Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - coś więcej o nas!

Kapicki_12

Rekomendowane odpowiedzi

2UfZYUO.png

mSu4qkK.png

Witam serdecznie wszystkich czytelników. Z tej strony Senior Pressman @Kapicki_12 z Redakcji Project News. W tym artykule chciałbym Wam opowiedzieć kilka rzeczy na temat serwerowej redakcji, jak i pracy dziennikarza. Przygotowałem również kilka wywiadów badających opinię zwykłych graczy na temat naszego biznesu. Będziecie mogli przeczytać także 6 wywiadów z pracownikami Project News. Jesteście gotowi? W takim razie bez dalszego przedłużania zapraszam Was serdecznie do dalszej części materiału. Życzę wszystkim miłego czytania!

X7GzCDj.png

Zacznijmy może od odpowiedzenia sobie na pytanie "Czym tak naprawdę jest Project News?". Jak już mogliście zauważyć Project News to serwerowa redakcja. Do zadań jej pracowników należą pisanie artykułów oraz przeprowadzanie wywiadów z różnymi osobami. Jest to poniekąd prawda, jednak te informacje to dopiero wierzchołek góry lodowej, a sam biznes jest dużo ciekawszy, niż mogłoby Wam się wydawać! Moim zdaniem najlepsze jest to, że posiadamy pełną dowolność w pisaniu artykułów. Nikt nie narzuca Ci tematu, który masz opisać. Ta decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie, więc jeśli jesteś kreatywną osobą, nie powinno to stanowić dla Ciebie żadnego problemu. Teraz powiedzmy sobie kilka słów na temat normy obowiązującej w Project News. Mam wrażenie, że wiele osób chciałoby dołączyć w nasze szeregi, jednak obawia się, że nie będzie miała wystarczająco dużo czasu na napisanie materiałów. Odpowiem krótko, norma w redakcji wynosi 1 artykuł/wywiad na miesiąc. Powiem więcej, normę można wyrobić nie tylko poprzez napisanie artykułu lub wywiadu. Normę może stanowić również pomoc przy tworzeniu gazetki, a w niedalekiej przyszłości przeprowadzanie sond ulicznych z graczami! Pamiętaj także, że przysługuje Ci prawo do usprawiedliwienie niewyrobionej normy raz na 3 miesiące. Przejdźmy zatem do omówienia kolejnego wątku, jakim jest szkolenie nowych pracowników. Zapewne niektórzy z Was mogą obawiać się tego, czy poradzą sobie z pisaniem artykułów i wywiadu. Może być to zniechęcające dla niektórych osób. Każdy "świeżak" przyjęty do biznesu może liczyć na kompleksowe szkolenie ze strony zarządu biznesu oraz osób z rangą Academy Keeper. W razie jakichkolwiek pytań możecie je śmiało zadać pracownikom, którzy w redakcji są od dłuższego czasu w Project News i znają się na rzeczy. Nie musicie się martwić, że od razu zostaniecie wrzuceni na głęboką wodę i będziecie musieć pisać wiele artykułów. Najpierw będziecie musieli zdać egzaminy sprawdzające waszą wiedzę teoretyczną, jak i praktyczną. Egzamin teoretyczny będzie składał się z kilku pytań sprawdzających Waszą ogólną wiedzę na temat biznesu oraz innych materiałów dostępnych jedynie dla pracowników. Natomiast praktykę stanowi napisanie wywiadu lub artykułu. Powiem więcej, jeśli egzamin będzie bardzo dobrze napisany, zostanie on opublikowany i otrzymacie za niego stosowne wynagrodzenie! Oferujemy również sporą gamę pojazdów biznesowych. Zaczynając od zwyczajnego Sentinela, po bardziej nietypowe, jak chociażby dron, więc z pewnością każdy znajdzie tutaj coś odpowiedniego dla siebie. Jest również kilka bardzo ciekawych rzeczy, o których wie nie wiele osób jak, chociażby wspomniana przeze mnie funkcja Academy Keeper. Jest to nic innego jak opiekun akademii. Osoby z tą rangą pomagają zarządowi w sprawowaniu kontroli nad akademią, przeprowadzaniem egzaminów teoretycznych, sprawdzaniem artykułów nowych pracowników oraz oferowaniem pomocy w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości. Zatem tak jak można wywnioskować - Project News wcale nie jest, tak trudnym biznesem, jak mogłoby się na początku wydawać. Idealnie pasuje tutaj stare polskie przysłowie "Nie taki diabeł straszny, jak go malują". Ty, jako kandydat musisz mieć jedynie chęci do pisania, całą resztą zajmie się personel szkoleniowy. Pamiętaj, że zawsze możesz liczyć na pomoc i otrzymasz ją nie zależnie od rangi! W tej części artykułu opisałem poniekąd, jak wygląda praca dziennikarza oraz przedstawiłem kilka zakulisowych faktów odnośnie biznesu. Pewnie ciekawi Was jaką opinię na temat naszego biznesu mają zwykli gracze. Również byłem tego ciekawy, więc zapytałem trzech z nich o ich zdanie na temat redakcji Project News. Przejdźmy zatem do kolejnej części tego artykułu, czyli wywiadu!
LKZ38Vt.png

