Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Mentzen2030

Pablo69

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 21740
Login: Pablo69
Nick oskarżonego: Mentzen2030
Powód skargi:  Publikowanie treści politycznych i propagandowych, łamanie  punktu  
§2.11-12 regulaminu serwera 

Data zdarzenia: Od 5 maja do teraz.
Dowody: https://imgur.com/a/Ev3vwRt
Opis sytuacji:  Witam, chciałbym zgłosić użytkownika o nicku Mentzen2030 za publikowanie treści o charakterze politycznym, a również propagandowym co moim zdaniem rażąco narusza zasady forum serwera jak i samego serwera. W opublikowanych przez niego postach (dowody w załączniku) znajdują się:

1.Bezpośrednie odniesienia do prowadzenia partii politycznych, polityków, w których obraża wyborców konkretnych partii, uderza w Rafała Trzaskowskiego i szerzy uprzedzenia wobec imigrantów.

2.Udający polityka, prowadzi pseudo kampanię stylizowaną na realną politykę. Wykorzystuje nazwisko znanej postaci, slogany polityczne i realia wyborcze.

Wszystko to narusza zasady forum, w którym  zabrania się prowadzenia rozmów na temat Policzyznę (nie bezpośrednio, ale tak to interpretuje), rasistowskie i kontrowersyjne.

Wpisy tego użytkownika przekraczają granice żartu i mają charakter propagandy politycznej. Takie treści nie powinny się pojawiać na forum serwera, bo dzielą społeczność i łamią zasady regulaminu.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @Mentzen2030

Witam, zostałem oskarżony w tej skardze więc wypowiem się oraz odniosę się do każdego punktu  po kolei.

1. Sprawa nicku z Rafałem Trzaskowkim, niby "obrażaniem wyborców" oraz sprawa z imigrantami:

Ostatnio postanowiłem ustawić sobie nick, który też obrażał Rafała Trzaskowkiego, po ustawieniu nicku tepnął się @amz. i kazał zmienić nick co też zrobiłem, czemu masz problem o coś, za co zostałem już upomniany przez wspomnianego wcześniej moderatora? Gdzie tutaj również widzisz obrażanie jego wyborców?
Jeżeli posiadasz problem co do mojej wypowiedzi związanej ze statusem na forum dotyczącej wyników wyborów, tzn. wyboru ciągłego PISPO przez ludzi w naszym kraju oraz sprawy migracji to dlaczego 2 członków administracji dało mi Like'a pod tym postem a jeden były członek administracji dał mi serduszko? jeżeli zamiast dać mi punkty czy też usunąć ten wpis, dają mi Like'i które pokazują jednoznacznie że zgadzają się ze mną, to chyba nie doszło tutaj do żadnego naruszenia.
Myślę że tą wypowiedzią wyjaśniłem pierwszą kwestię i nie będziemy musieli do niej wracać.

2. Ostatnio postanowiłem żeby w formie żartu zamienić się w ala "Mentzena" na serwerze i promować swój program wyborczy na serwerze ProjectRPG. Po czasie otrzymałem ostrzeżenia od jednego z członków administracji ( Nie pamiętam dokładnie kto to był ), który też w ostrzeżeniu poinformował mnie że rozmowy na tematy polityczne, są zakazane więc już tego nie robiłem i jedynie się przedstawiałem że jestem Mentzenem co nie jest zabronione.

3. Nie rozumiem co według ciebie w moich postach przekracza granice żartu?  Ja nic złego nie widzę w tym.

Pozdrawiam. 🙂 

Dziękuje za odniesienie się do zarzutów.  Lecz w dalszym ciągu podtrzymuje swoje stanowisko i oskarżenia w twoją stronę.

1. Fakt, że osoba z administracji już wcześniej upomniała cię za nick  nie oznacza, że automatycznie temat jest zamknięty w szczególności jeśli podobne treści nadal się pojawiają. Skoro sprawą wymagała interwencji moderatora, warto ją również oficjalnie udokumentować. Post, który komentowałem nadal zawierał mocne sformułowania, które mogą być odebrane jako atak lub pogarda wobec określonej grupy. 

2. Polubienie od osób z administracji nie są równoznaczne z akceptacją treści, a tym bardziej nie są podstawą do stwierdzenia, że wypowiedz jest zgodna z regulaminem. Tylko oficjalne stanowisko administracji ma w tej kwestii znaczenie nie reakcja użytkowników.

