Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Captain Pikachu_Wsinoga

Vajtekk.vnd

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

spacer.png

Witam, z tej strony Junior Pressman @Vajtekk.vnd z Redakcji Project News, dzisiaj przygotowałem dla Was kolejny artykuł, tym razem jest to wywiad z Captain @Pikachu_wsinoga z frakcji SAFD. Ze wstępu to tyle, zapraszam do czytania.

spacer.png

V: @Vajtekk.vnd | P: @Pikachu_wsinoga

V: Świetnie, może na początek powiesz nam coś o sobie?
P: Witam, z tej strony Pikachu_wsinoga. Nazywam się Rafał, jestem osiemnastoletnim chłopakiem z ambitnymi planami na przyszłość, bardzo mnie interesuje praca w służbach, takich jak Straż Pożarna czy Wojsko. Po zdaniu matur, które będę miał w 2025 roku, ponieważ jestem w 4 klasie technikum na kierunku "Technik informatyk" planuje iść do Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie, jest się tam bardzo ciężko dostać, stąd moją drugą możliwością będzie pójście do Wojska. Aktualnie jestem na stopie rekrutacji do WOT-u (Wojska obrony terytorialnej), mają ciekawy program dla studentów (uczniów), który nie koliduje w żaden sposób z nauką w szkole, co wychodzi na + z takiego względu, że po przysiędze będę miał dodatkowe punkty podczas rekrutacji do szkółki korpusu oficerów. Z charakteru jestem bardzo miłą oraz spontaniczną osobą, która lubi pomagać innym. Naprawdę daje mi to olbrzymią motywację w działaniu i brnięcia dalej do przodu.

V: Opowiesz nam, jak trafiłeś na serwer ProjectRPG?
P: Na serwer trafiłem dzięki mojemu koledze, z którym poznałem się w czasach, w których istniał serwer "PYLife" i tam poznałem właśnie go, zachęcił mnie on po upadku tego serwera właśnie tutaj, na serwer ProjectRPG Mowa tutaj o graczu @Badus2115, który niestety opuścił nasze grono społeczności ze względów na brak czasu na grę z powodów prywatnych. Jestem mu bardzo wdzięczny, że pomagał mi na początku gry, bo na serwer dołączyłem w 2020 roku w okolicach listopada, więc właśnie leci już 3 rok przygody z serwerem - gdzie na początku przygody pamiętam, nie było znaczenia, ile miało się reputacji i mogłeś pracować, w sumie gdzie chcesz, czy to kosiarki czy maksymalny level kurierki. Tak naprawdę nie pograłem dużo na początku, ponieważ nazbierałem tylko na pojazd PCJ-600, który właśnie od niego zakupiłem i mam ją do dziś ze względu na sentyment, jaki mnie przy niej trzyma. Po zakupie tego pojazdu straciłem motywację do dalszej gry, ponieważ zacząłem grać w inną grę, jest ona bardzo mało znana, ale może komuś coś powie, mowa tutaj o "SCP Secret Laboratory" Tak naprawdę po ponad po pół roku powróciłem na serwer ProjectRPG, ponieważ gdzieś we wrześniu 2021 roku, gdzie zacząłem już regularnie grać aż do dziś.

V: Okej, na ten moment masz 1895 godzin, jakie masz odczucia po tylu godzinach rozgrywki?
P: Na ten moment posiadam przegrane 1895 godzin na serwerze, gdzie naprawdę fajnie wspominam ten czas i nie żałuję żadnej przegranej minuty. Odczucia mam naprawdę pozytywne, mimo że kiedyś nie byłem najlepszy tutaj, mam na myśli moje nastawienie kiedyś, gdzie dostawałem dużo kar i po prostu byłem odwalaczem, nie mam co tutaj ukrywać i owijać w bawełnę, lecz coś się kończy, a coś zaczyna - swój najgorszy etap przygody zastąpiłem najlepszym, gdzie naprawdę od ponad roku nie mam żadnej kary oraz przebywam w strukturach Fire Departament.

V: Przez tyle godzin na pewno masz jakieś pojazdy, powiesz nam coś o nich?
P: Pojazdów przez tyle godzin nie mam wiele tak naprawdę, posiadam same jednoślady, ponieważ moją pasją jest bycie "motorzystą" poza wirtualną rzeczywistością haha, posiadam tak naprawdę wszystkie rodzaje jednośladów poza nową PCJ-XR, która jest od niedawna, i no raczej nie zapowiada się, aby była szybko dostępna w salonach.

spacer.png

V: Pisałeś kiedyś podanie do administracji serwera? Chciałbyś otrzymać szansę jako członek ekipy?
P: Tak, pisałem parę podań na stanowisku Support'era na serwerze, lecz łatwo się tam nie dostanę, trochę kar mam i jest więcej osób, które by lepiej się tym zajmowały. A ja sam mam mało czasu ze względu na szkołę i pracę, więc sobie odpuszczę na jakiś czas z tym. 

