Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiady ze Starszymi Pracownikami SARA

-dzusia-

Rekomendowane odpowiedzi

BQSklSA.pngmSu4qkK.png

Witajcie, drodzy czytelnicy, z tej strony Senior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przedstawię wam wywiady z trzema Starszymi Pracownikami frakcji San Andreas Road Assistance @BorsukBadger, @PonczeeK, @D4rkNight, @ryfa oraz @shvky. Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do przeczytania tego  materiału!
LKZ38Vt.png

d: @-dzusia- |  B: @BorsukBadger

d: Witam, z tej strony Senior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziękuję Ci, że zgodziłeś się udzielić mi wywiadu.
B: Witam serdecznie, Starszy Pracownik @BorsukBadger, miło mi również.

d: Na początek przedstaw się i opowiedz nam coś o sobie.
B: Mam na imię Krzysiek, mam 24 lata. Pracownikiem SARA jestem od stycznia tego roku. Interesuję się muzyką, samochodami i grami.

d: Od czego zaczęła się Twoja przygoda na serwerze ProjectRPG i jak tutaj trafiłeś?
B: Po upadku innego, dużego serwera, na którym spędziłem wiele lat, naszła mnie ochota w styczniu 2021 roku znowu zagrać w MTA na jakimś serwerze RPG. Włączyłem po prostu wyszukiwarkę serwerów i wpisałem RPG, wszedłem na ten, który miał najwięcej graczy. Bardzo mi się spodobał i tak tu zostałem.

d: Masz jakieś cele na serwerze ProjectRPG?
B: Moim celem odkąd zacząłem grać w MTA na serwerach RPG, było posiadać Turismo. Jeszcze mi się nie udało dorobić, mam nadzieję, że w końcu uda się zrealizować ten cel na ProjectRPG.

d: Na ile wyceniasz swój majątek? Jakie auta posiadasz w swojej kolekcji?
B: Mój majątek wyceniam mniej więcej na 1.6kk. W tej chwili posiadam Elegy RH5 Pandem PFT z nitrem, Admirala, którego kiedyś kupiłem do aplikacji i szkoda mi było sprzedać, bo jest ładny. Fortune i Previon z 3k id oraz dwie doniczki: Walton i Manana cabrio

d: Gdybyś mógł coś dodać lub zmienić na serwerze, to co by to było?
B: Hmm ciężko powiedzieć. Myślę, że jak każdy, chciałbym, aby została dodana jakaś nowa praca, najlepiej w co-op. Fajnie też, jakby było więcej aktywności, żeby zabić czas, kiedy nie chce się już pracować oraz więcej możliwości wydawania pieniędzy.

d: Na serwerze jesteś starszym pracownikiem SARA. Opowiesz nam coś więcej o tej roli i jej zadaniach? Od jak dawna jesteś w tej frakcji i jakie są Twoje doświadczenia?
B: We frakcji jestem od styczniowej rekrutacji. Zajmuje się odholowywaniem pojazdów, naprawą ubytków w jezdni oraz naprawą infrastruktury drogowej np. fotoradary czy latarnie. Jakie są moje doświadczenia? Przeróżne, każdy dzień jest inny, za każdym razem jak wchodzę na służbę, nie wiem, czego się mogę spodziewać i to mi się bardzo podoba w tej frakcji.

d: Jeśli nie SARA to jaką inną frakcję byś wybrał? A może jest jakiś biznes, który przykuł Twoją uwagę?
B: Szczerze mówiąc, żadna frakcja mnie aż tak nie zainteresowała, jak SARA. Jakbym jednak musiał wybrać, to myślę, że SATC lub SAPD. Co do biznesów to żaden nie przykuł mojej uwagi pod względem pracy tam.

d: Na serwerze masz przegrane ponad 560 godzin. Jak wspominasz ten czas? Są jakieś konkretne osoby, z którymi spędziłeś te chwile?
B: Bardzo dobrze wspominam, szczególnie że większość tego czasu spędziłem w pierwszy rok serwera. Miałem przerwę 2,5 roku i miło teraz patrzeć jak się ten serwer rozwinął i z sentymentem wspominam swoje początki. Co do ludzi, z którymi spędziłem ten czas, to głównie grałem solo. Teraz po powrocie namówiłem swojego kumpla @ThePr0rok na zainstalowanie MTA i spróbowanie swoich sił na serwerze RPG. Po dołączeniu do SARA też poznałem wiele nowych osób.

