Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Mixsu

MikeY^

Rekomendowane odpowiedzi

Login: SebixNieMaKraba/MikeY
Nick oskarżonego: Mixsu
Powód skargi: Niesłuszne nadanie kary, pochopna ocena sytuacji, wprowadzenie Graczy w błąd.
Data zdarzenia: 11.01.2024
Dowody: Kara wyciszenia, Od: 11.01.2024, 21;28 Do: 16.01.2024 Powód: Prowokacje - Można spojrzeć zresztą w dział listy kar.

Opis sytuacji: Witam, hej cześć no i siemanko, w dniu dzisiejszym piszę tą skargę o 3 wyżej wymienione powody gdyż dnia dzisiejszego postanowiłem sobie czysto 4fun pozmieniać nicki czyt dla zabawy, najpierw był nick Mr.Krab a na późniejszym etapie zmieniłem go na nick SebixNieMaKraba.. No i tutaj też zaczyna się całe kino akcji z tego względu iż Pan SebixMaKraba najwidoczniej się musiał że tak to ujme popłakać z tego względu iż ktoś ma podobny nick ale niespełna taki sam.. Przyszedł do mnie wyżej oskarżony Administrator nakazując zmiane nicku tylko i wyłącznie po reporcie Pana Kraba.. Zapytałem więc dlaczego mam go zmienić skoro sam go wymyśliłem i nie łamie on podpunktu regulaminu? Nie uzyskałem odpowiedzi niestety aczkolwiek niespełna po 5/6 minutach otrzymałem kare wyciszenia na okres 5 dni za rzekome prowokacje tylko też posiadam tutaj pytanie, gdzie w moim Nicku były prowokacje? Na jakim etapie powyższego nicku były treści niestosowne lub/i obrażające tamtejszą osobę? No chyba nigdzie.. więc całkiem zastanawiający jest fakt tego wyciszenia.. w związku z wyczytaniem podpunktu regulaminu: "Nazwa konta użytkownika (dalej „nick”) nie powinna zawierać wulgaryzmów oraz powinna być zgodna z ogólnie przyjętymi zasadami moralnymi i etycznymi." oraz "Zabrania się używania nicków, które wizualnie przypominają nick używany przez innego gracza na serwerze. " natomiast, gdybym miał się już czepiać to musiałbym się z tym przyczepić do piszącego ten regulamin bo z podobnym nickiem jaki ja posiadam jest osób wiele ale nie robie dram bo chyba prostą sprawą jest to że ktoś sobie taki nick wymyślił, ba! nawet się ciesze że są moje podobizny na serwerze 😉  z tym że jest tam dodany tekst w którym nie ma że tak to ujme wizualizacji do tamtejszego nicku rec Sebixmakroba.. Pragnę zaznaczyć że nie piszę skargi za nadaną karę a za wyżej wymienione powody.. Bo karę 5 dni to ja sobie moge tak o odczekać zajmując się czym innym. No i przede wszystkim licze na konsekwetne spojrzenie na sprawę i należyte ukaranie osoby oskarżonej.

Cześć,

Kwestię zmianę nicku uważam za wyczerpaną, po prostu popełniłem błąd, prosząc Cię o jego zmianę. Od razu postanowiłem wziąć poprawkę na swoje czyny, konsultując sprawę z ARCON, po której zostałem poinformowany, że owy nick jest okej. Oczywiście od razu otrzymałeś odpowiedź z rezultatem rozmowy z RCON. Kwestie, czemu nie zrobiłem tego przed pozostawiam niewyjaśnioną, aczkolwiek nikt na tym nie ucierpiał.

Spoiler

2024-01-11 21:32:30 Mixsu SebixNieMaKraba Nick jest poprawny - mój błąd, aczkolwiek mute jak najbardziej zostało nałożone poprawne

Kwestia kary wyciszenia. Karę, którą otrzymałeś nie była za "Twój nick" jak to napisałeś, tylko za wiadomość na czacie globalnym, którą ni stąd, ni zowąd wkleiłeś oraz pozostawiłeś dopisek - Sebix się spłakał. Nie wiem co ta wiadomość miała na celu, skoro nagle wywołujesz jakiegoś gracza do tablicy. Jako, iż dosłownie dzisiaj skończyła Ci się 3-dniowa kara, za dokładnie to samo, została ona wyskalowana, tak, by może ta - odrobine dłuższa czegoś Cię nauczyła.

