Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Gaga

Hubus

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Hubus
Nick oskarżonego: Gaga
Powód skargi: Zła ocena sytuacji, nieprawidłowy powód nadania jednej z kary, złe skalowanie jak na szkodliwość czynu
Data zdarzenia: 3.12.2024
Dowody: https://imgur.com/a/JxQkAlD, https://imgur.com/a/auCyMgS, logi z godziny okolo 16
Opis sytuacji:  Zjeżdżałem z autostrady SF, wjeżdżał na nią gościu w Elegy, i niby go staranowałem. Na perspektywie z obu stron widać dokładnie, że nie była to moja wina, tylko tego, że u któregoś z nas wystąpił jakiś lag (widać to na moim klipie oraz na końcu tego, co wjeżdżam w Elegy). Ale nieważne, dostałem karę w postaci zabrania prawa jazdy na aż 20 dni, co jest chore, oraz muta z powodem "prowokacje". Racja, to, co napisałem do gracza, było nie na miejscu, lecz nie było tam żadnej prowokacji z mojej strony. Napisałem apelację o zdjęcie prawa jazdy po uświadomieniu supporterki, że wystąpił lag, lecz olała to i nawet nie napisała, co jest powodem odrzucenia apelacji. Nie mam nic więcej do dodania, liczę na sprawiedliwą ocenę sytuacji.

Witam,

Przedstawiasz tutaj dwa nagrania natomiast ja otrzymalam nagranie tylko od gracza który to zgłaszał a od ciebie nie. Pisząc z tobą na pv, zleciłam ci abyś udowodnił mi swoją niewinność zamieszczając swoje nagranie w apelacji ale mimo to go nie dodałeś a robisz to dopiero tutaj. To uniemożliwiło mi jakąkolwiek ponowną analizę sytuacji. Widząc teraz dwa nagrania ciężko jest mi ocenić co tam się stało więc pozostawiam ocenę tych nagrań Adm. RCON. 

Co do czasu kary- Lista twoich kar jest bardzo obszerna jeżeli chodzi o ostatnie 2 miesiące a ostatnia trwała 12 dni i stąd taka długość. 

27 minut temu, Gaga napisał:

To uniemożliwiło mi jakąkolwiek ponowną analizę sytuacji.

Ale co więcej analizować? Na tym klipie który ty miałaś już dobrze było widać że był tam lag, więc to z automatu powinno dać ci coś do myślenia a nie od razu ładować kare

29 minut temu, Gaga napisał:

Co do czasu kary- Lista twoich kar jest bardzo obszerna jeżeli chodzi o ostatnie 2 miesiące a ostatnia trwała 12 dni i stąd taka długość. 

Bez przesady

11 minut temu, Gaga napisał:

To, że masz lagi nie zwalnia cie z odpowiedzialności za nie

Skąd wiesz że mam lagi? Może kierowcy elegy na chwile skoczył ping? Powinnaś wziąć to wszystko pod uwagę oraz trochę lepiej analizować klipy podczas sprawdzania rapsa zwłaszcza iż było tam widać jak uderzam go na lagu spowodowanym nie wiadomo czym, ty tego nie zrobiłaś stąd widzimy się tutaj

Karę zawsze nadajemy na podstawie tego co widzimy lub otrzymamy od poszkodowanego na nagraniu. Ty swoją niewinność możesz udowodnić w apelacji ale tego nie zrobiłeś mimo mojej wskazówki. Tłumaczyłam ci również, że ty jadąc swoim pojazdem posiadając wysoki ping możesz tego nie widzieć ale gracz obok już tak. Nie jest naszym obowiązkiem proszenie winnego o wyjaśnienia, to ty musisz je złożyć w apelacji. 

6 minut temu, Gaga napisał:

Karę zawsze nadajemy na podstawie tego co widzimy lub otrzymamy od poszkodowanego na nagraniu

I tu tkwi cały problem, a poszkodowanym w całym zdarzeniu jestem ja a nie kierowca elegy, bo to ja dostałem w prezencie muta i prawko prawie na miesiąc przez twoją nieuwagę

12 minut temu, Gaga napisał:

Tłumaczyłam ci również, że ty jadąc swoim pojazdem posiadając wysoki ping możesz tego nie widzieć ale gracz obok już tak

Serio? Dokładnie taka sama sytuacja mogła być u kierowcy elegy, przez co on widział że w niego wjechałem a ja nie, u mnie nawet nie byłem blisko niego co widać na obu klipach

13 minut temu, Gaga napisał:

Nie jest naszym obowiązkiem proszenie winnego o wyjaśnienia, to ty musisz je złożyć w apelacji. 

Waszym obowiązkiem jest słuszne nadawanie kar oraz analizowanie dowodów dostarczonych w reporcie a nie zbyt pochopna ocena sytuacji i tworzenie wniosków na tej podstawie, tyle ode mnie

Moderatorka, wymierzając karę, bazowała na materiale dowodowym pochodzącym od poszkodowanego i nie ma w tym nic złego. Na podstawie przesłanego dowodu widzimy, że kierujący Elegy wjeżdża na autostradę, ale zostaje staranowany. Po przeanalizowaniu nagrania z Twojej strony widzimy, że w pewnym momencie zawiesiła Ci się gra, synchronizacja na platformie MTA nie jest na tyle zaawansowana, aby zatrzymać pojazd w miejscu. Gracz zostaje i tak staranowany z Twojej winy, ponieważ, tak jak wspomniała o tym @Gaga, nie jest winą poszkodowanego czy serwera to, że masz laga (tutaj to było to, że gra się z jakiegoś powodu zawiesiła). Gdyby kwestią desynchronizacji był problem serwera, to taką karę byśmy unieważnili, tutaj był problem po stronie Twojego komputera.

Natomiast na krytykę zasługuje to, że Moderatorka nie opisała sytuacji od swojej strony w Twojej apelacji, a zamiast tego po prostu zamknęła apelację bez komentarza - po wiadomościach w tej skardze wnioskuję, że było to wyjaśniane innym kanałem komunikacji niż gra czy forum. Proszę @Gaga o poprawę w tym temacie.

Skarga zostaje odrzucona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.