Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Supervisor Kapicki_12

worsaac

Rekomendowane odpowiedzi

X8YbFPs.png
image.png.10886cb07a17c020eadfacb3b8a83024.png

Drodzy czytelnicy, Z tej strony Pressman @worsaac, chciałbym serdecznie zaprosić Was do mojego już drugiego wywiadu. Tym razem wywiad został przeprowadzony z członkiem zarządu Redakcji Project News, czyli z Supervisor @Kapicki_12.  Miłego czytania!
vgC1HDp.png

W: @worsaac | K: @Kapicki_12

W:  Cześć, @Kapicki_12, z tej strony Pressman @worsaac z Redakcji Project News. Mam kilka pytań. Czy znajdziesz chwilę, aby mi na nie odpowiedzieć?
K: Witam, z tej strony Supervisor @Kapicki_12. Jako iż, mam chwilę wolnego czasu, chętnie udzielę odpowiedzi na Twoje pytania.

W: Świetnie! W takim razie opowiesz nam coś o sobie?
K:  Jasne, nie ma problemu. Mam na imię Kacper i na ten moment mam skończone 16 lat. Mieszkam w małej wsi położonej w województwie małopolskim. Aktualnie uczęszczam do drugiej klasy liceum na profil społeczno-językowy. Na co dzień, interesuje się historią, przede wszystkim 20 wieku, a w szczególności Drugą Wojną Światową. Poza tym interesuje się również psychologią. Fascynuje mnie zgłębianie tajemnic ludzkiego umysłu oraz zachowań. W przyszłości bardzo chciałbym zostać psychologiem i wspierać osoby w ciężkiej życiowej sytuacji. Sportu żadnego profesjonalnie nie uprawiam, ze względu na moje problemy ze zdrowiem. Natomiast gdy jest ładna pogoda, lubię pojeździć na rowerze oraz chodzić na długie spacery. W wolnym czasie lubię słuchać różnych podcastów bądź creepypast na YouTube.

W: Skąd wziął się twój nick? Jest on z czymś powiązany?
 K: Nick, którym obecnie się posługuję, istnieje od około 9 lat. Po raz pierwszy użyłem go w grze przeglądarkowej, o nazwie KoGaMa. Ze względu na sentyment, jaki wywołuje u mnie ta gra, używam tego nicku praktycznie wszędzie, i nic nie wskazuje na to, aby miało się to zmienić.

W: Jak wyglądała twoja droga do stania się członkiem zarządu Redakcji Project News?
 K: Jestem członkiem Redakcji Project News dokładnie od 8 czerwca 2023 r. Już wtedy wiedziałem, że doskonale odnajdę się w tym biznesie. Świadczyć o tym może artykuł, o frakcji SAFD, który napisałem zaledwie kilka dni po dołączeniu do biznesu. Na początku lipca zdałem wszystkie egzaminy z zadowalającym wynikiem. Po jakimś czasie dopadł mnie lekki kryzys, gdyż nie miałem żadnych planów albo większych pomysłów na Redakcję. Zacząłem zastanawiać się, nad odejściem, ze względu na brak weny na pisanie artykułów. Wszystko zmieniło się jednak 10 sierpnia, kiedy to Deputy Director @xanny, zaproponował mi posadę opiekuna akademii. Na początku moje odczucia były mieszane, ponieważ nie wiedziałem, czy poradzę sobie z tym zadaniem oraz, czy będę mógł przeznaczyć na to odpowiednią ilość czasu. Zaryzykowałem jednak i po chwili namysłu przyjąłem ofertę piastowania funkcji Academy Keeper. Po przeszkoleniu pierwszej akademii zrozumiałem, że podjąłem dobrą decyzję. Z każdą kolejną akademią nabierałem coraz większej wprawy i doświadczenia. Po upływie 3 miesięcy zacząłem robić korekty artykułów oraz wyceniać prace naszych redaktorów. Nagle, 4 stycznia, nastąpił nieoczekiwany zwrot akcji. Zostałem oskarżony o plagiat jednego z artykułów. Byłem w szoku, gdy się o tym dowiedziałem, gdyż nie wiedziałem nawet, o plagiat jakiego artykułu, zostałem oskarżony. Bardzo obawiałem się, że zostanę wydalony z biznesu, na którym niesamowicie mi zależało i stracę całkowicie budowane miesiącami zaufanie zarządu. Przerażony tymi oskarżeniami, stawiłem się na umówione spotkanie z zarządem biznesu, tylko po to, aby usłyszeć, że panowie zrobili mi dowcip, a spotkanie miało dotyczyć mojego awansu do zarządu i wytłumaczenia mi wszystkich niezbędnych rzeczy. Niesamowicie mi ulżyło, gdy dowiedziałem się, że to wszystko to tylko żart i nie stracę posady w ukochanej redakcji. Tak więc od 5 stycznia oficjalnie jestem w zarządzie i jestem z tego faktu bardzo zadowolony.

