Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na .Nati

ovuvuevuevue

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MetiU360
Nick oskarżonego: .Nati
Powód skargi: Lekceważenie.
Data zdarzenia: 04.01.2024r.
Dowody: https://imgur.com/a/i5xHbSH
Opis sytuacji: Sprawa wygląda tak, że w czwartek (tj. 04.01.2024, godz. 23:00) otrzymałem od oskarżonej godzinnego mute za prowokacje, nie mam zamiaru teraz się wybielać, wiem doskonale, co zrobiłem. Po tym wydarzeniu jeden z moich kolegów napisał do Supporterki na wiadomość prywatną w celu uzyskania konkretnych informacji, bezcelowo, bo nie otrzymał wiadomości zwrotnej (rozumiem, że w tym momencie byłaś zajęta lub nie zauważyłaś, więc nie mam do tego problemu). Tego samego dnia o godz. 23:20 napisałem do .Nati na forum czy mogłaby mi dokładnie wyjaśnić tę sytuację. Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi, nie zostałem nawet odczytany. Widać rzucającą się w oczy czerwoną kropkę przy ikonce wiadomości, więc na pewno Supporterka to zauważyła. Nazajutrz stwierdziłem, że dodam .Nati na Discorda. Zaakceptowała mnie, więc od razu do niej napisałem z zapytaniem, czy mogłaby mi odpisać. Otrzymałem odpowiedź, że „jak znajdzie czas to odpisze”. Czekałem, czekałem i nic. W którymś momencie zauważyłem, że owa osoba wolała nabijać sobie reputacje, reagując oraz pisząc odpowiedzi na forum (widnieje to na profilu oskarżonej). Więc nie ma mowy o tym, że .Nati nie wchodziła na stronę od momentu, gdy do niej napisałem. Doskonale rozumiem, że każdy ma inne priorytety, swoje życie i że dla innych gra nie jest najważniejsza. Osobiście uważam, że tego typu sprawy nie powinny być chowane pod dywan, a załatwiane w pierwszej kolejności. Teraz parę słów ode mnie: Naprawdę, nic by się nie stało, jeśli poświeciłabyś mojej sprawie choć chwile. Jeżeli masz zamiar tłumaczyć się tym, że „uCzYsZ SiĘ RoLi sUpPoRtErA”, to w takim razie, po co podchodziłaś do rekrutacji? Ja sam nie widze się w tej roli, więc możesz wziąć przykład. Pozdrawiam wraz z rodzinką i mam nadzieję, że to ostatnia skarga od innych graczy na Ciebie i że tym razem mnie nie olejesz.

Witam,

Kara wedle mojej opinii została nałożona poprawnie - tyle dla administracji RCON.

Piszesz o tym, że nie odpisałam Ci na wiadomość dotyczącą kary, natomiast sam w skardze podkreślasz, że wiesz za co zostałeś ukarany, gdzie tu jakakolwiek spójność? Jednym z moich obowiązków jest wykonywanie reportów, więc jeśli nie odpisuje = jestem zajęta.

Przepraszam, jeśli czujesz się pokrzywdzony faktem, że nie odpisałam Ci na Twoje wiadomości, ale najwidoczniej nie uważałam, że są one konieczne w pierwszej kolejności mojej pracy. Podsumowując, Twoja kara trwała godzinę i tak jak sam napisałeś, wiesz za co została nadana.

28 minut temu, .Nati napisał:

Witam,

Kara wedle mojej opinii została nałożona poprawnie - tyle dla administracji RCON.

Piszesz o tym, że nie odpisałam Ci na wiadomość dotyczącą kary, natomiast sam w skardze podkreślasz, że wiesz za co zostałeś ukarany, gdzie tu jakakolwiek spójność? Jednym z moich obowiązków jest wykonywanie reportów, więc jeśli nie odpisuje = jestem zajęta.

Przepraszam, jeśli czujesz się pokrzywdzony faktem, że nie odpisałam Ci na Twoje wiadomości, ale najwidoczniej nie uważałam, że są one konieczne w pierwszej kolejności mojej pracy. Podsumowując, Twoja kara trwała godzinę i tak jak sam napisałeś, wiesz za co została nadana.

Dobrze wiem, za co zostałem ukarany, ale zależy mi na tym, aby gracz, który wysłał Ci reporta, również otrzymał ostrzeżenie, bądź mute. Ów gracz, chociażby sam mnie sprowokował, nie wspominając o tym, że staranował innego gracza w Infernusie, który obserwował całe wydarzenie. Mam dwóch świadków, którzy chętnie potwierdzą moją wersję wydarzeń. Wspominasz, że „jeśli nie odpisujesz = jesteś zajęta”, ale czym? Nabijaniem reputacji na forum? Gdzie tu jakakolwiek spójność? Przypominam, że są dwie strony medalu.

Od zgłaszania graczy jest komenda /report, nie wiadomości prywatne.

Tak samo, bez dowodów - nie nadam kary bo ktoś tak chce.

