Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

shvky

Rekomendowane odpowiedzi

Login: shvky
Nick(i) oskarżonego(/ych): @bryndalek
Powód skargi: Niestosowne odzywki na czacie w kierunku gracza(w tym przypadku mnie).
Data zdarzenia: 2025.06.08 18:40
Dowody: 

Spoiler

(271) bryndalek: co ty robisz?
(61) shvky: Dlaczego tędy przechodzisz co chwile?
(271) bryndalek: kolego
(61) shvky: Witam, Police Officer III+1 shvky z S.A. Police Department. *kłania się*
(61) shvky: Poproszę dowód osobisty
(271) bryndalek: ty sie uspokoj
(271) bryndalek: wypusc mnie
(61) shvky: Niestosowanie się do poleceń, skutkuje mandatem / użyciem środków przymusu bezpośredniego.
(271) bryndalek: xd?
(61) shvky: Poproszę dowód osobisty.
(271) bryndalek: ty widzisz ze ja jestem na duty?
(61) shvky: No i co w związku z tym?
(61) shvky: To cie nie zwalnia
(271) bryndalek: z czego?
(61) shvky: Z tego ze nie mozesz tędy biegać.
(61) shvky: Podliczę mandat
(271) bryndalek: z przyjmowania zgloszenia od gracza?
(271) bryndalek: xd
(61) shvky: Mogłes się przeteleportować.
(271) bryndalek: nikogo tu nie bylo
(61) shvky: Masz do tego dostęp przecież
(271) bryndalek: wiec sie ogarnij
(61) shvky: "Jesteś na służbie"
(61) shvky: Duty*
(61) shvky: Po 1 to troche grzeczniej.
(271) bryndalek: no chyba ci sie cos pomylilo
(61) shvky: Skończyłem dyskusję.
(271) bryndalek: xd
(271) bryndalek: raz przeszedlem
(61) shvky: Przy twoim mnożniku: 1.4x\
(271) bryndalek: a ty sie rzucasz
(61) shvky: Suma mandatu wynosi 1400$
(271) bryndalek: chlopie
(61) shvky: Przy odmowie wychodzi 7 min SASP, 60 sek na decyzje
(61) shvky: I to nie był 1 raz.
(271) bryndalek: ogarnij sie troche
(271) bryndalek: bo ty panem i wladca nie jestes
(61) shvky: I Grzeczniej
(61) shvky: I więcej pokory.
(271) bryndalek: Uspokój sie czlowieku xd
(271) bryndalek: niezly jestes

Opis sytuacji: Witam, dziś zabezpieczając event Racing Clubu jako funkcjonariusz PD byłem świadkiem sytuacji w której to supporter bryndalek przechodził przez nitkę toru kilka razy (Było to 3/4 razy), w końcu został zakuty, z zamiarem podliczenia mu mandatu, ale mniejsza o to. Uważam, że bryndalek jako supporter powinien posiadać kulturę oraz dawać graczom dobry przykład, zresztą chyba nie ma co więcej pisać, wystarczy przeczytać logi które załączyłem w punkcie "Dowody".
Dodam, że supporter próbował się wytłumaczyć "wezwaniem od gracza", równie dobrze, mógł się do niego przeteleportować jako członek administracji. Dodatkowo użył argumentu, że przecież nikogo tu nie było, nie zmienia to faktu, że jest to teren zamknięty i podejrzewam, że gdy otrzymujesz reporta od członków różnych frakcji z tytułem "WNTZ" to ich po prostu kickujesz a sam sobie na to pozwalasz. To, że jesteś członkiem administracji, nie zwalnia cie z przestrzegania regulaminu za który sam karasz graczy. 

Mam nadzieję, że skarga zostanie szybko rozpatrzona. 

Pozdrawiam,
shvky

W żadnym stopniu cię nie obraziłem, nie uważam, żeby był to brak kultury.  Pisząc o zgłoszeniu miałem na myśli to, że dostajemy właśnie reporty o WNTZ. Nie biegałem 3/4 razy a raz, bo zauważyłem, że gracz wpycha się pojazdem w barierki podczas gdy ty stałeś nieco dalej na s2. Przebiegłem, bo nie było tam żadnego ruchu. Ty nagle zauważyłeś  mnie, zakułeś i wypisałeś mandat.  Należy pamiętać, że to tylko gra, a nikomu poza tobą nie zawadziłem. 

11 minut temu, bryndalek napisał:

W żadnym stopniu cię nie obraziłem, nie uważam, żeby był to brak kultury.  Pisząc o zgłoszeniu miałem na myśli to, że dostajemy właśnie reporty o WNTZ, nie,  Nie biegałem 3/4 razy a raz, bo zauważyłem, że gracz wpycha się pojazdem w barierki podczas gdy ty stałeś nieco dalej na s2. Przebiegłem, bo nie było tam żadnego ruchu. Ty nagle zauważyłeś  mnie, zakułeś i wypisałeś mandat.  Należy pamiętać, że to tylko gra, a nikomu tym nie zawadziłem, jedynie tobie. 

