Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na .Nati

nikolaus

Rekomendowane odpowiedzi

Login: nikolaus
Nick oskarżonego: .Nati
Powód skargi: Bezsensowne nadanie prawka + naduzywanie uprawnień administratora na graczu.
Data zdarzenia: 20:54
Dowody: https://imgur.com/a/91lZHx6
Opis sytuacji: Jade sobie z ziomkiem organizacji pojazdem Rancher Long poczym tepa sie do nas .Nati. Pyta sie za co dostałem ostatniego warna, gdzie jej wytłumaczyłem, że mój ostatni warn otrzymał mój kolega, lecz administrator sie pomylił i nadał mi warna, lecz ona nie słucha i myśli, że to był mój co pokazują logi. Co pokazuję, że administatorka mnie nie słucha? Otóż ten log kiedy spytalem sie dlaczego dostałem bana bez warna. (151) .Nati: posiadasz warna w ostatnim czasie. Przekazałem tej super supporterce, że administrator @KoDzosię pomylił nadając warna, ponieważ kierował wtedy mój kuzyn @Hjubi a ja siedziałem za nim co może potwierdzić to sam kodzo lub logi. Moja ostatnia kara była 6 miesięcy i nie chciałbym sobie psuć listy kar. Dodam jeszcze, że nadużywała ona komend na graczu @Kinok i powiedział a vc, dlaczego ona go przeteleportowała do siebie, a ona napisała ze wtrąca się w rozmowę, którą jego nie dotyczy. Na koniec przyznała się do błędu, lecz kary mi nie chce usunąć i napisała mi, żebym pisał apelke. Dowody przyznania się do winy to następujące logi: (151) .Nati: no cóż, jestem nowa (151) .Nati: nie ukrywam tego (151) .Nati: jestem świeża i się uczę

Liczę na szybkie rozpatrzenie sprawy i wnioskuję o ukaraniu takiej osoby.

Witam,

Na nagraniu widać jak gracz uszkodził pojazd pracy - dostał karę czasową.

Gracz oskarżający mnie, nie posiadał dowodu na to iż jego ostrzeżenie było nadane pomyłkowo. Biorąc pod uwagę, że wedle zasad administracyjnych, nie zaznaczamy ostrzeżeń jako pomyłkowe, więc nie miałam prawa mieć pewności co do pisanych przez gracza rzeczy.

Po prostu zadziałałam schematycznie. Sprawdziłam gracza i skoro posiadał już ostrzeżenie, nadałam karę.

Przez całą tę sytuację gracze rozmawiali ze mną na VC, dlatego w tym przypadku wszystko co nie ukazane na dowodzie, mogą zmanipulować przeciwko mnie.

Tak, jestem nowa, ale nie zmienia to faktu, że wiem jak działać posiadając komendy administracyjne. Karę uważam nadałam słusznie, a gracz został poinformowany, że może odnieść się co do tej sytuacji w apelacji. Czy to zrobił? Nie, lepszym wyjściem było napisanie skargi na moją osobę i nie ukazanie na materiale ścieżki dźwiękowej, która ukazałaby masę prowokacji z ich strony.

Nie dałam się sprowokować, odpisywałam kulturalnie, pokryłam szkody zepsucie pojazdu oraz wytłumaczyłam graczowi, że od kary może apelować na forum w dziale apelacji od kar.

8 minut temu, .Nati napisał:

Witam,

Na nagraniu widać jak gracz uszkodził pojazd pracy - dostał karę czasową.

Gracz oskarżający mnie, nie posiadał dowodu na to iż jego ostrzeżenie było nadane pomyłkowo. Biorąc pod uwagę, że wedle zasad administracyjnych, nie zaznaczamy ostrzeżeń jako pomyłkowe, więc nie miałam prawa mieć pewności co do pisanych przez gracza rzeczy.

Po prostu zadziałałam schematycznie. Sprawdziłam gracza i skoro posiadał już ostrzeżenie, nadałam karę.

Przez całą tę sytuację gracze rozmawiali ze mną na VC, dlatego w tym przypadku wszystko co nie ukazane na dowodzie, mogą zmanipulować przeciwko mnie.

Tak, jestem nowa, ale nie zmienia to faktu, że wiem jak działać posiadając komendy administracyjne. Karę uważam nadałam słusznie, a gracz został poinformowany, że może odnieść się co do tej sytuacji w apelacji. Czy to zrobił? Nie, lepszym wyjściem było napisanie skargi na moją osobę i nie ukazanie na materiale ścieżki dźwiękowej, która ukazałaby masę prowokacji z ich strony.

Nie dałam się sprowokować, odpisywałam kulturalnie, pokryłam szkody zepsucie pojazdu oraz wytłumaczyłam graczowi, że od kary może apelować na forum w dziale apelacji od kar.

