Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Scyzi oraz Sredniakoo

KrulewiczMaster

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 868

Login: KrulewiczMaster

Nick oskarżonego: @Scyzi oraz @Sredniakoo

Powód skargi: Wyrządzenie dużych szkód w organizacji, zniszczenie wszystkich aut stojących na bazie

Data zdarzenia: 25.12.2023r., okolice godz 22-23

Dowody:
Główny dowód w sprawie oraz ostatni kierowcy wówczas zniszczonych pojazdów: https://imgur.com/a/t81yeL2
Szacowane koszta wyrządzone przez te dwie osoby, niestety wszystkich screenów nie udało nam się zachować ponieważ nie każdy je zrobił, dlatego wysyłam tylko to co otrzymałem, a łączne koszta napraw razem z pozostałymi pojazdami które nie zachowały się na screenach to myślę, że okolice 10-12k$: https://imgur.com/a/ntuBVqR

(pierwsi świadkowie całego zdarzenia oraz osoby które pomagały przy naprawianiu oraz zwożeniu pojazdów z powrotem na bazę to: @Grondzel, @Mlynarek, @Jansu, @Innocent*, @DarXe, ja sam nie byłem świadkiem tego zdarzenia, a jako iż JESZCZE jestem liderem tej organizacji, to ja zobowiązałem się do napisania skargi. Przyszłym liderem zaraz po rozpatrzeniu wniosku przez adm. RCON zostanie @Grondzel, który to zebrał powyższe dowody od pozostałych członków organizacji oraz zrelacjonował mi całe zajście.)

Opis sytuacji: Gracze z jakiegoś powodu postanowili, że zrobią nam psikusa zostawiając pojazdy z naszej bazy (organizacja Dykta Geng) w taki sposób jaki jest przedstawiony na powyższych screenach (do tego wszystkie w opłakanym stanie, większość miała również poprzebijane opony), chwilę po całym zajściu pod bazą pojawił się jeden z winowajców @Scyzi, który postanowił nas zwyzywać (gracz już otrzymał bana na 30 dni od administratora @Mixsu, który to również był świadkiem tego zdarzenia), natomiast drugi delikwent @Sredniakoo zrobił mniej więcej to samo, lecz chwilę przed tym jak zaczął rzucać w nas różnymi obelgami udawał, że o niczym nie wie.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Zostali poinformowani w wiadomości prywatnej na forum oraz oznaczeni @. 

image.png

Sprawa wyglada tak Uzytkownik Jansu napisał do mnie na discordzie abyśmy posprzątali samochody wiec to chcielismy zrobic samochody były tak pobugowane ze nie dało sie nic zrobic po czym wyrzucili nas z organizacji i i pisali po adminach ze to my. Jak widac organizacja nie lubi nowych członków i próbuje ich osmieszyc w oczach innych i ma zły wpływ na graczy. 

oto dowód wiadmosci image.png.c7a4fe0d88de6b78e37c1d47b7b6a754.png

Wy sobie chyba jaja robicie... Domagam się o najwyższy wymiar kary dla kolegów powyżej oraz zwrócenie kosztów naprawy zgodnie z regulaminem organizacji. 

Spoiler

"7. Każdy członek organizacji jest w pełni odpowiedzialny za pojazd organizacyjny, którym się porusza.

8. Członek organizacji po zakończeniu korzystania z pojazdu organizacyjnego jest zobowiązany do odstawienia go z powrotem na bazę organizacji (pojazd musi być w pełni naprawiony oraz zatankowany do przynajmniej połowy baku)."

9. Porzucenie pojazdu organizacyjnego bez poinformowania o tym zarządu organizacji lub właściciela danego pojazdu skutkuje poniesieniem wszystkich kosztów  związanych z pojazdem (parking policyjny, mechanik, paliwo) oraz uiszczenia opłaty na łączną wartość 50% wszystkich poniesionych kosztów związanych z pojazdem.