W: Na czym polegają twoje biznesowe obowiązki jako członek zarządu?
 K: Do moich obowiązków jako członka zarządu Redakcji Project News, należy przede wszystkim zarządzanie personelem redakcji. Jako zarząd musimy czasem podejmować trudne decyzje w sprawach, chociażby w takich jak rozstrzygnięcia sporów między pracownikami. Do moich codziennych obowiązków należą również takie rzeczy jak; pisanie ogłoszeń na forum, zatwierdzanie i sprawdzanie materiałów naszych redaktorów, wycenianiem artykułów, wypisywaniem wynagrodzeń oraz rozpatrywanie różnych wniosków graczy np. o powrót do biznesu. Natomiast, gdy do biznesu dostają się nowi redaktorzy, moje obowiązki są zupełnie inne. Wówczas należą do nich; przeprowadzanie spotkań, na których wdrażamy nowe osoby do biznesu, przeprowadzaniem egzaminów oraz niesienie pomocy i odpowiedzi na wszelakie pytania w razie wątpliwości.
Cóż, wymieniłem chyba wszystkie moje obowiązki.

W: Na ten moment można zauważyć, że osiągnąłeś bardzo dużo. Planujesz pozostać przy swoich osiągnięciach, czy będziesz dążył do tego, aby wspiąć się jak najwyżej?
 K: Osobiście nie uważam, żeby było to jakoś bardzo dużo. Jedyne, z czego do tej pory jestem dumny to objęcie zarządowego stanowiska w redakcji oraz mojego pojazdu, jakim jest sultan. Przed sobą mam jeszcze bardzo dużo celów, które chciałbym osiągnąć na serwerze. Chociażby awansować we frakcji SATC, ponieważ moja aktywność w tej frakcji nie była zbyt wysoka. Dostałem się tam w lipcu 2023 r. I do tej pory udało mi się awansować jedynie 2 rangi, co niektórym udaje się osiągnąć w dwa tygodnie. Wszystko przez to, że wolałem skupić się na redakcji i jak najlepiej wykonywać swoje zadania. Natomiast nie zależało mi tak bardzo na frakcji, jak na biznesie dlatego też wyrabiałem jedynie normę. Chciałbym również otrzymać szanse jako SupporterAdministracji ProjectRPG. Jednak to dość odległe marzenie i napisaniem podania zajmę się, gdy mój czas gry na serwerze nieco się zwiększy. Chciałbym również kupić kolejny pojazd, jakim jest Feltzer. Moim zdaniem ten samochód jest rewelacyjny i niesamowicie mi się podoba. Jego kupnem zajmę się, gdy uda mi się skończyć tuningować sultana. Także jak widać, uważam, że to, co mam do tej pory to jedynie niewielki procent spośród wszystkich celów, które wyznaczyłem sobie na serwerze.

W: Gdyby nie Redakcja, to do jakiego biznesu byś poszedł i dlaczego?
 K: Gdyby nie Redakcja, prawdopodobnie wstąpiłbym do szeregów Project FM, ponieważ uważam, że jestem na tyle charyzmatyczną osobą, aby przyciągnąć uwagę wielu graczy.

W: Jesteś Doświadczonym kierowcą we frakcji SATC. Opowiesz nam, jak wyglądały Twoje początki jako taksówkarza?
 K: Zgadza się, jestem doświadczonym kierowcą we frakcji SATC i tak jak wspomniałem wyżej, jest to bardzo niska ranga, biorąc pod uwagę mój 6-miesięczny pobyt we frakcji. Jednak ta sytuacja w najbliższej przyszłości, ulegnie zmianie, gdyż zamierzam poświęcić na frakcję więcej czasu i planuje częściej awansować. Moje początki we frakcji wspominam bardzo dobrze, ponieważ szybko wdrążyłem się w ten zawód. Nie miałem też większych problemów podczas egzaminu, gdyż udzieliłem 100% poprawnych odpowiedzi. Dalej było już tylko lepiej. We frakcji poznałem bardzo miłe osoby, z którymi często rozmawiam na Discordzie. Wpływ na wybór tej frakcji przeze mnie miał przede wszystkim fakt, że lubię jeździć samochodem po San Andreas. Nie mam również problemu z jeżdżeniem kilkanaście razy dziennie w te same miejsca. Zresztą, dołączając do SATC, musiałem się z tym liczyć. Miał na to wpływ również fakt, że przed dołączeniem do frakcji dorabiałem jako UBER, więc SATC stanowiło dla mnie dobrą alternatywę i gwarantowała stały zarobek za wykonaną prace. Nie lubię także odgrywać akcji Role Play, która jest wszechobecna w pozostałych frakcjach na serwerze. Zatem, podsumowując, SATC jest dla mnie idealną frakcją i mogę ją śmiało polecić wszystkim czytelnikom.

