Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na kraha

Verfi

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 1671
Login: ZechY
Nick oskarżonego: @kraha
Powód skargi: Zawyżanie ofert, sprzedanie pojazdu po cenie wyższej niż faktycznie był warty
Data zdarzenia:  lipiec tego roku (07.13)
Dowody: Nie posiadam, Administracja ma logi
Opis sytuacji: Nie chciałem pisać tej skargi ale dużo osób mi mówiło żebym to zrobił także ją postanowiłem napisać. Mam nadziej że sam gracz nie będzie na mnie zły lub będzie mnie wyśmiewał. W lipcu tego roku okolice daty 07.13 zakupiłem pojazd Sabre 795ID, był on FT T/nv5. Wystawiałem wtedy moje turismo o ID 37359 (Posiadało wtedy zestaw torowy,e4,t5 Max silnik,lampy i wiele innych)  gracz kraha zaoferował mi w wymianie właśnie tą sabre i dopłate, Zainteresowany tą ofertą dopytywałem o szczegóły. Gracz zapewniał mnie że pojazd Sabre jest warty 1.65kk i zaoferował mi to + 250k dopłaty.  Razem wychodziło jakieś 1.9kk gdy w tamtym czasie turismo mogło być warte nawet do 2kk. Myślałem że nieznacznie stracę na takiej wymianie, a nawet myślałem że coś zarobię lecz w tamtym czasie pojazd sabre mógłbyć warty maksymalnie 1.3kk i podobne oferty dostawałem parę miesięcy po zakupie. Wystawiałem go wielokrotnie a jedyne oferty jakie dostawałem to 1.1kk w wymianie, 1.2kk w wymianie + kasa, 1.35kk w wymianie+kasa. Ostatecznie pojazd ten sprzedałem z trudnościami za 1.55kk w racie dla gracza Szrot. Czyli łącznie dostałem 1.8kk za turismo które było warte o wiele więcej. Przez gracza kraha byłem zapewniany że dostanę za ten pojazd o wiele więcej lecz ofert zbliżonych do tej co mówił gracz nie dostałem. Za stracony czas oraz pieniądze spodziewam się jakiegoś odszkodowania lub czegoś tego typu. Z moich obliczeń Na tej wymianie straciłem ponad 100k jak nie 200k. Jeśli wymiana była w pełni dobra i pojazd Sabre faktycznie był tyle wart to chciałbym aby ktoś przedstawił dowody na ten temat. Pojazd turismo do mnie niedawno wrócił i jedyne co zostało w nim zmienione to Gwint. zawieszenie i poszerzenia. Pojazd odkupiłem za prawie 2kk w wymianie także potwierdza to wartość tego pojazdu w tamtym momencie. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

image.png.c107f39c7246f03d55e304a9868f2535.png

jeśli mogę się odnieść miałem oferty takie jak ci zapewniałem wiec nie rozumiem powodu skargi. auta na id to jest loteria tak jak każdemu powtarzam, ponieważ raz są warte o 100/200/300 warte a czasem o 100/200 tysięcy mniej. sabre na id -1000 ma swoją wartość, wiemy jak wyglada gospodarka i tak naprawde nie wiadomo co ile jest warte. verfi wydaje mi się ze jeśli wymieniliśmy się w lipcu to minęły juz 3 miesiące…

Niestety, ale moim zdaniem kupowanie jakiegokolwiek pojazdu licząc na "zapewnienie" danego gracza odnośnie ofert jakie dostaje w tym czasie nie powinno być czymś decydującym. Sam piszesz, że na tej wymianie straciłeś od 100.000$ do 200.000$, co przy takiej transakcji oscylującej prawie na 2.000.000$ nie jest czymś dużym, jest to, że tak powiem strata, z którą trzeba się liczyć. (Być może uda nam się zarobić/stracić na danym pojeździe). Przed zakupem sam powinieneś się doinformować/dopytać innych graczy, po ile takie coś może chodzić skoro sam nie byłeś tego pewny. Nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć ile dostaniemy za dany pojazd, szczególnie jeżeli mówimy o pojazdach na ID. Rynek jest zmienny.

Skargę odrzucam, temat zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.