Masę prowokacji? Nieźle, poprostu Kinok ci powiedzial zebys nie karała mnie i zebys se juz poszla a ty dalej siedzisz, natomiast z dowodami omyłkowego warna napisałem ci odrazu jak mi napisałaś o tym jakiego mam ostatniego warna. Napisałem ze administrator się pomylił i wszystko jest ukazane w logach również moze sie śmiało kodzo wypowiedzieć bo na pewno zna sytuację. Chciałbym się również spytać jak wyglądały nasze prowokacje nic o tym nie wiem.

W takim razie kto jest winny tej sytuacji? Ja czy inny administrator, który poprzez swoją pomyłkę sprawił, że otrzymałeś karę czasową?

Nadal podtrzymuje zdanie, że powinieneś napisać apelacje, w której odniósłbyś się do całej sytuacji.

1 minutę temu, .Nati napisał:

W takim razie kto jest winny tej sytuacji? Ja czy inny administrator, który poprzez swoją pomyłkę sprawił, że otrzymałeś karę czasową?

Nadal podtrzymuje zdanie, że powinieneś napisać apelacje, w której odniósłbyś się do całej sytuacji.

Winna jesteś ty razem z kodzo, ponieważ bo otrzymaniu warna odrazu napisalem do administratora i wyraził skruchę i napisal zebym przekazał koledze taką informację. Mając tak czystą kartę jaką posiadałem, lecz mi to zepsułaś powinienem otrzymać warna, ponieważ ostatnia kara była PONAD 6msc temu, a warn to nie pamietam nawet kiedy otrzymałem nie licząc tego ostatniego omyłkowego.

Teraz, .Nati napisał:

Nie jestem winna temu, że posiadasz omyłkowe ostrzeżenie. Zadziałam wedle zasad panujących w administracji. Odwalałeś aż doprowadziłeś do uderzenia w gracza, po którym napisałeś "xd", o czym my tutaj mówimy?

Dobrze jesteś nie winna a przed karą i po karze cie informowałem, że warn nadany omyłkowo. + chciałbym dodać ze w momencie tepania Kinoka auto wpadlo w poślizg i mi zapłaciła 50$ równiez w logach jest.

Jako administrator masz dostęp do logów i powinnaś to sprawdzić, jeśli cie o tym poinformowałem.

Skarga została napisana 44 minuty temu (obecna sytuacja), a apelacja aż 41 minut temu. Od razu po napłynięciu skargi zaczęłam odpowiadać, więc jakim cudem miałbym znaleźć się w dwóch miejscach na raz?

Naprawdę nie rozumiem intencji idących za tą skargą...

Dobrze wiecie jak się zachowywaliście i nie możesz mi napisać, że mnie nie prowokowaliście bądź "posiadasz czystą kartę" bo report, który na Ciebie napłynął nie był za nic. Dobrze wiesz co robiłeś na serwerze i nie oczekuj teraz ode mnie, że będę zmieniała swoją wersje wydarzeń specjalnie pod Ciebie.

Zakończmy tę dyskusję, bo jedyne co w niej istotne to to, że zostałeś ukarany za staranowanie pojazdu pracy.

Nie dokładajmy pracy Administracji RCON, nie widzę powodu dla którego miałabym się z Tobą tutaj wykłócać o sytuacje, które nawet nie są zawarte w materiale dowodowym.

Zostałeś ukarany za czyn, który jest widoczny na nagraniu. Jeśli popełniłam gdzieś błąd, czekam na odpowiedź ARCON aby móc go więcej nie popełnić.

3 minuty temu, .Nati napisał:

Nie dokładajmy pracy Administracji RCON, nie widzę powodu dla którego miałabym się z Tobą tutaj wykłócać o sytuacje, które nawet nie są zawarte w materiale dowodowym.

Zostałeś ukarany za czyn, który jest widoczny na nagraniu. Jeśli popełniłam gdzieś błąd, czekam na odpowiedź ARCON aby móc go więcej nie popełnić.

Prace to ty im dokładasz, popełniając taki błąd, kiedy cię o tym informowałem. Również chciałbym dodać i poprosić, żebyś nie wprowadzała administracji RCON, o twoich wymyślonych "prowokacjach", których nie było. Zamiast po prostu przeprosić kontynuujesz rozmowę dokładając na mnie brudy, które nie miały miejsca. Dzięki tobie tracę moją "czystą kartę" i zmniejszam przez twoja winę sobie szansę w rekrutacjach na biznesy/frakcję. Po prostu przyznaj się do winy i nie kontynuujmy rozmowy bo dobrze wiesz, że zawiniłaś a administrator Kodzo pomylił się i pisaliśmy razem o tym co pokazują logi. Nie mam zamiaru więcej z tobą kontynuować tej śmiesznej oraz wymyślonej przez twoją stronę rozmowy, także czekam na odpowiedź administracji RCON.

