lampy szyby nitro v1 drifterski 3 ma
[2021-02-16 11:34:48] [Output] : ⓠKontrahent Sizo zaakceptował propozycję wymiany.

--- Wypisałem dokładnie co ma, po czym zatwierdziłeś wymianę co oznacza że akceptowałeś to, co pojazd posiada. Poza tym, tak jak pisałem wyżej, tuning wizualny dobrze widziałeś ponieważ jechałeś pojazdem i dokładnie widziałeś że posiada on normalnie ID na rejestracji oraz posiada to co posiada. Wizualnych rzeczy NIE WIDAĆ na diagnostyce, więc jeżeli to by było twoim argumentem to jest on błędny. Widać to gołym okiem, Ty to widziałeś, po czym jeszcze wypisałem co ma i się na to zgodziłeś. Twój błąd, twoje niedopatrzenie. 

EDIT1: OG Sizo: (S) Waltona id 38 FT bez licznika baku w benzynie !!! / (K) wszystko na ID
Wystawiasz ten pojazd pisząc że jest to FT bez licznika i baku, co wiąże się z tym że dla Ciebie jest on FT bez licznika i baku. 

mówienie , że widziałem wizu to żaden argument. Skąd mogłem wiedzieć ze brakuje tego? Nie wiedziałem czy czegoś z wizu brakuje wiec ciebie zapytałem..

7 minut temu, gereq napisał:

Odkryj ukrytą treść

Odkryj ukrytą treść

pisałem ze jest FT bez licznika i baku bo tak ty pisalem i tak mi powiedziałeś, a po sprawdzeniu czego brakuje zapomniałem dopisać po prostu..

1 godzinę temu, gereq napisał:

Szkoda że ogłaszasz to po napisaniu skargi, jeszcze wiedziałeś o tym już ok. godz 14 (ss poniżej)

Ukryj treść

078A41B9-45D6-496E-A548-4A2FDC72CB5C.thumb.png.3eee0d1ce5fd2566becb9f4fdfb4767a.png

Wizu nie wypisałem bo nie wiedziałem dokładnie, wiec sprawdziłem w wolnej chwili, jakoś niedawno, oczywiście można zobaczyć jak pisałem do tunera w flint county bądź zobaczyć jak tam byłem. 

Oskarżony gracz ogłaszał sprzedaż pojazdu z tuningiem, którego ten częściowo nie posiadał. Przy ''dokładnej'' wymianie części tuningu pojazdu doszło kolejny raz do oszustwa ze strony oskarżonego gracza, gdyż ten nie wymienił wszystkich części, jakie posiadał pojazd.

Dnia 16.02.2021 o 19:04, gereq napisał:

Pojazd posiadał także ogranicznik, radio, wykrywacz fotoradarów, zawieszenie itd.

Nie mniej jednak chodzi tutaj o oszustwo na: brak zmienionej rejestracji pojazdu, brak wlotu na masce oraz wentyli.

Wyjścia widzę dwa:

1. Oskarżony gracz zwróci gotówkę za brakujący tuning w pojeździe.

2. Odmiana własności.

Podejmijcie decyzję, którą opcję wybieracie. Jeśli się nie dogadacie to zgodnie z regulaminem serwera będziecie musieli obowiązkowo wybrać drugą opcję (odmiana własności).

Przed chwilą, Heysiwer napisał:

Oskarżony gracz ogłaszał sprzedaż pojazdu z tuningiem, którego ten częściowo nie posiadał. Przy ''dokładnej'' wymianie części tuningu pojazdu doszło kolejny raz do oszustwa ze strony oskarżonego gracza, gdyż ten nie wymienił wszystkich części, jakie posiadał pojazd.

Pojazd posiadał także ogranicznik, radio, wykrywacz fotoradarów, zawieszenie itd.

Nie mniej jednak chodzi tutaj o oszustwo na: brak zmienionej rejestracji pojazdu, brak wlotu na masce oraz wentyli.

