Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Przemo*

Natanekk

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Natanekk [UID 17508]
Nick oskarżonego: Przemo*
Powód skargi: Brak profesjonalizmu. Nie słuszne dawanie ostrzeżenia. Brak kultury. 
Data zdarzenia: 18.01.2021 ok. godziny 17:10-15
Dowody: https://imgur.com/a/43OQdIy
Opis sytuacji: 
Zapytałem gracza który osądzał mnie o niesłuszną skargę. Jak tam jego mute i niesłuszna skarga. Po prostu w formie zaczepki.
Supporter Przemo*, twierdzi że nie znam regulaminu wystarczająco wysmiewając się ze mnie pisząć "XD".
Zapytałem o powód ostrzeżenia który mi nałożył. Zapytałem jaki podpunkt z regulaminu, ponieważ znam go i wiem że mogę tak napisać zachowując kulturę wypowiedzi
"
4. Użytkownik powinien zachować pełną kulturę wypowiedzi przy interakcji ze społecznością Serwera."
 Dlaczego uważam że jest nieprofesjonalny?
M.in Wiadomość od niego "Skończyłem z tobą rozmawiać." W porządku nie mogę nic z tym zrobić. Ale dla 100% ludzi jest to oczywiste ze brakuje takiej osobie argumentów oraz wydaje mi się że taki jest własnie obowiązek Supportera, w szczególności że rozmowa była na temat tak na prawdę błędu.
Dlaczego uważam że jest nie kulturalny? Każdy z supporterów uzywa "XD" w rozmowach z graczami na swoim przykładzie miałem takich rozmów ok. 6.
Jest to niesamowicie obraźliwe gdyż wątpie aby Urzędnik (a taką prace wykonuje supporter) zaśmiał się z tego co "przeskrobałeś" lub z tego co zrobiłeś. 
Nie słuszne? Bo pytając o punkt z regulaminu zostałem "spławiony" 

3 minuty temu, Natanekk napisał:

Zapytałem gracza który osądzał mnie o niesłuszną skargę. Jak tam jego mute i niesłuszna skarga. Po prostu w formie zaczepki.

W formie zaczepki, czyli w formie prowokacji. Super, że przytaczasz punkty regulaminu, który ponoć znasz na pamięć i masz w małym palcu. Szkoda, że zapomniałeś o tym, że zachowanie pełnej kultury oznacza też nie prowokowanie innych osób. Mogłeś to zachować dla siebie, ale duma nie pozwoliła i trzeba było spytać gracza jak tam jego mute i skarga...

Jak stwierdzisz, że prowokując go zrobiłeś to w kulturalny sposób (brzmi to dość zabawnie, bo nie wiem jak można kogoś kulturalnie prowokować) to proszę, tutaj kolejne dwa podpunkty regulaminu, które można podciągnąć do twojej prowokacji w stronę drugiej osoby.

13. Zabrania się utrudniania gry Graczom oraz Administracji.
15. Zabrania się dyskryminowania innych osób.

6 minut temu, Natanekk napisał:

Supporter Przemo*, twierdzi że nie znam regulaminu wystarczająco wysmiewając się ze mnie pisząć "XD".

No nie znasz. Jeśli byłbyś tak super obeznany w regulaminie to poinformowałbyś mnie o skardze dopiero po jej napisaniu (czego w sumie nie zrobiłeś), a nie przed jej napisaniem. (Nie wymieniałbym tego punktu, ponieważ nie przejmuje się tym czy ktoś poinformuje mnie przed napisaniem, po czy wcale, sprawdzam wystarczająco często forum, że zdążę się wypowiedzieć przed interwencją ARCON.)

14 minut temu, Natanekk napisał:

Zapytałem o powód ostrzeżenia który mi nałożył. Zapytałem jaki podpunkt z regulaminu, ponieważ znam go i wiem że mogę tak napisać zachowując kulturę wypowiedzi

Nie mam obowiązku udowadniać Ci jaki podpunkt regulaminu złamałeś.