A czy ja gdzieś napisałem że mnie obraziłeś? Tak, przebiegałeś przez nitkę toru już wcześniej(logi zamieszczam niżej). Wpychał się, ale czy by przejechał? Odpowiedz jest chyba oczywista - Nie.
Może i nikomu tym nie zawadziłeś, ale czy w takim razie jak ja z kolegą będę jezdzić po LV i będziemy się razem taranować to pewnie otrzymamy prawko - ale przecież nikomu tym nie zawadzaliśmy bo taranowaliśmy tylko siebie.

Załączam logi z twojego przejścia wczesniejszego przez nitkę toru.

Spoiler

[2025-06-08 18:22:50] [Output] : (61) shvky: Mozecie tu nie przechodzic?
[2025-06-08 18:23:02] [Output] : (222) Puczy: yyy 
[2025-06-08 18:23:04] [Output] : (222) Puczy: nie
[2025-06-08 18:23:05] [Output] : (271) bryndalek: gdzie
[2025-06-08 18:23:10] [Output] : (61) shvky: Przez nitkę.
[2025-06-08 18:23:15] [Output] : (271) bryndalek: jaka nitke
[2025-06-08 18:23:16] [Output] : (271) bryndalek: xd

[2025-06-08 18:23:18] [Output] : (222) Puczy: sapdzik
[2025-06-08 18:23:19] [Output] : (222) Puczy: stoj
[2025-06-08 18:23:21] [Output] : (222) Puczy: i pilnuj
[2025-06-08 18:23:33] [Output] : (61) shvky: Nie ma przejazdu -- Odpowiedz dla gracza(mówił na vc)
[2025-06-08 18:23:42] [Output] : (61) shvky: Spoko tylko nie wchodz za barierki -- Odpowiedz dla gracza(mówił na vc)
[2025-06-08 18:23:47] [Output] : (271) bryndalek: xd
[2025-06-08 18:24:02] [Output] : (61) shvky: Wolałbym zebys nie przechodził
[2025-06-08 18:24:08] [Output] : (61) shvky: W trakcie trwania eventu

Uważam, że należy pamiętać, że pełniąc funkcję supportera powinieneś się zwracać do graczy z pełnym szacunkiem.

Jakbyś napisał, żebym nie przechodził przez jezdnię okej , ja nie widziałem tam żadnej nitki, tak więc nie zrozumiałem. Jedynie, co mogłem zrobić źle, to nieco za dużo napisałem, przyznaje mój błąd, jednak nie widzę tam ani obrazy, ani braku kultury, czy też wulgaryzmów.  Wracając do pojazdu gracza. Tak, uważam, że mógłby przejechać, ponieważ już się przeciskał (była to manana, która jest stosunkowo małym pojazdem), istniało ryzyko bugu, który przerzuciłby go na drugą stronę, więc podjąłem decyzję, by go o tym poinformować, czego nie dane mi było dokonać przez twoje zakucie.

8 minut temu, bryndalek napisał:

Jakbyś napisał, żebym nie przechodził przez jezdnię okej , ja nie widziałem tam żadnej nitki.

Nitka toru to określenie używane głównie w kontekście sportów motorowych (np. wyścigów samochodowych, motocyklowych czy kartingowych), oznaczające fizyczny przebieg toru wyścigowego – czyli jego układ zakrętów, prostych, wzniesień i zjazdów. Mówiąc prościej: nitka toru to ścieżka, którą wyznacza asfaltowa nawierzchnia toru.

Jedynie, co mogłem zrobić źle, to nieco za dużo napisałem, przyznaje mój błąd, za który pewnie poniosę karę, nie mam na to wytłumaczenia.

No i za to jest napisana własnie ta skarga.

Wracając do pojazdu gracza. Tak, uważam, że mógłby przejechać, ponieważ już się przeciskał (była to manana, która jest stosunkowo małym pojazdem), istniało ryzyko bugu, który przerzuciłby go na drugą stronę, więc podjąłem decyzję, by go o tym poinformować,

A ja uważam, że gdyby gracz przejechał - został by na niego napisany report, bądź też został by ukarany tak samo jak ty przeze mnie jako funkcjonariusza.

czego nie dane mi było dokonać przez twoje zakucie.

No niestety.. Traktuje każdego gracza tak samo równo nie zważając na to czy jest on członkiem administracji czy też zwykłym graczem czy nawet moim znajomym.

Nie wiem czy wyciągniesz jakąkolwiek lekcję z tej skargi - podejrzewam, że nie po rozmowie z niektórymi osobami. Jedynie co mnie zadowala to to, że rzekomo zrozumiałeś swój błąd, choć i tak mimo wszystko uważam, że pełniąc rolę administracyjną na serwerze - taka sytuacja nie powinna się przydarzyć.

Zdecydowanie sposób, w który Supporter komunikował się z graczem był nie na miejscu. 

W dniu 8.06.2025 o 19:33, bryndalek napisał:

więc podjąłem decyzję, by go o tym poinformować,

Posiadasz inne funkcje kontroli, które możesz wykorzystać tak by nikomu nie utrudniać działań. Niekoniecznie musiałeś się w tamto miejsce teleportować. 

W związku z powyższym Supporter zostanie ukarany wewnętrznie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.