Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na zwinny.

Wodzislaw

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Wodzislaw
Nick oskarżonego: zwinny.
Powód skargi:  bezpodstawny mute na 36h za "bk na /g"
Data zdarzenia: 29/11/2023r

Dowody:
 image.png.23c4aca09871eb166eaa067b99522a00.png

image.png.f60fb9e556e6e28ec4ad36b299774549.png

Opis sytuacji: Pisałem na czacie /g z innym użytkownikiem po czym otrzymałem mute za bk, oskarżony tłumaczy się iż mute jest podstawny ponieważ przeklinam bez jednej literki. Na moją obronę oświadczam iż nie da się zgodnie z poprawnością gramatyczną stwierdzić iż ktoś przeklina jeżeli nie napisał pełnego wyrazu który świadczyłby o złamaniu regulaminu. Jeżeli zdaniem tego moderatora napisanie uj lub ierdolisz jest brakiem kultury oraz przeklinaniem to polecałbym przeszkolić moderatora. Wnioskuje o ukaranie/przeszkolenie oskarżonego oraz o zdjęcie mojej kary

Proszę również o okazanie dowodów gdzie "przeklinałem"

Witam, wszystko wyjaśniłem na serwerze, powtórzę tu jeszcze raz. Zabranie jednej literki z przekleństwa, nie znaczy, że nie był to brak kultury. Martwisz się o moje przeszkolenie, a więc odpowiadam, powyższe wytyczne ustalił Administrator RCON, a ja tylko się do nich stosuję. Napisałeś na chacie globalnym "to co ty ierdolisz", wszyscy wiemy co to znaczy i nie potrzeba do tego interpretacji, co autor miał na myśli. Dodam jeszcze, że mimo Twoich 21h na serwerze, udało Ci się już zdobyć wyciszenie (dlatego kara na 36h) i kilka ostrzeżeń o podobnej treści. Myślę, że wszystko wyjaśniłem i nie ma już wątpliwości co do słuszności nadania przeze mnie kary.

przeklinanie nie jest brakiem kultury, nigdzie nie jest to określone jako brak kultury tylko za słowo wulgarne.
jeżeli są takie wytyczne ustalone przez administracje powinny zostać zawarte w regulaminie

NIKOGO nie wyzywałem, obrażałem jego rodziny etc. napisałem słowo wulgarne które nie określa kultury 

równie dobrze mógłbym stwierdzić iż nie okazujesz Mi kultury poprzez twoje zachowanie po otrzymaniu mute, dostałem warna za to że komunikowałem się poprzez report (brak innej możliwości poza forum)

owszem, udało mi się zdobyć mute za przekleństwo (jedno przekleństwo)

zacytuję: 

Według słownika języka polskiego przekleństwo to wulgarne słowo używane w celu wyrażenia złego stosunku do kogoś lub czegoś. Są to mocno nacechowane ekspresywnie znaki językowe, których wielu z nas używa w sposób niekontrolowany.
nigdzie w internecie oraz książkach wydanych przez wykwalifikowane osoby nie znajdziesz w zmianki iż przeklinanie określa brak kultury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.