W: @WiktorqXX | K: @Kapicki_12

K: Witam, z tej strony Senior Pressman @Kapicki_12 z Redakcji Project News. Czy masz chwilkę wolnego czasu, aby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
W: Hej, z chęcią!

K: Jakie jest twoje zdanie na temat redakcji Project News?
W: Moje zdanie na temat Project News jest bardzo dobre. Lubię twórczość tworzoną przez członków redakcji. Wszelakie wywiady czy artykuły są ciekawe i dobrze się je czyta.

K: Czy czytasz nasze wywiady i artykuły?
WJak najbardziej, często zaznajamiam się z waszą twórczością, ponieważ bardzo ją lubię! Każdy tekst napisany jest na jak najwyższym poziomie!

K: Czy uważasz, że ten biznes ma sens na serwerze MTA?
W: Oczywiście. Redakcja jest bardzo sensownym pomysłem, pozwala poznać wiele ciekawych osób czy zaznajomić się z serwerem.

K: Czy w przyszłości rozważasz dołączenie do tego biznesu?
W: Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie. Kto wie? Może kiedyś zawitam w wasze szeregi.

K: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
W: Jasne, pozdrawiam wszystkich odbiorców, Ciebie, Całą organizację California, frakcje SATC oraz moich braci @kubcioX, @sabek2137.Ext, @grudzuu.@Weed, @Banan69.Ext, @CzouGu, @kubus2.

cgRNYW4.gif

r: @rafciok.cj | K: @Kapicki_12

K: Witam z tej strony Senior Pressman @Kapicki_12 z redakcji Project News, czy masz czas, żeby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
r: Jasne.

K: Jakie jest twoje zdanie na temat redakcji Project News?
r: Moim zdaniem biznes tego typu jest dobrym urozmaiceniem. Czasami sobie przeglądam artykuły, wywiady itp. i dowiaduje się o nowych i ciekawych rzeczach występujących na serwerze.

K: Czy czytasz nasze wywiady/artykuły?
r: Od czasu do czasu, tak. Są to niezłe źródła informacji na temat różnych wydarzeń w stanie San Andreas.

K: Czy uważasz, że ten biznes ma sens na serwerze MTA?
r: Oczywiście, uważam, że taki biznes ma sens. Tak jak już mówiłem w pytaniu pierwszym, jestem dobrze nastawiony do serwerowej redakcji, co za tym idzie, czasami przeglądam twórczość redaktorów. Jest to urozmaicenie dla osób, które chciałyby dołączyć do jakiegoś biznesu tego typu, oraz dla zwykłych ciekawskich czytelników.

K: Czy w przyszłości rozważasz dołączenie do tego biznesu?
r: Na ten moment nie mam tego w planach, lecz w przyszłości możliwe, że tak.

