Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Czerwiec'25

Nitzur
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

C9sxszh.png

XGwBbve.png

Witajcie, czerwiec roku 2025 już minął, czyli już połowa roku 2025. Rozpoczęły się długo wyczekiwane wakacje. Czy czerwiec przyniósł sporo zmian na serwerze? Tego dowiecie się w tej gazetce! Zapraszam do czytania.

zMGu80t.png

Najlepszy Supporter: @CeglaXD
Najlepszy Moderator: @Szender
Najlepszy Administrator: @Suzannee
Najlepszy Senior Administrator: @.Drymaniusz*
Najlepszy Administrator RCON: @Zebra & @Sky
Najlepsza frakcja: SATC
Najlepszy biznes: ProjectFM
Najlepszy lider frakcji: @zwinny.
Najlepszy lider biznesu: @LastoAkaRudy
Najlepsza organizacja: Ekipa ONTF & Hotel California
Największy odwalacz: @Zusje
Najlepsza praca na serwerze: Przewóz Kontenerów
Najlepszy tuner: @Euzebiusz
Najlepszy pracownik frakcji: @huh
Najlepszy pracownik biznesu: @Somandi
Pracuś miesiąca: @DarXe
Serwerowy Nolife: @Euzebiusz

Słowo miesiąca: "huh"

sKKUFiT.png

05.06.2025
Supporter @Wujaszek. powraca w szeregi administracji serwera.
Supporter @PolisheQ zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Roczki zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Szender zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @FiQs zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Kacp3r zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @EnoNeK zostaje awansowany na rangę Moderator.
Moderatorka @Suzannee zostaje awansowana na rangę Administrator.
Moderator @amz. zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Bolesny zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @CzajKA zostaje awansowany na rangę Administrator.

18.06.2025
Supporter @bolkaa opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

22.06.2025
@Banan99 powraca w szeregi administracji serwera na rangę Administrator.

25.06.2025
Administrator @vercy zostaje zawieszony na okres 3 dni w związku z brakiem wywiązywania się ze swoich obowiązków oraz braku poszanowania dla innych członków administracji.  

j0CiA0N.png

San Andreas Police Department

27.06.2025
Command Staff zostaje zlikwidowany. Stopnie Commander oraz Colonel zasilają szeregi Executive Staff. Osoby zajmujące te stopnie stają się pełnoprawnymi członkami zarządu frakcji.

Stopień Major zostaje przeniesiony do Patrol Division.

Captain II @jerry. otrzymuje awans na stopień Colonel, tym samym zasila szeregi Executive Staff.

San Andreas Transport Corporation

15.06.2025
Menadżer @Shaane odchodzi z frakcji na własne życzenie, tym samym zostaje umieszczony na liście Zasłużonych.

San Andreas Road Assistance

19.06.2025
Inżynier
 @Toya rezygnuje z posady zastępcy lidera frakcji, tym samym opuszcza Główny Zarząd i zostaje przeniesiona do zarządu na rangę Kierownik.

20.06.2025
Kierownik @xPawel69 zostaje awansowany na Inżyniera, jednocześnie wchodzi on do Głównego Zarządu frakcji.

Posorants Group

12.06.2025
Kierownicy @Camper oraz @Vajtekk.vnd zostają awansowani na rangę Menadżer.

14.06.2025
Kierownik @research powraca do biznesu na rangę Starszy Specjalista.

iY0U75M.png

W tym miesiącu upolowaliśmy gracza @opek97.

Mateusz ma 27 lat i na serwerze pojawił się dwa lat temu, gdzie z czasem zaangażował się na poważniej, zostając m.in. członkiem ProjectFM i prowadząc tam swoje audycje z cięższą muzyką, gromadzące grono stałych słuchaczy. Zawodowo związany z przemysłem ciężkim — na co dzień pracuje w laboratorium pomiarowym, gdzie zajmuje się opomiarowaniem oraz badaniem parametrów różnych produktów, dbając o ich jakość i zgodność ze specyfikacją. Jego praca często wymaga dużej precyzji, dokładności i cierpliwości. Poza pracą pasjonuje się muzyką (w różnych odmianach, choć serce bije w stronę cięższych klimatów), poezją oraz motoryzacją. W świecie aut jest od dawna — przez jego ręce przewinęło się już osiem Hond, z których każda była dla niego polem do modyfikacji i ulepszania. Od ośmiu lat wierny swojej Hondzie CRX Del Sol, która przez ten czas przeszła ogromną metamorfozę – obecnie z oryginalną fabryką łączy ją już niewiele, gdyż większość podzespołów, w tym również silnik, została wymieniona na lepsze, na serwerze nie planuje na ten moment angażować się w administrację, choć nie wyklucza, że kiedyś może znaleźć się w jakiejś frakcji. W kwestii posiadanych pojazdów kieruje się zasadą: „kupuję to, co mi się podoba” — często są to modele nietypowe i mało chodliwe, ale dające mu frajdę. W jego garażu znaleźć można aktualnie: Landstalker Custom, Manana DTM, Windsor, Super GT oraz spory zapas gotówki, który pozwala na dalsze realizowanie motoryzacyjnych zachcianek.

