Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Październik'23 🎃🎃

Tomek.gg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

3tkdIGg.png

RyfYWaX.png
Cześć! Kolejny miesiąc za nami, a wraz z nim wychodzi kolejne wydanie serwerowej gazetki.
Znajdziecie w niej m.in. wszystkie aktualizacje, wyniki ankiety, wywiad z moderatorem, sylwetkę gracza oraz wiele więcej!

mGaL7p5.png

Najlepszy Supporter: @emploi
Najlepszy Moderator: @berz_
Najlepszy Administrator: @Toya
Najlepszy Administrator RCON: @Zebra

Najlepsza frakcja: San Andreas Road Assistance
Najlepszy biznes: ProjectFM
Najlepszy redaktor: @xanny
Najlepsza organizacja: 
The Always
Najbardziej pomocny gracz serwera: @Euzebiusz
Najbogatszy gracz: @Euzebiusz

Najlepsza praca na serwerze: Kurier
Najlepszy tuner: @Euzebiusz
Największy odwalacz: @Kamdro

Najlepszy lider frakcji: @Braian11
Najlepszy lider biznesu: @Jezus_Carbonara

n1tYkiy.png

Urlopy w ekipie serwera:

09.10.2023

Supporter @PrzeMeQ przechodzi na urlop, który potrwa do 27.10.2023.

10.10.2023

Supporter @xanny przechodzi na urlop, który potrwa do 20.10.2023.

Odejścia w ekipie serwera:

20.10.2023

Supporter @alfred opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

25.10.2023

Supporter @MasnyBratan opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

26.10.2023

Supporterka @Zimna opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.
Moderator @J.o.K.e.R opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

29.10.2023

Administrator @Emciok opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

30.10.2023

Supporter @PrzeMeQ opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

Zawieszenia w ekipie serwera:

20.10.2023

Supporter @czeslawmuwi zostaje zawieszony na 14 dni z powodu wpłynięcia słusznych skarg. 

p540bCm.png

FRAKCJE

San Andreas Police Department:
16/10/23 - Captain II @CzouGu zostaje awansowany na stopień Major, tym samym zasila grono Command Staff.

San Andreas Medical Department:

San Andreas Fire Department:
21/10/23 - @WiksaPiksaotrzymuje awans ze stopnia Battalion Chief na stopień District Chief - gratulujemy jako zarząd oraz życzymy dalszych sukcesów!
                     @MasnyBratan otrzymuje awans ze stopnia Training Officer na stopień Battalion Chief - gratulujemy jako zarząd oraz życzymy dalszych sukcesów!
21/10/23 - @Grzyb. odchodzi na stopniu Assistant of Deputy Chief z powodu decyzji osobistej - dziękujemy jako cały zarząd za włożony wkład w naszą frakcję, liczymy na powrót do naszych struktur Fire Department!
                     Również chciałabym wspomnieć o @OktA, który przez okoliczności oraz decyzje osobiste przechodzi ze stopnia Assistant of Deputy Chief na stopień Captain, dziękujemy jako cały zarząd za włożony wkład w naszą frakcję!

San Andreas Transport Corporation:
02/10/23Kierownik  @zwinny. zostaje awansowany na rangę Zastępca szefa, gratuluję.
                               Menadżer  @copka zostaje awansowany na rangę Kierownik.
31.10.2023 - Menadżer  @rafciok.cj rezygnuje z funkcji zarządu tym samym zostaje dopisany do listy osób zasłużonych oraz zdegradowany do rangi Doświadczony Szofer.

San Andreas Road Assistance:
09/10/23 -  Inspektor @Kaczorowskyyy oraz Inspektor @AGO_Miki decyzją Zarządu zostają powołani na stanowisko Szkoleniowca na okres próbny jednej akademii. Serdecznie im gratulujemy.

BIZNESY

Redakcja Project News:
14/10/23Journalist  @xHamster odchodzi z biznesu na własne życzenie, tym samym rezygnuję z funkcji Academy Keeper'a. Zostaje również wpisany na listę Zasłużonych  za zasługi podczas jego kadencji. Dziękujemy za współpracę i życzymy powodzenia w życiu realnym!

