Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - SATC - dzień z życia pracownika frakcji

MrBeast

Rekomendowane odpowiedzi

Ynk85Ud.png

34yiMrE.png

Witajcie kochani! Ja jestem Reporter @MrBeast z Redakcji Prasowej Project News. Dziś, wraz z Deputy Director @xHamster przychodzimy do Was z materiałem dotyczącym opisu frakcji San Andreas Transport Corporation oraz tym, jak wygląda praca w tej frakcji. Współpracę do tworzenia materiału z naszą redakcją podjął Kierownik frakcji SATC @PudzianzVolvo. Oprowadził on nas między innymi po bazie frakcji, ale nie tylko. Na końcu materiału, znajduje się niespodzianka. Zapraszam Was do lektury.

X7GzCDj.png

Na wstępie trochę o frakcji. San Andreas Transport Corporation to nic innego jak po prostu świadczenie usług transportowych w postaci przewożenia graczy z punktu A do punktu B za standardową opłatą, która wynosi 3.08$ za każdy przejechany kilometr zwykłą taksówką, 9.10$ za każdy przejechany kilometr limuzyną oraz możliwość przelotu za 100$ śmigłowcem. Jest to w skrócie taksówka. Siedziba SATC znajduje się w Los Santos w dzielnicy Rodeo, a jej lokalizacja oznaczoną jest napisem TAXI, a frakcją zarządza na ten moment Szef @zwinny., który posadę lidera piastuje od 7 kwietnia 2024 roku. Przejął on tę funkcję po @TheDreamer, który dobrowolnie zrzekł się rangi, pozostając nadal członkiem SATC oraz członkiem zarządu na randze Zastępca Szefa. Główny zarząd frakcji ma także swoich pomocników, są nimi Kierownik @PudzianzVolvo oraz Kierowniczka @Suzannee, a także Menadżer @Shaane. Na moment pisania tego materiału we frakcji znajduje się 33 pracowników, którzy dzielnie wykonują kursy po San Andreas, wożąc nowych, jak i już doświadczonych graczy różnymi pojazdami lądowymi, a niekiedy także śmigłowcami. Najczęściej taksówki można spotkać na głównych spawnach San Andreas. Frakcja SATC oferuje również wynajem limuzyn, helikopterów oraz busów. Ofertę tej usługi można znaleźć w dziale frakcji na forum. Do frakcji Transport Corportation można dostać się jak do każdej innej frakcji poprzez trwającą rekrutację. Należy wtedy złożyć podanie do niej, a następnie oczekiwać na wynik. Każdy nowy pracownik przechodzi cykl szkoleń, a finalnie podchodzi do egzaminu teoretycznego oraz praktycznego, który decyduje o dalszym losie w strukturach frakcji. Zastępca Szefa @TheDreamer przedstawił także podsumowanie za rok 2024. Do frakcji, przez cały rok, dołączyło 289 osób, więc co najmniej tyle osób pisało podania do SATC. Frakcja uczestniczy w życiu serwera poprzez uczestnictwo w różnych wydarzeniach organizowanych przez inne frakcje, biznesy oraz administrację przewożąc graczy na te wydarzenia, nie pobierając żadnych pieniędzy.

KoNKolC.png

We frakcji znajduje się około 120 pojazdów. Poczynając od pojazdów marki Cabbie do pojazdów marki Stratum, Elegant, Sultan i wiele więcej. W tej flocie pojazdów można znaleźć także 21 pojazdów Fast Transport oraz dwa śmigłowce.

TJSomaT.gif

Jak wygląda praca w San Andreas Transport Corporation?

Pracownik po dojeździe i zaparkowaniu swoim pojazdem przed siedzibą frakcji wchodzi do środka budynku, a następnie przechodzi przez drzwi, którymi zwykli gracze nie mogą przejść. Następnie rozpoczyna on służbę w odpowiednim blipie, który znajduje się tuż obok przejścia służbowego.

uiCKS1W.png

Następnym jego krokiem jest skierowanie się do szatni, gdzie musi przebrać się w odpowiedni strój. 

JJvwjLG.gif

Po wykonaniu tej czynności przechodzi on na parking i wsiada do pojazdu, który sobie wybierze, oczywiście, trzymając się zasad związanych z wewnętrznym regulaminem frakcji.

zRV7mz2.gif

Po wejściu do samochodu pracownik odpala silnik, włącza światła oraz spuszcza hamulec ręczny. Jak wykona te czynności, to może wyjechać na ulicę San Andreas i udać się tam, gdzie chce. Przeważnie jest to główny spawn serwera ProjectRPG w San Fierro. Tam oczekuje za klientami, bądź zgłoszeniami, które napływają pod specjalny panel, którego ze względu na tajemnicę nie możemy pokazać.

