Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na berkvvv.TG

KlakierSzary

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MaciekProDrifter
Nick oskarżonego: berkvvv.TG
Powód skargi: Brak subiektywnego rozpatrywania reportów, prowokacje, brak reakcji na czyny dziejące się koło niej, brak umiejętności rozpatrywania dowodów, rozdawanie randomowych warnów oraz niegodne reprezentowanie administracji.
Data zdarzenia: Sytuacji jest wiele, zaczynając od dnia 29-30.12.2023r po przez 01.01.2024r kończąc na 02.01.2024r
Dowody są ułożone datami.

Dzień 1 samowolki administracyjnej:
https://imgur.com/a/jhxk7XK

https://imgur.com/a/E2FQKdG
Dzień 2 samowolki administracyjnej:
https://imgur.com/a/SFnYvJ0
https://imgur.com/a/YoT0kQo
https://imgur.com/a/9cubu5j

Opis sytuacji:

Dnia 29-30.12.2023r podczas gdy moja partnerka robiła event fabularny wydarzyła się sytuacja gdzie wiele pojazdów utknęło na zjeździe rowerowym, stali tak dobrą chwilę, w pewnym momencie gracz stojący za nią przejechał jej po aucie uszkadzając przy tym wiele części wizualnych jak i mechanicznych.
Po napisaniu reporta trzeba było chwilę odczekać, jest to dość zrozumiałe przy 850 graczach, końcowo reporta przyjęła oskarżona, po chwili rozmowy z partnerką uznała sytuacje za nic, co potwierdzają jej słowa które można wyszukać w logach konwersacji między graczem Sarciaq a suporterką berkv.
Przykładowe odpowiedzi suporterki:
"Mogłaś zjechać na bok"
"Mogłaś jechać do przodu, blokujecie tylko ruch"

i najzabawniejsza odpowiedź której do tej pory nie jestem w stanie zrozumieć
"GRACZ SIĘ PO PROSTU ZDENERWOWAŁ"
Czy nerwy ludzi zezwalają na taran? jak widać dla supporterki berkv jak najbardziej.

Kolejna sytuacja z dnia 29-30.2023r 
Chwilę po incydencie na mc ten sam gracz który postanowił zrobić sobie rajd po autach zaklinowanych na drodze rowerowej staranował innego gracza, mianowicie gracza o nicku Patik00.
Gracz Patik00 napisał wtedy raporta, którego jak można się domyślić wzięła oskarżona, po podesłaniu jej dowodów uznała że gracz jest niewinny, dlaczego?
Odpowiedzi supporterki:
"Przecież nie widać szkód"
"Nie uszkodził Ci nic vizualnie"
"skoro nie uszkodził to nie było kolizji"
A najzabawniejszym faktem w jej odpowiedzi jest to, że gracz Patik00 jechał buffalo, buffalo które ma bodykit o nazwie "Challenger"
Co w tym jest zabawnego? Otóż to, że dany bodykit ma niezniszczalny vizualnie przód, czy to powoduje że części pojazdu się nie niszczą? Nie
Czy gracz odzyskał pieniądze za taran? Nie

Końcowo gracz winny spowodowania dwóch kolizji, gracz który wyrządził szkody na 2 pojazdach nie poniósł żadnych konsekwencji ze strony supporterki berkv.
Wystarczyło dać te same dowody dla moderatora Dreamera i gracz w ciągu 3 minut został ukarany zawieszeniem prawa do dalszej jazdy pojazdami lądowymi.

Sytuacja z dnia 01.01.2024r
W oczekiwaniu na gracza ustałem pojazdem pod urzędem ls, gracz wjechał we mnie rozpędzonym premierem bez opon, co prawda nie było widać uszkodzeń wizualnych, lecz tak owe i tak wystąpiły, po próbie skontaktowania się z graczem, nie uzyskałem żadnej odpowiedzi ani zwrotu gotówki, postanowiłem napisać reporta.
Reporta przyjęła oskarżona, poproszona o zostawienie reporta gdyż nie uważam aby oceniała ona sytuacje zgodnie z regulaminem serwera, napisała mi ona cytuję:
https://imgur.com/hJiRt0o

