Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Administratorką semyaaza

Kapicki_12

Rekomendowane odpowiedzi

sXIpWKd.png

mSu4qkK.png

Witam serdecznie wszystkich czytelników! Z tej strony Junior Reporter @Kapicki_12 z redakcji Project News. Zapraszam Was do przeczytania kolejnego materiału z serii wywiadów z członkami administracji serwera. Dziś moim gościem jest Administratorka @semyaaza. Zatem bez zbędnego przedłużania przejdźmy do właściwej części tego materiału!

LKZ38Vt.png

K: @Kapicki_12 | S: @semyaaza

K: Witam z tej strony Junior Reporter @Kapicki_12 z redakcji Project News! Czy masz czas, aby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
S: Hej, oczywiście. Mam czas i chętnie odpowiem na Twoje pytania!

K: Super, miło mi to słyszeć! Zatem na początek opowiedz coś o sobie naszym czytelnikom.
S: Jasne. Jestem @semyaaza i mam ukończone 20 lat. Na co dzień studiuję. Można powiedzieć, że jestem w połowie "pełnoprawną" pielęgniarką. Medycyna to moje główne zainteresowanie. Robię to z powołania. Jest to mój wymarzony zawód i jeden z największych celów w moim życiu. Mimo tego, że czasami bywa naprawdę bardzo ciężko, a ogromna ilość materiałów do nauczenia często działa zniechęcająco to ja nigdy się nie poddam i będę wytrwale dążyć do realizacji swoich celów. Poza medycyną interesuje się aktorstwem. W wolnych chwilach uwielbiam chodzić do teatru i oglądać przedstawianą tam sztukę. Moje poboczne pasje to muzyka oraz kosmetologia, z czym również chciałam wiązać moją przyszłość, jednak zrezygnowałam z tego na rzecz medycyny.

K: Wow! Brzmi naprawdę bardzo ambitnie. Ze swojej strony życzę Ci powodzenia i wytrwałości w dalszym realizowaniu swoich życiowych celów! Przejdźmy zatem do pytań bezpośrednio związanych z Twoją rozgrywką na ProjectPRG. Jak trafiłaś na serwer? Sama zaczęłaś na nim grać czy ktoś Cię tu "zawołał"?
S: O serwerze dowiedziałam się dzięki moim znajomym z realnego życia, którzy zachęcali mnie do pobrania tej gry. Gdyby nie oni to prawdopodobnie nigdy nie dowiedziałabym się o istnieniu MTA, oczywiście z tego miejsca ich pozdrawiam.

K: Rozumiem. Czy przed dołączeniem na ProjectRPG grałaś wcześniej na jakichś innych serwerach na platformie MTA, czy był to Twój pierwszy serwer?
S: Jak już wspominałam, jest to mój pierwszy i jedyny serwer. Sporadycznie pogrywam na innych serwerach, głównie na jednym wszystkim bardzo dobrze znanym. Jednak nie przyciąga mnie totalnie i zawsze zostanę na Proeject RPG.

K: Jak wspominasz swoje początku na serwerze?
S: Bardzo zabawnie. Nie wiedziałam zupełnie nic o tej grze, a co dopiero na temat pojedynczego serwera. Pamiętam, jak ktoś miał Boomboxa i myślałam, że puszcza muzykę na Voice Chat. Gdy to zobaczyłam, również włączyłam piosenkę tylko w odróżnieniu od tego gracza, ja naprawdę użyłam czatu głosowego. Na szczęście dostałem tylko ostrzeżenie. Potem miałam krótką przerwę, po której dołączyłam do San Andreas Road Assistance. Spędziłam ponad rok oraz bardzo dobrze wspominam tę frakcję.

EyEDeLj.png

K: Cóż, początki bywają trudne, jednak z czasem nabierasz doświadczenia i pewne rzeczy przestają być niezrozumiałe. Poza tym bardzo ciekawa historia! Mam kilka pytań odnośnie Twojego pobytu w administracji serwera. Powiedz Nam, jak rozpoczęła się Twoja przygoda w administracji serwera?
S: Do administracji dostałam się poprzez rekrutację. Napisałam bardzo obszerne podanie, gdyż naprawdę bardzo zależało mi, aby się dostać. Moment ogłoszenia wyników był jednym z moich najszczęśliwszych momentów na serwerze. Pamiętam, że tego dnia, kiedy miało odbyć się spotkanie, miałam zaplanowany wyjazd na majówkę ze znajomymi. Trochę obawiałam się, czy zdążę się pojawić na nim. Jednak na szczęście spotkanie odbyło się o 15:00, a wyjazd miałam o 18:00. Ogólnie Bardzo dobrze i przyjemnie wspominam ten moment. Chciałabym na jeden dzień się cofnąć do tej chwili i powspominać.