3. Rozumiem, że forma kampanii miała być żartem, ale warto zauważyć, że tematyka polityczna w obecnym klimacie bywa bardzo dzieląca. W mojej ocenie część treści przekraczała granicę neutralnego czy żartu, w szczególności w zestawieniu z realnym nazwiskiem, tematyką migracyjną i atakami na partie polityczną

Forum to nie miejsce do zamieszczania takich treści, gdzie polityka jest zakazana, gdzie staramy się dbać o neutralność i dobrą atmosferę z dala od tematyki politycznej.

Miałem się zaśmiać? jak tak to nie było śmieszne.

1. Jeżeli ktoś ustawi niecenzuralny nick ale go zmieni po ostrzeżeniu od administracji to sprawa zostaje zamknięta, dopiero tą sprawę bierze się pod uwagę jeżeli taki czyn popełni się po raz drugi, w moim przypadku nie będzie sytuacji że dam sobie 2 raz taki sam nick ponieważ wiem jakie będą z tego koksekwencje a na bana chce polecieć ze świadomością że ban był za brak spłaty pożyczki a nie że za nick.

2. Jeżeli administracja polubia posty które mogą być niezgodne z regulaminem to ja nie wiem na jakim serwerze gram wtedy, to co piszesz to nie ma sensu ponieważ administracja zawsze reaguje w takich sytuacjach a nie dodatkowo przyznaję mi racje.

3. Przytocz mi jakiś post który według ciebie "przegiął granice", jestem ciekawy tego.

Jeżeli forum nie jest od tego to czemu dostaje Like'i od administracji? bez sensu, nie uważasz?

Nie, nie miało to być śmieszne.

1. Nikt nie mówi, że masz dostać bana za nick. Po prostu fakt, że już raz byłeś upomniany, pokazuje, że temat nie jest zupełnie neutralny.  Zgłoszenie nie służy temu, by ci  zaszkodzić tylko by zwrócić uwagę na powtarzający się schemat, który może wpływać na atmosferę na forum.

2.  To, że ktoś z administracji kliknął lika, nie jest podstawą prawną ani aktem akceptacji. Może zrobił to przypadkowo, może jako gracz prywatnie, ale jedyną ważną reakcją jest oficjalne stanowisko,  nie reakcja. Sam przecież przyznałeś, że już dostałeś kiedyś ostrzeżenie, więc temat nie jest z kosmosu.

3. Jeśli chodzi o konkretny post ten z niedzieli "Żenadą jest dla mnie to, że Polacy od 20 lat wybierają pis i PO jest to smutne i zarazem żenujące, że jak Trzaskowski wygra wybory to będę musiał się martwić o swoje życie, bo nielegalny imigrant mi wyskoczy z nożem, to jest tragedia, że Polacy nie rozumieją realia Platformy Obywatelskiej i Rafała Trzaskowskiego. "To już nie jest żart, tylko publiczne ocenianie wyborów innych, z odniesieniem do realnych wydarzeń, polityków i tematów społecznych.

Ostatni raz, forum nie jest od tego, żeby prowadzić polityczne tematy, dlatego postanowiłem to zgłosić. Prosta sprawa

I nie było.

1. Ok xd?

2.  X-D. 2 osoby z administracji miały zrobić to "przypadkowo"? Pogódź się że jeżeli członek administracji DAŁ LIKE'A A NIE PUNKTY NA FORUM TO OZNACZA ŻE WPIS JEST ZGODNY!!! A dlaczego? ponieważ jeżeli nie byłoby to zgodne to wpisu by dawno już nie było.

3. No ale administracja nic z tym nie zrobiła ponieważ to jest po prostu prawda + jeżeli mi nie zdjęli wpisu to oznacza ze wszystko jest poprawne, czego nie rozumiesz tutaj?

Administracja nic z tym nie zrobiła, pzdr.

Nie rozumiesz, że właśnie dlatego to zgłoszenie ma sens, wcześniej dostałeś ostrzeżenie za niecenzuralny nick o Trzaskowskim, teraz dodajesz wpisy polityczne z treściami o PO i PIS i imigrantach. To nie jest przypadek, tylko ciąg dalszy tego samego schematu.

Jeszcze raz, to, że ktoś z administracji  dał reakcje, nie oznaczy że  zatwierdza wpis. Może po prosty nie zauważył albo nie analizował treści tak, jak trzeba. Od oceniania tego jest system zgłoszeń i regulamin, a nie własna interpretacja.