K: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
r: Tak, chciałbym pozdrowić @Antus**, @Jakubexx, Dziada, I członków frakcji SATC.

pApxNnS.gif

K: @kubcioX | R@Kapicki_12

R: Witam, z tej strony Senior Pressman @Kapicki_12 z Redakcji Project News. Czy masz chwilkę wolnego czasu, aby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
K: Witam z tej strony Przewoźnik @kubcioXz San Andreas Transport Corporation! Tak, z miłą chęcią udzielę dla Ciebie wywiadu.

RJakie jest twoje zdanie na temat redakcji Project news?
KBardzo dobre według mnie jest przydatnym biznesem, ponieważ gdy ktoś chce się czegoś dowiedzieć np. o danych frakcjach, to może przeczytać artykuł na jej temat lub po prostu luźno poczytać nowinki z naszego serwera.

R: Czy czytasz nasze wywiady i artykuły?
KCzasami coś tam przeczytam, jednak nie mam zbyt dużo czasu, żeby poświęcić na czytanie waszych materiałów.

R: Czy uważasz, że ten biznes ma sens na serwerze MTA?
KMa, ponieważ jest ciekawym urozmaiceniem dla graczy, jak i samych pracowników tego biznesu. Można się dużo dowiedzieć z wywiadu o innych graczach, a nawet ciekawych informacji o frakcjach.

R: Czy w przyszłości rozważasz dołączenie do tego biznesu?
K: Nie, ponieważ nie mógłbym poświęcić wystarczająco dużo czasu na biznes. Mam wiele spraw na głowie, które uniemożliwiają mi wykazania się w branży dziennikarskiej.

R: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
K: Na pewno chciałbym pozdrowić @Kapicki_12 jako najlepszego redaktora tego biznesu, moich znajomych @WiktorqXX, @CzouGu, @sabek2137.Ext, @grudzuu., @Banan69.Ext, a także całą frakcję SATC.

XGwBbve.png
Poznaliście właśnie opinie trzech graczy na temat serwerowej redakcji Project News. Jak możecie zauważyć, jest ona raczej pozytywna. Przejdźmy jednak do głównej części materiału, czyli sześciu wywiadów z redaktorami. Zacznijmy od zapytania nowych pracowników, co sądzą o biznesie. Zapraszam serdecznie!

XGwBbve.png
B: @Burzkaa*dm | K: @Kapicki_12

K: Witam, z tej strony Senior Senior Pressman @Kapicki_12 z Redakcji Project News. Czy masz chwilkę wolnego czasu, aby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
B: Witam, oczywiście, że mam chwilę wolnego czasu. Chętnie udzielę dla Ciebie wywiadu. Czego chciałbyś się dowiedzieć?

K: Na początku opowiedz coś o sobie naszym czytelnikom.
B: Mam na imię Mateusz, lubię spędzać swoje wolne wieczory oraz noce przy MTA. W zasadzie gram tylko na serwerze ProjectRPG.

K: Jesteś już po egzaminach, więc jak oceniasz poziom ich trudności? Ciężko jest zdać teorie?
B: Tak ukończyłem egzaminy. Same w sobie pytania teoretyczne nie były bardzo trudne. Wszytko, mieliśmy przedstawione i ładnie opisane. Moim zdaniem prawdziwe wyzwanie to praktyka. Żeby napisać coś naprawdę ciekawego, trzeba poświecić swój czas, a to kwestia nawet kilku godzin.

K: Co wpłynęło na to, że wybrałeś Project News?
B: W sumie jest kilka czynników. Pierwszy z nich to chęć urozmaicenia sobie gry, chciałem od dawna spróbować swoich sił w jakimś biznesie lub frakcji, z reguły pisanie, to coś, co lubię robić. Lecz gdyby nie zaproszenie gracza @Kanashimo., pewnie wciąż bym zwlekał z napisaniem podania.

K: Długo czekałeś na rekrutacje do biznesu? Czy dostałeś się z pierwszym razem?
B: W zasadzie to nie czekałem. Wszystko wyszło spontanicznie. Jednak pomimo nagłej decyzji do Project News udało mi się dołączyć za pierwszym razem.