Administracja RCON widzi moje zaangażowanie w prace na serwerze. Widać liczbę zgłoszeń jakie wykonuje, jest ich sporo - tym jestem zajęta, a to co robię na forum to tylko moja prywatna sprawa. Nie pracuje 24/7. W dodatku skoro piszesz, że chciałeś poinformować mnie o tym, że inny gracz uprzykrza Ci grę, to trzeba było napisać to od razu. My w administracji nie reagujemy na wiadomości "odpisz", "pomożesz". Z resztą nawet jeśli, to napisałeś o tym, że chciałeś wyjaśnić karę, a powód kary wyświetlił Ci się na ekranie, więc teraz nagle chodzi o sytuację, że nie wykonałam czegoś co nie było zgłoszone nawet w reporcie?

47 minut temu, .Nati napisał:

Od zgłaszania graczy jest komenda /report, nie wiadomości prywatne.

Tak samo, bez dowodów - nie nadam kary bo ktoś tak chce.

Administracja RCON widzi moje zaangażowanie w prace na serwerze. Widać liczbę zgłoszeń jakie wykonuje, jest ich sporo - tym jestem zajęta, a to co robię na forum to tylko moja prywatna sprawa. Nie pracuje 24/7. W dodatku skoro piszesz, że chciałeś poinformować mnie o tym, że inny gracz uprzykrza Ci grę, to trzeba było napisać to od razu. My w administracji nie reagujemy na wiadomości "odpisz", "pomożesz". Z resztą nawet jeśli, to napisałeś o tym, że chciałeś wyjaśnić karę, a powód kary wyświetlił Ci się na ekranie, więc teraz nagle chodzi o sytuację, że nie wykonałam czegoś co nie było zgłoszone nawet w reporcie?

Napisałaś „widać liczbę zgłoszeń, jakie wykonuje, jest ich sporo” - w pracy Supportera ważna jest ilość, ale przede wszystkim jakość. Mogłaś to przeanalizować i wziąć pod lupę nie tylko mnie, ale też osobę, która wysłała Ci tego reporta i sprawdzić, czy jej też nie powinnaś ukarać. Również piszesz, że jeśli chciałem Cię poinformować, to mogłem napisać od razu i tak zrobiłem — po 20 minutach napisałem do Ciebie na forum, bo tam myślałem, że mi odpiszesz. Nie pisałem zbędnego reporta, bo nie miałem wystarczających dowodów. W administracji nie reagujecie na wiadomości „odpisz”, „pomożesz”, rozumiem, ale mój kolega i jednocześnie świadek, nie napisał do Ciebie z zapytaniem, czy mogłabyś mu odpisać, bądź pomóc. Napisał od razu tylko jedną wiadomość z całą treścią w celu wyjaśnień, na co nie dostał odpowiedzi.

Tak, jakość jest bardzo istotna, natomiast nie wiem co to ma do rzeczy? Otrzymałam zgłoszenie na Twoją osobę, które wykonałam - tyle. Od kary zawsze możesz apelować, a jeśli ktokolwiek uprzykrza Ci grę - /report <id/nick> <treść>. Nigdzie we wiadomościach nie napisałeś co zamierzałeś uzyskać pisząc do mnie w wiadomościach prywatnych - także ten wątek jest kompletnie niepotrzebny, a skoro nie odpisałam Twojemu koledze to znaczy, że byłam zajęta. Poniekąd również nie rozumiem sensu rozmawiania o karach z kimś, kto tej kary nie dostał.

a i co do sytuacji z przeanalizowaniem osoby zgłaszającej - nie było takowych podejrzeń - dlatego tego nie zrobiłam.

19 minut temu, .Nati napisał:

Tak, jakość jest bardzo istotna, natomiast nie wiem co to ma do rzeczy? Otrzymałam zgłoszenie na Twoją osobę, które wykonałam - tyle. Od kary zawsze możesz apelować, a jeśli ktokolwiek uprzykrza Ci grę - /report <id/nick> <treść>. Nigdzie we wiadomościach nie napisałeś co zamierzałeś uzyskać pisząc do mnie w wiadomościach prywatnych - także ten wątek jest kompletnie nie potrzebny, a skoro nie odpisałam Twojemu koledze to znaczy, że byłam zajęta. Poniekąd również nie rozumiem sensu rozmawiania o karach z kimś, kto tej kary nie dostał.

a i co do sytuacji z przeanalizowaniem osoby zgłaszającej - nie było takowych podejrzeń - dlatego tego nie zrobiłam.

Nie zamierzam składać apelacji za karę, którą odbyłem. I wiem jak pisać reporty, więc nie musisz mi tego tłumaczyć. Miłego wieczoru.

W dniu 6.01.2024 o 19:12, .Nati napisał:

to co robię na forum to tylko moja prywatna sprawa

Niestety nie, to co robisz na forum to nie jest w pełni Twoja prywatna sprawa. Możesz tak napisać o discordzie, ale nie o forum serwera na którym masz rangę.

Tak samo jeżeli gracz napisał za co dokładnie otrzymał karę, to wypada mu udostępnić logi i kontekst sytuacji. Sam powód kary nie zawsze jest w pełni dokładny, bo ma być tylko nakierowujący i opisujący wykroczenie. 

Z racji tego, że supporterka jest świeża na randze to nie wyciągnę konsekwencji.

Proszę jednak pamiętać, że administracja jest dla graczy i reporty to nie jest największy priorytet, priorytetem są po prostu gracze i pomoc im. Również wtedy, kiedy zadają pytanie poza reportem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.