Administracja może nie zareagowała jeszcze, ale od tego jest właśnie ta skarga, by mieli okazje całość przeanalizować i ocenić, czy treści, które zamieszczałeś łamią regulamin.

Z mojej strony to wszystko. Co zrobi administracja, to już ich decyzja

Nick o Trzaskowskim mógł być po wpisie co tylko bardziej pokazuje  ten sam schemat- tematy polityczne na forum i serwerze.

No to od nowa. To, że administracja jeszcze czegoś nie usunęła, nie znaczy, że wpisy były odpowiednie, może po prostu niezgłoszone tego wcześniej. Teraz zostało zgłoszone i tyle, zobaczymy co z tym zrobią.

Przecież ja najpierw dałem status przed 22 o PISPO itp. A po 30 minutach nick ustawiłem.

Nadal ciebie nie rozumiem. Jeżeli daje wpis i administracja to widzi to napewno im się rzuca w oczy podczas czytania, jakieś naruszenie i zawsze na to reagują a tutaj nic nie zrobili więc wszystko było git

Super, że dokładnie pamiętasz, kiedy dałeś status i kiedy zmieniłeś nick to tylko potwierdza, że całość była celowa i powiązana. Czyli najpierw wpis polityczny, a potem nick, który to podbija. Dzięki za chronologię to ułatwia sprawę.

Co do administracji napisze ostatni raz. To nie działa tak, że ktoś z administracji coś zobaczy i nie zeraguje to znaczy, że jest wszytko OK.  Może nie zauważyli kontekstu. Może zignorowali. Może liczyli, że nikt nie będzie na to prowkowowany. Ale jak widać był.

I właśnie dlatego isniteje możliwość napisania skargi. Nie po to, żeby sobie dyskutować z tobą na forum, tylko po to, żeby administracja mogła to ocenić wtedy, kiedy będzie miała czas i pełen obraz.

Skarga poszła. Co z tym zrobią zależy od nich, nie od twojej opinii.

Jeżeli tak dziala twoja logika to skoncz gre na serwerze XDDD

jezeli administracja czyta dany wpis to napewno rzuca im sie w oczy przewinienie, i zamiast Like'owania posta muszą mnie jakoś ukarać jeżeli post jest nieodpowiedni. Wez juz sie nie kompromituj bo dla ciebie takie proste rzeczy nie sa do zrozumienia 

Nie. To nie moja logika tak działa każdy system zgłoszeń na jakimkolwiek forum, serwerze czy w grze. Administracja nie ma obowiązku analizować każdego wpisu pod mikroskopem. Czasem coś przeoczy, czasem nie zareaguje od razu, dla tego istnieje  możliwość napisania skargi.

I właśnie z niej skorzystałem. Nie musisz się z tym zgadzać, ale nie ma prawa mówić mi, co mogę zgłaszać, bo uznałem to za niewłaściwe.

Nie zamierzam się z tobą przekrzykiwać. Bo nie chodzi ci o wyjaśnianie. Ty po prostu chcesz wygrać dyskusje, nawet jeśli trzeba do tego naginać fakty.

A na marginesie może się zastanów, dlaczego większość osób, które to widzi, mówi jednoznacznie, że przesadzasz, że działasz jak błazen i irytujesz ludzi i tylko ty sam siebie bronisz. Chyba jasne, kto tu naprawdę nie widzi problemu w swoim zachowaniu.

Z mojej strony temat uważam za zamknięty. Administracja zdecyduje, co dalej.

Ja nie próbuję wygrać dyskusji tylko coś ci wytłumaczyc chcę.

Hmm... sądzisz że obchodzi mnie zdanie osób które nie mają życia poza tą grą? nie. Wysrane mam w ich bo ja sobie robie w wiekszosci przypadkow jaja na forum a ludzie sie na to dają jak niewiem co xdxdxd

Podsumowanie mojej skargi na użytkownika Mentzen2030

Na podstawie zgromadzonych dowodów, wypowiedzi oskarżonego i ich analizy, podtrzymuję swoją skargę na użytkownika Mentzen2030.
Przedstawiam szczegółowe i uporządkowane podsumowanie sprawy, które jasno wskazuje na jego celowe działania.