K: Jakie masz plany związane z redakcją?
B: Na razie ciężko mi jest to ocenić, ponieważ dopiero tutaj dołączyłem. Na pewno chce się zadomowić i wspinać się na wyższe rangi. Nie traktuje samego biznesu jako kwestie tylko zarobkową, raczej ma to iść w stronę rozrywki. Na pewno myślę o redakcji poważnie.

K: Czy odczuwasz jakieś braki w biznesie?
B: Ogólnie zdziwiłem się ilością samochodów dostępnych dla pracowników. Myślałem, że jest ich więcej, chodzi mi o modele pojazdów. Na chwilę obecną nie mogę powiedzieć nic więcej, ponieważ nie mam takich informacji, lecz jeśli chodzi o całokształt, moim zdaniem jest dobrze dopracowany.

K: Co najbardziej podoba Ci się w redakcji?
B: Sama możliwość pisania artykułów. Według mnie jest to bardzo fajna rzecz i przywilej. Fajnie jest widzieć, że ktoś czyta to, co napiszemy i zostawia jakieś reakcje lub komentarze. Również sama w sobie atmosfera w biznesie jest świetna, a ludzie są w bardzo mili.

K: Czy na zakończenie chciałbyś kogoś pozdrowić?
B: Tak oczywiście. Pozdrawiam gracza @Kanashimo., cała organizacje DarkMoon i naszą Redakcje Project News. Chciałbym również podziękować za możliwość udziału w wywiadzie.

K: Dziękuję za udzielnie wywiadu, życzę miłego dnia!
B: Do widzenia!

UU75RPE.gif

R: @Rafskyy*dm | K: @Kapicki_12

K: Witam, z tej strony Senior Pressman @Kapicki_12 z Redakcji Project News. Czy masz chwilkę wolnego czasu, aby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
R: Jasne, pytaj śmiało.

K: Na początku opowiedz coś o sobie naszym czytelnikom.
R: Witam, mam na imię Rafał. Jestem zapalonym graczem MTA. Moje pasje to m.in. motoryzacja, wędkarstwo oraz muzyka. Poza tym skupiam się także na zarabianiu jak największej ilości pieniędzy w MTA.

KJesteś już po egzaminach, więc jak oceniasz poziom ich trudności? Ciężko jest zdać teorie?
R: Według mnie to egzaminy nie są trudne i nie jest ciężko je zdać. Zależy to także od naszego nastawienia i czy się do nich przygotowaliśmy.

K: Co wpłynęło na to, że wybrałeś Project News?
R: W zasadzie to nic szczególnego. Po prostu stwierdziłem, że nadaje się do roli redaktora i fajnie jest być w jakimś biznesie.

K: Długo czekałeś na rekrutacje do biznesu? Czy dostałeś się z pierwszym razem?
R: Na rekrutację nie czekałem. Jak tylko zobaczyłem informacje o rozpoczęciu naboru do redakcji, od razu złożyłem podanie, by spróbować swoich sił w tej branży. Tak, dostałem się za pierwszym razem.

K: Jakie masz plany związane z redakcją?
R: Hmm... Na pewno będę starał się pisać przynajmniej 2/3 artykuły miesięcznie i chciałbym mieć jak najwyższą rangę.

K: Czy odczuwasz jakieś braki w biznesie?
R: Wprawdzie jestem w tym biznesie od niedawna, jednak na chwilę obecną nie brakuje mi niczego.

R: W biznesie najbardziej podoba mi się miła atmosfera panująca w redakcji oraz spory asortyment pojazdów biznesowych.

R: Serdecznie pozdrawiam wszystkich pracowników Project News oraz członków organizacji Dark Moon.

K: Dziękuję za udzielnie wywiadu, życzę miłego dnia!
R: Wzajemnie, do widzenia!

wytyI01.gif

Teraz przejdźmy do wywiadów z pracownikami, którzy są zatrudnieni w redakcji nieco dłużej. Czyli tzw. pełnoprawnymi członkami biznesu.

XGwBbve.png
S: @Shino808 | K@Kapicki_12

S: Witam, pewnie, mam czas i chętnie odpowiem na Twoje pytania.