W: Ile wynosi twój aktualny majątek na serwerze?
 K: Mój majątek na ten moment, wyceniam na 800,000$. Nie jest to jakoś szczególnie dużo, jednak w zupełności mi to wystarczy. Poza tym majątek nie jest dla mnie najważniejszy i nigdy nie interesował mnie handel pojazdami na giełdzie. Mam plan, aby wszystkie swoje auta, tuningować od kompletnego zera i zmieniać je w coś pięknego niż kupować zrobione już auta na giełdzie.

W: Posiadasz jakąś kolekcję pojazdów? Jeśli tak, to co się w niej znajduje?
 K: Ciężko mi tutaj mówić o kolekcji, gdyż posiadam tylko jeden pojazd. Jest nim Sultan kombi. Od początku mojej przygody na serwerze, chciałem posiadać ten pojazd, gdyż przyciągała mnie do niego przede wszystkim bardzo wysoka prędkość maksymalna, zwinność oraz przepiękny wygląd. Zaletą był również fakt, iż jest to najszybszy pięciodrzwiowy pojazd na tym serwerze. Te wszystkie cechy sprawiły, że gdy tylko zarobiłem odpowiednią kwotę, od razu pojechałem go kupić. Od tamtej pory stopniowo go tuninguje, co jakiś czas montując nowe części. Uważam, że był to bardzo dobry zakup, którego nie żałuje, a Sultana planuje sobie zostawić i nie mam zamiaru go sprzedawać.

W: Jak myślisz, jakie masz relacje z innymi graczami?
 K: Uważam, że relacje z innym mam na przyzwoitym poziomie. Wiadomo, ciężko jest to jednoznacznie sprawdzić, jednak wydaje mi się, że moje relacje są bardzo pozytywne. Podczas służby w SATC jadąc z klientami, jestem zawsze kulturalny i staram się umilić im czas podróży rozmową na różne tematy. W stosunku do innych graczy, staram się być zawsze uprzejmy i jak na razie, dobrze mi to wychodzi. Nigdy nie robię nikomu na złość, nie utrudniam im rozgrywki oraz nie uprzykrzam im życia. Staram się raczej pomagać osobom w jakiś sposób, np. poprzez wskazanie drogi, odwrócenie pojazdu po dachowaniu, zakup zestawu naprawczego itp. Jednak zdecydowanie najlepszą relację mam z pracownikami Redakcji Project News i jest to środowisko, w którym to czuję się najlepiej.

W: Dlaczego ProjectRPG? Co przyciągnęło cię do tego serwera?
 K: Serwer ProjectRPG polecił mi mój kolega i początkowo graliśmy na nim razem. Jednak przez pewną sytuację i sposób, w jaki mnie traktował, zerwałem z nim jakiekolwiek relacje i każdy z nas poszedł w swoją stronę. Z czasem zacząłem nabierać doświadczenia na serwerze, a z dnia na dzień moja sytuacja na nim, stawała się coraz lepsza. Całą wiedzę i doświadczenie na serwerze nabrałem dzięki ogromnej pomocy i wsparciu ze strony moich znajomych. Panowie, Dziękuję Wam na za to z całego serca. Dość dużą motywacje przyniosły mi również publikowane przeze mnie codzienne statuty, które podsumowywałem mój dzień na serwerze. Dzieliłem się w nich również swoimi przemyśleniami i refleksjami na temat różnych serwerowych spraw. To również dzięki moim statutom, dowiedziałem się sporo faktów o ProjectRPG. Tak naprawdę dzięki temu, pokochałem ten serwer i ta sytuacja nie uległa zmianie.

W: Jak wygląda twoja serwerowa lista kar?
 K: Obecnie na mojej liście kar serwerowych nie znajduje się ani jedna kara i mam nadzieję, że nigdy nie ulegnie ona zmianie.

