Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Supporterem Defol.

Vajtekk.vnd

Rekomendowane odpowiedzi

KwPrHJe.png

34yiMrE.png

Hejka, z tej strony jedyny w swoim rodzaju Junior Reporter @Vajtekk.vnd, dzisiaj przygotowałem dla Was artykuł, jakim jest wywiad z Supporterem oraz Doctorem @Defol, jest to dość długi wywiad, więc zaproponuje wzięcie czegoś do jedzenia oraz picia i pozostaje Wam przeczytać!

LKZ38Vt.png

V: @Vajtekk.vnd | d: @Defol

V: Hej, z tej strony Junior Reporter @Vajtekk.vnd z Redakcji Project News, chciałbyś udzielić mi wywiadu?
d: Hej. Oczywiście, że udzielę wywiadu, czas coś o sobie więcej opowiedzieć.

V: Dobrze, w takim razie, opowiedz nam coś o sobie.
d: Mam na imię Mikołaj i w tym kwietniu kończę 18 lat. Jestem człowiekiem cichym i spokojnym, mieszkam w województwie mazowieckim, niedaleko miasta Płocka. Uczę się zaocznie w liceum ogólnokształcącym dla dorosłych, aktualnie mam egzaminy semestralne, ukończyłem już zawodówkę, ale jeszcze nie pracuję. Moim największym obecnie marzeniem jest zostać policjantem, w związku z czym właśnie się przygotowuję do samej rekrutacji, tzn. zapełniam wszelkie wymogi, które są w niej wymagane.

V: Jak trafiłeś na serwer ProjectRPG?
d: Na ProjectRPG trafiłem właściwie dzięki społeczności MTA, która o nim dość często rozmawiała, a z racji, że chwile przed upadł większy Poza tym kilku moich znajomych tu przeszło i skusiło mnie to do spróbowania gry na tym serwerze.

V: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze?
d: Moje początki na serwerze polegały na służbie we frakcji. Nie pracowałem aktywnie na pracach dorywczych, nie zajmowałem się niczym innym, po prostu dołączyłem do San Andreas Medical Department jakoś na przełomie listopada i października 2020 roku, gdy był pierwszy lider tej frakcji - @Ciamaidek. Niby moja data rejestracji to sierpień 2020, ale pierwsze moje kroki na serwerze zaczęły się właśnie we wspomnianym wyżej przełomie we frakcji SAMD. Wtedy jeszcze frakcje nie miały aż tak rozwiniętych skrzydeł, tak jak jest to dziś, a że bardzo dobrze znałem się z zarządem tej frakcji, dołączyłem poza rekrutacją, w celu wsparcia rozwoju tej frakcji, gdy ta jeszcze stawiała swoje pierwsze kroki. Głównie właśnie moja rozgrywka podczas moich początków na serwerze polegała na rozwoju frakcji, w której głównie poprawiałem obowiązujące wtedy standardy medycznego role-playu, czyli w głównej mierze materiały szkoleniowe. Niestety moje początki na serwerze zostały przerwane, z uwagi na to, że zmieniłem serwer, wracając na „stare śmieci” i tak o to powstała przerwa trwająca prawie 2 lata, jeśli dobrze pamiętam te daty. Na serwer wróciłem pod koniec sierpnia 2022 roku i od tamtej pory tu gram. Od września 2022 do października 2023 byłem w SAMD, potem spróbowałem SATC, ale moja przygoda w tej frakcji nie potrwała zbyt długo, bo jedynie niecały miesiąc właściwie. W San Andreas Transport Corporation zdałem egzamin przyśpieszony, pobyłem chwilę kierowcą, ale odszedłem i po odczekaniu cooldownu wróciłem w listopadzie 2023 do San Andreas Medical Department i tak jestem do dziś.

V: Na serwerze przegrałeś łącznie 1470 godzin, jak Ci się grało przez ten czas? Dobrze wspominasz wszystkie te spędzone godziny? Masz zamiar grać dalej?
d: Te 1470 godzin, to najlepiej spędzony dla mnie czas w MTA. Nie widzę obecnie na horyzoncie opuszczenia serwera, zamierzam tu jeszcze długo zostać, o ile nic mi nie utrudni gry tutaj.

V: Jak wyceniasz swój majątek? Co się w nim znajduje?
d: Mój majątek to około 1.400.000$, licząc też gotówkę, którą posiadam. Mam na stanie jedynie Sultana FT i jakieś stare virgo, które kupiłem tylko po to, aby mieć czym jeździć po powrocie na serwer, który miałem w 2022 roku.