V: Posiadasz jakiś cel na serwerze?
P: Aktualnie na serwerze posiadam cel zakupu pierwszego porządnego samochodu, mowa tutaj o Infernusie Pandemie, którego zechce zrobić samemu od podstaw - wiem, że bardzo nieopłacalne jest to, lecz motywację mam, a jak ją mam to mam chęci, aby siedzieć na serwerze.

V: Dobrze, przejdźmy do frakcji. Jesteś we frakcji SAFD, proszę, opowiedz nam coś o tej frakcji, polecasz tę frakcję każdemu?
P:  Frakcja sama w sobie jest naprawdę ciekawa, mamy dużo pobocznych obowiązków, które wpływają na komfort gry na serwerze - a to powalone kłody na drodze, a to plamy czy wiele innych, nasza frakcja służy dla urozmaicenia gry sobie, jak i innym, kto się interesuje RP, ten ma spore szanse na dołączenie do nas oraz zbudowanie fajnej kariery, jeszcze za starych czasów regulamin był naprawdę cięty, lotę można było dostać tak naprawdę za bieganie po strukturze bez powodu, i to tak naprawdę świadczyło o dyscyplinie, z jednej strony to dobrze, bo nasza frakcja nie była brana za odwalaczy, a z drugiej strony jesteśmy teraz brani za "komunę". Wiele osób tak uważa, nie będąc nawet w tej frakcji i nie wiedząc, jak dużo punktów regulaminu zostało zniesione - jest to regulamin wewnętrzny struktury, więc z wiadomych przyczyn nie będę się wypowiadał na temat, co dokładnie było zmienione, lecz teraz naprawdę czuć tę swobodę, i jak nie odwalasz czy nie szukasz problemów u innych, masz naprawdę sporą szansę na dostanie się do nas i stworzenia fajnej społeczności. Na koniec chciałbym podziękować @Reiji_Sakamaki za podarowanie mi szansy przebywania w strukturze oraz umożliwienie awansowania i brnięcia dalej do przodu!

spacer.png

V: Mógłbyś opowiedzieć o swojej historii frakcyjnej?
P: Moja historia we frakcji SAFD zaczęła się w 2021 roku, był to bodajże październik, lecz jak szybko się dostałem, tak szybko z niej wyleciałem - powodem tego było otrzymanie kary serwerowej przez Supporter'kę @dArbozy, była to kara na 30 dni i to była moja pierwsza kara na serwerze, mianowicie dostałem prawko za odwalanie Patriotem. Później po sporym czasie dostałem kolejną możliwość dołączenia do struktury, ponieważ w maju 2022 roku, dotrwałem tam do końca akademii, a więc była pora na egzaminy, za pierwszym razem nie zdałem teorii, a za drugim razem praktyki, a więc zgodnie z regulaminem musieli mnie wyrzucić z frakcji, pamiętam też, że egzaminował mnie @HymelJadwiga i zrobiłem bardzo głupie błędy, no nic ja nie o tym. Kolejną szansę otrzymałem w sierpniu, gdzie właśnie 22 sierpnia okazały się wyniki rekrutacji do struktury, i wtedy tak naprawdę się zaczęła moja przygoda z frakcją SAFD, egzamin zdałem z wynikiem pozytywnym dnia 07.09.2022 za pierwszym razem i od tej pory idę tylko do przodu, a aktualnie jestem na stopniu Captain w przedziale Training Staff oraz należę do grona szkoleniowców, którzy mają w obowiązku jak najlepiej przygotować akademię do egzaminu. 

V: Jakie obowiązki masz we frakcji?
P: Do moich obowiązków należą m.in. dokumenty dot. akademii, pracowników tygodnia oraz weryfikację wezwań.

V: Jeśli miałbyś zmieniać frakcje, to na jaką?
P: Jeżeli miałbym zmieniać frakcje, to zmieniłbym ją na frakcje SARA, nic innego mnie nie interesuje poza SAFD i wydaje się to dla mnie najlepsza opcja, jeżeli nie miałbym wyjścia. Powodem tego jest spora ilość osób, których znam, pokazanie klasy oraz bycia przykładem jak należy się zachowywać na służbie, bo patrząc obiektywnie na to, nie będąc tam, to najlepszego poziomu to oni nie reprezentują. SAPD dla mnie byłoby nudne, nie lubię nikomu nic nakazywać i nie byłoby to po prostu dla mnie. SAMD to duża ilość RP, a jakoś szczególnie medycyna mnie nie interesuje.