d: Jak oceniasz eventy serwerowe? Masz jakieś zastrzeżenia co do nich?
B: Eventy są super odskocznią od monotonni pracy na serwerze. Administracja RCON robi bardzo dobrą robotę z eventami fabularnymi i okazjonalnymi. Widać duże zaangażowanie i pomysłowość. Jedyne moje zastrzeżenie jest takie, że fabularne są za rzadko. Eventy organizowane przez biznesy są według mnie strzałem w 10. Wprowadzają rywalizację między graczami i świetną zabawę dla uczestników, jak i widzów.

d: Co najbardziej lubisz na ProjectRPG?
B: Pierwsze co mnie zauroczyło na tym serwerze to jego innowacyjność i wyjątkowy, przejrzysty interfejs. Bardzo podoba mi się klimat, jaki tu panuje i atmosfera między graczami.

d: Na koniec, zapytam jeszcze, czy chciałbyś kogoś pozdrowić.
B: Chciałbym pozdrowić wszystkich czytelników, pracowników SARA oraz moich serdecznych kolegów @ThePr0rok, @Jcobekk, @trident oraz @TheStreetWear. Dziękuję bardzo za wywiad.

d: Dziękuję Ci bardzo za tę rozmowę i życzę dalszych sukcesów!
B: Dziękuję również! Do zobaczenia!XGwBbve.png
d: @-dzusia- | P: @PonczeeK

d: Witam, z tej strony Senior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziękuję Ci, że zgodziłeś się udzielić mi wywiadu.
P: Witam, witam.

P: Zwę się Marcel, mam już 18 lat. Kończę szkołę i planuje pójść pracować do pomocy drogowej jako PILOT przy ciężkich ładunkach, ale wiadomo, ofert pracy jest wiele, a wybrać trzeba jedną.

d: Od czego zaczęła się Twoja przygoda na serwerze ProjectRPG i jak tutaj trafiłeś?
P: Przygoda zaczęła się w 2020, bodajże w listopadzie. Wtedy pierwszy raz się zalogowałem na serwerze. A serwer znaleźliśmy, szukając po prostu jakiegoś z nudów, by pograć na czymś innym.

P: Wiadomo, każdy jakieś ma cele, ja chce się skupić na frakcji, gdyż wróciłem do niej po prawie dwóch latach. A większych na razie nie mam.

P: Majątek nie jest taki duży, ponieważ kupiłem auto, które chciałem, jest to Sultan Combi FT i on mi wystarcza. Są plany na inne auto, ale wszystko w swoim czasie.

P: Szczerze mojej osobie wszystko odpowiada, sporo się zmieniło na dużo lepsze. Można powiedzieć, że jest pięknie.

d: Na serwerze jesteś starszym pracownikiem SARA. Opowiesz nam coś więcej o tej roli i jej zadaniach? Od jak dawna jesteś w tej frakcji i jakie są Twoje doświadczenia?
P: We frakcji jestem od stycznia, ponieważ postanowiłem wrócić do niej. No jako każdy pracownik mamy obowiązki, jak wiadomo, znani jesteśmy z holowania aut, łatania dziur i wiele innych czynności.

d: Jeśli nie SARA to jaką inną frakcję byś wybrał? A może jest jakiś biznes, który przykuł Twoją uwagę?
P: Tak jak widziano, ostatnio dostałem się do radia. Cieszę się, że jestem w nim i spróbuję umilić graczom grę poprzez audycje. A jeśli nie frakcja SARA to nie wiem, jakoś dobrze mi w niej i nie myślałem co gdyby nie ta frakcja.

d: Na serwerze masz przegrane ponad 802 godziny. Jak wspominasz ten czas? Są jakieś konkretne osoby, z którymi spędziłeś te chwile?
P: Tak, przez pewien czas miałem jakąś ekipę, ale większość godzin jest nabijane poprzez grę na służbie.

P: Eventy mi się bardzo podobają, często biorę w nich udział.

P: Ciężko wymienić, ale szczerze dużo rzeczy, a najbardziej wiadomo pomocność graczy, bo zdarzają się tacy.

d: Opowiesz coś więcej o organizacji, w której jesteś?
P: Organizacja jest typowo dla pracowników SARA, gdyż jest ich tutaj bardzo dużo, ale zachęcamy graczy do dołączenia.

