Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Skazany na dożywocie

Poziomeq

Rekomendowane odpowiedzi

uaNQZYX.png

naTqDnE.png

Witam, z tej strony znów Pressman @Poziomeq z Redakcji Prasowej Project News. Jak wspomniałem w moim artykule pod tytułem "Wojsko na ulicach San Andreas" do którego swoją drogą serdecznie zapraszam, tematem głównym będzie postać Richarda Newsona, zapraszam!

VDgjwdI.png

Zacznę może od historii przytoczonej wyżej persony. Jest to były żołnierz, który wziął udział w napadzie na bank w Los Santos. Przejdźmy do szczegółów, dnia 20 listopada 1999 roku ekipa 3 osób, dwóch weszło do środka banku oraz jeden czekał w wozie przed bankiem. Jak się później okazało, stało za tym dużo więcej osób, zostało przekupionych dwóch policjantów, aby zatuszować ślady, jak i dwóch pracowników, jednego z nich było dopilnowanie, aby nikt nie wszczął alarmu, a drugiego, który pracował w Las Venturas wręcz przeciwnie, jego celem było doprowadzenie do tego, aby policja pojechała do Las Venturas, a nie do Los Santos. Wszystko poszło zgodnie z planem. Pieniądze zostały ukryte w jednym z grobów w Los Santos.

70rFcgu_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

Policja o całym zdarzeniu dowiedziała się, aż po trzech godzinach, przez co złodzieje mieli kupę czasu na następne ruchy. Plan był praktycznie idealny, niestety złodzieje zapomnieli o monitoringu, oczywiście niestety dla nich. Policja przeglądnęła nagrania z monitoringu, na którym widać twarz jednego ze złodziei, drugi natomiast był zamaskowany. Posiadam zdjęcie z monitoringu, więc udostępnię je pod koniec artykułu. Wracając policja, również namierzyła pojazd, którym poruszali się przestępcy, teraz należało iść jedynie po nitce do kłębka, prawda? Nic z tych rzeczy, napastnicy przekupili większość osób posiadających monitoring, aby skasowały bądź podmieniły nagrania, na takie które zostały specjalnie zmontowane. Na szczęście policji udało się zdobyć kilka nagrań i dotrzeć do swego rodzaju mieszkania złodziei. Mianowicie dotarli do miasta duchów, gdzie po przeszukaniu domów, znaleźli kopie nagrań, jak i cały plan napadu.

9tfbxmj.png

Złapano również, niejakiego Adama W., który był niezamaskowanym złodziejem, oczywiście nie wsypał kolegów i starał się nakierować policję, na zły trop, lecz nie wiedział, o tym, że policja już o wszystkim wie. Przez kłamstwa usłyszał dłuższy wyrok, lecz jego koledzy dalej byli na wolności. Złapano ich w przeciągu 72h, a łącznie przed sądem stanęło w tej sprawie, aż dziesięć osób. Jednak najbardziej zastanawiające jest to, dlaczego Richard usłyszał tak duży wyrok w porównaniu do swoich kolegów oraz dlaczego wyszedł po 10 latach. Już spieszę z odpowiedzią, a raczej sam zainteresowany, zapraszam do wywiadu!

vgC1HDp.png

R: Redaktor Poziomeq | RN: Richard Newson

R: Witam, dziękuję za zgodę na wywiad.
RN: Witam, to ja dziękuję, chcę, aby świat w końcu usłyszał prawdę.

R: Więc zaczynając, dlaczego była taka ogromna różnica wyroków?
RN: Nie chciałem pójść na ugodę oraz za dużo mówiłem, mianowicie to nie ja brałem udział w napadzie, ja zostałem schwytany o wiele wcześniej.

R: Jak to? Przecież to jest niezgodne z prawem.
RN: W tak ważnych sprawach nie obchodzi ich prawo.

R: To już rozumiem dlaczego, "Pan" w tym napadzie był jako jedyny zamaskowany.
RN: Właśnie tak.

URuF9QX.png

R: Dobrze, a czy mógłby Pan rozwinąć temat?
RN: Jasne, jeżeli chodzi Panu o temat tej ugody, pracowali oni nad bronią biologiczną, w której nie chciałem brać udziału i udzieliłem podobnego wywiadu. Niestety nie został on nigdy opublikowany.

R: A co ze skróconym wyrokiem?
RN: Nie mogę udzielić zbyt wielu informacji na ten temat dla własnego bezpieczeństwa, ale, krótko mówiąc, grożono mi i musiałem się zgodzić na badania. Nie wiele osób wie, ale jestem naukowcem.

R: Myślę, że to wszystko dziękuję za wywiad i życzę miłego dnia.
RN: Ja również dziękuję.

XGwBbve.png
Richard obiecał mi przekazanie materiału do kolejnego artykułu, więc spodziewajcie się Państwo na dniach. Na tę chwilę mogę polecić przeczytanie innych artykułów na pod forum w dziale naszej  redakcji. Życzę państwu miłego dnia/nocy, do widzenia.

Project NEWS.png

7Eoqu1w.pngAiishan.png.f4b38c52d5339e613042194ffb427ea8.pngimage.png.3ab872bc21848e0ee77162ad613e2285.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.