"TO NIE JEST KONCERT ŻYCZEŃ"
całą rozmowę umieszczam poniżej:
[2024-01-01 22:20:28] [Output] : ✔ Supporter berkvvv.TG przyjął twoje zgłoszenie!
[2024-01-01 22:20:37] [Output] : << [102] berkvvv.TG: dowĂłd masz?
[2024-01-01 22:20:47] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: chce innego supa, zostaw moje zgloszenie, dzieki
[2024-01-01 22:21:06] [Output] : << [102] berkvvv.TG: to nie jest koncert życzeń
[2024-01-01 22:21:23] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: jestes nieudolna i nie mam zamiaru z toba wspolpracowac, zamknij repsa i nie tykaj
[2024-01-01 22:21:25] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: dzieki
[2024-01-01 22:21:58] [Output] : << [102] berkvvv.TG: XD
[2024-01-01 22:22:15] [Output] : << [102] berkvvv.TG: zabawne
[2024-01-01 22:22:24] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: no XD to jest fakt ze ty range masz, widzialem juz 2 przyklady dla ktorych nie powinnas nim
[2024-01-01 22:22:26] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: byc
[2024-01-01 22:22:31] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: zamknij tego repsa i nie pisz do mnie
[2024-01-01 22:22:48] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: popisalas sie juz podczas eventu umiejetnosciami

Gdy napisałem jej aby do mnie nie pisała chyba coś w niej pękło, co widać po dalszej próbie komunikacji i bezsensownym pisaniu do mnie na pw za co została zreportowana

[2024-01-01 22:23:41] [Output] : << [102] berkvvv.TG: ojej, strasznie mi przykro, ĹĽe mnie za takÄ… uwaĹĽasz
[2024-01-01 22:23:52] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: przestan do mnie pisac atencjuszko
[2024-01-01 22:23:55] [Output] : >> [102] berkvvv.TG: ile mozna
[2024-01-01 22:24:26] [Output] : << [102] berkvvv.TG: ale to Ty pierwszy napisaĹ‚eĹ› 😉
[2024-01-01 22:24:42] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza berkvvv.TG zostało wysłane!

Dopiero po reporcie na supporterkę, zaprzestała do mnie wypisywać.

Sytuacje z dnia 02.01.2024r

Podczas wypełniania swojej służby na taxi, podjechał na respa mój znajomy wraz z mą partnerką, od razu gdy podjechali zostali zaatakowani przez supporterkę w następujący sposób:
[2024-01-02 13:33:13] [Output] : (18) berkvvv.TG: wyjedĹş z uberzone

Na co jako taxówkarz zareagowałem w następujący sposób:
[2024-01-02 13:33:38] [Output] : (134) KlakierSzary: jak juz sie do niego czepiasz ze stoi na uber zonie
[2024-01-02 13:33:47] [Output] : (134) KlakierSzary: to do 2 tez mozesz bo jest nas wystarczajaco jako taxi
[2024-01-02 13:33:53] [Output] : (134) KlakierSzary: uberzy nie powinni wgl dzialac

Dalsza część rozmowy jak i zachowanie supporterki:
[2024-01-02 13:33:48] [Output] : Gracz Patik00 otrzymał ostrzeżenie od berkvvv.TG, powód: wyjedź z uberzone, jeśli nie uberujesz
[2024-01-02 13:33:58] [Output] : (31) Patik00: kto powiedział że nie uberuje?
[2024-01-02 13:34:07] [Output] : (31) Patik00: mam osobe w środku
[2024-01-02 13:34:09] [Output] : (31) Patik00: na afk
[2024-01-02 13:34:13] [Output] : (31) Patik00: czekam aĹĽ wrĂłci 
[2024-01-02 13:34:17] [Output] : (31) Patik00: ĹĽeby jÄ… poĹĽegnac

[2024-01-02 13:34:18] [Output] : (18) berkvvv.TG: skoro jest ktoś u ciebie w pojeździe to nie masz jak zabrać

nawet użyła wobec gracza groźby: [2024-01-02 13:34:34] [Output] : (18) berkvvv.TG: takĹĽe nie bÄ™dÄ™ drugi raz powtarzać

W tym samym momencie na taxi zone wjechał gracz na co żartobliwie do innych taxówkarzy napisałem:
[2024-01-02 13:34:44] [Output] : (134) KlakierSzary: uwaga grozny jamnik

Za co oczywiście dostałem warna, gdyż supporterka ma dość spore ego i stwierdziła że piszę o niej...