P: Pozdrawiam serdecznie frakcję SARA, swoją organizację La Cosa Nostra oraz radio ProjectFM!

P: Dziękuję i wzajemnie.
XGwBbve.png
d: @-dzusia-- | D4: @D4rkNight

d: Witam, z tej strony Senior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziękuję Ci, że zgodziłeś się udzielić mi wywiadu.
D4: Uszanowanie, z tej strony Starszy Pracownik @D4rkNightz SA Road Assistance! *kłania się*.

d: Świetnie! Na początek przedstaw się i opowiedz nam coś o sobie.
D4: Mam na imię Eryk, mam 16 lat. W maju obchodzę swoje 17-naste urodziny. Pochodzę z województwa małopolskiego. Interesuję się motoryzacją, muzyką i informatyką. W MTA gram już 5 Lat.

D4: Na serwerze zacząłem grać w 2020 roku. Trafiłem tu z samego siebie, szukałem swojego pierwszego serwera i akurat trafiło na ProjectRPG, czego nie żałuje.

D4: Aktualnie już nie, miałem kiedyś mieć swojego infernusa, ale to marzenie już dawno spełnione. Infernus sprzedany.

D4: Aktualnie posiadam Sultana na FT i torowym oraz Elegy jako projekt mam i bardzo sporą sumkę kaski w banku. Czekam na coś fajnego na sprzedaż infernus czy coś w tym stylu.

D4: Toksyczność graczy chciałbym najlepiej usunąć, ale to ciężkie by było wyzwanie, haha.

D4: A więc tak, jestem Starszym Pracownikiem frakcji San Andreas Road Assistance. Jest to ranga bardzo przyzwoita, zajmuje się łataniem dziur, jak i holowaniem pojazdów, dbam o porządek na ulicy, aby było bezpiecznie wraz z moimi przyjaciółmi z frakcji.

D4: Jeśli nie SARA, to myślę, że SAFD, ewentualnie SAPD, ale w tę drugą opcję wątpię, ale nigdy, nie mówię nigdy haha! Biznes — największą uwagę przykuł mi Blood Fight oraz Racing Club.

d: Na serwerze masz przegrane ponad 1306 godzin. Jak wspominasz ten czas? Są jakieś konkretne osoby, z którymi spędziłeś te chwile?
D4: Tak, moim zdaniem to jest mało godzin co mam przegrane. Na pewno, gdybym w 2021 nie stracił dostępu do konta, to myślę, że takie 5k godzin by było. Czy mam jakieś konkretne osoby ? Myślę, że tak, jest to @PonczeeK, z którym trzymam się jak brat z bratem, w 2020 grałem z @WhiteTiger*, teraz to @Szakal_ idol mój. No i kiedyś przed frakcją odwalanie z @Mirek_BeBeton* oraz @Diablo022. Dużo osób takich jest, jeśli chciałbym opisać wszystkich, to ciężko by mi było.

D4: Eventy jak najbardziej dla mnie na TAK. Bardzo fajna opcja na oderwanie na chwile graczy od prac oraz innych czynności, lecz też mogliby dodać nowe eventy.

D4: Nie mam chyba nic takiego, czego lubię najbardziej. Wszystko jest wspaniałe, ale gdybym musiał wybierać to Pojazdy oraz modele ich.

D4: Jasne! Jestem w organizacji La Cosa Nostra. Jest to wspaniała organizacja z miłą atmosferą, jak i zarządem. Z tego miejsca chciałbym pozdrowić wszystkich oraz @Paweleki @AGO_Miki z organizacji i zachęcam oczywiście, gdy będzie rekrutacja do organizacji do pisania podań!

D4: Oczywiście, z tego miejsca chciałbym pozdrowić Organizacje La Cosa Nostra, całą frakcję SARA oraz @PonczeeK, @Limek, @Mirek_BeBeton*, @Sky i @Szakal_.