K: Na początek opowiedz coś o sobie naszym czytelnikom.
S: Dobrze, mam na imię Marek jestem młodym, ambitnym szesnastolatkiem. Pochodzę z Lublina, który znajduje się w województwie lubelskim. Uczęszczam do szkoły policyjno-prawnej gdzie jestem na drugim roku. Moim hobby jest granie w gry, sport oraz czytanie.

K: Jak rozpoczęła się Twoja przygoda w Project News? Długo czekałeś na rekrutacje?
S: Moja przygoda zaczęła się od rozpoczęcia rekrutacji w biznesie, nie myślałem na początku, że nadaje się do takiego biznesu. Czas, który spędzałem na graniu, przemijał bardzo szybko, nie zwracając na nic uwagi nie, patrzyłem na Project News jak na coś interesującego, lecz po przeczytaniu paru bardzo kreatywnych artykułów nadeszła mnie myśl, aby samemu zacząć pisać takie artykuły, które zachęcą innych graczy do zainteresowania się taką właśnie pracą. Od tamtego momentu złożyłem jak najszybciej podanie z myślą, że miałbym szanse się dostać, poświęciłem nie mało czasu, aby przygotować się do biznesu, jak widać było warto.

K: Jakie posiadasz wspomnienia związane z biznesem? Przytoczysz jakieś konkretne?
S: Nie jestem długo w biznesie, ale bardzo fajnie wspominam egzamin teorii lub różne spotkania biznesowe, na których panowała zawsze miła i przyjemna atmosfera, która sprawiała, że przyjemnie się rozmawiało.

K: Jakie są Twoje główne obowiązki jako redaktora?
S: Do moich obowiązków, należy stwarzanie jednego artykułu na miesiąc co nie, jest dużym wyzwaniem, jednakże musimy też zadbać o rozwój biznesu, który spoczywa na naszych barkach. Warto się przykładać właśnie do takiego rozwoju, ponieważ można nawiązać nowe znajomości, rozwijać własne cele oraz można rozwinąć swoje nowe pasje. Najważniejszym naszym obowiązkiem jest godne reprezentowanie naszego biznesu.

S: W Project News najbardziej mi się podoba swoboda, jaką dostaniesz przy pisaniu artykułów. Napisanie go polega na zasadzie twojej własnej woli oraz pomysłów, jedyne co cię ogranicza tutaj to twoja własna wyobraźnia!

K: Czy dostrzegasz jakieś braki w biznesie? 
S: Właściwie to nie zauważyłem żadnych braków oczywiście jak dla mnie. Według mnie biznes posiada wszystko, czego potrzeba; pomocnych ludzi, miłą atmosferę, świetne auta, specjalne dodatki dla redakcji itp. Potrzeba jedynie do chęci pracy!

K: Jakie cechy wg Ciebie powinna mieć osoba chcąca dołączyć w szeregi biznesu?
S: Według mnie taka osoba powinna być w pełni zaangażowana, pewna siebie, rozwijająca się oraz walcząca do końca. Nie brakuje tutaj pytania "Czy to ty będziesz tą osobą ?". Uważam, że większość z graczy jest bardzo ambitna i myślę, że ten biznes jest dla nich odpowiedni.

K: Czy polecasz czytelnikom dołączyć do naszego biznesu?
S: Jak najbardziej! Oczywiście kieruje to stwierdzenie do osób, które lubią czytać, mają bujną wyobraźnię i chcą się wykazać. Nie ma co zwlekać, jeśli chcesz się rozwijać w kierunku dziennikarstwa, ten biznes jest jak najbardziej dla Ciebie.

S: Chciałbym pozdrowić całą redakcję Project News oraz frakcje SAMD.

K: Dziękuję Ci bardzo za udzielenie wywiadu, do widzenia!
S: Dziękuję Ci bardzo za spędzony razem czas i dziękuję również bardzo za przeczytanie mojej wypowiedzi. Miłego dnia.

asDoBXB.gif

N: @NEONEK | K: @Kapicki_12

N: Uszanowanie z tej strony Senior Pressman @NEONEK z redakcji Project News. Jasne, pytaj śmiało.