V: Super, chciałem przejść do biznesu teraz, lecz widzę, że nie jesteś w żadnym. Byłeś kiedyś w jakimś? A może planujesz dołączyć do jakiegoś?
P: W biznesie nigdy nie byłem i nie zamierzam być, nie mam czasu aktualnie na pobocze sprawy i nie chciałbym komuś zabierać szansy dostania się tam, skoro ta osoba mogłaby lepiej to wykonywać ode mnie. Jeżeli chciałbym iść to był to by biznes "Marquee: Outdoor media" z tego względu, iż mam jakiekolwiek doświadczenie z obróbką grafik, czy to w Photoshop, czy Premiere Pro, czy to Adobe Illustrator.

V: Co byś dodał, usunął lub zmienił na serwerze?
P: Chciałbym zobaczyć w przyszłości na serwerze więcej takich pierdół / możliwości, np. kufry do motocykli, można by tam włożyć, chociażby naprawkę, która naprawdę potrafi uratować komuś życie czy cokolwiek innego, co realnie by mogło się tam zmieścić, bo bez przesady - kłód z drwala tam nie zmieścimy haha. Na serwerze chciałbym zobaczyć, chociażby zmienne warunki pogodowe, ciągle pogoda jest taka sama i no, a myślę, że byłoby ciekawiej i bardziej spontanicznie jakbyśmy mieli np. odgrywać wypadek jako ogólnie frakcje z powodu złych warunków pogodowych czy jako zwykli gracze, oczywiście ta pogoda miałaby wpływ na przyczepność pojazdu czy inne parametry. Kolejną rzeczą, jaką chciałbym zmienić to wprowadzenie więcej zmian na serwerze, a to jakieś ciekawe obiekty, czy prace, czy nawet większe zainteresowanie frakcjami, jest dużo propozycji, które były ponad 2 lata temu, a słuch po nich zaginął - spoko wiem, że każdy prywatne życie, okej jak najbardziej to jest moja opinia, i piszę to tylko po to, aby rozwiać wszelkie wątpliwości.

spacer.png

V: Dobrze, odchodząc teraz od MTA, grasz w inne gry?
P: Tak, poza MTA gram np. w SCP Secret Laboratory, gdzie jak w przypadku MTA mam podobną ilość godzin i gram do dziś, czasami GTA Online czy jakieś gry fabularne, np. Far Cry Primal czy po prostu gry na chillerce - Farming Simulator, Minecraft.

V: Słuchasz może muzyki? Jeśli tak, to jaki gatunek jest twoim ulubionym?
P: Moim najlepszym gatunkiem muzycznym jest POP, bardzo lubię słuchać Sanah, tak naprawdę nie mam sztywno typu muzyki, bo to, co mi wpadnie w ucho, to będę tego słuchał, po prostu więcej słucham muzyki Pop i każdy lubi co innego.

V: Jakie jest twoje największe życiowe marzenie?
P: Moim największym marzeniem jest zostać Strażakiem oraz chęć podróżowania po świecie ze znajomymi na jednośladach, naprawdę lubię takie klimaty i to jest dopiero początek, do najbogatszych osób nie należę, ale to kształtuje mój charakter, bo nie jestem wychowywany "za darmo" że wszystko mi się należy, tylko trzeba sobie na to zapracować, co później daje naprawdę dużo radości szczęścia i motywacji na dalsze działania.

V: Skąd pomysł na nick?
P: Pomysł na nick przysunął mi @alfred, który również znajduje się w strukturach SAFD. Wyglądało to tak, że dostałem wyzwanie, aby go ustawić i jakoś tak zostało - zwą mnie Pokemon haha.

V: Niestety nasz czas dobiega końca, jeżeli chodzi o wywiad. A więc teraz takie pytanie, czy chcesz kogoś pozdrowić? Jeżeli tak to teraz śmiało możesz to zrobić.
P: Dziękuję w takim razie za wywiad, cieszę się, że mogłem udzielić Panu odpowiedzi na pytania i mam nadzieję, że kogokolwiek to zainteresuje. Na wstępnie chciałbym pozdrowić @Badus2115, dzięki któremu zacząłem tutaj przygodę, @Reiji_Sakamaki za zaufanie i szansę zajścia tak daleko w strukturze oraz @slever, który mi umożliwił przebywanie w jednej z najlepszej organizacji z dużą ilością fajnych i miłych osób. Miłego dnia!

spacer.png

Niestety to by było na tyle z dzisiejszego artykułu, mam nadzieję, że wam się spodobał! Pisał dla Was Junior Pressman @Vajtekk.vnd, do zobaczenia niebawem!

spacer.png

Dla redakcji Project News:

spacer.png Aiishan.png.f4b38c52d5339e613042194ffb427ea8.pngWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.