Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na CeglaXD

Cryst4lek

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Cryst4lek
Nick(i) oskarżonego(/ych): CeglaXD
Powód skargi: Bycie stronniczym, niesłuszne kicki
Data zdarzenia: 22:00 dzisiejszego dnia do 23:00 (25/05)
Dowody: Logi
Opis sytuacji: Pisałem z pewną osobą z który miałem na pieńku, (fnx1620) i rzekomo sprowokowałem gracza pisząc prześmiewczo że jest "posłusznym chłopcem" dla mnie to było oczywiste, dla kontekstu zerknijcie w logi z tym graczem (fnx1620). CeglaXD w tej sytuacji był stronniczy i po reporcie ze strony fnx ze prowokuje, przeglądając nasze wspólne pm w logach nie patrzał co pisał do mnie gracz tylko ukarał mnie 5h mute, pomimo tego że gracz pisał gorsze rzeczy. Dopiero po jakoś 15 minut po sytuacji po moim reporcie dał graczowi mute na 3 dni. Dążę do tego że całą sytuacje można by było inaczej rozwiązać, wystarczyło by że supporter patrzałby na cały chat i po reporcie gracza odpisałbym mu że jeżeli żąda kary dla mnie, to sam będzie musiał zostać ukarany. To mogłoby uniknąć obustronnej reprymendy, po moim mute pisze do admina w reporcie żeby mi podał dokładnie za jakie słowa zapłaciłem karą, na czym on odpowiada że spamuje reportami itd, wolałem rozwiązać tą sprawę na miarę indywidualnie, aczkolwiek support średnio mnie do siebie dopuszcza. 

(A tu Propozycją do administracji zebyscie wprowadzili ze mozna rozwiazywac kary takiego typu sprawy bardziej indywidualnie)

Witam serdecznie, po analizie logów doszedłem do wniosku, że oboje siebie prowokowaliście i odzywaliście się do siebie w sposób niestosowny. Na początku padł report na Ciebie, zatem Ciebie ukarałem, później po twoim reporcie ukarałem drugą osobę - w przypadku prywatnych wiadomości czekamy na reporta, nie możemy na nie reagować bez zgłoszenia. Po twoim zgłoszeni jak sam piszesz - zareagowałem i nadałem karę. Kiedy napisałeś za co dostałeś mute, to napisałem abyś przejrzał sobie wiadomości z wiadomo jakim gracze, nie uważam aby musiał cytować Ci słowo w słowo, to co przed chwilą napisałeś. Reporty niektóre były zbędne, za co dostałeś na początku warna, a potem w konsekwencji kicka. Tyle ode mnie, dodam jeszcze aby nigdy nie odpowiadać prowokacją na prowokacje, a wpierw zgłosić gracza. Pozdrawiam.

Tak zgadza się, na początku padł report na mnie, co nie zmienia chyba faktu, że widziałeś całą konwersacje i mogłeś zareagować po reporcie gracza, a nie dopiero po moim. Bo chyba sprawdzając logi widzisz także jego wiadomości? To jest bardzo stronnicowe. Cała ta sytuacja mogła by się obejść bez kar. A teraz przez wadliwość tego systemu kar, obaj zostaliśmy bezsensownie ukarani. Myślę że pójście na kompromis w tej sytuacji było by korzystne dla gracza o wiele bardziej niż dla mnie.

Dodam jeszcze, że wiem co pisałem w reportach, chodziło mi co dla ciebie było tam prowokującego. Gdybyś odpowiednio zareagował obyło by się bez skarg, bez kar dla nas, reportów i kicków, co by oszczędziło nam wszystkim czasu i nerwów.

Idąc twoją logiką przykładowo: jeżeli dwie osoby jechały by nie po ulicy i by doszło do kolizji, ukarał byś jedną osobę a później drugą? Biorąc pod uwagę to że obaj gracze poruszali się nie poprawnie. Spotkałem się wielokrotnie z taką sytuacja, i inne osob z adm odpisywały że wina była obu stronna. Wiec nikt nikomu nie ma zapłacić i nikt kary nie dostanie. (Jest to oczywiście hipotetyczna sytuacja, mam nadzieje że rozumiesz mój przekaz)

Moim zdaniem sprawa mogła zostać inaczej rozwiązana – wystarczyło spojrzeć całościowo na logi i zareagować od razu wobec obu stron, bez kar albo z ostrzeżeniem. Zareagowałeś dopiero po moim zgłoszeniu, przez co poczułem się potraktowany niesprawiedliwie. Uważam, że w takich przypadkach warto byłoby wprowadzić bardziej indywidualne podejście – np. krótką mediację lub dialog z graczami przed wystawieniem mute’a, co często pozwoliłoby uniknąć zbędnych kar i nieporozumień.

Nie mam żalu personalnie – po prostu zależy mi na sprawiedliwości i dobrej komunikacji.

W dniu 25.05.2025 o 23:19, CeglaXD napisał:

w przypadku prywatnych wiadomości czekamy na reporta, nie możemy na nie reagować bez zgłoszenia. Po twoim zgłoszeni jak sam piszesz - zareagowałem i nadałem karę. Kiedy napisałeś za co dostałeś mute, to napisałem abyś przejrzał sobie wiadomości z wiadomo jakim gracze, nie uważam aby musiał cytować Ci słowo w słowo, to co przed chwilą napisałeś. 

Jeżeli przyjmujesz zgłoszenie, które dotyczy prowokacji/braku kultury, to warto zobaczyć kontekst całej sytuacji, w takich przypadkach bez problemu można ukarać dwóch graczy, bez konieczności wysyłania reporta na drugą osobę, która również brała udział w tej konwersacji. 

Jeżeli gracz pyta, za co otrzymał karę - to Twoim obowiązkiem jest udzielenie mu odpowiedzi, bardziej szczegółowo, w tym przypadku możesz zacytować graczowi parę jego wiadomości, którymi się posłużył przed nałożeniem kary czasowej. 

Kara sama w sobie została nadana słusznie i to, czy gracz został ukarany 15 minut później, czy 15 minut wcześniej nic nie zmieniło by w tej sytuacji. Nie można było w tym przypadku użyć reprymendy słownej, tym bardziej kiedy zaangażowaliście w to członka administracji.

Nie mniej jednak w związku z powyższymi nieścisłościami skargę przyjmuję i upominam Supportera, by stosował się do w/w uwag. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.