Wyjścia widzę dwa:

1. Oskarżony gracz zwróci gotówkę za brakujący tuning w pojeździe.

2. Odmiana własności.

Podejmijcie decyzję, którą opcję wybieracie. Jeśli się nie dogadacie to zgodnie z regulaminem serwera będziecie musieli obowiązkowo wybrać drugą opcję (odmiana własności).

jestem za tylko opcja nr 2 czyli odmiana własności

@Heysiwer rejestracja to komponent. Mogę jedynie oddać pieniążki ponieważ pojazd został sprzedany. Nie jest to wielkie oszustwo tylko niedopatrzenie ze strony mojej jak i drugiej osoby. Mogę oddać za: montaż tych rzeczy wizualnych, ew. za rejestracje o ile uznasz to za tuning ponieważ jak na moje, jest to komponent i pytałem o to także Supporterów więc decyzja należy tutaj do Ciebie - za co będziesz mi kazał zwrócić.

Przed chwilą, gereq napisał:

@Heysiwer rejestracja to komponent. Mogę jedynie oddać pieniążki ponieważ pojazd został sprzedany. Nie jest to wielkie oszustwo tylko niedopatrzenie ze strony mojej jak i drugiej osoby. Mogę oddać za: montaż tych rzeczy wizualnych, ew. za rejestracje o ile uznasz to za tuning ponieważ jak na moje, jest to komponent i pytałem o to także Supporterów więc decyzja należy tutaj do Ciebie - za co będziesz mi kazał zwrócić.

Czemu sprzedałes jeżeli była skarga napisana o odmiane?

1 minutę temu, gereq napisał:

Od początku tobie pisałem na dc (przed pisaniem skargi) , że chcę się odmienić normalnie bo brakuje wielu rzeczy a ty mnie wyśmiałeś i powiedziałeś , że nic nie zrobią z tym.

Według regulaminu, pojazdu nie mogę sprzedawać jeżeli wezmę go na raty. Tutaj jest opcja po prostu zwrotu należności za brak tuningu. Poza tym, w treści skargi nic nie napisałeś o odmianie, tylko o oszustwie.

Na discordzie pisałem chęć  do odmiany  https://imgur.com/a/fk29ZYf

3 minuty temu, gereq napisał:

Według regulaminu, pojazdu nie mogę sprzedawać jeżeli wezmę go na raty. Tutaj jest opcja po prostu zwrotu należności za brak tuningu. Poza tym, w treści skargi nic nie napisałeś o odmianie, tylko o oszustwie.

Chciałem się od początku odmienić i załatwić pokojowo lecz ty przycwaniakowałeś i sprzedałeś auto aby tego uniknąć?

Słuchaj, po prostu nie opłaciło Ci się to i teraz się mścisz za malutką rzecz której pojazd nie posiadał. Nie widzę sensu odmiany ponieważ to nie jest oszustwo na wysoką skalę tylko minimalną. Proponuję Ci normalny zwrot gotówki a Ty wybrzydzasz ponieważ nie chcesz pojazdu bo na nim nie zarobisz.

3 minuty temu, gereq napisał:

Słuchaj, po prostu nie opłaciło Ci się to i teraz się mścisz za malutką rzecz której pojazd nie posiadał. Nie widzę sensu odmiany ponieważ to nie jest oszustwo na wysoką skalę tylko minimalną. Proponuję Ci normalny zwrot gotówki a Ty wybrzydzasz ponieważ nie chcesz pojazdu bo na nim nie zarobisz.

Widzisz co napisał administrator? Jeżeli się nie dogadacie to trzeba opcje nr 2 wybrać czyli odmiane autami. Pisałem wiele razy ze chce odmiany (jak widać na ss). Odmienić się chcę bo oszukałeś tak kolejną osobe i sprzedałes szybko auto aby sie wywinąć z tego.

2 minuty temu, gereq napisał:

Oferuję zwrot należności za tunning oraz 50.000$ gotówki serwerowej za moją pomyłkę. Opcji zwrotu sultana niestety nie ma, ponieważ został on sprzedany. 

Oferuje żebyś odkupił sułtana  od gracza, któremu sprzedałes. Tymi 50 tyś chcesz mnie przekupić?

Sultana ta osoba nie ma zamiaru sprzedawać, kupiła go w sposób legalny. Tak jak mówie, jedynym wyjściem jest zwrot należności za tuning, oraz z mojej dobroci zadośćuczynienie.

Tym zadośćuczynieniem zapłać tej osobie co ma sultana i się ze mną wymień 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.