Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na PaToReQ - oskarżony przez Heysiwer

Dr.Szpont

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: PaToReQ
Data zdarzenia: 25.04.2025r.
Opis zdarzenia: Generalnie podczas rozgrywki zauważyłem ów oskarżonego, który wykonuje dziwne, tym samym niebezpieczne manewry na ulicach San Andreas. Postanowiłem chwilę pojeździć za oskarżony, ponieważ miałem obawy co do jego stanu trzeźwości na służbie. Uważam, że PaToReQ podczas pełnienia czynnej służby SARA dopuścił się złamania punktu 2, paragrafu 12 ze względu na jego zachowanie za kierownicą, które jest udokumentowane poniżej w dowodach. To jest tylko przypuszczenie, ale przejdźmy teraz do kolejnego zarzutu w stronę oskarżonego, który już nie jest teorią, tylko faktem. Podczas służby ów pracownik dopuścił się złamania punktu 1, paragrafu 7 łamiąc KRD, a dokładnie paragraf 1.4.3, który mówi o kategorycznym zakazie zatrzymywania się na drogach szybkiego ruchu oraz autostradach. Na nagraniu dokładnie widać, jak oskarżony zatrzymuje się na ułamek sekundy w miejscu do tego nieprzystosowanym - na takie zachowanie nie ma usprawiedliwienia, czy jest to 0,1 sekundy czy nawet kilka minut w każdym z tych dwóch przypadków dochodzi do zatrzymania pojazdu co prowadzi do zagrożenia w ruchu lądowym, a właśnie takiego dopuścił się wasz pracownik.
Dowody: 

Dowód na złamanie punktu 2, paragrafu 12 regulaminu SARA (nieuprawniona zmiana pasa ruchu na lewy, następnie powrót na prawy pas, po czym próba wykonania manewru skrętu w lewo, która trochę oskarżonemu nie wyszła przez właśnie zarzucany (w mojej opini) mu stan):

https://imgur.com/a/eAIBxTS

Dowód na złamanie punktu 1, paragrafu 7 regulaminu SARA (zatrzymanie się na pasie ruchu drogi szybkiego ruchu/autostrady, co jest łamaniem KRD) :

https://imgur.com/a/MP04iGi

Z poważaniem, Heysiwer

Witam z tej strony starszy specjalista PaToReQ

Perfidnie za mną jeździłeś i tylko czekałeś aż popełnię jakiś błąd i jeszcze ta beznadziejna skarga XD, jedyne do czego można się przyczepić to do pierwszego nagrania, moje wytłumaczenie na to jest włączenie złego ogranicznika, jeżdżąc lawetą mam nawyk do skręcania z ogranicznikiem przez gabaryty lawety, w tym momencie gdy skręciłem w LS ogranicznik włączył się na 120km/h a nie 50, pomyliły mi się przyciski w myszce bo zastanawiałem się po co za mną jeździsz non stop xd, reszty nie mam zamiaru komentować nawet 

10 minut temu, PaToReQ napisał:

Perfidnie za mną jeździłeś i tylko czekałeś aż popełnię jakiś błąd

1 godzinę temu, Heysiwer napisał:

który wykonuje dziwne, tym samym niebezpieczne manewry na ulicach San Andreas. Postanowiłem chwilę pojeździć za oskarżony, ponieważ miałem obawy co do jego stanu trzeźwości na służbie.

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Przecież to napisałem, że jeździłem za Tobą, bo jeździłeś w sposób zagrażający bezpieczeństwu w ruchu lądowym przez co miałem prawo sądzić, że jesteś pod wpływem środków odurzających.

12 minut temu, PaToReQ napisał:

i jeszcze ta beznadziejna skarga XD

Moim zdaniem skarga jest przysigmiona, a nie beznadziejna, ale oczywiście, każdy ma prawo do własnej opinii.

13 minut temu, PaToReQ napisał:

moje wytłumaczenie na to jest włączenie złego ogranicznika, jeżdżąc lawetą mam nawyk do skręcania z ogranicznikiem przez gabaryty lawety, w tym momencie gdy skręciłem w LS ogranicznik włączył się na 120km/h a nie 50, pomyliły mi się przyciski w myszce bo zastanawiałem się po co za mną jeździsz non stop xd,

Wydaje mi się, że nie było to przypadkowe działanie, a skutki zażycia środków odurzających. Przedyskutowałem tą sytuację z dyrektorem pewnego ośrodka dla osób uzależnionych od substancji psychoaktywnych i doszliśmy do fundamentalnej konkluzji, oczywiście bazując na Twoim tłumaczeniu, że nie była to zwyczajna pomyłka, a skutki zażycia dużych ilości najprawdopodobniej amfetamina (aczkolwiek również dobrze może być to inny środek z gruby stymulantów), które doprowadziły do drgawek co by wyjaśniało Twoje niebezpieczne zachowanie na drodze.

22 minuty temu, PaToReQ napisał:

reszty nie mam zamiaru komentować nawet 

Rozumiem przez to, że nie masz nic na swoją obronę przed zarzutem, którym jest łamanie Kodeksu Ruchu Drogowego obowiązującego podczas pełnienia służby?

2 minuty temu, PaToReQ napisał:

Możemy się pośmiać na serwerze a nie zaśmiecając forum xD

Uważasz, że zgłaszanie faktu karygodnego zachowania pracownika SARA do jego zarządu, które jest przejawiane poprzez najprawdopodobniej uczestnictwo w służbie pod wpływem substancji psychoaktywnych oraz, co jest pewne i bezdyskusyjne - łamanie kodeksu ruchu drogowego podczas pełnienia czynnej służby, co jest zabronione przez regulamin SARA jest śmieszne?

Idąc Twoją drogą dedukcji, można śmiało wysnuć wnioski, że dla Ciebie łamanie regulaminu SARA jest śmieszne? 

No naprawdę Panie Patorku, spodziewałem się tutaj skruchy oraz żalu za swoje nieprofesjonalne zachowanie, a nie zachowania odwrotnego do tych dwóch wcześniej wymienionych.

Uszanowanie, Główny Inżynier Braian11 z Głównego Zarządu S.A. Road Assistance.

Po zapoznaniu się z treścią skargi i przeanalizowaniu dowodów jestem w stanie wywnioskować, że pracownik faktycznie poruszał się pojazdem frakcyjnym w sposób niebezpieczny i stwarzał zagrożenie dla innych kierujących. Natomiast odwołując się do kolejnego zarzutu, iż pracownik mógł być pod wpływem środków odurzających - stwierdzam, że zostało to użyte na wyrost ponieważ jego zachowanie w żadnym stopniu na to nie wskazywało, dodatkowo my jako zarząd nie mamy jak tego zweryfikować. Niestety w międzyczasie gracz był w stanie opuścić naszą frakcję, także nie jesteśmy w stanie go ukarać - czyny, których się dopuścił, nie posiadały większej skali, zatem skargę przyjmuję lecz ostatecznie nie zostaną wyciągnięte żadne konsekwencje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.