Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na czeslawmuwi

kzfka5g

Rekomendowane odpowiedzi

Login: kzfka5g
Nick oskarżonego: czeslawmuwi
Powód skargi: Administrator wyteleportował mi pojazd.
Data zdarzenia: 04.11.2023r.
Dowody: Zapraszam do przeglądania logów z czatu oraz komend supporterskich itp itd.
Opis sytuacji: Kwestia jest taka, że stałem sobie kulturalnie na spawnie SF moim samochodem Banshee Viper GTS, kiedy nagle supporter czeslawmuwi podszedł do mnie i agresywnie zaczął kazać mi naprawić mój pojazd. Fakt, przyznam że samochód nie był w najlepszym stanie wizualnym, ale z tego co się orientuję taki obowiązek mają wyłącznie pracownicy frakcji SATC oraz osoby, które mają ochotę uberować. czeslawmuwi nie zapytał się mnie jednak, czy jestem uberem czy po prostu sobie stałem na spawnie, może czekałem na kogoś, może poszedłem na chwilowe zw, może postanowiłem zjeść trochę mojego spaghetti, które leży u mnie na biurku lub zwyczajnie chciałem się poflexować moim cudownym pojazdem; nikt tego nie wie. Supporter jednak był przekonany, że jestem uberem i po maksymalnie 5min od nadania mi ostrzeżenia postanowił wyteleportować mi pojazd. Moim zdaniem w niczym nie zawiniłem, a supporter zachował się nieprofesjonalnie w stosunku do mnie. Dziękuję.

Snapchat-550841455.jpg

Zaczynając od tego że stałeś z strefie uber zone. Nie poszedłeś afk, ani zjeść swojego jedzenia. Nadałem Ci ostrzeżenie żebyś naprawił pojazd jedak ty postanowiłeś to zignorować i stac sobie dalej. Czekać mogłeś na parkingu obok który znajduje się może metr dalej. 

W dziale CZF masz opisane gdzie można stać.

Pełniąc usługę uber, jestes taryfą przewozową, a więc tak jak SATC, twój pojazd musi być naprawiony.

21 godzin temu, czeslawmuwi napisał:

Zaczynając od tego że stałeś z strefie uber zone. Nie poszedłeś afk, ani zjeść swojego jedzenia. Nadałem Ci ostrzeżenie żebyś naprawił pojazd jedak ty postanowiłeś to zignorować i stac sobie dalej. Czekać mogłeś na parkingu obok który znajduje się może metr dalej. 

W dziale CZF masz opisane gdzie można stać.

Pełniąc usługę uber, jestes taryfą przewozową, a więc tak jak SATC, twój pojazd musi być naprawiony.

Zacznijmy od tego, kto czyta dział CZF jako zwykły gracz, to po 1.
Po drugie, nigdzie w grze nie ma żadnego widzialnego oznaczenia że jest to strefa wyłącznie dla osób, które pęłnią funkcję ubera.
Trzecia sprawa, skąd ty możesz wiedzieć czy poszedłem zjeść czy nie poszedłem. Spaghetti mam na biurku, więc nigdzie nie musze iść, wystarczy że się odwrócę i mam do niego dostęp.
Czwarta rzecz którą chciałem poruszyć, nie zapytałeś się mnie, czy jestem uberem czy nie jestem, tylko postanowiłeś samodzielnie to stwierdzić na podstawie tego, gdzie stałem.
Po 5., nie ignorowałem cię, tylko próbowałem nawiązać konwersację w kontekście twojego ostrzeżenia kierowanego w moją stronę. To właśnie ty postanowiłeś mnie ignorować w tej sprawie i poszedłeś do innych osób stojących podobnie jak ja, tylko że tych osób łaskawie się pytałeś czy są uberami czy nie.
Szósteczka, wydaje mi się że parking jest stworzony dla osób, które mają ochotę pozostawić swój pojazd w tymże miejscu, ja jednak byłem w grze, cały czas, nawet w swoim pojeździe.
I ostatnie, 7., gdyby nie to że zacząłeś agresywnie kazać mi naprawić pojazd i wyteleportowałeś go wcześniej ignorując mnie, ta skarga nie miałaby miejsca. Skoro wiesz, że istnieje coś takiego jak dział CZF i nawet wiesz, że są tam podobno opisane np. takie rzeczy, czemu nie wyjaśniłeś mi tego w grze?

Co do tego całego argumentu popartego zasadami zamieszczonymi w dziale CZF, powiem tak. W dziale CZF jest opisana następująca zasada, odnośnie stawania na tamtym miejscu:

Cytat

W strefie UBER ZONE dalej jest zakaz parkowania, za pojazd uberujący uznaje się pojazd z kierowcą w środku, który ogłasza swoje usługi.

A z okazji, że nie ogłaszałem żadnych usług, to według zasady napisanej w dziale CZF nie byłem brany pod uwagę jako osoba uberująca, ponieważ nie napisałem ani jednej wiadomości, która miała na celu ogłosić jakieś usługi. Tak wygląda właśnie twoja znajomość zasad, na które się powołujesz.

Supporter wykazał się brakiem odpowiedniego podejścia do gracza i pewnymi problemami w skomunikowaniu się z graczem. Ciężko mi zrozumieć dlaczego oskarżający otrzymał od razu warna, natomiast inne osoby zostały najpierw zapytane przez supportera czy świadczą usługę odpłatnego przewozu graczy. Dodatkowo supporter wykazał się pewnymi trudnościami w komunikacji z oskarżającym, tym samym obniżając jakość wykonanego zgłoszenia.  Komunikacja z graczem powinna stanowić elementarną część służby supportera na rzecz pomocy niesionej dla graczy, w związku z tym trudności z opanowaniem tego tematu nie mogą zostać niezauważony przez Administrację RCON. Mając na uwadze że w przeszłości pojawiały się już problemy z komunikacją i reagowaniem na problemy graczy, zdecydowaliśmy się ukarać Supportera zawieszeniem na okres 3 tygodni. Dodatkowo zostanie on skierowany do Administracij RCON na przeszkolenie z zakresu komunikacji z graczami na serwerze.  Skargę uznaję za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.