Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na [Guliwer] - oskarżony przez [Lee]

Lee

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: Guliwer
Data zdarzenia:  05.11/2023
Opis zdarzenia:  Podczas robienia wyścigu na autostradzie w LV obok kopalni zabrakło mi paliwa więc włączyłem awaryjne światła i zepchnąłem pojazd na pobocze następnie poprosiłem kolegę aby po mnie przyjechał i zabrał mnie na stację po kanister z paliwem gdy już dotarliśmy z paliwem do mojego pojazdu pracownik sary był już w trakcie ładowania go na lawetę i pomimo tego że powiedziałem mu że zabrakło mi paliwa ten postanowił jednak olać mnie ciepłym moczem i zabrać mój pojazd  na parking policyjny 
Dowody: 
gta_sa_Gbccy1lhC5.thumb.jpg.16c59efc963f805ff062fa5b472b455f.jpg

Uszanowanie Inspektor Guliwer.

Na początku mej wypowiedzi chciałbym przedstawić swoją wersję zdarzeń.

Podczas pełnionej służby otrzymałem zgłoszenie od pewnej osoby iż napotkała ona na pojazd porzucony. Natychmiast po odczytaniu zgłoszenia udałem się na miejsce. Po dotarciu do pojazdu zastałem pojazd pozostawiony przy drodze szybkiego ruchu bez zaciągniętego hamulca ręcznego oraz brakiem użycia świateł awaryjnych w przypadku awarii pojazdu. Po wstępnych oględzinach skierowałem pojazd do odholowania na najbliższy parking policyjny z powodem pojazd porzucony za kwotę 500$.

Dodatkowo do swojej wypowiedzi dołączam punkt Kodeksu Ruchu Drogowego wraz z wyjaśnieniem.

Zgodnie z Art. 4, Kodeksu Ruchu Drogowego, który brzmi "Zasady parkowania i postoju" wzorując się do Pkt. 4.1.4, który brzmi "Kierujący ma bezwzględny zakaz zatrzymywania się i postoju na drogach szybkiego ruchu i autostradach. Wyjątkiem jest pas awaryjny, gdy wystąpi awaria pojazdu."

Zgodnie z Art. 4, Kodeksu Ruchu Drogowego, który brzmi "Zasady parkowania i postoju" wzorując się na Pkt. 4.3, który brzmi "Kierujący ma prawo korzystać ze świateł awaryjnych jedynie w sytuacji, gdy faktycznie takowa miała miejsce. Nieprawidłowe użycie świateł awaryjnych może zostać ukarane mandatem, bądź też pojazd może zostać zabrany na parking policyjny."

Wyjaśnienie:

Zgodnie z przedstawionymi informacjami od osoby oskarżającej pojazd został zepchnięty na pobocze z włączonymi światłami awaryjnymi. Niestety pojazd nie posiadał załączonych świateł awaryjnych co uświadamiało by awarię pojazdu i niezdolność do kontynuowania dalszej jazdy. W tym przypadku pojazd nie wykazywał żadnych podstaw do pozostawienia go w miejscu zgłoszenia więc został odholowany zgodnie z panującymi zasadami na serwerze oraz taryfikatorem SARA.

Spoiler

kzGDKET.png

S.A. Road Assistance

Inspektor Guliwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.