Z rzeczy, którą chciałabym jeszcze dodać, to wszystkie MOJE logi wypisane przez oskarżającego są wyjęte z kontekstu. Odpisywałam na nie po tym co usłyszałam na VC - dlatego manipulowanie nimi jest bardzo łatwe.

"no cóż, jestem nowa" odpowiada na VC "Widać, że nowa" - niestety nikt z nas nie posiada nagrania tej sytuacji, a ja po prostu nie chce aby moje słowa zostały źle odebrane.

Po takim dlugim czasie nie posiadam nagrania, lecz do czego tu nagranie potrzebne jak na imgurze jasno jest pokazane co robil/a support  i se wymyśliła jakies prowokacje które nie miały miejsca.

Jedynie to moge opisać tutaj czy tam w wiadomości prywatnej przebieg sytuacji w miare pamiętam co i jak było również był ze mną @Kinok na którym naduzyto praw administratora oraz  jest świadkiem sytuacji.

Nie dość, że zmyśliła sobie jakies prowokacje, których nawet nie było to próbowała wytepać mi kolege łamiąc przy tym regulamin bo powodu nie miała i dostałem prawko, że mi sweeper pod koła wjechał kiedy chciałem go wyprzedzić, a nie byłem karany od bardzo długiego czasu to dostałem odrazu prawko 1d  bez zadnego ostrzezenia a ostatnie ostrzezenie otrzymalem od kodzo omyłkowo, ponieważ wtedy kierował mój kuzyn hjubi a ja dostałem. Kodzo potwierdził swoją pomyłkę reakcją pod skargą. Ode mnie to tyle i mam nadzieje ze ta osoba zostanie ukarana lub wyrzucona z administracji

Analizując całą dość zawiłą sytuację opisaną w skardze dochodzę do następujących konkluzji:

- Kara została nadana prawidlowo. Prowadzący pojazd złamał kilka podpunktów Kodeksu Ruchu Drogowego (np. §1.8 Kierowca wykonujący manewry na drodze takie jak: omijanie, wymijanie, wyprzedzanie, zawracanie, cofanie ma obowiązek zachować szczególną ostrożność podczas wykonywania manewru. §1.8.1 Zabrania się wykonywania wyżej wymienionych manewrów w miejscach takich jak: na skrzyżowaniach, na wzniesieniach, na zakrętach, na mostach, w tunelach oraz na wiaduktach. §1.2 Kierowca pojazdu zobowiązany jest do dbania o bezpieczeństwo swoje, jak i innych uczestników ruchu na drogach San Andreas.§1.3 Uczestnik ruchu drogowego zobowiązany jest do przestrzegania ograniczeń prędkości: W terenie zabudowanym - 80km/h.), przez co bazując na podstawie Regulaminu Serwera ( 1.16.1.2.2. Administracja serwera może stosować kary serwerowe w przypadkach łamania kodeksu.) kara została nadana prawidłowo. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to była długość tej kary, ja zastosowałbym troszkę niższą skalę i dał karę krótszą, jednak rozumiem taką długość kary patrząc na całokształt listy kar danego gracza. Jeżeli zaś chodzi o możliwość skalowania od źle nadanego warna to nie jest to wina Supporterki - ona opiera się na tym co widzi w historii kar i ma do tego pełne prawo. 

- Jeżeli zaś chodzi o sprawę dot. nadużycia uprawnień to również nie zaobserwowałem tego w toku tej skargi. W momencie kiedy Supporterka teleportowała do siebie gracza siedzącego na miejscu pasażera, doprowadziło to do uszkodzenia pojazdu. Jednak Supporterka pokryła poniesione szkody. Jedyne czego nie rozumiem to próby teleportowania gracza z auta bo w jakiś sposób utrudnia komunikację z graczem na którego przyjęła reporta. Supporterkę ostrzegam aby nie stosowała tego typu praktyk. 

- Analizując logi Supporterki nie widzę w nich nic niepoprawnego, brak ścieżki audio na przedstawionym dowodzie powoduje niejednoznaczne odebranie całej sytuacji i zmniejsza wiarygodność takiego dowodu. Supporterka jest rzeczywiście nową osobą w administracji i na początku stycznia miała naprawdę krótki staż w naszych szeregach. 

Podsumowując nie widzę w całej skardze winy Supporterki i uważam że wykonała swoje zadania prawidłowo. Skargę uznaje się za odrzuconą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.