9WNDOAk.png

Uczestniczyliśmy także w kursach z dwoma klientami. Jednym z nich był @Szymon09, który poprosił o przejazd ze spawna San Fierro do Los Santos na dzielnicę Jefferson. Na początku taksówkarz przywitał się z klientem i zapytał, dokąd ma prowadzić kurs. Wywiad z klientami podczas kursu oraz z naszym towarzyszem przeprowadził Deputy Director @xHamster.

LKZ38Vt.png

X: @xHamster | S: @Szymon09

X: Pozwoli Pan, że zabiorę się z panem również. Ja jestem Deputy Director @xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś chwilę porozmawiać ze mną?
S: Witam. Jak najbardziej, można zamienić słówko.

X: Dlaczego wybrał Pan właśnie SATC?
S: Jeżdżą dobrze i bezpiecznie, ceny przejazdów są niedrogie a wykonane profesjonalnie.
XGwBbve.png

Rozmowę przerwał kierowca pytaniem o to, czy życzymy sobie radyjka. Pozwoliłem zdecydować klientowi, na którego był naliczany kurs, wybrał ProjectFM, a ja kontynuowałem rozmowę.

x9qIvWS.gif

X: Rozumiem. Jak często korzysta Pan z usług TAXI?
S: Z usług TAXI korzystam dosyć często, gdyż często zapominam o swoich pojazdach, które są pozostawianie w różnych miejscach w San Andreas.

Nasza taksówka była tak zwanym Fast Transport — to pojazd, którego kierowca może jeździć z zachowaniem szczególnej ostrożności, więcej niż przepisy na to pozwalają. Kurs szybko się zakończył. Kierowca poinformował, że klient, a zarazem mój rozmówca był na miejscu. Wróciliśmy na spawn San Fierro, żeby oczekiwać za kolejnym klientem. W międzyczasie nasz uczestnik @PudzianzVolvo wykonywał zgłoszenia, które napływały od graczy wpisujących komendę /taxi, lecz po kilku minutach oczekiwania podczas postoju na tak zwanym TAXI ZONE, do taksówki wsiadł kolejny klient, którym był gracz @sto20. Ponownie klient został przywitany przez kierowcę i zapytanie przez niego o jego cel podróży. Tym razem, kurs miał prowadzić do Los Santos, pod bank. Po wyruszeniu rozpocząłem rozmowę z przewożoną osobą.

Nzt2mje.png

X: @xHamster | S: @sto20

X: Witam, z tej strony Deputy Director @xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałby Pan przeprowadzić krótką rozmowę?
S: Jasne, proszę bardzo.

X: Dlaczego wybrał Pan SATC na ten kurs?
S: Ponieważ SATC jest najbezpieczniejszą opcją transportu, uberom nie ufam za bardzo.

X: Uważa Pan, że stawka 3.08$ za kilometr, jest adekwatną ceną do kursów?
S: Tak. Myślę, że jest to dobra stawka.

X: Czy poleciłby Pan innym klientom frakcję San Andreas Transport Corporation?
S: Tak jak najbardziej poleciłbym innym frakcję do zamawiania ich. Szybko i wygodnie.

XGwBbve.png

Szybko dojechaliśmy pod wskazane miejsce. Niestety nasz gość musiał kończyć pracę na dziś, więc wróciliśmy na siedzibę San Andreas Transport Corporation. Jeszcze zdążyłem przeprowadzić jeszcze z nim wywiad.

X: @xHamster | P: @PudzianzVolvo

X: Chciałbyś jeszcze chwilę porozmawiać?
P: Oczywiście, jestem w stanie poświęcić jeszcze chwilę dla Ciebie czas.

X: Kiedy rozpoczęła się Twoja przygoda z frakcją San Andreas Transport Corporation?
P: Do frakcji dostałem się dokładnie 19 marca 2022 roku, aż się łezka w oku kręci ile czasu człowiek siedzi. Dodam jeszcze, że z całej akademii do obecnych czasów utrzymałem się ja i zwinny. Śmiało mogę stwierdzić — te osoby, które dołączyły w tym samym czasie to mega persony.

X: Troszkę czasu minęło. Dlaczego ta frakcja i jaka była Twoja reakcja na wynik rekrutacji?
P: Przygoda ma rozpoczęła się dokładniej od poznania gracza @TigerShoot. Wezwałem taksówkę, wtedy moim oczom ukazał się biały Huntley z tą oto osobą za kierownicą. Dość szybko się zaprzyjaźniliśmy, no i po krótkiej rozmowie stwierdziłem, że chcę spróbować sił w SATC. Reakcja była pełna radości, cieszyłem się z możliwości poznania nowych znajomych oraz interakcji z graczami.

