Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Narkotyki w San Andreas

JuzekSQ

Rekomendowane odpowiedzi

IfYOZ5m.png

Witaj drogi czytelniku, z tej strony Junior Pressman @JuzekSQ z Project News. W dzisiejszym artykule poznamy sprawę przemytu narkotyków do San Andreas a dokładniej do Los Santos.

M3o7SmR.png

Jak już wiemy, że na całym świecie są narkotyki. Policja czujnie sprawdza, czy przewożone one są pojazdami, samolotami itp. ponieważ zwykły dostawca pizzy może być tzw. kurierem i są one jednym z największych zagrożeń dla ludzi, nastolatków, a nawet dzieci! Dilerzy przeważnie nie zwracają uwagi na wiek osoby kupującej, lecz wcisną wam jak największą porcję, aby mieć z tego jak największy zysk, a więc przejdźmy do rzeczy.

PA0Cack.png

W ostatnich dniach na terenie Los Santos miasta położonego skrajnie na południowy wschód zanotowano więcej przestęp na tle narkotykowym niż w ubiegłych miesiącach.
Policja od razu przystąpiła do obławy na tzw. dilerów, w 3 dni znaleziono ponad kilogram marihuany, pół kilo amfetaminy, oraz 275 gramów kokainy, a to wszystko na zazwyczaj spokojnej dzielnicy. Policja zaczęła śledztwo, zatrzymano wielu dilerów i przesłuchując wszystkich, udało się im po kilkunastu godzinach ciężkiej pracy, nawiązać kontakt ze starym już teraz niefunkcjonującym dilerem, który często pomagał policji w sprawach związanych z narkotykami. To właśnie on pomógł rozwiązać tę sprawę. Wiedział on, dokładnie kto może być w to zamieszany, skąd biorą się narkotyki na ulicach.
A wszystko zawdzięczamy właśnie jemu, a więc zapraszam do przeczytania wywiadu właśnie z tą osobą.

bhtg545.png

XGwBbve.png

vgC1HDp.png

J: @JuzekSQ | d: Diler

J: Dzień dobry, z tej strony Junior Pressman @JuzekSQ z Redakcji Project News. Na wstępie chciałbym zaznaczyć że, że nasza dzisiejsza rozmowa jest w 100% anonimowa.
d: 
Jasne, rozumiem, w takim przejdźmy do rzeczy w takim razie, słucham Pana?

J: Jak dobrze wiem, Pana działalność zakończyła się 7 lat temu, od tamtego momentu na pewno dużo się zmieniło. Jak to jest, że Pan po takim czasie jest w stanie odnaleźć osoby, które mogą być powiązane z tą sprawą?
d: Jeżeli wchodzimy w taki krąg ludzi, znamy każdego dilera w mieście, każdego kuriera. Po takim czasie wiem skąd dowiedzieć się o awansach w gangach i mafii. Wiem o niektórych rzeczach, po prostu więcej. Szefowie się nie zmieniają tylko jakieś "pionki".

J: Jasne rozumiem, jak pomógł Pan policji w tej sprawie?
d: Zacząłem na początku, sprawdzać na własną rękę, co się dzieje w mieście, po tym, jak usłyszałem w radiu, że w Los Santos jest co raz więcej przypadków związanych z narkotykami. Zadzwoniłem do paru znajomych, w ukryciu sprawdziłem kilka miejsc, w których był możliwy cały proceder. Natknąłem się akurat na bandę ludzi, którzy dzielili i porcjowali narkotyki.

J: Rozumiem, co było dalej?
d: Zadzwoniłem na policję, policja przyjechała nieoznakowanym pojazdem. Zbadali sprawę z daleka. Kazali mi odejść, po czym minęło 10 minut i zobaczyłem jak nagle, wjeżdżają czarne auta, które się okazały autami służb antyterrorystycznych, robiąc obławę.

J: Rozumiem, że to na tyle?
d: Jeżeli miałbym coś więcej do przekazania, na pewno bym to powiedział.

J: Dziękuje Panu bardzo za udzielony wywiad, do widzenia.
d: 
Również dziękuje Panu za poświęcony czas, do widzenia.

aVIBXv4.gif

XGwBbve.png

Policja wydała oświadczenie, z którego można wywnioskować, że narkotyki były transportowane drogą morską, wyławiane paczki przez rybaków z Los Santos trafiały na hale, gdzie były porcjowane tak, aby można było je sprzedać.

vgC1HDp.png

Przeprowadziłem wywiad z jednym z rybaków, który pływał na kutrach, aby dowiedzieć się czegoś więcej.

J: @JuzekSQ R: Rybak

J: Dzień dobry, z tej strony Junior Pressman @JuzekSQ z Redakcji Project News.
R: Dzień dobry, słucham?

J: Chciałbym zapytać się o ostatnie wydarzenia związane z przemytem narkotyków do San Andreas. Widział Pan może coś podejrzanego w ostatnich tygodniach?
R: Tak. Widziałem rybaków, którzy zostali zatrzymani, ponieważ regularnie wypływali w nocy. Zawsze przypływali z małą ilością ryb, którą widać w statystykach. To dla mnie było podejrzane, ponieważ nie zarabiamy na tyle dużej ilości gotówki, aby takie wypływanie miało sens lub wpływało na zarobek.

J: Rozumiem, a widział może Pan coś nietypowego po przypłynięciu rybaków?
R: Widziałem raz, jak przypłynęli, jeden z nich poszedł na parking w porcie i przekazał czarną reklamówkę czymś wypełnioną, natomiast druga osoba zawsze dawała wypchaną saszetkę. Gdy to zobaczyłem, pomyślałem, że mogą być to po prostu ryby.

J: Mówi Pan, że widział to tylko raz, nic już potem się nie działo?
R: Gdy później wpływali do portu i cumowali statek jeden, wyskakiwał zawsze jak poparzony i, prawdę mówiąc, biegł od razu do auta i odjeżdżał. Tylko tyle widziałem.

J: Dziękuje ślicznie, do widzenia!
R: 
Do widzenia!

PA0Cack.png

Rybacy musieli spotykać się z kimś na wodzie, tam zostały przekazywane narkotyki, które płynęły do Los Santos. Dlaczego na radarze nikt tego nie zobaczył?
Kierownik portu, który ma wgląd na radary, jasno zaznaczył, że nie było widać, aby pojawiały się 2 statki w tym samym momencie blisko siebie, lecz sprawdzając wytyczne krzyżowania tras, nasuwa się tylko łódź turystyczna. Łódź ta należała do znanego gangstera, który później został aresztowany, jak się okazało, były to narkotyki, które pochodziły od niego.
W związku ze sprawą, w której jest możliwy przemyt kilku dziesięciu kilogramów narkotyków, dostał wyrok 12 lat pozbawienia wolności, reszta osób zamieszana w całą aferę otrzymali wyroki 7 lat pozbawienia wolności.

XGwBbve.png

Dziękuję wszystkim za uwagę i przeczytanie mojego artykułu. Mam nadzieję, że przypadł Wam do gustu. Tymczasem tyle ode mnie. Życzę wszystkim miłego dnia/popołudnia/wieczoru w zależności od pory dnia, w której to czytacie. P.S zachęcam do przeczytania innych artykułów w podforum naszej redakcji.NFAS945.png

Dla redakcji prasowej Project News:

lmAeB3C.png4mrbOpo.pngxWguslP.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.