N: No to tak z serwera znacie mnie pod nickiem @NEONEK. Mam 17 lat i uczęszczam do technikum na kierunku Technik-Elektronik. Troszkę interesuję się fotografią oraz sportem. Lubię grać w Multi Theft Auto (MTA), League of Legends (LOL), no i różne gry przygodowe.

KJak rozpoczęła się Twoja przygoda w Project News? Długo czekałeś na rekrutacje?
N: Moja przygoda w biznesie zaczęła się dokładnie 15.03.2023, lecz niestety przez natłok obowiązków w życiu prywatnym musiałem opuścić biznes. Po chwilowej przerwie od biznesu postanowiłem powrócić. Właśnie wtedy była otwarta rekrutacja do biznesu. Napisałem podanie i zostałem przyjęty dnia 28.08.2023 na rangę Trainee i tak oto jestem aż do teraz.

K: Jakie posiadasz wspomnienia związane z biznesem? Przytoczysz jakieś konkretne?
N: Przez ten czas, przez jaki byłem w redakcji Project News, wydarzyło się sporo. Obecnie posiadam rangę, która pozwala mi latać helikopterem czy też dronem. Z tym mam w sumie śmieszne wspomnienie, ponieważ jak leciałem pierwszy raz Maverickiem, moje pierwsze lądowanie na helipadzie było całkiem komiczne. Trwało jakieś 4min teraz (ląduje w około 20 sekund).

K: Jakie są Twoje główne obowiązki jako redaktora?
N: Jako redaktor wymyślam i tworzę artykuły oraz przeprowadzam wywiady czy to z graczami, administracją czy też pracownikami różnych frakcji. Następnym zadaniem są zdjęcia, które muszę wykonywać do swoich materiałów.

N: W Project News najbardziej podoba mi się atmosfera panująca w biznesie.

N: Na pewno skiny redaktorów/dziennikarzy przydałyby się w biznesie Project News. Byłoby to jakieś urozmaicenie naszej pracy. Odnośnie do pojazdów raczej nam ich nie brakuje. Jedynie brakuje mi większej ilości aktywnych osób w biznesie.

N: Na pewno musi być osobą kreatywną, dociekliwą, rzetelną oraz odpowiedzialną za swoje artykuły. Musi posiadać także umiejętność pracy w grupie.

N: Pewnie! Polecam biznes każdemu. Jest to w jakimś stopniu urozmaicenie naszej rozgrywki na serwerze, możemy się dużo nauczyć na przykład: polepszenia swojej ortografii czy też interpunkcji.

N: Chciałbym pozdrowić całą organizację Sicarios i nie mogę zapomnieć o osobach z frakcji SARA.

N: No i dziękuję za wywiad! Żegnam Was, bo na mnie już czas!

YOVzIgS.gif

Teraz przedstawiam Wam wywiady z członkami zarządu Project News!

XGwBbve.png

x: @xanny.drip | K: @Kapicki_12

x: Oczywiście, witam wszystkich czytelników!

x: Nazywam się Kacper, mam 18 lat, aktualnie chodzę do technikum o profilu eksploatacji portów i terminali, na serwerze można mnie znać z tego, że jestem w zarządzie Redakcji oraz pełnię funkcję członka ekipy serwera.

K: Jak rozpoczęła się Twoja przygoda w Project News? Długo czekałeś na rekrutacje?
x: Moja przygoda rozpoczęła 2 listopada 2022, kiedy zostało wypisane ogłoszenie o tym, że dołączam do biznesu. Na rekrutację nie czekałem, wyszło to spontanicznie i postanowiłem spróbować swoich sił, ze względu na to, że już kiedyś byłem w Redakcji, tyle że na konkurencji.

K: Od jak dawna jesteś w zarządzie redakcji?
x: W zarządzie jestem od 12.03.2023r.

K: Jak myślisz, co wpłynęło na to, że zostałeś wybrany do zarządu?
x: Uważam, że głównie wpłynęła na to wysoka aktywność i wiedza dot. samego działania Redakcji, dodatkowo pomoc jako opiekun akademii oraz korekta materiałów.

