Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Kurier w Los Santos.

Vajtekk.vnd

Rekomendowane odpowiedzi

BPoga7b.gif

spacer.png

Witam, z tej strony Junior Pressman @Vajtekk.vnd z Redakcji Project News, dzisiaj przygotowałem dla Was artykuł o historii kuriera w Los Santos. Nie ma co przedłużać, zapraszam do przeczytania.

spacer.png

Kurier w Los Santos to jedna z wielu prac dorywczych na serwerze. Znajduje się on na południu miasta, dokładniej w dzielnicy Ocean Docks. Jest jedną z najlepszych prac na serwerze, jeśli chodzi o zarobek, zwłaszcza dla początkujących graczy. Praca ta jest podzielona na 3 kategorie.

spacer.png

1 - Kurier Lokalny. Wymaga on 600 punktów reputacji od gracza oraz prawo jazdy kategorii C. Zadanie takiego kuriera nie jest jakoś wyjątkowo ciężkie, ponieważ jest to rozwożenie paczek pojazdem Boxville do mieszkańców Los Santos. Zarobek na godzinę z kontem premium jest to około 5.500$ (kwota jest zależna od lokalizacji kursów!)

spacer.png

2 - Kurier Międzymiastowy. Ten za to wymaga od gracza 2000 reputacji oraz drugi poziom pracy. Tutaj sprawa się troszkę komplikuje, ponieważ zadaniem gracza jest rozwożenie paczek nie tylko po Los Santos, lecz także po San Fierro, Las Venturas oraz wsi Angel Pine. Od tego poziomu nie jeździ się już pojazdem Boxville tak jak poprzednio, tylko Yankee. Na dodatek, zamiast 20 paczek pojazd ten zmieści 30.

spacer.png

3 - Przewóz pieniędzy. Tutaj praca zmienia się praktycznie o 180 stopni. Zamiast rozwożenia klasycznych paczek, rozwozi się worki z pieniędzmi. Na ten poziom wymagane jest 3500 punktów reputacji oraz 4 poziom pracy. Jeśli chodzi o teren, po którym się rozwozi, to za dużo się nie zmienia, ponieważ tak jak poprzednio jeździ się po Los Santos, San Fierro, Las Venturas, Angel Pine, lecz także po Bayside Marina. Oczywiście przewożąc pieniądze, nie można jeździć normalną ciężarówką, więc na trzecim poziomie jeździ się wozem opancerzonym, a dokładnie pojazdem marki Stockade.

opDh1Iy.gif

XGwBbve.png

Przygotowałem dla Was także krótki wywiad z pracownikiem, zapraszam do przeczytania.

spacer.png

V: @Vajtekk.vnd | P: Pracownik

V: Witam, z tej strony Junior Pressman @Vajtekk.vnd z Redakcji Project News. Chciałbyś odpowiedzieć na parę pytań?
P: Oczywiście.

V: Super, zacznijmy od tego, ile już tutaj pracujesz? 
P: Pracuje w tej firmie nieprzerwanie pod ponad dwóch lat.

V: Okej, jakbyś ocenił warunki pracy?
P: Nie mogę narzekać, płacą dobrze, mogę pracować, kiedy tylko chcę, droga po awans jakaś długa nie jest. Wszystko elegancko.

V: No dobra, co by Pan zmienił w tej pracy, wynagrodzenia, trasy, pojazdy a może coś zupełnie innego? 
P: Jakbym miał zmienić, to byłoby ilość paczek, którą się wozi ze sobą. Często pracuje jako kurier międzymiastowy i niestety te 30 paczek to w dalszej ilości za mało. Ja bym chciał, żeby zmieściło się nawet i 50.

V: Dlaczego aż tyle?
P: Odpowiedź jest prosta, więcej paczek = większe wynagrodzenie. Nawet nie myśląc o wynagrodzeniu, to jednak uwielbiam tę pracę i im kocham długo jeździć.

V: Dobrze, rozumiem. W takim razie to by było na tyle, dziękuje za udzielenie wywiadu.
P: Także dziękuje, żegnam. 

spacer.png

Niestety nie każdy pracownik jest idealny, więc zdarzają się historie takie jak ta, którą zaraz Wam przedstawię. Podczas typowego dnia w pracy, policjant z LVPD zauważył pędzący przez The Strip pojazd opancerzony należący do dobrze znanej Wam firmy kurierskiej. Policjant natychmiast ruszył za kurierem, lecz po paru próbach zatrzymania kierowcy nie udało się, więc policjant rozpoczął pościg za kurierem. Kadry niczym z filmu, lecz tak wydarzyło się naprawdę. Kierowca kurierki nie oddawał za wygraną i wykorzystując moc silnika, uciekał tyle ile może, lecz jak dobrze wiemy, prawo zawsze wygrywa. Minęło dobre kilkanaście minut od rozpoczęcia pościgu, lecz w końcu kierowca kurierki zatrzymał się i poddał. Nie byłbym sobą, gdybym nie przygotował dla Was krótkiego wywiadu z policjantem. 

hmYootg.gif

spacer.png

V: @Vajtekk.vnd | L: Lieutenant

V: Witam, z tej strony Junior Pressman @Vajtekk.vnd z Redakcji Project News. Chciałby Pan odpowiedzieć na kilka pytań?
L: Witam, tutaj Lieutenant z Las Venturas Police Department. Z chęcią odpowiem na parę pytań.