V: Od września zeszłego roku jesteś w administracji serwera jako Support, mógłbyś coś o tym opowiedzieć? Jakie obowiązki masz jako Support?
d: Zgadza się, jestem Supporterem, moja praca w głównej mierze polega po prostu na wyciąganiu konsekwencji wobec graczy, nieszanujących zasad panujących na serwerze, utrudniających grę innym, ale nie tylko. Pomagam też graczom, którzy albo zgłoszą się w raporcie, albo osobiście, odpowiadam na ich ważne pytania dotyczące serwera, prac dorywczych i innych podobnych kwestii, ale też pomagam im po prostu rozwiązywać ich problemy związane z rozgrywką, gdy coś jest nie tak. Praca jako Supporter jest świetna i nie zmieniłbym jej na nic innego.

V: Dobrze, przejdźmy teraz do frakcji. Jesteś na ostatnim stopniu pracowniczym we frakcji San Andreas Medical Department jako Doctor, mógłbyś opowiedzieć o swoich doświadczeniach z frakcji? Jak do niej trafiłeś? Jakie masz dodatkowe role we frakcji? Jak wyglądała Twoja droga od akademii po najwyższy stopień pracowniczy? Czym się zajmuje frakcja SAMD na serwerze? Byłeś kiedyś w innych frakcjach?
d: Do frakcji trafiłem z uwagi na swoje doświadczenie. Czułem, że to właśnie jako medyk mogę osiągnąć najwięcej, bywałem członkiem zarządu na innych serwerach, byłem liderem takiej frakcji i po prostu mam najwięcej wiedzy jako medyk, jeśli chodzi o frakcje. Moje doświadczenia z tą frakcją oceniam jako pozytywne, lecz nie są one jakoś dużo ekscytujące, oceniam je jako spokojne i dobre. Dodatkową rolą we frakcji, na jakiej jestem obecnie to Examiner, zajmuję się egzaminowaniem akademii z wiedzy podstawowej, jaką nabyli na szkoleniach, ale też mam uprawnienia do egzaminowania pracowników w zakresie kursu pojazdów patrolowych. Druga moja dodatkowa rola to Dispatch Coordinator, czyli koordynator dyspozytorni. Dopiero udało nam się wprowadzić do frakcji dyspozytornię i na obecną chwilę nie mogę zdradzić więcej szczegółów odnośnie do tej funkcji. Moja droga od akademii po najwyższy stopień polegała na aktywnej służbie i dodatkowym zaangażowaniu, w postaci właśnie wyżej wspomnianych obowiązków, ale też pracy nad podjednostką. Najpierw w październiku 2022 roku zostałem wybrany w rekrutacji na lidera podjednostki Helicopter Emergency Medical Services, czyli HEMS, które zajmowało sektorem lotniczym frakcji San Andreas Medical Department, wylotach helikopterami na akcje, ale także ich codziennym użytkowaniu. Moja praca w HEMS polegała głównie na inicjowaniu dodatkowych aktywności, w których wykorzystywane były helikoptery, rozwijaniem poziomu role-playu z wykorzystaniem helikopterów, nadzorowaniem członków podjednostki, czyli ich aktywności, nagradzaniu i niestety ewentualnym karaniu. Przygoda z HEMS trwała aż do kwietnia 2023 roku i zakończyła się połączeniem podjednostek HEMS i WMRU, które narodziło nową, jedyną podjednostkę działającą aż do dziś Center Specialized Rescue. Podjednostka CSR powstała w wyniku braku odpowiedniego kandydata na lidera WMRU, przez co po prostu podjednostka upadła, a zarząd chciał wprowadzić jakieś kursy. Wraz z kolegami Wejpersonem oraz Kulkiem wyszedłem do zarządu SAMD z inicjatywą połączenia właśnie WMRU i HEMS w jedną podjednostkę CSR, której liderem byłem od 18.04.2023 r. do 08.09.2023 r.
Frakcja San Andreas Medical Department zajmuje się w głównej mierze udzielaniem świadczeń medycznych graczom ProjectRPG w postaci punktów medycznych czy mobilnych punktów poboru krwi, wyjazdami na akcje RP, wykonywaniem hospitalizacji i zabezpieczeniami medycznymi na eventach organizowanych przez administrację czy graczy oraz także leczeniem graczy, jeśli potrzebują dodatkowego zdrowia. Jak wspomniałem wcześniej w odpowiedzi do pytania o początkach na serwerze, jeśli chodzi o inne frakcje niż SAMD, byłem właśnie w San Andreas Transport Corporation, ale mój pobyt tam był bardzo krótki.

raZpHca.gif

V: Jeśli musiałbyś zmienić frakcję, to jaka by to była?
d: Gdybym miał teraz zmieniać frakcję, byłoby to San Andreas Police Department w związku z moim marzeniem zostania policjantem.