K: Długo czekałaś na rekrutacje? Czy dostałaś się za pierwszym razem?
S: Dostałam się za drugim razem, aczkolwiek za pierwszym razem, gdy pisałam podanie, miałam niespełna 200 lub 300 godzin spędzonych na serwerze, a moje podanie było okropne. Jednak jak widać, były to moje początki na serwerze, a co za tym idzie mniej poważne potraktowanie sprawy. Jednak czysto teoretycznie można uznać, że dostałam się za pierwszym razem, biorąc pod uwagę moje dużo bardziej dojrzałe podejście do tej sprawy w rekrutacji maj 2022.

K: Zatem wynika z tego, że do wszystkiego trzeba podjeść z profesjonalnym nastawieniem i wtedy osiągniemy sukces. Warto o tym pamiętać we wszystkich dziedzinach naszego życia. Przejdźmy zatem do kolejnego pytania. Jakie są Twoje główne obowiązki jako Administratorki serwera?
S: Po awansie na Administratorkę doszło mi o wiele więcej obowiązków, niż miałam, będąc na niższych rangach i to głównie poza serwerem. Na przykład rozpatrywanie skarg na forum oraz wiele innych rzeczy, niedostępnych na graczy, których niestety nie mogę Wam zdradzić. Również mam dostęp do większej ilości komend, które są przydatne tj.: ban, zmiana koloru radiowozu oraz wiele innych. Dodatkowo często nagrywam różne materiały na naszego TikToka serwerowego, na którego serdecznie zapraszamy, a to również często zajmuje mi dużo czasu.

K: To naprawdę sporo rzeczy. Jak dużo czasu poświęcasz na wykonanie swoich obowiązków?
S: Wszystko zależy od chęci i nastawienia danego dnia. Jednak wydaje mi się, że średnio są to 4 lub 5 godzin dziennie.

K: To i tak całkiem sporo czasu. Pozwól, że zadam Ci kolejne pytanie, a mianowicie; Czym różni się ranga Administrator od innych stopni w szeregach ekipy serwera?
S: Jak już wspominałam, różni się to głównie tym, że mam więcej pracy poza serwerem oraz posiadam dostęp do większej ilości komend. Myślę, że ranga Administratora wiąże się z większym zaufaniem od strony Administracji RCON. Moim zdaniem na owej randze trzeba więcej główkować. Głównie dotyczy to rozpatrywania skarg na graczy, które momentami bywają bardzo ciężkie, choć takie nie wyglądają.

K: Rozumiem. A co najbardziej lubisz w sprawowanej przez Ciebie funkcji?
S: Na pewno to, że mogę pomagać graczom. Myślę, że lubię to robić przez to, jaki zawód sobie wybrałam. Podoba mi się także możliwość pomagania Administracji RCON w testowaniu przeróżnych rzeczy. Poza funkcjami bardzo lubię atmosferę panującą w naszej ekipie.

K: Dobra atmosfera w ekipie to podstawa prawidłowo działającego zespołu!  Zapewne niektórzy czytelnicy chcieliby spróbować swoich sił w administracji serwera. Powiedz Nam, jakie według Ciebie cechy powinna posiadać osoba chcąca spróbować swoich sił w administracji serwera?
S: Myślę, że największą rolę odgrywa to, aby nie udawać kogoś, kim nie jesteśmy w rzeczywistości. Poza tam przestrzeganie podstawowych manier, zachowanie kultury osobistej, jak i szacunku do drugiego człowieka oraz empatia i chęć bezwarunkowej pomocy drugiemu człowiekowi. Oczywiście to jest moja opinia, wiadomo, każdy będzie patrzał na to inaczej, gdyż wszyscy jesteśmy inni oraz mamy przeróżne osobowości.

HZiIRNN.png

K: Właśnie chodziło mi o to, aby usłyszeć Twoją opinię na ten temat. Czyli Twoim zdaniem trzeba być miłym i empatycznym człowiekiem. Są to oczywiście bardzo ważne cechy, które należy posiadać, pisząc podanie. Przejdźmy do kolejnego pytania. W jakich frakcjach byłaś do tej pory?
S: W październiku 2021 roku dołączyłam do frakcji San Andreas Road Assistance, w której byłam do 5 grudnia 2022 r. Następnie 09.12.2022 r. dostałam się do frakcji San Andreas Police Department, w której jestem do dziś.