X: Jak bardzo stresowałeś się egzaminem oraz czy pamiętasz jego końcowy wynik?
P: Stresik był, lecz wszystko siedzi w czyjejś głowie — ważne, żeby go okiełznać i przekształcić w coś pomocnego. Mówiąc o wyniku, wynosił on 80%.

g3gFTqU.png

X: Od momentu zdania egzaminu do dnia dzisiejszego minęło trochę czasu, udało się również w międzyczasie dostać szansę w zarządzie frakcji San Andreas Transport Corporation. Co to znaczyło dla Ciebie? Jakie nowe obowiązki doszły?
P: Otworzyło to nowy rozdział w tej frakcji, coś w stylu kolejnych wyzwań. Z obowiązków głównie doszło zajmowanie się forum, sprawdzanie podań, przeprowadzanie egzaminów oraz dużo innych spraw, o których powiedzieć nie mogę.

X: Jak układa się współpraca z resztą zarządu oraz z członkami CZF?
P: Bardzo dobrze mi się współpracuje z pozostałymi członkami zarządu. Wiadomo, że nie zawsze się ze sobą zgadzamy, lecz nie o to chodzi, by wzajemnie sobie przytakiwać. Co do CZF, też nie mam nic do zarzucenia, zważając na to, iż nie tak dawno awansowałem na rangę, która daje taki przywilej.

X: Jest coś, co chciałbyś zmienić we frakcji?
P: Ulice w Oleśnicy — są dziurawe. Na chwilę obecną czekamy na pewne zmiany owiane tajemnicą — zobaczymy, co czas pokaże. Według mnie dużo rzeczy działa tak jak powinno, pewne wymagają dopracowania.

X: Jak zachęciłbyś graczy serwera do składania podań do San Andreas Transport Corporation?
P: To trzeba lubić. Gdy ktoś szuka RP, to w tej frakcji tego nie znajdzie, lecz jeśli preferuje spokój i podróżowanie po mapie — śmiało zapraszam.

X: Na sam koniec już. Chciałbyś pozdrowić kogoś?
P: W takim razie pozdrawiam Ciebie, @zwinny., @TheDreamer. @Shaane, @Suzannee, @Puczy, @MrBeast, @ALFO.NSO, @Chudy_Szczur*dm, @Szrot., @yyara, @MichaelRWD, @kNiemiec, @WRIATHalien, @Veirdness, @vEroX., @Mystermat, @ANNOW, @GR_Skiba, @Kacp3r, @hardmacus, @AlimentoS, @PaToReQ, @copka, @Jezus_Carbonara, @Kjer0@DawSek, @Juror16, @Vasdal, całą frakcję SATC oraz dobre mordeczki. Jeśli o kimś zapomniałem to z całego serca, wybaczcie.

X7GzCDj.png

Ostatnią częścią tego artykułu będzie rozmowa z czterema pracownikami frakcji San Andreas Transport Corporation. Każdy z nich otrzymał te same pytania, które brzmią w ten sposób:

1. Dlaczego frakcja San Andreas Transport Corporation?

2. Jak oceniacie pracę zarządu?

3. Jest coś, co wam się nie podoba w tej frakcji?

4. Co byście chcieli zmienić?

5. Chcielibyście pozdrowić kogoś?

Na te pytania odpowiedzieli w ten sposób:

tC71Avx.png

@bryndalek

b: Wybrałem frakcję SATC, ponieważ wymaga ona doskonałej znajomości mapy gry, co idealnie pasuje do mojego doświadczenia. Dodatkowo daje możliwość poznawania różnych osób i ich zainteresowań, nawet w tak krótkim czasie, jakim jest kurs z klientem. Lubię interakcje z ludźmi, a służba w SATC doskonale mi to umożliwia. To także świetna okazja do nawiązywania nowych znajomości, które moim zdaniem, mogą przetrwać nawet lata. Panująca we frakcji atmosfera sprzyja integracji i budowaniu relacji, co sprawia, że jest to miejsce, w którym naprawdę dobrze się czuję.

b: Zarząd wykonuje swoją pracę dobrze, dbając o organizację i sprawne funkcjonowanie frakcji. Wyróżnia ich sprawiedliwe podejście, do każdego członka naszej malej społeczności, co sprawia, że wszyscy są traktowani równo i z szacunkiem. Dzięki ich zaangażowaniu i poważnemu podejściu do swoich obowiązków panuje tu porządek, a wszelkie sprawy są skutecznie rozwiązywane. Ich obecność sprawia, że członkowie frakcji mogą liczyć na klarowne zasady, które pozytywnie wpływają na atmosferę i motywację do działania.