W:  Chciałbyś w przyszłości założyć własną organizację? Jaką by nosiła ona nazwę?
 K: Nie chciałbym zakładać własnej organizacji, ponieważ zwyczajnie nie umiałbym nad wszystkim zapanować. Dużym ograniczeniem jest także brak czasu na zajmowanie się organizacją.

W: W swojej karierze na serwerze miałeś jakieś wzloty i upadki? Jeśli tak, to jakie i jak wyglądały?
 K: Nie licząc lekkiego braku weny do pisania artykułów, nie przypominam sobie takich sytuacji. Nie spędzam też jakoś bardzo dużo czasu na serwerze więc wciąż mam mnóstwo chęci i motywacji do grania.

W: Jak byłeś dzieckiem, kim i dlaczego chciałeś zostać?
 K: Hmm... Jako dziecko byłem raczej wesoły i ciekawy świata. Z opowieści rodziny dowiedziałem się także, że byłem bardzo łatwowierny. Zdarzały mi się też pewne "odklejki", na przykład pewnego dnia, gdy byliśmy w sklepie w kolejce do kasy, zobaczyłem przed nami starszą Panią i powiedziałem: "Mamo, ta Pani jest już trochę zmarła"... A miałem wtedy niecałe 5 lat. Jednak przede wszystkim byłem bardzo towarzyski. Bez żadnych problemów potrafiłem nawiązać kontakt z każdym dzieckiem i dobrze się bawić. Nie miałem również problemu z zagadywaniem do osób dorosłych. Jako dziecko najbardziej chciałem zostać kucharzem. Tłumaczyłem sobie wtedy, że dzięki temu miałbym nieograniczony dostęp do jedzenia i potrafiłbym przyrządzać każdą potrawę!

W: Masz jakieś plany na swoją przyszłość? Jeśli tak, to jakie?
K: Najpierw chciałbym skończyć szkołę średnią, a następnie udać się na studia psychologiczne. Jak wspomniałem wcześniej, bardzo interesuje mnie ta nauka, i chciałbym w przyszłości pracować jako psycholog lub terapeuta.

W: To już koniec pytań, chciałbyś przekazać coś naszym czytelnikom?
K: Mam jedną taką radę, a mianowicie nigdy się nie poddawajcie i wytrwale dążcie do realizacji swoich celów, Nawet jeśli na początku sytuacja wydaje się trudna i niezrozumiała. Ja wiem, że brzmi to dość banalnie, a wręcz populistycznie, ale tak naprawdę, to jest w życiu najważniejsze i konieczne do osiągania sukcesów, w każdej dziedzinie. Pamiętajcie o tym na każdym etapie swojego życia.

W: Chciałbyś kogoś pozdrowić?
K: Owszem. Pozdrawiam graczy @Kymku_, @WiktorqXX, @kubcioX. Moich ukochanych współpracowników w redakcji: @xanny, @Rafaal, @NEONEK, @Kanashimo., @Hugel.gg, @Leokadia oraz  @Vajtekk.vnd. Dodatkowo pragnę pozdrowić całą frakcje SATC i Ciebie @worsaac.

Dziękuje bardzo za pozdrowienia! Dziękuje również wszystkim czytelnikom za przeczytanie całego wywiadu. Wraz z @Kapicki_12 Życzymy Wam miłego dnia/wieczoru.
Do zobaczenia, w kolejnym wywiadzie!

XGwBbve.png
Szybkie Strzały!

W: Słuchaj @Kapicki_12, przygotowałem dla ciebie parę szybkich pytań. chciałbyś mi na nie odpowiedzieć jednym słowem?
K: Jasne, czemu nie.
W: W takim razie zacznijmy

W: Ulubiona potrawa?
K: Pizza

W: Szczęśliwa liczba?
K: 3

W: Imię tej jedynej?
K: Maja

W: Najlepszy zawód na świecie?
K: Psycholog

W: Najlepszy pojazd na ProjectRPG?
K: Sultan

W: Piłka nożna czy Piłka ręczna?
K: Piłka nożna

W: Komputer czy konsola?
K: Komputer

W: YouTube czy Netflix?
K: YouTube

W: To tyle z szybkich strzałów!
XGwBbve.pngiZBhlZz.png

44095e0.gif

NFAS945.png

Dla Redakcji project News:
LBBAa0g.png4mrbOpo.pngimage.png.dc6d6d14a0ac3387847732e7059ae09e.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.