1. Chronologia zdarzeń – kluczowe momenty

• 5 maja – Mentzen2030 publikuje prowokacyjną „kampanię prezydencką” na serwerze ProjectRPG, posługując się nazwiskiem polityka.
    • Wpis miał żartobliwy ton, ale wyraźnie nawiązywał do tematyki politycznej.
  • Niedziela, 21:31 – Publikuje wpis polityczny nt. PO i PiS:
    • „Obie te partie to jedno wielkie bagno, różnią się tylko opakowaniem”.
  • Niedziela, 22:20 – Zmienia nick na „je**crafalkac**l”, co wzmacnia prowokacyjny przekaz.
  • Piątek, 23:27 – Po fali krytyki pisze:
    • „Ale czuję satysfakcję z tego, jak ludzie płaczą, bo robię sobie jaja na forum xd, nmg pozdro 600”.
  • Kolejne wpisy – Mentzen2030 zmienia narrację, twierdząc, że wpis był „na poważnie”, zaprzeczając wcześniejszym słowom.

2. Kluczowe argumenty – dlaczego moja skarga jest zasadna

• Powiązanie nicku i wpisu
    • Zmiana nicku na „je**crafalkac” tuż po wpisie  politycznym nie była przypadkowa – miała na celu wzmocnienie kontrowersyjnego przekazu.
  • Otwarte przyznanie się do prowokacji
    • „Czuję satysfakcję z tego, jak ludzie płaczą, bo robię sobie jaja”.
    • Mentzen2030 sam potwierdził, że nie chodziło o merytoryczną dyskusję, a o trollowanie i irytowanie społeczności.
  • Sprzeczne tłumaczenia
    • Raz mówi, że to był „żart”, innym razem „na poważnie” – ta niespójność podważa jego wiarygodność.
  • Forum to nie miejsce na politykę
    • Wpisy polityczne i ideologiczne dzielą społeczność, psują atmosferę i prowadzą do konfliktów, co dokładnie miało miejsce.
  • Lajk administracji ≠ zgoda
  • Lajk nie oznacza akceptacji – może być przypadkowy, bez kontekstu lub ironiczny. Od tego są zgłoszenia.

3. Reakcje społeczności – jednoznaczne odrzucenie zachowania

Opinie innych użytkowników jasno wskazują, że Mentzen2030 nie spotkał się z akceptacją społeczności:

• Tapeciarz:
    • „Proszę cię, przestań robić z siebie błazna, nudne to już”.
    • „Nie będę ci odpisywał więcej, bo mi IQ ucieka jak cię czytam”.
  • StivGamer:
    • „Zgadzam się z Tapeciarzem, błazen w pełnym tego słowa znaczeniu”.
  • Jakubexx:
  • „Może lubi”. (Sugerując, że nie ma tu poważnego celu ani treści).

4. Styl wypowiedzi Mentzena2030 – dodatkowe przykłady

W innych komentarzach Mentzen2030 prezentował pogardliwy i lekceważący ton, np.:

• „Jestem memem tego serwera, bo tak mi napisał Tapeciarz lat 13”.
  • „Właśnie to mi IQ ucieka jak ciebie słucham XD”.
  • „Wiedza zaczerpnięta z TikToka, świetnie XD”.

Takie komentarze nie prowadzą do dialogu – służą jedynie podsycaniu napięcia i obrażaniu rozmówców.

5. Wnioski końcowe – podsumowanie sprawy

• Moja skarga była w pełni zasadna i udokumentowana.
  • Mentzen2030 działał świadomie i z premedytacją.
  • Jego wypowiedzi były prowokacyjne, sprzeczne i trollingowe.
  • Społeczność zareagowała jednoznacznie negatywnie.
  • Administracja powinna rozważyć doprecyzowanie zasad, by unikać tego typu sytuacji.

Podsumowanie końcowe

Moja skarga jest merytoryczna, dobrze uargumentowana i poparta dowodami.
Dzięki jasnej strukturze oraz wyróżnieniu kluczowych elementów ma większą siłę przekazu i jest łatwiejsza do analizy przez administrację.

Witam, patrząc na powyższe wiadomości jestem w stanie stwierdzić, że większość wiadomości gracza @matibfc.. była prowokująca oraz poruszała tematy polityczne. Jest to nieakceptowalne, aby takie posty były na forum serwera oraz, aby zwracać się do niektórych graczy w taki sposób w jaki zwracał się @matibfc...  Nasz serwer to nie miejsce na jakieś polityczne gierki i zaczepki.  Z tego powodu gracz zostanie ukarany punktami na forum, a skargę przyjmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.