D4: Dziękuję ode mnie to wszystko, życzę miłego dnia! *mówi z uśmiechem na twarzy*.XGwBbve.png
d: @-dzusia- | r: @ryfa

d: Witam, z tej strony Senior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziękuję Ci, że zgodziłeś się udzielić mi wywiadu.
r: Elo, elo. Nie ma problemu.

r: Jeśli to ktoś czyta, to witam wszystkich zebranych. Nazywam się Sebastian, jestem na tym świecie od 20 lat, a na samym Project'cie gram jakoś od 6 do 7 miesięcy. Ogólnie to na co dzień bardzo siedzę w motoryzacji, lubię sobie poprzerabiać furki, jeździć na zloty, czy też podenerwować się na moje ciągle zepsute drobiazgi w aucie. W planach na ten rok jest założenie firmy zajmującej się sprowadzaniem aut ze stanów, w nie do końca typowym stylu.

r: Ambicje małe, ale jak najbardziej realne. Jak wszedłem na serwer, to zobaczyłem u kogoś na posesji Cometa GT. Ten mi się bardzo spodobał i w sumie, to wyznaczyłem sobie cel, że jak go kiedyś kupię, to będzie to dla mnie zadowalający kamień milowy na serwerze. Cele typu jakieś prowadzenie organizacji, czy wysoka ranga we frakcji itp. mnie nie kręcą na tyle, żeby to był mój serwerowy cel.

d: Na ile wyceniasz swój majątek? Jakie auta posiadasz w swojej kolekcji?
r: Coś tam mam, bo okolice 900.000$, ale no nie jest to jakaś wygórowana kwota, na którą można byłoby powiedzieć, że to dużo. Aktualnie mam jeden dom w Palomino (Pozdrawiam sąsiadów) i jeden samochód, którym jest bullet, ale to tylko tak przejściowo, żeby było czym dojeżdżać.

d: Gdybyś mógł coś dodać lub zmienić na serwerze, to co by to było?
r: według mnie, to przydałoby się odświeżyć parę samochodów (np. Comet czy Uranus) no i uważam też, że wbijanie poziomu rajdowca powinno być łatwiejsze albo bodykity powinny mieć mniejsze wymagania, aby je założyć do samochodu. Jakoś głębiej, to się nigdy nad tym nie zastanawiałem, co bym dodał na serwer. Osobiście, to mi tam się dobrze gra.

r: Do SARA dostałem się jakoś na początku lutego, polecam każdemu, jeśli ktoś chciałby się gdzieś dostać. Mega spoko ludzie, którym nie zależy na tryhardowaniu we frakcji (co nie znaczy, że nie ma tutaj w ogóle zaangażowania do działania na służbie). Po dłuższym czasie mogę stwierdzić, że innej frakcji na obecny moment bym nie wybrał, jeśli chodzi o aplikowanie. Ogólnie przez to, że gram sobie po pracy, to jestem tylko starszym pracownikiem, co mi totalnie nie przeszkadza. Ranga we frakcji jak prawie każda inna. Głownie to jeżdżę i kradnę wam samochody. Od czasu do czasu trzeba się przejechać, żeby naprawić dziury w drodze, odebrać zgłoszenie na /112 lub jechać na jakieś akcje RP.

r: Ogólnie to, gdybym się nie dostał do SARA, to odpuściłbym sobie temat frakcji, w każdej innej jest parę rzeczy, które mi niezbyt pasują. Biznesami się niezbyt interesowałem odkąd gram na serwerze, mogę tylko powiedzieć, że warto byłoby przemyśleć usunięcie Posorants Group.

d: Na serwerze masz przegrane ponad 362 godziny. Jak wspominasz ten czas? Są jakieś konkretne osoby, z którymi spędziłeś te chwile?
r: Nie oszukujmy się, nie jest to jakoś dużo godzin, lecz każda godzinka na serwerze to dla mnie zawsze przyjemna chwila odmóżdżenia. Ogólnie rzecz biorąc to na project'cie, nie do końca zależy mi na ciągłym farmieniu pieniędzy, przez co w dalszym ciągu jestem obecny na serwerze. Takie pierwsze wspomnienia, które przychodzą mi do głowy, to msze w SF od @GRUBSON* i @Hebel czy klimat na magazynie, na którym są sami nowi gracze, Audycja gra na 150% i się patrzy jednym okiem na grę, a drugim na telefon.

d: Jak oceniasz eventy serwerowe? Masz jakieś zastrzeżenia co do nich?
r: Wiele osób na nie narzeka, ale w mojej opinii to fajnie, że komuś w ogóle chce się coś robić dla graczy, aby urozmaicić im rozgrywkę, także jak najbardziej jestem fanem. Jedynie co, to mogłyby być lepsze nagrody za ukończenie eventów polegających na zbieraniu, jak np. teraz kurczaki. Jakieś unikatowe skiny albo malowania do samochodów zachęciłyby większą ilość osób do uczestniczenia w eventach.