[2024-01-02 13:35:00] [Output] : Otrzymałeś ostrzeżenie!
[2024-01-02 13:35:00] [Output] : Powód: przestań prowokować
[2024-01-02 13:35:00] [Output] : Nadane przez: berkvvv.TG

[2024-01-02 13:35:08] [Output] : (134) KlakierSzary: jakie prowokacje?
[2024-01-02 13:35:11] [Output] : (134) KlakierSzary: kto do ciebie p[isze

Zapytałem więc oskarżonej kogo tak bardzo prowokowałem
[2024-01-02 13:35:54] [Output] : >> [18] berkvvv.TG: kogo prowokowalem
[2024-01-02 13:36:47] [Output] : >> [18] berkvvv.TG: sama nie wiesz?

Na co już niestety nie dostałem odpowiedzi gdyż była zbyt zajęta staniem na respie i nic nie robieniem gdy na jej oczach wyzywano i taranowano graczy :vvvv

Na co opis przedstawiam niżej:
Gracz Patik00 wezwał do pojazdu marki Sultan lawetę, po przyjeździe ocenił wygląd sultana na "aż mi się rzygać chce"
Co nie spodobało się dla randomowej osoby (nie właściciela pojazdu) i zaczęła obrażać gracza na voice, oczywiście sytuacja działa się na oczach supporterki, która nie zareagowała do samego końca.

Proszę o sprawdzenie wszelakich logów z rozmów pomiędzy graczami:
Sarciaq -> Berkv
Patik -> Berkv
Moimi -> Berkv

A może i nie tylko, może więcej graczy zostało ukaranych przez niesprawiedliwy system oceniania oraz brak poprawnej oceny sytuacji przez gracza Berkv

Jak mogę zaproponować rozwiązanie, to oczekuję że supporterka pokryje szkody za które nie odpowiedział gracz stratuma, oraz narażenie naszego dobrego imienia na stratę w wysokości 5 Tysięcy w serwerowej walucie.
Usunięcie bądź zawieszenie supporterki w jej działaniach które działają na szkodę graczy i serwera.

Supporterka została poinformowana o skardze.

Witam oskarżającego, ARCON oraz graczy czytających skargę.

Zacznijmy od początku:

Nawiązując do sytuacji z dnia 28.12.2023, a nie jak w Twojej skardze 29-30.12.2023 jak widać na Twoim dostarczonym dowodzie pojazd nie przejechał po dachu pojazdu Twojej partnerki, co jest kłamstwem w Twojej skardze. Sam ruch na tej drodze był bardzo wzmożony przez event fabularny. Takie sytuacje są normalne, bardzo często występują i są ciężkie do rozpatrzenia. Ponadto Wasz pojazd również blokował przejazd tak jak pojazd gracza przed Wami.

Nawiązując do drugiej sytuacji z dnia 28.12.2023 próbowałam nawiązać kontakt z graczem Patik00, aby dostarczył mi informację o kosztach naprawy tak, abym mogła dać ostrzeżenie dla gracza o obowiązku zapłaty za naprawę. Gracz Patik00 sam stwierdził cyt. "za późno gdyż naprawiłem go wcześniej", więc sprawę uznałam za zamkniętą. Moim zdaniem gracz dopuszczający się tego tarana nie powinien zostać ukarany prawem jazdy, ponieważ jego historia kar nie była obszerna.

