Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Pierwsza produkcja Biznesu Studios Santos

Vania89

Rekomendowane odpowiedzi

Ja swoją opinię już wyraziłem w komentarzach pod filmem na YT. Ale mogę jeszcze raz to napisać. Koncepcja biznesu jest bardzo dobra, lecz samo wykonanie tra-gi-czne. Jeżeli w taki sposób chcecie się zaprezentować przed szerszą publiką takim filmem, to dalekiej przyszłości wam nie wróżę. Czemu? Jeżeli chcecie zareklamować bądź przedstawić frakcję SATC, powinniście poświęcić na to większą ilość czasu i bardziej to zaplanować, ponieważ nagranie 40 sekundowego filmu gdzie kamera się trzęsie, a sama połowa filmu to napisy... Mówicie, że macie już w planach kolejny odcinek, który ma być lepszy od tego, aktualnie wstrzymuję się z oceną, ponieważ wolę poczekać i zobaczyć wasz kolejny film. 

Co do montażu... ajj szkoda gadać. Jako biznes, powinniście jakkolwiek zachować powagę i się do tego przyłożyć. Czy widzieliście kiedykolwiek w życiu realnym, gdy np. telewizja zrobiła sobie z dajmy reportażu jakieś funny moments? Tak, właśnie taki montaż stosuje się w takich filmikach. @SaltyF Zamysł rozpikselowanej taksówki? Jaki to ma sens? Pierwsze napisy trwały po 1-2 sekundy przez co przeciętny człowiek musiałby zatrzymywać film żeby mógł przeczytać to co jest tam napisane, ale już ostatnim napisałem to nadrobiłeś. Ile on trwał? Z 5 sekund, może 10? Co do materiałów, które zostały Tobie dostarczone. Idealnie pokazałeś jak z gówna ulepić gówno, jeżeli takie materiały zostały Tobie dostarczone i nie miałeś wpływu na to jak zostało to nagrane, to ja na twoim miejscu bym to od razu wyjebał do kosza. Zaraz mi powiesz coś w stylu "Co Ty się znasz na montażu"... Oj znam się, montuję już równe 3 lata i wiem jak to wygląda.

Ostatecznie, po tym filmie stwierdzam, że scenariusza tam wcale nie było, a czas jaki został na to poświęcony to zapewne max 10 minut, byle by było. A sam efekt końcowy jest porównywalny do dziecka z przedszkola, pomaluje środek ale za linie też wyjedzie. No w tym przypadku panowie wyjechaliście za linię zbyt mocno. 🙂 @kubson89 @SaltyF

EDIT : Widziałem wasz kolejny film, o wiele lepiej, aczkolwiek jedyne do czego mogę się przyczepić to nadal nie wyłączone nametagi graczy (F5) oraz lagi kierowcy premiera. Ale poza tym jest git.

Dnia 22.08.2020 o 20:31, kubson89 napisał:

@Naissik Nagrywając już kolejne produkcje wyłączamy name tagi. A na początku były one włączone z tego powodu aby było widać kto wystąpił w filmie. Ale teraz wyłączamy. Na samym końcu lub w opisie widnieje kto i kiedy wystąpił. Pozdrawiam!

Zawsze można dodać napisy końcowe, a tam umieścić aktorów oraz wszystkie osoby, które przyczyniły się do powstania filmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.