Spoiler

2024-01-11 21:28:26 SebixNieMaKraba (122) Mixsu: Cześć, serdecznie zapraszam do zmiany nicku - Sebix sie spłakał

Teraz, Mixsu napisał:

Cześć,

Kwestię zmianę nicku uważam za wyczerpaną, po prostu popełniłem błąd, prosząc Cię o jego zmianę. Od razu postanowiłem wziąć poprawkę na swoje czyny, konsultując sprawę z ARCON, po której zostałem poinformowany, że owy nick jest okej. Oczywiście od razu otrzymałeś odpowiedź z rezultatem konsultacji z RCON. Kwestie, czemu nie zrobiłem tego przed pozostawiam niewyjaśnioną, aczkolwiek nikt na tym nie ucierpiał.

Ukryj zawartość

2024-01-11 21:32:30 Mixsu SebixNieMaKraba Nick jest poprawny - mój błąd, aczkolwiek mute jak najbardziej zostało nałożone poprawne

Kwestia kary wyciszenia. Karę, którą otrzymałeś nie była za "Twój nick" jak to napisałeś, tylko za wiadomość na czacie globalnym, którą ni stąd, ni zowąd wkleiłeś oraz pozostawiłeś dopisek - Sebix się spłakał. Nie wiem ta wiadomość miała na celu, skoro nagle wywołujesz jakiegoś gracza do tablicy.

Pokaż ukrytą zawartość

2024-01-11 21:28:26 SebixNieMaKraba (122) Mixsu: Cześć, serdecznie zapraszam do zmiany nicku - Sebix sie spłakał

Owszem ktoś ucierpiał a mianowicie Ja, bo dodałeś mi kolejną karę do spisu kar które finalnie oddziałowywują na moją kartoteke.. Popełniłeś błąd za który powinieneś zostać ukarany bo przed konsultacją z ARCON ją nadałeś i pouczyłeś mnie o zmianie nicku gdzie nigdzie niczego nie łamałem..

Kwestia kary wyciszenia jest także urojona.. Nie sądzę że jedno słowo "Spłakał" podlega karze wyciszenia na okres 5 dni a raczej ostrzeżenia.. Ale nie mnie to oceniać bo jestem tylko "Graczem" a Ty masz swoją "Wyższość". Rozumiem gdybym się z ów Graczem wykłócał 5/10/15 minut a napisałem jedną wiadomość ba wręcz wkleiłem i dopisałem. Nadałeś niesłusznie kare i mam nadzieje że zostaniesz wynagrodzony wedle ARCON swoimi zasadami a kara zostanie mi zdjęta.

Teraz, SebixNieMaKraba napisał:

Owszem ktoś ucierpiał a mianowicie Ja, bo dodałeś mi kolejną karę do spisu kar które finalnie oddziałowywują na moją kartoteke.. Popełniłeś błąd za który powinieneś zostać ukarany bo przed konsultacją z ARCON ją nadałeś i pouczyłeś mnie o zmianie nicku gdzie nigdzie niczego nie łamałem..

Ucierpiałeś na tym, że upomniałem Cię odnośnie zmiany Twojego nicku? 

1 minutę temu, SebixNieMaKraba napisał:

Kwestia kary wyciszenia jest także urojona.. Nie sądzę że jedno słowo "Spłakał" podlega karze wyciszenia na okres 5 dni a raczej ostrzeżenia.. Ale nie mnie to oceniać bo jestem tylko "Graczem" a Ty masz swoją "Wyższość". Rozumiem gdybym się z ów Graczem wykłócał 5/10/15 minut a napisałem jedną wiadomość ba wręcz wkleiłem i dopisałem. Nadałeś niesłusznie kare i mam nadzieje że zostaniesz wynagrodzony wedle ARCON swoimi zasadami a kara zostanie mi zdjęta.

Nadal nie rozumiem, dlaczego wkleiłeś i zaczepiłeś gracza bez powodu, skoro ten do Ciebie nic nie pisał, zatem jak najbardziej można podpiąć to pod prowokacje.

Skoro wyciszenie na 3 dni, które podkreślam skończyło Ci się godzinę przed otrzymaniem kary ode mnie nie przyniosło oczekiwanego skutku, to otrzymałeś dłuższe, tak działa system skalowania, nie jest to moje widzi mi się.

3 minuty temu, Mixsu napisał:

Ucierpiałeś na tym, że upomniałem Cię odnośnie zmiany Twojego nicku? 

Nadal nie rozumiem, dlaczego wkleiłeś i zaczepiłeś gracza bez powodu, skoro ten do Ciebie nic nie pisał, zatem jak najbardziej można podpiąć to pod prowokacje.

Skoro wyciszenie na 3 dni, które podkreślam skończyło Ci się godzinę przed otrzymaniem kary ode mnie nie przyniosło oczekiwanego skutku, to otrzymałeś dłuższe, tak działa system skalowania, nie jest to moje widzi mi się.

Owszem ucierpiałem..