V: Widzę, że nie jesteś w żadnym biznesie, planujesz dołączyć do jakiegoś? Byłeś kiedyś w jakimś?
d: Obecnie nie planuję dołączenia do żadnego z biznesów, mam bardzo mało czasu i nie mogę zawalić się dodatkowymi obowiązkami. Nigdy nie byłem w żadnym biznesie.

V: Jesteś w organizacji Network Trouble, opowiesz coś o tej organizacji?
d: Organizacja Network Trouble to według mnie obecnie najlepsza organizacja, jaka jest na serwerze. Po raz pierwszy do tej organizacji dołączyłem po powrocie na serwer, trochę w niej czasu spędziłem, ze wspaniałymi ludźmi, którzy mnie nigdy nie zawiedli. Musiałem niestety raz odejść z tej wspaniałej grupy ludzi, bo chciałem wspomóc mojego kolegę Szendera w jego organizacji Montoneros, której później zostałem v-liderem a finalnie liderem. Niestety poprzez pewne kłopoty musiałem usunąć organizację. Po usunięciu Montoneros wróciłem do Networków, które nadal są tak wspaniałe, jak kiedyś, choć bez pewnych fajnych osób, których tu brakuje.

V: Posiadasz jakiś cel na serwerze?
d: Moim celem na serwerze obecnie jest awans do zarządu SAMD. Zależy mi na konstruktywnym rozwoju tej frakcji, a dzięki mojej determinacji, doświadczeniu i dostępnemu czasowi, mam szansę przyczynić się do jej naprawdę pozytywnego rozwoju. 

V: Co byś dodał, usunął bądź po prostu zmienił na serwerze?
d: Zmiana, której bym oczekiwał na serwerze, jest zbyt nierealna do wprowadzenia, ale zmieniłbym frakcje z amerykańskich na polskie.

V: Dobrze, odchodząc od MTA, skąd pomysł na nick?
d: Mój pomysł na nick jest dość dziwny, lecz jednocześnie prosty. Nie posługiwałem się niczym związanym z moim nazwiskiem ani innymi związkami ze mną, po prostu wziąłem 3 literki z alfabetu DEF i dodałem OL i wyszedł fajnie wybrzmiewający nick - Defol.

V: Jak spędzasz wolny czas poza MTA?
d: Zazwyczaj czas wolny od MTA spędzam w książkach o tematyce 2 wojny światowej i innych o tematyce historycznej zazwyczaj, ale najwięcej czasu wolnego czasu jednak spędzam ze znajomymi. Przedwczoraj, chociażby cały dzień pływałem w Suntago.

V: Uprawiasz jakiś sport?
d: Nie uprawiam żadnego sportu, nie mam na to ani chęci, ani czasu, ale możliwe też, że wynika to z lenistwa.

V: Grasz w inne gry poza MTA?
d: Poza MTA pykam jedynie w Fortnite, GTA V i ewentualnie w serie gier Hitman. Tak to nie mam czasu zbytnio na inne gry, z uwagi na swoje obowiązki tutaj we frakcji oraz randze administracyjnej.

V: Oglądasz jakieś filmy lub seriale? Jeśli tak, to jaki jest Twoim ulubionym?
d: Oglądam mnóstwo filmów i seriali, praktycznie codziennie. Moim ulubionym dotychczas obejrzanym serialem jest Dom z Papieru, obejrzałem go już z 5 razy! A na dodatek, w zeszłym miesiącu wyszedł prequel tego serialu - Berlin, polecam każdemu!

V: Słuchasz może muzyki? Jeśli tak, to jaki gatunek jest Twoim ulubionym?
d: Nie słucham muzyki prywatnie. Po prostu nie potrzebuję tego.

nW6F8aQ.gif

V: Jakie jest Twoje największe życiowe marzenie?
d: Moim największym życiowym marzeniem, jakie mam obecnie jest zostać policjantem, ponieważ od dłuższego czasu bardzo interesuje się służbą policyjną oraz ogólnie policją. Nie mam tutaj jakichś innych, większych wymagań od życia.