V: Dobrze, zacznijmy od tego, jak do tego wszystkiego doszło?
L: Sam do końca nie wiem, prowadziłem rutynowy patrol po ulicach Las Venturas, a tu nagle po The Strip przejeżdża wóz opancerzony, który jechał ponad 160 kilometrów na godzinę. Od razu zacząłem prowadzić pościg za kurierem, by go zatrzymać.

V: Rozumiem, dużo takich przypadków tutaj macie?
L: Szczerze mówiąc to tak, dziennie zatrzymujemy dziesiątki kierowców, którzy nie trzymają się przepisów, lecz kurierki to nie zatrzymywałem jeszcze, a jestem w zawodzie od ponad dziesięciu lat.

V: Czy interwencja poszła pomyślnie?
L: Skłamałbym, jeśli powiedziałbym, że tak. Początkowo chciałem zatrzymać kierowcę na poboczu, lecz ten był jakiś zawzięty i nie poddał się łatwo. Pościg trwał przez The Strip po praktycznie zachodnie granice miasta i z powrotem na The Strip. Musiałem wezwać parę jednostek Highway Patrol, ponieważ pościg głównie kierował się poprzez autostrady, a ten wóz opancerzony do najwolniejszych nie należał. Na całe szczęście po wezwaniu tych jednostek długo to nie zajęło, aż go uchwyciliśmy. Od tamtej pory wszystko poszło zgodnie z planem.

V: Super, w takim razie dziękuje za wywiad, miłej służby.
L: Także dziękuje!

spacer.png

To nie koniec! Zrobiłem krótki research i dowiedziałem się o historii tej firmy! 

Kurier w Los Santos to firma, która zaczęła swoją działalność w Los Santos w roku 1989. Założycielem przedsiębiorstwa był Jonathan Sky, wizjoner i przedsiębiorca, który zauważył rosnącą potrzebę szybkiego i niezawodnego dostarczania przesyłek w dynamicznym środowisku miejskim.

Początki działalności firmy były skromne. Arthur zaczął od jednego pojazdu dostawczego i niewielkiego zespołu zaufanych kurierów. Jego celem było zapewnienie usług kurierskich najwyższej jakości, opartych na punktualności, bezpieczeństwie i skuteczności.

Wraz z rozwojem kuriera w Los Santos, zespół kurierów został powiększony, a flota pojazdów została rozbudowana. Firma zyskała renomę jako niezawodny partner w dostawie wszelkiego rodzaju przesyłek, od zwykłych paczek aż po worki z pieniędzmi!

W ciągu lat firma dostosowywała się do zmieniających się potrzeb klientów, wprowadzając nowoczesne technologie śledzenia przesyłek, ulepszając systemy zabezpieczeń i dbając o ekologiczne aspekty swojej floty pojazdów.

W miarę jak San Andreas rozwijało się gospodarczo, kurier z Los Santos śledził ten rozwój, dostarczając nie tylko lokalnie, ale również obsługując inne miasta, jak i wsie. Firma zyskała zaufanie klientów dzięki szybkości dostaw.

W 2009 roku firma kurierska z Los Santos cieszyła się rekordowymi zarobkami, więc zarząd firmy zadecydował o kupnie frachtowca, w celu wysyłania paczek do różnych stanów, takich jak Leonida czy Alderney. Inwestycja okazała się strzałem w dziesiątkę, ponieważ zaledwie rok później koszt statku zwrócił się, a 3 lata od zakupu firma pobijała rekordy zarobkowe.

Po śmierci Jonathana w 2015 roku firma przeszła na ręce jego syna, Vol Enira, który kontynuował tradycję ojca, utrzymując standardy jakości i rozwijając nowe innowacje w dziedzinie dostaw kurierskich. Kurier w Los Santos pozostał nie tylko ważnym graczem na rynku prac w całym San Andreas, ale również firma dalej utrzymuje swoje zaufanie wobec klientów.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

IQwjPot.gif

Niestety to koniec tego artykułu, mam nadzieję, że Wam się podobał, ponieważ trochę pracy było włożone. Jak zawsze, pisał dla Was Junior Pressman @Vajtekk.vnd, zobaczymy się już za niedługo!

MfcHNDK.png

Dla Redakcji Project News:

EILBBQX.pngAiishan.png.f4b38c52d5339e613042194ffb427ea8.pngWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.