17 minut temu, Natanekk napisał:

M.in Wiadomość od niego "Skończyłem z tobą rozmawiać." W porządku nie mogę nic z tym zrobić. Ale dla 100% ludzi jest to oczywiste ze brakuje takiej osobie argumentów oraz wydaje mi się że taki jest własnie obowiązek Supportera, w szczególności że rozmowa była na temat tak na prawdę błędu.

Nie zabrakło mi argumentów, po prostu rozmowa z tobą toczyłaby się w nieskończoność i nie doszlibyśmy do żadnego konsensusu. Ty byłbyś przekonany, że znasz regulamin wspaniale, a ja nie zamierzam tracić czasu żeby z tobą to wyjaśnić, że jednak się pomyliłeś, bo nie dałbyś za wygraną. W tym czasie spokojnie mogłem pomóc innym graczom. Ja nie uważam, że popełniłem błąd, więc rozmowa była na temat niczego tak naprawdę.

24 minuty temu, Natanekk napisał:

Dlaczego uważam że jest nie kulturalny? Każdy z supporterów uzywa "XD" w rozmowach z graczami na swoim przykładzie miałem takich rozmów ok. 6.
Jest to niesamowicie obraźliwe gdyż wątpie aby Urzędnik (a taką prace wykonuje supporter) zaśmiał się z tego co "przeskrobałeś" lub z tego co zrobiłeś. 
Nie słuszne? Bo pytając o punkt z regulaminu zostałem "spławiony" 

"XD" nie jest w żaden sposób obraźliwe, więc nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że jestem niekulturalny. Myślę, że wystarczająco odpowiedziałem na twoje zarzuty. Teraz pozostaje czekać na decyzje ARCON.

Według ciebie nie jest obraźliwe "XD". Według mnie jest. Liczy się to czy mnie uraziłeś czy nie prawda? Dodatkowo dla części ludzi nie jest to skrajność, wystarczy porozmawiać z ludźmi którzy nie używają takiego emotikona jak ty i znają jego znaczenie.

A gdzie masz zapis że nie masz obowiązku? Musze wiedzieć za co dostałem ostrzeżenie czyż nie?

Prowokacja nie jest dyskryminacją. Jedyne co można podrzucić do punktu 13. To rozmowa z tobą która mogłaby się toczyć w nieskończoność jak ty to stwierdziłeś.

Użyje takiego samego argumentu jak ty. 
"Jak stwierdzisz, że prowokując go zrobiłeś to w kulturalny sposób (brzmi to dość zabawnie, bo nie wiem jak można kogoś kulturalnie prowokować) to proszę, tutaj kolejne dwa podpunkty regulaminu, które można podciągnąć do twojej prowokacji w stronę drugiej osoby."
Skoro według ciebie "XD" nie jest obraźliwe w takim razie dlaczego negujesz czy zrobiłem to kulturalnie czy nie? 
Kultura jest sprawą osobistą, w regulaminie jest podpunkt który mówi o tym że nie wolno mi namawiać do złamania regulaminu. A nie że nie wolno mi prowokować. 

ps. Poinformowałem cię abyś wiedział, zwyczajnie po ludzku wiedział. Nie mam obowiązku cie informować. 

[2021-01-18 17:12:15] [Output] : << [295] Natanekk: Znam regulamin na pamięć w małym paluszku

46 minut temu, Natanekk napisał:

ps. Poinformowałem cię abyś wiedział, zwyczajnie po ludzku wiedział. Nie mam obowiązku cie informować. 

§ 4
Oskarżony musi zostać poinformowany o skardze. Poinformowanie przed napisaniem skargi nie jest ważne.

Myślę, że najpierw powinieneś się zastanowić co piszesz, bo nie ma to pokrycia ze stanem faktycznym twojej wiedzy na temat regulaminu ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.