ProjectFM:
19/10/23 Kierownik  @Amiczek zostaje zdegradowany do rangi DJ z powodu braku aktywności. Tym samym zostaje pozbawiony funkcji zarządowych.

Blood Fight:

Racing Club :
29/10/23Szefowa  @WiksaPiksa odchodzi z biznesu na własne życzenie.

Marquee: Outdoor media:

Posorants Group:
07/10/23 -  Zastępca dyrektora @CeglaXD odchodzi z biznesu na własne życzenie. W imieniu zarządu, pragnę Ci podziękować za cały swój wkład w rozwój oraz działania biznesu. Dzięki twoim licznym zasługom otrzymujesz miano Zasłużonego

WYwiad_z_moderatorem.png?ex=6558c2e3&is=65464de3&hm=961b434e54710b69eb4ecad48c3c24f4c4f82b4e45606658dc983304c9a2dc48&

Wywiad z Moderatorem @ToKrawczyk
K: @Kapicki_12 | T: @ToKrawczyk
K: Witam z tej strony Prassman @Kapicki_12z redakcji prasowej Project News. Czy masz chwilkę, żeby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
T:  Siemka! Jasne akurat mam wolną chwilę, więc mogę poświęcić Ci trochę czasu.

K: Na początek opowiedz coś o sobie naszym czytelnikom.
T: W dużym skrócie nazywam się Miłosz, ale znajomi wołają na mnie "@ToKrawczyk". Niedawno skończyłem 24 lata, a swoją przygodę z MTA rozpocząłem coś około 10 lat temu. Łącznie na wszystkich serwerach zebrałem coś w granicach 13 000 godzin rozgrywki. Obecnie na serwerze ProjectRPG jestem członkiem administracji na randze Moderator oraz aktywnie pełnię służbę we frakcji SAPD na stopniu Sergeant II.

K: Jak rozpoczęła się Twoja przygoda na serwerze Proeject RPG? Sam tu zacząłeś grać czy ktoś Cię tu "zawołał"?
T:  Wiesz co, 25 października wybiło już dwa lata odkąd gram na tym serwerze. Moja rozgrywka rozpoczęła się na tym serwerze po około rocznej przerwie od MTA. Tak naprawdę PRPG znalazłem całkowicie przypadkowo na liście serwerów, z ciekawości postanowiłem zajrzeć. Wiem, że może się to wydawać głupie, ale po wejściu na samym początku moją uwagę skradła legenda na mapie serwera. W pierwszej kolejności pomyślałem: Wow, ktoś naprawdę musiał przywiązywać uwagę do szczegółów, żeby w ogóle znaleźć chęci, aby zrobić tak proste, a zarazem przydatne udogodnienie. Po pierwszym dobrym wrażeniu postanowiłem związać się z serwerem na dłużej. Dzięki tej decyzji udało mi się dojść tak daleko.

K: Jak rozpoczęła się Twoja przygoda w administracji serwera? Długo czekałeś na rekrutacje czy dostałeś się za pierwszy razem?
T:  W pewnym momencie po prostu poczułem przywiązanie do serwera, jak i jego społeczności, stąd decyzją o dołączeniu do administracji. Z natury jestem miłym i sympatycznym człowiekiem, pomoc przy wszelakich sytuacjach zawsze sprawiała mi ogromną satysfakcję. Poczułem po prostu, że to miejsce dla mnie i postanowiłem napisać podanie. Oczywiście na jednym się nie skończyło, dostałem się dopiero za 3 razem, tłumaczę sobie to zawsze tym, że ekipa RCON sprawdzała moja cierpliwość i zawzięcie w osiągnięciu celu. Ostatecznie wyszło mi to na dobre, poprawiłem swoje granice cierpliwości!

K: Jakie są Twoje główne obowiązki jako Moderatora serwera Project RPG?
T:  Szczerze? Nie ma tu zbyt wielkiej filozofii. Moim głównym zadaniem jest utrzymywanie porządku na serwerze, jak i na forum oraz pomaganie graczom w potrzebnie. Większość osób spędza czas na serwerze, aby w miły sposób odreagować ciężki dzień, czy też zabić nudę. Ja jestem osobą, która ma za zadanie utrzymać komfort rozgrywki na jak najprzyjemniejszym poziomie dla gracza.