b: Nie ma rzeczy idealnych, ale frakcja SATC spełnia moje oczekiwania. Jeśli pojawiają się jakieś niedogodności, to nie wpływają one znacząco na moje osobiste doświadczenia. Atmosfera, organizacja i zaangażowanie zarządu sprawiają, że jest to frakcja, w której naprawdę dobrze się czuję.

b: Myślę, że jeśli coś dobrze działa, nie ma potrzeby tego zmieniać, a na pewne sprawy zawsze można przymknąć oko.

b: Jasne, pozdrawiam @sateo, @igosiekx oraz@deftones.

XGwBbve.png

@Kujawski

K: Zawsze jakoś podobało mi się jeżdżenie z punktu A do punktu B, bez konieczności odgrywania nie wiadomo, jakiego RP dlatego właśnie San Andreas Transport Corporation.

K: Trudno mi to ocenić ze względu na to, że jestem dość krótko w tej frakcji, aczkolwiek uważam, że zarząd spisuje się bardzo dobrze.

K: Tak w zasadzie to nie, nie ma takiej rzeczy, która nie podoba mi się we frakcji, ludzie są super atmosfera też czego chcieć więcej?

K: Wydaje mi się, że na chwilę obecną nie potrzeba żadnych zmian w owej frakcji, może oprócz drobnych kwestii wizualnych panelu oraz pojazdów.

K:  No pewnie, pozdrawiam @progenxd, @CzarnyDolareK oraz @Vasdal.

XGwBbve.png

@progenxd

p: Miłość do kierownicy i ogólnie zwiedzanie mapy plus do tego komunikacja z innymi oraz poznawanie wielu ludzi o różnych zainteresowaniach i nie tylko.

p: Zarząd jak to zarząd zawsze ma czas dla pracowników zawsze chętny do pomocy oraz karania za popełnione zbrodnie. Ogólnie to nie można narzekać na nasz kochany zarząd, gdyż lepszego nie znajdziecie.

p: Na ten moment ciężko się wypowiedzieć na ten moment, wiec wstrzymam się z odpowiedzią.

p: Długo oczekiwany PANEL, PANEL, PANEL oraz większy parking podziemny dla pojazdów frakcyjnych!

p: Szczerze powiem to ludzi, z którymi na co dzień pisze/gadam, czyli @GhostTownPL @AndrzejTaxowkarz i olej @Kujawski i wielu innych oraz organizację Intercontinental.

XGwBbve.png

@Krzysztofikq

K: Dlaczego frakcja SATC? Po prostu sprawia mi przyjemność wożenie graczy na mapie, każde dziękuje przy wysiadaniu, daje mi radość i satysfakcję z tego, że pomagam im przedostać się z punktu A do punktu B. Myślę, że nie ma sensu się dalej rozpisywać, krótko zwięźle na temat. 

K: Jak oceniacie pracę zarządu? Kwestia zarządu? Super odpowiadają szybko, zwięźle i na temat. Masz pytanie, pytaj, naprawdę wykonują super robotę. Jak na krótki okres przebywania we frakcji myślę, że nie ma większych problemów.

K: Jest coś, co wam się nie podoba w tej frakcji? Ilość „trolli”, którzy wzywają taxi, bo tak. Nie chcą wsiadać, kombinują, niestety na to nie mamy wpływu, więc trzeba się przyzwyczaić.

K: Co byście chcieli zmienić? Szczerze nic, frakcja jest prowadzone zgodnie z zasadami, a te zasady nie są przesadzone. Myślę, że małą rzeczą, którą bym poprawił to panel zgłoszeń tak, aby od razu się odświeżał, a nie po wpisaniu komendy ponownie.

K: Jasne, pozdrawiam @CzarnyDolareK oraz @TheDreamer.

XGwBbve.png

To byłoby na tyle. Ja oraz @xHamster dziękujemy serdecznie wszystkim zaangażowanym w tworzenie tego materiału. Przede wszystkim zarządowi frakcji San Andreas Transport Corporation, Kierowniczce @Suzannee, która pomogła uzyskać zgodę od głównego zarządu, Kierownikowi @PudzianzVolvo za możliwość towarzyszenia mu w jego pracy. Dziękujemy pracownikom frakcji SATC za pomoc w realizacji materiału. Do zobaczenia w kolejnych materiałach. A tak, jak pisałem na samej górze. Zapraszam Was do odsłuchania tego audio.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

ESRSxCa.pngHiMX2G3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.