Nawiązując do sytuacji z dnia 01.01.2024 po przyjęciu reporta napisałam do Ciebie, czy posiadasz dowód, lecz Ty postanowiłeś odpisać w sposób niemiły i odpowiedzieć cyt. "chce innego supa, zostaw moje zgloszenie, dzieki". Odpisując Ci na to "to nie jest koncert życzeń" miałam na myśli fakt, iż w tamtym momencie było mało osób z administracji i tylko wykonuję swój obowiązek przyjmując to zgłoszenie. Po przeanalizowaniu logów widać prowokacje z Twojej strony.

Sytuacja z dnia 02.01.2024 moim zdaniem w momencie kiedy posiadałeś pasażera który jest AFK i zajmował on jedyne miejsce w pojeździe, powinieneś zaparkować obok na parkingu i przestać zajmować miejsce w uber zone. Miałeś okazję zrobić to bezkonfliktowo jak pisałam do Ciebie na czacie. Ponadto Twój pojazd w tym momencie był uszkodzony co jest niezgodne z regulaminem. Odnośnie sytuacji jak mnie prowokowałeś to jeśli chcesz faktycznie pisać skargi na ludzi to nie wycinaj logów z kontekstu tak, aby pasowały pod Twoje zeznania. Przy ocenie tej sytuacji proszę o sprawdzenie ARCON pełne logi chatu lokalnego z dnia 02.01.2024 około godziny 13:30/13:40. A odpowiedzi nie uzyskałeś ponieważ doszłam do wniosku, że nie ma sensu z Tobą dyskutować w momencie, kiedy jedyne co robisz to mnie prowokujesz.

I ostatnie na deser sytuacja z "obrażaniem" gracza na voice. Dowody, które dostarczyłeś są również tak jak Twoje logi; wycięte z kontekstu tak, aby pasowały pod Twoje zeznania. Gracz został upomniany na voice ponieważ jego przewinienia nie były na tyle duże w mojej ocenie, aby powinien on dostać mute. Podsumowując wiele z tych sytuacji nie jest klarownie przedstawione. W mojej ocenie manipulujesz logami, wycinając je z kontekstu tam samo nagraniami. Dopuszczałeś się wielu prowokacji w moją stronę. Nie rozumiem też dlaczego piszesz skargi za osoby trzecie.

Proszę szanowną administracje RCON o przeanalizowanie tych sytuacji, oraz o dokładne sprawdzenie wiadomości PW z w. w. graczami.

19 minut temu, berkvvv.TG napisał:

a nie jak w Twojej skardze 29-30.12.2023 jak widać na Twoim dostarczonym dowodzie pojazd nie przejechał po dachu pojazdu Twojej partnerki, co jest kłamstwem w Twojej skardze. Sam ruch na tej drodze był bardzo wzmożony przez event fabularny. Takie sytuacje są normalne, bardzo często występują i są ciężkie do rozpatrzenia. Ponadto Wasz pojazd również blokował przejazd tak jak pojazd gracza przed Wami.

Oczywiście ruch był wzmożony, czy to zezwala na taranowanie bo "gracz był zdenerwowany"? Nie
Czy ktokolwiek inny tak zrobił? nie, dlaczego? BO TO TARAN, gracz zaczął pchać nasz pojazd po czym przejechał po jego dachu i spadł z mc co widać na klipie, nie wiem kogo starasz się okłamać.
Nasz pojazd gdyby miał możliwość przejechania dalej, zrobiłby to, lecz jak widać na klipie sabre stojące przed utknęło, a my nie jesteśmy zwierzętami aby jeździć po innych ludziach.
Sytuacja ciężka do rozpatrzenia? Dreamer zrobił to w 2 minuty, o czym Ty kobieto piszesz.

22 minuty temu, berkvvv.TG napisał:

Po przeanalizowaniu logów widać prowokacje z Twojej strony.

Wyżej są logi, czy ja zacząłem prowokacje? napisałem że chce innego supa, to ty odpowiedziałaś w sposób prostacki i prowokujący, dlatego dostosowałem swój język pod ciebie 😉

24 minuty temu, berkvvv.TG napisał:

ytuacja z dnia 02.01.2024 moim zdaniem w momencie kiedy posiadałeś pasażera który jest AFK

Nie posiadałem, stałem na taxi zone bez klienta, wystarczyło mi to aby zaobserwować twoje zachowanie wobec graczy.