K: Czy uważasz, że administracja na tym serwerze to ciężkie i odpowiedzialne zadanie? Czy może każdy przypadkowy gracz nadaje się na to stanowisko?
T: Jak najbardziej, bycie członkiem administracji niesie ze sobą spora odpowiedzialność. Szczerze idealny kandydat powinien cechować się przede wszystkim ogromnym dystansem do siebie oraz cierpliwością, nie zapominajmy również o bezstronności. Zdarzało mi się karać osoby, z którymi utrzymuje kontakt na serwerze, nie jest to przyjemne, jednakże należy nie zapominać, że dbamy o dobro ogółu, a nie wykorzystujemy rangę do celów własnych. Dlatego też uważam, że nie każda osoba nadaje się na to stanowisko.

K: Ile na chwilę obecną wynosi twój majątek na serwerze?
T: Wiesz co... Obecnie jest to coś w granicach 5,000,000$. Majątek byłby znacznie większy, jednakże pewna sytuacja w rodzinie oraz chwilą nieuwagi sprawiła, że straciłem dość sporą część majątku na skutek nieopłacenia tunera.

K: Czy masz jeszcze jakieś cele do osiągnięcia na tym serwerze? Czy uważasz, że to już jest Twoje maximum?
T:  Jak najbardziej! Moja ambicja nie pozwala mi osiadać na laurach. Obecnie moimi głównym celem jest osiągnięcie najwyższej możliwej rangi w administracji oraz ciągle piecie się w górę po szczebelkach frakcji SAPD. Na ten moment są to sprawy, które przynoszą mi największą przyjemność z gry. Głównie ze względu na wspaniałe grono osób, które miałem okazję poznać.

K: Czy uważasz, że osiągnąłeś dużo na serwerze od początku swojej rozgrywki tutaj? Czy jednak mogło być lepiej?
T:  Uważam, że obecnie wszystko idzie w odpowiednim kierunku. Nie odczuwam jakiegokolwiek znudzenia rozgrywka, sam gameplay, jak i otoczka w postaci nowo poznanych czy też już starych znajomych sprawia, że każda kolejna godzina na serwerze przynosi mi wiele przyjemności.

K: Czy na zakończenie chciałbyś kogoś pozdrowić?
T:  Szczerze? Nie chce pozdrawiać każdego z osobna, bo i tak już sporo się rozpisałem. Jednak przechodząc do konkretów, chciałbym pozdrowić całą społeczność ProjectRPG, która dotrwała do tego momentu wywiadu!

K: Dziękuję Ci bardzo za trud poświęcony dla wywiadu. Pozdrawiam serdecznie, do widzenia!
T:  Nie ma problemu, to było bardzo miłe doświadczenie. Trzymaj się i powodzenia przy realizacji kolejnych wywiadach, do widzenia!

TALgGKB.png

13.10.2023

- Model biletomatu został odświeżony
(Autor modelu: @xth)

25.10.2023

- Wprowadzono odświeżone felgi w ramach ankiety
- Ceny tuningów wizualnych zostały dostosowane do obecnych realiów
- Na przestrzeni ostatnich tygodni została poprawiona oraz zoptymalizowana duża część modeli
- Komenda /kable została tymczasowo wyłączona
- Dodano nowy warsztat z komponentami w Los Santos, Temple 
- Grafiki z felgami na tablicach w warsztatach wizualnych zostały odświeżone
(Autor grafik: @HymelJadwiga)
- Garaże w wielu posiadłościach na mapie zostały otworzone
- Został dodany nowy pojazd PCJ-600 XR
- Pojazd Cheetah otrzymał odświeżony wygląd
- Pojazd Cheetah otrzymał nowe bodykity
- Pojazd Manana otrzymał odświeżony wygląd
- Pojazd Manana otrzymał nowe warianty
- Pojazd Mesa otrzymał nowy bodykit
- Pojazd Euros otrzymał nowe warianty
- Pojazd Euros otrzymał nowy bodykit
- Pojazd ZR-350 otrzymał nowe warianty
- Pojazd ZR-350 otrzymał nowy bodykit
- Pojazd Sentinel otrzymał nowe warianty
- Pojazd Schafter otrzymał nowe warianty
- Pojazd Primo otrzymał nowe warianty
- Pojazd Primo otrzymał nowy bodykit
- Pojazd Sadler otrzymał nowe warianty
- Pojazd Sadler otrzymał nowy bodykit
- Pojazd Elegy otrzymał nowy wariant
- Spojlery z ID 1146/1147 zostały odświeżone 
- Usunięto spojler z bodykitów Elegy RH5/Elegy RH5 Pandem, jest on teraz dostępny w warsztacie wizualnym pod ID 1147
- Dodano możliwość montażu większej ilości spojlerów do Elegy 