K: Jakie są Twoje główne obowiązki jako Kierownika biznesu?
x: Ja wraz z @Rafaal staramy się robić wszystko, więc nie ma szczególnie trafnej odpowiedzi na to pytania.

x: Sam fakt, że można poszerzać wiedzę na temat samego dziennikarstwa i odkąd tutaj jestem widze, jak ogromny postęp poczyniłem w tym zakresie.

x: Na pewno braku specjalnej plakietki dla Redaktorów oraz minimalnych udogodnień dla naszych pracowników w postaci większych zarobków za bardziej ambitne artykuły.

x: Uważam, że cechy osoby, która ma ochotę do nas dołączyć to na pewno kreatywność i aktywność, a także umiejętność słuchania i wykazywania skruchy.

x: Oczywiście, każdy, kto marzy lub chciałby spróbować swoich sił w naszym biznesie, zostanie miło ugoszczony i dobrze wyszkolony!

x: Pozdrawiam serdecznie wspaniałych czytelników, moją kochaną Redakcję oraz Ciebie @Kapicki_12! Życzę miłego dnia lub wieczoru wszystkim czytelnikom.

x: Nie ma problemu, do widzenia!

kBSlcwB.gif

R: @Rafaal| K: @Kapicki_12

K: Witam, z tej strony Senior Pressman z Redakcji Project News. Czy masz chwilkę wolnego czasu, aby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
R: Jasne, mam chwilę i chętnie udzielę odpowiedzi na Twoje pytania.

R: Nazywam się Rafał, jestem liderem biznesu Project News. Mam 20 lat i na co dzień zajmuję się studiami na kierunku elektrotechnika. W wolnych chwilach gram sobie w różne gry.

R: Do biznesu dołączyłem 10 stycznia 2021 roku. Była to chyba pierwsza lub druga rekrutacja do biznesu. Kiedy zobaczyłem ogłoszenie na forum, to pomyślałem - "Dlaczego by nie spróbować swoich sił w pisaniu artykułów?" i postanowiłem napisać podanie.

K: Od jak dawna jesteś w zarządzie redakcji?
R: O ile dobrze pamiętam, to do zarządu dołączyłem w maju 2021, a liderem zostałem w sierpniu 2021.

K: Jak myślisz, co wpłynęło na to, że zostałeś wybrany do zarządu?
R: Wydaje mi się, że dano mi szansę dzięki temu, że miałem już jakieś doświadczenie oraz brałem aktywnie udział w życiu biznesu.

K: Jakie są Twoje główne obowiązki jako Dyrektora biznesu?
R: Jako lider biznesu moim najważniejszym obowiązkiem jest zarządzanie personelem w celu jego dalszego przetrwania. Do tego dochodzą takie oczywiste obowiązki takie jak; wypłacanie wypłat, sprawdzanie artykułów, przeprowadzanie rekrutacji itp...

R: To, że członkowie biznesu wykazują się wobec siebie wielką przyjaznością i chętnie służą sobie nawzajem pomocą.

R: Wydaje mi się, że w biznesie aktualnie niczego nie brakuje. Jeżeli ktoś myśli inaczej - zapraszam do działu propozycje na forum.

R: Kandydat do zostania redaktorem powinien przede wszystkim; posługiwać się nienaganną polszczyzną oraz być chętna do nauki mechanizmów działających w biznesie.

R: Zapraszam każdego, kto chciałby sprawdzić swoje siły do napisania podania.

R: Pozdrawiam cały personel Project News biznesu oraz administrację serwera!

R: Również dziękuję za wywiad, do widzenia!

XGwBbve.png

Dziękuję bardzo za przeczytanie mojego artykułu. Mam nadzieję, że spodobał Wam się opisywany przeze mnie temat, a być może zachęci kogoś do złożenia podania do naszej redakcji w najbliższej przyszłości. Zapraszam również do przeczytania innych artykułów naszych redaktorów. Tymczasem ja się z Wami żegnam. Życzę wszystkim miłego dnia/popołudnia/nocy w zależności od pory, w której czytacie ten artykuł.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News:
xWguslP.pngAiishan.png.f4b38c52d5339e613042194ffb427ea8.pngimage.png.3ab872bc21848e0ee77162ad613e2285.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.