Nie mam zamiaru z wami dyskutować. Twoje zdanie mówi samo za siebie - "a gdy wyrzucili ziomka z zarządu to się nas chcą pozbyć pozdrawiam.". Decyzja o wywaleniu Harrego z organizacji została podjęta ze względu na jego zachowanie do członków i reszty zarządu organizacji. O was mowy nigdy nie było. Przypuszczam, że po rozmowie z nim stwierdziliście, że zrobicie nam pod górkę rozwalając wszystkie pojazdy. Dowody mówią same za siebie, wasz sposób wypowiedzi również. Tak jak wspomniałem wyżej, domagam się  jak najwyższej kary dla oskarżonych i zwrócenie wszystkich kosztów związanych z ich karygodnym postępowaniem. Dziękuje i życzę szczęśliwego nowego roku, mam nadzieję, że z banem na koncie 😉 

w tej organizacji zle traktuje sie członków nic dziwnego ze harry wybuch gniewem tyracie ludzi psychicznie po prostu nie dajecie dojsc do słowa bo grozicie wyrzuceniem z organizacji ja tez wybuchłem gniewem i mam bana nie ma z tego innego wyjścia...

Godzinę temu, Sredniakoo napisał:

Sprawa wyglada tak Uzytkownik Jansu napisał do mnie na discordzie abyśmy posprzątali samochody wiec to chcielismy zrobic samochody były tak pobugowane ze nie dało sie nic zrobic po czym wyrzucili nas z organizacji i i pisali po adminach ze to my. Jak widac organizacja nie lubi nowych członków i próbuje ich osmieszyc w oczach innych i ma zły wpływ na graczy. 

oto dowód wiadmosci image.png.c7a4fe0d88de6b78e37c1d47b7b6a754.png

dziwny fakt ze ss z dsc nie posiada daty wyslania tej wiadomosci, *godziny, daty ani nic*, jak dla mnie ss podrobiony :like:

Po przeanalizowaniu wszystkich screenshotów, wykonałem obliczenia, które prezentują się następująco.

Dla gracza Mlynarek (UID: 54942) od gracza Scyzi: 1075$
Dla gracza Mlynarek (UID: 54942) od gracza Sredniakoo: 1052$
Dla gracza Innocent* (UID: 48513) od gracza Sredniakoo: 185$
Dla gracza Jansu (UID: 57481) od gracza Scyzi: 1915$

Niestety, ale nie wszystkie screenshoty z naprawiania pojazdów, miały swoje odniesienie do screenshotów z ostatnich kierowców, dlatego niektóre kwoty nie mogły zostać podliczone.

Dodatkowo, ze względu na tak rażące działanie na szkodę organizacji, nakładam na Was karę w wysokości 5.000$, płatne na konto ARCON (UID: 30077). 
Zatem łącznie do spłaty @Scyzi posiadasz: 7990$, natomiast @Sredniakoo 6237$.

@Scyzi, jako iż posiadasz wymaganą kwotę na koncie otrzymujesz 24h na uregulowanie wszystkich przelewów, których dokonujesz poprzez bank w Los Santos na w/w UID od graczy, oraz 5.000$ na konto ARCON.

@Sredniakoo Jako, iż nie posiadasz wymaganej kwoty na koncie, otrzymujesz 3 dni (tj. 01.01.2024, godz. 23:59) na uzbieranie jej (tj. 6.237$) oraz przelanie jej poprzez bank w Los Santos na w/w UID od graczy, oraz 5.000$ na konto ARCON.

Jak to zrobicie, proszę o poinformowanie mnie za pomocą odpowiedzi do tej skargi.

5 godzin temu, Sredniakoo napisał:

Mi też bardzo przykro ale wyjechałem na miesiąc do pracy i nie mam komputera:(

W związku z tym nakładam bana, napisz apelacje jak już będziesz miał czas zarabiać.

5 godzin temu, Scyzi napisał:

bardzo mi przykro lecz nie opłacę tych kar ze względu na bana

Dokładam drugiego bana, napisz apelacje po terminie zakończenia swojego pierwszego, tj. 24.01.2024.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.