27.10.2023

- Na spawnach pojawiły się upiorne dekoracje
(Autor map: @penky)
- Na spawnie w San Fierro, Los Santos i Las Venturas pojawiły się upiorne skiny do założenia 
- Niebo na serwerze przybrało mroczny wygląd, a na serwerze nastała wieczna noc na czas Halloween 

UXaOn62.png

aORY6Ob.png

q7phMr8.png

gYqyf0I.png

W tym miesiącu, na nasz redakcyjny celownik wzięliśmy gracza @Leszek*nt

Jak masz na imie?: Imienia nie chciałbym podawać, ze względu na opinie publiczną. Kto wie ten wie i w tym miejscu chciałbym to zostawić.
ile masz lat?: 18
Czym się zajmujesz?: Aktualnie chodzę do liceum ogólnokształcącego, w wolnych chwilach czytam książki oraz oczywiście pogrywam na projekcie
Jak to się stało że dołączyłeś na project'a?: To było prawie 3 lata temu, kiedy przesiadywałem na Youtubie zobaczyłem, że youtuber Adiko robi live z serwera ProjectRPG. Pracował wtedy na drwalu i w którymś momencie padł mu akumulator i zobaczyłem, że da się akumulator naładować pod komendą /kable. Nigdy wcześniej nie widziałem takiej możliwości z racji na to, że nie grałem na mocno innowacyjnych serwerach. Natchniony myślą o ładowaniu akumulatora przez kable postanowiłem po raz pierwszy zagrać na serwerze.
Od jak dawna pełnisz funkcje moderatora później supporta a następnie admina?: Do administracji dołączyłem w grudniu 2022 roku i od tamtej pory doszedłem na najwyższą rangę.
Od jak dawna jesteś szefem w RC i jak to się stało?: Na forum zauważyłem rekrutację i chciałem spróbować swoich sił w zarządzaniu biznesem z racji na to iż wcześniej posiadałem doświadczenie, które zdobyłem w SATC. I tak od 21 września jestem właścicielem biznesu Racing Club.
Jak to się stało że jesteś w organizacji NT?: Wcześniej grałem na nieistniejącym już serwerze i była to topowa organizacja, dlatego dwa lata temu stwierdziłem, że nie ma lepszej do której mógłbym się udać. 
Jakie były twoje frakcje przed SAPD i na jakie stopnie doszedłeś?: Przed SAPD byłem jedynie we frakcji SATC, tak jak wspomniałem wyżej. Swoją karierę w taksówkach zakończyłem na randze menadżer, a kierownik był najwyższym stopniem na który doszedłem.

8eybfgF.png

Realizacja: Junior Pressman @Tomek.gg

Ankieta: Supervisor @xanny
Wywiad z członkiem ekipy: Pressman @Kapicki_12
Serwerowe aktualizacje: Junior Pressman @Kanashimo.
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: Junior Pressman @Leokadia
1. miejsca plebiscytu: Director  @Rafaal
Zmiany w administarcji:
 Pressman @NEONEK
Sylwetka gracza: Senior Pressman @Hugel.gg

Edytowane przez xanny
Brak 1 informacji w temacie Zmiany we frakcjach i Biznesach
  • Super 13

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.