K: Czyli do tej pory byłaś członkinią dwóch frakcji. Która z nich była według Ciebie najlepsza?
S: Ciężko mi to ocenić tak szczerze. San Andreas Road Assistance była fajną frakcją, dość spokojną i idealną dla mnie na początek, aby się wdrożyć w serwer. Natomiast uważam, że frakcja San Andreas Police Department jest o wiele bardziej dynamiczna oraz dużo bardziej rozbudowana, przez co do tej pory mi się nie znudziła i nie mam zamiaru z niej odchodzić. Szczerze to obie te frakcje są od siebie różne. Jednak myślę, że bardziej odnajduje się w San Andreas Police Department.

K: No dobrze, a jak wygląda u Ciebie kwestia serwerowych biznesów? Byłaś w którymś z nich do tej pory?
S: Tak, byłam w kilku. Na początku 2022 roku byłam chwilę w Project News, jednak szybko z niej odeszłam. W październiku 2022 byłam w ProjectFM przez kilka miesięcy, a w marcu tego roku byłam w biznesie Posoranst Group. Moje przygody z biznesami nie są zbytnio rozwinięte, gdyż szybko mi się znudziły oraz wolałam wolny czas przeznaczyć na frakcję i administrację.

K: Nie każdemu muszą odpowiadać serwerowe biznesy. Ważne jest to, aby umiejętnie zarządzać swoich czasem i przeznaczać go na istotne dla nasz rzeczy. Powiedz Nam, na jaką kwotę wyceniłabyś swój obecny majątek na serwerze?
S: Myślę, że około 5 w porywach do 6 milionów. Być może nie jest to jakiś imponujący wynik, jednak dla mnie majątek nie jest najważniejszy. Wszystkie moje auta tuningowałam od zera, dlatego handlarzem nigdy nie byłam i być nie zamierzam.

K: Bardzo ciekawe podejście do rozgrywki, jednak jak najbardziej zrozumiałe. Sam przyjąłem podobną taktykę i doskonale wiem, jaką satysfakcje sprawia tuningowanie auta od zera i patrzenie jak z biegiem czasu zmienia się w coś pięknego...  Czy uważasz, że dużo osiągnęłaś na Project RPG, biorąc pod uwagę ilość godzin spędzonych przez Ciebie na serwerze?
S:
Szczerze to myślę, że mogło być lepiej. Najbardziej żałuję moich zawieszeń w administracji, przez które dość późno dostałam awans, aczkolwiek byłam młoda i głupia. Najbardziej jestem zadowolona z przyjaźni, które zdobyłam na serwerze, a niektóre z nich trwają już kilka lat.

K: Wspaniale, oby nawiązane przez Ciebie przyjaźnie trwały jak najdłużej! Czy masz jeszcze jakieś cele na serwerze, które chciałabyś zrealizować?
S: W administracji myślę, że osiągnęłam to, co chciałam. Natomiast na pewno w San Andreas Police Department chciałabym osiągnąć więcej, lecz zdaję sobie sprawę z tego, jak długo i ciężko będę musiała pracować, aby to zrealizować.

K: Ze swojej strony życzę Ci powodzenia w realizacji zamierzonych celów. Zbliżamy się do końca wywiadu. Czy na zakończenie chciałabyś kogoś pozdrowić?
S: Oczywiście! Pozdrawiam moją organizację Cartel, bez której nie wyobrażam sobie rozgrywki na serwerze. Pozdrawiam Administrację RCON, bo gdyby nie oni i ich zaufanie do mnie to nie byłabym tu, gdzie jestem. Pozdrawiam frakcję San Andreas Police Department, bez której również nie wyobrażam sobie rozgrywki na serwerze. Pozdrawiam także całą administrację, biznes Project News oraz Ciebie.

K: Dobrze, na pewno przekażemy im Twoje pozdrowienia. Dziękuję za trud poświęcony dla wywiadu, do widzenia!
S: Wielkie dzięki za wywiad. Wywołał u mnie wiele wspomnień i skłonił mnie do refleksji. Do widzenia!

XGwBbve.png

Dziękuję Wam bardzo serdecznie za przeczytanie wywiadu. Mam nadzieję, że materiał przypadł Wam do gustu i miło spędziliście czas podczas czytania! Zachęcam również do przeczytania innych artykułów naszych redaktorów. Tymczasem z mojej strony to już wszystko. Życzę wszystkim miłego dnia, popołudnia, wieczoru lub nocy w zależności od pory, w której czytacie ten materiał.

MfcHNDK.png

Dla Redakcji Project News:

Aiishan.png.f4b38c52d5339e613042194ffb427ea8.pngyZwlpSq.pngWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.