24 minuty temu, berkvvv.TG napisał:

Ponadto Twój pojazd w tym momencie był uszkodzony co jest niezgodne z regulaminem.

W jaki sposób był on uszkodzony? bo wedle tego co widziałem to moja taxi była sprawna, a jak mówisz o graczu z sanda to też był sprawny.

25 minut temu, berkvvv.TG napisał:

Odnośnie sytuacji jak mnie prowokowałeś to jeśli chcesz faktycznie pisać skargi na ludzi to nie wycinaj logów z kontekstu tak, aby pasowały pod Twoje zeznania.

Zarzucasz mi manipulacje? Prawda jest taka że to wszystkie od początku do końca logi z naszej rozmowy, RCON to potwierdzi w trakcie sprawdzania.

27 minut temu, berkvvv.TG napisał:

I ostatnie na deser sytuacja z "obrażaniem" gracza na voice. Dowody, które dostarczyłeś są również tak jak Twoje logi; wycięte z kontekstu tak, aby pasowały pod Twoje zeznania. Gracz został upomniany na voice ponieważ jego przewinienia nie były na tyle duże w mojej ocenie,

Zarzucasz mi ponownie manipulacje dowodami a jedyne co zrobiłaś to napsiałaś "E" jak gracz napisał na chacie do innego gracza "kurwo" 

Proszę administracje rcon o dokładne i rozważne sprawdzenie logów, oraz dowodów dostarczonych w skardze, oraz doedukowanie supporterki co oznacza słowo Manipulacja.
Na końcu dodam tylko że jak już sprawdzone zostaną wszystkie logi to supporterka zostanie zdjęta z rangi z powodu toksyczności, braku edukacji, próbę oszczerstwa, zatajanie prawdy oraz regularne kłamstwa np.

31 minut temu, berkvvv.TG napisał:

Gracz został upomniany na voice

Pozwolę sobię przedstawić analizę skargi w częściach ze względu na jej złożoność.

Zaczynając od pierwszej sytuacji https://imgur.com/a/jhxk7XK mamy tam taranowaie na MC w trakcie eventu globalnego. Supporterka powinna w pierwszej kolejności udać się na miejsce i pomóc przejechać obok zepsutego pojazdu, który jest przedstawiony na nagraniu. Następnie powinna choć upomnieć gracza w stratumie aby nie taranował i się nie pchał, ewentualnie zwrócił pieniądze za wyrządzone szkody co było standardową procedurą administracji podczas trwania tego eventu. Można zrozumieć zdenerwowanie gracza na działania Supporterki, a tłumaczenie przez nią zaaranżowane o treści "Gracz mógł się zdenerwować" są nietrafione. Nawet złość gracza nie usprawiedliwia łamania regulaminu serwera. Całość sytuacji została źle zinterpretowana przez członkinię administracji i rozwiązana w sposób krzywdzący dla zgłaszających.

Patrząc na drugą sytuację https://imgur.com/a/E2FQKdG mamy tu już do czynienia z celowym staranowaniem pojazdu. Bodykity mają ograniczone wizualne uszkodzenia, zatem nie widać skali wyrządzonych szkód. Nie mniej jednak działanie było świadome i w pełni celowe. W tej sytuacji powinny zostać podjęte jakieś kroki jak choćby ostrzeżenie (Czy skalując z poprzedniej sytuacji, gdyby takowe się pojawiło, jakaś krótka kara czasowa). Supporterka po raz kolejny nie stanęła na wysokości postawionego przed nią zadania, jednakże może być to spowodowane krótkim stażem w administracji i brakiem świadomości że pojazdy z bodykitem mają wizualnie niewidoczne uszkodzenia.