r: Zdecydowanie jest to system ulepszaniu samochodów. Dużo opcji tuningu wizualnego, jak i mechanicznego. Można tutaj nawet z najsłabszych aut robić fajne projekty, które jednak wymagają jakiejś wizji.

r: Pewnie, pozdrawiam cały skład SARA, 2 moich znajomych irl, którzy aktualnie są za granicą @bartebly i @Denji oraz oczywiście ciebie @-dzusia- i dziękuje bardzo za chęć przeprowadzenia wywiadu ze mną.

r: Miłego.
XGwBbve.png

d: @-dzusia- | s: @shvky

d: Witam, z tej strony Senior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziękuję Ci, że zgodziłeś się udzielić mi wywiadu.
s: Witam, Starszy Pracownik @shvky z SA Road Assistance! *kłania się*.

s: Mam na imię Nikodem, liczę sobie aktualnie 20 lat, w listopadzie 21. Pracuje dla dość sporej firmy zajmującej się motoryzacją — CatredCarHero, oklejamy pojazdy w folie ppf czy też folie zmieniające kolor.

s: Na PRPG trafiłem przypadkowo, kiedyś grałem na konkurencji i Szukałem czegoś nowego, przyszedłem tutaj 28 kwietnia 2020 roku, pograłem chwile, kupiłem coś, ale odszedłem, bo grało po 10/15 graczy i tak wróciłem w jakoś październiku może albo w listopadzie.

s: Cele raczej nie za duże, na pewno jakieś fajne pojazdy, zostać już do końca w SARA no i administracja z czasem.

d: Na ile wyceniasz swój majątek? Jakie auta posiadasz w swojej kolekcji?
s: Jest to m.in. Admiral na zestawie torowym PFT i jakieś inne gruzy pod handel, nie będę ich wymieniał. Majątek szacuje na około 800k przy 300 godzinach na serwerze.

s: Dodałbym na pewno pracę co-op, wprowadziłbym również kilka nowych osiedli, ponieważ domków na serwerze jak dobrze wiemy, brakuje. Więcej chyba pomysłów nie mam zbytnio.

s: Tak dokładnie, moja rola polega na holowaniu pojazdów, odgrywanie RP, łatanie dziur. Doświadczenia fajne, fajnie mija czas, fajna ekipa.

d: Jeśli nie SARA to jaką inną frakcję byś wybrał? A może jest jakiś biznes, który przykuł Twoją uwagę?
s: Wybrałbym SAPD, do biznesu raczej nie chce dołączać.

d: Na serwerze masz przegrane ponad 320 godzin. Jak wspominasz ten czas? Są jakieś konkretne osoby, z którymi spędziłeś te chwile?
s: Bardzo dobrze wspominam czas, który już tutaj przegrałem. Raczej zawsze grałem sam, dopiero od niedawna z @Pacior po dołączeniu do frakcji.

d: Jak oceniasz eventy serwerowe? Masz jakieś zastrzeżenia co do nich?
s: Raczej nie uczestniczę w nich, więc się nie wypowiem.

s: Myślę, że graczy za ich podejście i brak większej toksyczności wobec innych graczy oraz to, że każdą pracę można maxować i jest co robić na dłuższą metę. Najbardziej to chyba spędzać miło czas.

s: Jestem w organizacji 7 7 7, jestem tam raczej ze względu, iż jest tutaj dużo znajomych mi twarzy z konkurencyjnego serwera, na którym kiedyś bardzo dużo grałem.

d: Na koniec, zapytam jeszcze, czy chciałbyś kogoś pozdrowić.
s: Tak, całą frakcję SARA a w szczególności @Pacior oraz @sosnalolek.

AUVKk2o.png

jXPwLHG.png

u7GzVNW.png

dAdABUY.png

hpARoWF.png

l2i64Zw.png
XGwBbve.png

Dziękuję bardzo za przeczytanie tego materiału i mam nadzieję, że się Wam spodobał oraz że lepiej poznaliście tych graczy. Oczywiście jeszcze raz bardzo dziękuję @BorsukBadger, @PonczeeK, @D4rkNight, @ryfa oraz @shvky za rozmowę, serdecznie Was pozdrawiam. Na koniec chciałam życzyć Wam, Drodzy Czytelnicy, miłego dnia!
8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News
ObrazWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.