NPEwe5F.png

G: @DJ_Gabrys | J: @Jahowski

G: Witam, z tej strony Starszy Reporter DJ_Gabrys z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu?
J: Hej, jasne!

G: Przedstaw się naszym wspaniałym Czytelnikom!
J: Witam Państwa bardzo serdecznie, z tej strony Jahowski.

G: Jaka jest Twoja historia z MTA oraz serwerem ProjectRPG?
J: Moja przygoda z MTA zaczęła się 9 lat temu, kiedy koledzy ze szkoły wciągnęli mnie w grę na Pylu. Wtedy też powstał mój obecny nick. Miał być Jahu, ale, jako że ktoś wcześniej zajął tę nazwę, to szybko Jaha nieco wydłużyłem i powstał Jahowski. Po upadku tamtego serwera porzuciłem grę w MTA i wróciłem dopiero jakieś 2 lata temu, poznałem świetną ekipę, z którą wspólnie przenieśliśmy się na PRPG z innego mniejszego serwera. Od tego czasu spędziłem cztery miesiące w SATC i następnie leci już szósty miesiąc w SAPD. Od niedawna jestem również Supporterem. Jednakże najważniejsze, że od ponad roku jestem w ProjectFM, ten biznes zupełnie mnie pochłonął i świetnie się w nim czuję.

G: Z tego, co wiem, jesteś aktualnie w zarządzie biznesu ProjectFM, o którym już wspomniałeś. Jakie masz obowiązki jako Kierownik?
J: Zgadza się, to dla mnie wielki zaszczyt być w tym zacnym gronie. Do obowiązków Kierownika należy robienie podsumowań godzin audycji, pilnowanie porządku w biznesie, w dalszym ciągu robienie audycji oraz jak wcześniej, gdy byłem na stanowisku opiekuna szkółki, współprowadzenie szkoleń oraz egzaminowanie Stażystów.

G: Jak oceniasz atmosferę, która jest we właśnie tym biznesie?
J: Atmosfera w ProjectFM jest wyjątkowa, nie ma tutaj zbędnych dram i spin, ludzie są dla siebie wzajemnie mili i pomocni. Ze wszystkimi można sobie pogadać i się wspólnie pośmiać. Jeżeli ktoś by się wahał czy warto pisać podanie w rekrutacji, to odpowiadam, że zdecydowanie warto!

G: Czy chciałbyś coś zmienić w biznesie?
J: Z rzeczy realnych do zrobienia nic mi teraz nie przychodzi do głowy. Może kiedyś w odległej przyszłości widziałbym coś takiego jak lista przebojów PFM, jednakże byłoby to trudne do zrobienia.

G: Rozumiem. Jak oceniasz serwer ProjectRPG?
J: Jak najbardziej pozytywnie, gdyby tak nie było, raczej nie spędziłbym tutaj już tyle czasu. Zawdzięczam temu serwerowi poznanie mnóstwa fajnych osób i miło spędzony czas wolny.

G: Dotarliśmy do końca wywiadu! Czy chcesz kogoś pozdrowić?
J: Dziękuję za wywiad, oczywiście pozdrowień nie mogłoby zabraknąć. Lista pozdrowień będzie dość długa. Pozdrawiam cieplutko: Całą organizację Verona, Frakcje SATC oraz SAPD (w szczególności dywizję FBI), wszystkich byłych i obecnych prezenterów PFM oraz @Szym9n4k, @hefe, @morsswin, @Adiq_ziom, @Mex0N, @HeliX, @KiciaKeira, @ModereK, @EEbola, @LuKeJ, @Cryst4lek, @kvrl, z pewnością o kilku osobach zapomniałem, przepraszam, ale ciężko spamiętać wszystkich, którzy się na tej Projektowej drodze trafili.

L9Sv1zh.png

cWyjnjQ.png

HhZ2BWD.png

6UoJiEm.png

8eybfgF.png

Realizacja: Dziennikarz @Nitzur

Pierwsze miejsca plebiscytu: Dyrektor @Kierownikk
Zmiany w administracji: Publicysta @Anon4
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: Publicysta @Veirdness
Ankieta: Kierownik @Kacp3r
Sylwetka gracza: Starszy Reporter @hefe
Wywiad z członkiem ekipy: Starszy Reporter @DJ_Gabrys

Edytowane przez Nitzur
  • Super 22

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.