Przechodzimy do trzeciej sytuacji i tutaj ją mimo trzech nagrań taktował jako jedną. Supporterka stoi na spawnie i jest cały czas na duty administracyjnym. https://imgur.com/a/9cubu5j Tutaj mamy do czynienia z troszkę wydłużonym ale poprawnym zareagowaniem na sytuację. https://imgur.com/a/SFnYvJ0 Na nagraniu nie widać nigdzie obecności supporterki, zatem nie może to stanowić materiału dowodowego w tej sprawie. https://imgur.com/a/YoT0kQo Tutaj mamy jedyną sytuację z tego spawna, w której supporterka nie wykonała poprawnie swoich zadań. Widzimy tutaj dwa przewinienia - pierwsze w postaci rozjeżdżania osób stojących na spawnie i taranowania się (Samo taranowanie wystąpiło jak supporterka była jeszcze dość daleko i mogło ujść jej uwadze, jednak VDM był zaraz przed jej nosem), a drugie w postaci wulgaryzmu rzuconego wśród licznej grupy graczy. Supporterka nie podjęła żadnych czynności administracyjnych wobec gracza, który dopuścił się złamania regulaminu - Tutaj pozwolę sobie przypomnieć że upomnienie gracza na czacie pisemnym/głosowym nie jest w żaden sposób wiążące i nie jest poprawnym rozwiązaniem, kiedy gracz w naszej obecności dopuszcza się łamania regulaminu.

Idąc dalej wymieniona w skardze sytuacja z pasa SATC została pominięta z powodu braku dowodów - nie ma tutaj nagrania, a stanie na pasie SATC nawet podczas rozmowy jest zabronione. Jeżeli Supporterka nadała z tej racji ostrzeżenie to zachowała się poprawnie, a grożenie "Dwa razy nie będę powtarzać" może nie do końca przyjazne, lecz spełniało funkcje popędzenia gracza do dostosowania się do wydanego polecenia zgodnego z regulaminem. Gdyby gracz się nie zastosował do wydanego polecenia, zasadne byłoby nadanie kary czasowej.

Problemem okazuje się być po raz kolejny komunikacja z graczami. W konwersacji prywatnej z Sarciaq widać że supporterka nie była chętna do przyjęcia argumentów strony przeciwnej  i nie chciała przyjrzeć się sprawie mimo że gracz rozsądnie motywował swoje racje. Do tego potem jeszcze jak gracz napisał do supporterki żeby uczyła się od TheDreamera (Moderator zdecydował się nadać karę na bazie tych samych dowodów z sytuacji nr 1 i 2) to ukarała gracza od razu warnem nie odpisując na żadną z wiadomości. Rozumiem prowokację i moim zdaniem nie powinna się ona tu pojawić w tej formie, lecz nadanie od razu warna było dość krzywdzące. Analizując dalsze rozmowy prywatne ze skargi z graczem Patik00 nadal widzę całkowity brak chęci zrozumienia problemu z jakim przychodzi gracz i dalsze próby ucięcia rozmowy.

Do tego dochodzi nam sytuacja z tym jak gracz prosi o rozpatrzenie skargi przez innego administratora. Jest to niestandardowa prośba bo gracz jednak nie powinien decydować o tym kto będzie rozpatrywał jego zgłoszenia. Z drugiej zaś strony rozumiem frustrację działaniami Supportera, którego działania gracz może negatywnie oceniać i rozumiem motywację tej prośby. Tutaj moim zdaniem doszło do poważnego zaburzenia i uniemożliwienia przez członkinię administracji poprawnej komunikacji z graczem.

Podsumowując całą sytuację, jako usprawiedliwienie działań Supporterki przemiawia krótki staż w administracji i fakt nie posiadania doświadczenia w radzeniu sobie z niektórymi typami zgłoszeń i sytuacji. Jednak niedopuszczalnym jest nie podjęcie działań na łamanie regulaminu serwera zaraz przed naszymi oczami. Dodatkowo występują poważne zaburzenia komunikacji z graczami - tutaj radzę czasem troszkę zwolnić i pozwolić graczowi na wyrażenie swojego zdania. Często warto jest kogoś wysłuchać i dopiero wtedy podejmować jakieś działania, zamiast z góry zakładać rozwiązanie danej sytuacji nie dając innym dojść do głosu. Ze względu na mnogość pomyłek i zaburzenie komunikacji z graczami nie możemy pozostać obojętni na działania Supporterki i zostaje ona zawieszona w związku ze skargą na okres 3 dni. Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.