V: Jak wyobrażasz sobie swoje życie za 5 lat?
d: Za 5 lat wyobrażam sobie, że będę już mieszkał gdzie indziej, albo miał własny dom i że będę pochłonięty służbą w policji. Innych jakichś wymagań nie mam, nie chcę żony, nie chcę dzieci, chcę mieć spokojne życie.

V: Bez czego nie wyobrażasz sobie życia?
d: Nie wyobrażam sobie życia bez najbliższych obecnie mi osób, mojej rodziny i przyjaciół. Nie pogodziłbym się z tym, gdybym miał kogoś opuścić albo gdy ktoś miałby opuścić mnie na stałe.

V: Jaki jest Twój wymarzony pojazd w prawdziwym życiu?
d: Moim wymarzonym pojazdem jest jakiś ładniejszy Mercedes, jakiś elegancki, nie lubię sportowych aut.

V: Kim chciałeś zostać, gdy byłeś mały? Co Cię od tego zatrzymało?
d: Gdy byłem mały, chciałem zostać księdzem. Wiem dziwne, ale zainteresowanie kapłaństwem trzymało mnie dość długo, jednak wygasło w wieku 14 lat. Miałem wtedy nawet ambicje, żeby zostać papieżem, ale nie potrafię wyjaśnić tego zainteresowania, wzięło się znikąd.

V: Jakbyś miał napisać coś na billboardzie, co by to było?
d: Nie przychodzi mi nic do głowy, co mógłbym umieścić na billboardzie, musiałbym się bardziej nad tym zastanowić.

V: Na co wydałbyś milion złotych?
d: Milion złotych wydałbym na swój dom i wymarzone auto, ale nie wydałbym wszystkiego, resztę bym raczej zaoszczędził na przyszłość, aby godnie żyć. Nie zrezygnowałbym jednak z pracy, jaką chcę wykonywać, czyli służby w policji, nadal bym pracował.

V: Co jest dla Ciebie ważne?
d: Ważne jest dla mnie zdrowie, rodzina i przyjaciele. Wszystkiego innego mogę w życiu nie mieć.

V: W jakim kraju chciałbyś zamieszkać?
d: Gdyby nie było tak wspaniałego kraju, jak Polska, chciałbym zamieszkać w Hiszpanii, uwielbiam ten kraj.

V: Znasz jakichś graczy z serwera w prawdziwym życiu?
d: W prawdziwym życiu nie spotykam się z nikim z serwera, nie było jeszcze na to okoliczności, ale tak, znam prywatnie kilku ludzi.

V: Co chciałbyś wiedzieć, kiedy zaczynałeś grać na serwerze?
d: Gdy zaczynałem grę na ProjectRPG, chciałem wiedzieć, gdzie pracować, gdy jeszcze nie byłem we frakcji. Niestety na początku mojej przygody na serwerze pracowałem wszędzie po trochu, nie potrafiąc się odnaleźć.

V: Niestety tutaj nasz wywiad dobiega końca, jeśli chcesz kogoś pozdrowić, teraz jest na to okazja.
d: Chciałbym pozdrowić wszystkich czytelników, graczy, administrację, ale przede wszystkim @Szender, @Nataliaaa, @VasteK, @Luzny_Cls, @Barson.bec, @wajt, @bencownik, @HankAnderson, @Wejperson, @Kulek@WhiteTiger*, @Nervous*, @berkvvv.TG, @Zebra, @Volenir, @Seniiiu_@AroN.@MyTimeIsNow* @LastoAkaRudy@TheDreamer.

XGwBbve.png

Dziękuje za przeczytanie wywiadu z Supporterem @Defol, mam nadzieję, że wywiad Wam się spodobał! Jeśli macie propozycje z kim mógłbym przeprowadzić wywiad w najbliższym czasie, możecie dać znać w komentarzach! Również, jeśli artykuł Wam się spodobał, to zachęcę do zostawienie reakcji pod postem, pisał dla Was Junior Reporter @Vajtekk.vnd. Na sam koniec zachęcę do wspierania akcji WOŚP z ProjectRPG poprzez naszą Redakcyjną e-skarbonkę! KLIK

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News:

uQ6XdQE.png4mrbOpo.pngimage.png.dc6d6d14a0ac3387847732e7059ae09e.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.