Dlaczego wkleiłem? bo mam do tego pełne prawo, nie ma w regulaminie podpunktu mówiącego że nie można wklejać swoich rzeczy a skoro miałem taką możliwość to to zrobiłem chyba logiczne.

Wiesz czemu ja sie dziwie twojej randze? Bo myślisz że jesteś nad wszystkimi, komuś się skończyła kara, wkleił 1 rzecz i nagle z dupy od ciebie dostaje kolejną kare wyciszenia więc wobec mojej skargi i tego co napisałem w odpowiedziach czekam na ukaranie ciebie wobec zaistniałych sytuacji. 

4 minuty temu, SebixNieMaKraba napisał:

Owszem ucierpiałem..

W takim razie, tak jak pisałem mój błąd - za który przepraszam 🙂

4 minuty temu, SebixNieMaKraba napisał:

Dlaczego wkleiłem? bo mam do tego pełne prawo, nie ma w regulaminie podpunktu mówiącego że nie można wklejać swoich rzeczy a skoro miałem taką możliwość to to zrobiłem chyba logiczne.

Nie, nie masz prawa do prowokowania graczy. Nigdy nie było na to przyzwolenia i nigdy nie będzie. 

5 minut temu, Mixsu napisał:

W takim razie, tak jak pisałem mój błąd - za który przepraszam 🙂

Nie, nie masz prawa do prowokowania graczy. Nigdy nie było na to przyzwolenia i nigdy nie będzie. 

Przeprosiny nie wystarczą, licze na ukaranie Ciebie.

Ale kto powiedział że mam prawo prowokować? Jedno wklejenie danej rzeczy to nie prowokacja to raz, bo w momencie kiedy wklejają jakieś bindy nt moderatorów czy saporterów to nie dostają kary wyciszenia za to Ty na poczet twojego kolegi już postanowiłeś wydupić najwyższą możliwą kare 😉 

Czytaj ze zrozumieniem co sie pisze.

Teraz, SebixNieMaKraba napisał:

Ale kto powiedział że mam prawo prowokować? Jedno wklejenie danej rzeczy to nie prowokacja to raz, bo w momencie kiedy wklejają jakieś bindy nt moderatorów czy saporterów to nie dostają kary wyciszenia za to Ty na poczet twojego kolegi już postanowiłeś wydupić najwyższą możliwą kare 😉 

Czytaj ze zrozumieniem co sie pisze.

Widzę, że dalej nie rozumiesz kwestii, że wyciszenia nie dostałeś za wrzucenie mojego log'a, tylko za to, co do niego dopisałeś. Jest to jawna prowokacja, którą ja za zadanie mam ukrócić.

Ode mnie wszystko.

42 minuty temu, Mixsu napisał:

Widzę, że dalej nie rozumiesz kwestii, że wyciszenia nie dostałeś za wrzucenie mojego log'a, tylko za to, co do niego dopisałeś. Jest to jawna prowokacja, którą ja za zadanie mam ukrócić.

Ode mnie wszystko.

Widze że nadal nie czaisz tego że twoje logi są publiczne z racji iż jesteś publiczna osobą która posiada publiczną range na publicznym serwerze Multi Theft Auto. Zresztą chłopaku napisałeś to na czacie lokalnym i nawet gdybym nie ja to wkleił to by ktoś inny.

Prowokacja? Nadal Ci chłopaku pisze że nadałeś mi kare wyciszenia za wklejenie twojego Loga z dopiskiem że sebix sie spłakał i podleciałeś z borutą po ./tt do mnie. A po kilku chwilach nadałeś mi kare wyciszenia za rzekome prowokacje.. Pijany jesteś czy czytać ze zrozumieniem nie potrafisz..?

Jawne to będzie twoje ostrzeżenie bo te kary które nadajesz są śmieszne.

Całość sprawy została dość jasno nakreślona. Jeśli chodzi o zmianę nicku to Administrator rzeczywiście pierwotnie popełnił błąd, jednakże nie widzę aby w sposób wiążacy (kara, warn, ban) podjął czynności administracyjne dążące do zmiany nicku. Dodatkowo po sytuacji Administrator wyraził skruchę i przeprosił. Nikt nie jest nieomylny i w tej sytuacji członek administracji wziął odpowiedzialność za swój czyn i umiał przyznać się do błędu. Nie widzę zatem podstawy do nadania jakiejkolwiek kary. Jeżeli chodzi o otrzymaną przez oskarżającego karę to została ona wyskalowana poprawnie. Natomiast całość akcji ze zmianami nicku i twoimi wiadomościami na czacie /g można odebrać jako jedną wielką prowokację. Przytoczona tutaj wiadomość jest jak najbardziej podstawą do nadania kary co Administrator zrobił i postąpił słusznie. Skargę uznaje się za odrzuconą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.