Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na BebokZpolski, Simsoniak (Sprzedaż kont)

Pablo69

Rekomendowane odpowiedzi

Temat wątku: Skarga na <Nick oskarżonego>

UID: 21740
Login: Pablo69
Nick oskarżonego: BebokZpolski, Simsoniak
Powód skargi: Sprzedaż kont 
Data zdarzenia: 22.06.2025, a przynajmniej teraz to znalazłem 
Dowody: https://imgur.com/a/KKsZ5Pf
Opis sytuacji: Dzień dobry, chciałbym zgłosić poważne naruszenie regulaminu serwera polegające na sprzedaży kont za realną walutę za pośrednictwem Allegro Lokalnie. Działanie to narusza punkt 2.3 regulaminu (Zabroniony jest handel majątkiem uzyskanym na serwerze w celu uzyskania korzyści poza serwerem.). Poniżej przedstawiam powiązania, jakie udało mi się znaleźć pomiędzy wystawionymi ofertami a kontami w grze:

Konto 1 –  BebokZPlsko Wszystkie pojazdy widoczne w ogłoszeniu pokrywają się z pojazdami posiadanymi przez gracza BebokZPlsko  zarówno modele, jak i wizualne detale (tuningi, kolory, felgi). Pierwsze dwie cyfry ID pojazdów w ogłoszeniu są zgodne z tymi w bazie danych, a takie konfiguracje są unikalne. Dodatkowo: Przegrane godziny i reputacja pasują do konta BebokZPlsko Data założenia konta również się zgadza, tuningi opisane w ogłoszeniu są identyczne z tymi z konta. (np. spoilery, kolory, felgi) 

Konto 2 – Simsoniak  przypuszczalnie drugie konto tej samej osoby Konto posiada jeden pojazd, jednak: Pierwsza cyfra ID pojazdu zgadza się z tymi z bazy, godziny gry, reputacja i tuning pojazdu odpowiadają opisowi z ogłoszenia.

Dodatkowe informacje: Osoba ta posiada łącznie cztery  oferty sprzedaży kont, dwa z nich udało mi się powiązać na podstawie powyższych danych. Dwa konta  nie udało mi się jednoznacznie zidentyfikować, ale uważam, że administracja, dysponując pełną bazą danych graczy i pojazdów, będzie w stanie ustalić powiązania. Posiadam również linki do ofert sprzedaży kont na Allegro Lokalnie oraz profilu Facebook (podeśle w wiadomości prywatnej jak będzie trzeba), z którego były one udostępniane. 

Niestety, ale prawdopodobnie takich kont zostało już wcześniej sprzedane w dziesiątkach jak nie setkach 😞

Proszę o dokładne rozpatrzenie sprawy i podjęcie odpowiednich działań zgodnie z regulaminem.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @BebokZPolski. @Simsoniak

Nic nie sprzedaje i sprzedać nie zamierzam. Nie wiem kogo konto kolega z Allegro sprzedaje, ale na pewno nie moje, pozdrawiam. 😄 I dodam @Pablo69 że żadnej wiadomości od ciebie nie otrzymałem o skardze. Dodatkowo wszelkie komentarze w moją stronę uważam kategorycznie nie na miejscu. Równie dobrze mogę przerobić w taki sposób informacje na twoim profilu aby ukazywało to że jestem zalogowany oraz twoje pojazdy i wystawić na sprzedaż na allegro lokalnie lub innym portalu. 

1 godzinę temu, BebokZPolski napisał:

Nic nie sprzedaje i sprzedać nie zamierzam. Nie wiem kogo konto kolega z Allegro sprzedaje, ale na pewno nie moje, pozdrawiam. 😄 I dodam @Pablo69 że żadnej wiadomości od ciebie nie otrzymałem o skardze. Dodatkowo wszelkie komentarze w moją stronę uważam kategorycznie nie na miejscu. Równie dobrze mogę przerobić w taki sposób informacje na twoim profilu aby ukazywało to że jestem zalogowany oraz twoje pojazdy i wystawić na sprzedaż na allegro lokalnie lub innym portalu. 

Jak wytłumaczysz to, że kwota którą posiadasz na koncie bankowym pokrywa się idealnie z tą, która znajduje się w ofercie? (gracze nie mają do tego wglądu)

8 godzin temu, BebokZPolski napisał:

Wcześniejsza wiadomość przesłana w ramach skargi nie została napisana przeze mnie. Ktoś włamał się na moje konto, z którego nie korzystałem od dłuższego czasu. Jestem zszokowany faktem, że doszło do jego przejęcia.

Nie jestem autorem działań związanych z wystawieniem mojego majątku z serwera na portalu Allegro – nie były one moim zamiarem ani działaniem. Uprzejmie proszę administrację o weryfikację logowań na moje konto – z pewnością będą się one różnić od wykonywanych przez mnie wcześniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.